KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

fico
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la fico » 03 dec 2016, 15:49

BosnianKingdom je napisao/la:Uzete 4 karte.. Redni broj 942-945, nezz da li se prodaju po redu, moramo napuniti bar ovu dvoranu. IDEMO BRACO!!!
Ja sam uzeo karte prvi dan prodaje, redni broj 22-24. Znači biće nas preko milje! :opaopa: :clap: :zviz:
SARAJEVO

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 03 dec 2016, 19:16

Svaka čast Studenti! Treba malo bolje i pažljivije vršiti rotaciju, da ne bi dolazilo do pada u igri. Ipak, ponasan sam na ovako uvjerljiv trijumf. Posebno svaka čast Miljanu Šariću, od ovih mladih igrača, do sada se on najbolje uklopio u sistem igre. Dragičević i Šturanović danas fantastični. :thumbup:

BOSNA!
SARAJEVO

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 04 dec 2016, 11:30

Dragicevic svaka čast, nije bio toliko dugo na terenu, ali fantastična statistika. Sturanovic isto odličan, duel i sve, protiv onog njihovog celavog "Pere Antica" svaku je prošao,ostali nisu ni pružali otpora kako treba.
Isto treba pohvaliti Delu i Atifa, Atif je odradio dosta posla iako poeni i ne govore toliko.
Svaka čast cijeloj ekipi! Ako se ne varam sljedeća je protiv Zrinjskog. Idemo dobiti to!

Pohvala i za publiku, bila je skoro puna dvorana, bilo je vrlo malo praznih mjesta, malo je samo atmosfere još nedostajalo..
Sabrine mi moje!

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 05 dec 2016, 21:46

Dobra utakmica, velika steta sto nije bila u velikoj dvorani, bio bi i bolji odziv, narocito navijaca. Zna li neko sta se desava, 12. istice rok?

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 05 dec 2016, 23:25

Pa nije mi jasno da KS ne moze izdvojiti novca da otplati bar ovaj dug, a budžet im 800miliona ili koliko već, nek se oni razbacuju novim autima i trotoarima. Kad bi tri godine uplaćivali klubu po milion godišnje, klub bi se bio bez dugova za 5-6 godina.
Zar ne mogu na godišnjem nivou izdvojiti 5 miliona i finansirati kantonalne klubove.
1 mil Bosna
500k FK Sarajevo, Zeljo
250k RK Bosna, RK Vogošća,KK Spars, FK Olimpic
I jos dva miliona raspodijeliti na ove manje klubove, nema sad tu previše njih,a njima bilo kakvi novci dobro dođu (AK Sarajevo,Teniske akademije/igrači,stonitenis,karate,odbojka, ženski fudbal, mali nogomet, ostali manji košarkaški,rukometni i nogometni timovi,da ne nabrajam dalje)
Pa kad bi ovo uradili,znaci samo 5 miliona godišnje izdvojiti iz 800 miliona, za tri godine 15 miliona iz 2,4 milijarde..., pa ja vam garantujem da bi Sarajevo bilo među TOP3 grada na Balkanu po sportskom segmentu, a stvarali bi se novi mladi igrači i za klubove i za repku, predstavljali bi BiH u svijetu. A da ne kazem da bi publika punila dvorane i stadione, pa tih 5 miliona bi se i povratilo u budžet od Pdv-a za karte i sta sve navijači kupe za utakmicu. Ali ne, bolje pokrasti klub,pa otići glumiti premijera spasitelja ovog grada.
Sabrine mi moje!

nacho
Kontakt:

Post Postao/la nacho » 06 dec 2016, 01:19

Može Kanton Sarajevo finansirati koga hoće čim vrati sav novac koji se godinama nepravedno preusmjerava iz drugih kantona.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 06 dec 2016, 08:09

nacho je napisao/la:Može Kanton Sarajevo finansirati koga hoće čim vrati sav novac koji se godinama nepravedno preusmjerava iz drugih kantona.
S obzirom da u Kantonu Sarajevo studiraju i rade stanovnici drugih kantona, onda je sasvim opravdano zašto smo u povoljnijem položaju. Zašto pola Zenice radi u Sarajevu? :kafa:
SARAJEVO

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 06 dec 2016, 08:27

fico je napisao/la:
nacho je napisao/la:Može Kanton Sarajevo finansirati koga hoće čim vrati sav novac koji se godinama nepravedno preusmjerava iz drugih kantona.
S obzirom da u Kantonu Sarajevo studiraju i rade stanovnici drugih kantona, onda je sasvim opravdano zašto smo u povoljnijem položaju. Zašto pola Zenice radi u Sarajevu? :kafa:
U pravu si, nema vise ko ne radi ovde ko da citava BiH ponedeljkom dodje na posao u Sarajevo. Radi li ista u drugim gradovima?

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 06 dec 2016, 11:38

Svi normalni ljudi su dobrodosli u Sarajevo. Samo nemojte poslije pljuvati ili pucati po glavnom gradu Bosne i Hercegovine ;)
SARAJEVO

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 06 dec 2016, 13:46

Dođite u Vogošću ujutru u pola 7, i pogledajte kolonu automobila koja dolaze iz pravca Visokog,Kaknja,Zenice, pa vjerujem i dalje. A onda se žali zašto oni primaju više..
Sabrine mi moje!

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 06 dec 2016, 14:06

https://www.generosity.com/sports-fundr ... o-mi-bosna

Trebali bi ovo iz Uprave malo više medijski eksponirati i otvoriti poseban račun, naravno ako mogu odnosno ne bi bio blokiran , za donacije svih istinskih ljubitelja Bosne.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 06 dec 2016, 16:37

Vučurović sam rekao da oprašta kamate i da se radi o 90.000 eura,a ne ovih 180 kako oni predstavljaju. I s kamatama je suma bila 130.000. Evo, čovjek sam rekao:
http://www.k..x.ba/sport/kosarka/vucurovic-nije-mi-cilj-biti-taj-koji-tjera-kk-bosnu-na-gasenje-odricem-se-kamata/161126030

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 07 dec 2016, 18:30

Košarkaškli klub Bosna Royal do 12. ovog mjeseca ima obavezu da izmiri dugove prema svom bivšem košarkašu Nikoli Vučuroviću u iznosu 180 hiljada KM, ukoliko ne se pomenuti dug ne ispuni onda bivši prvak Europe odlazi u historiju. Direktor Damir Krupalija je u razgovoru za SENS media servis izjavio da će obaveze prema crnogorskom košarkašu biti izmirene do kraja ove radne sedmice.

Uprava Studenata na čelu sa direktorom Damirom Krupalijom čini sve kako bi uspjeli osigurati pomenuta sredstva do ponedjeljka te kako bi nastavili takmičenje u domaćem prvenstvu, gdje su trenutno prvi sa pet pobjeda i jednim porazom.

"Radimo i ulažemo posljednji atom snage da se konsolidujemo i nadam se da ćemo do kraja sedmice imati finalno rješenje gdje bi mogli sa sigurnošću reći da je završen slučaj Vučurović i da dobijamo pravo da se pozabavimo ostatkom problema u KK Bosna", rekao je Krupalija, dodavši:

"Moramo djelovati u više pravaca, moramo tražiti rješenja za preostala dugovanja i moramo vidjeti šta je izvodivo po trenutnom zakonu. Ne želimo nikoga obmanuti i prevariti, ali naš prevashodni cilj je da spasimo klub. Želimo sanirati dug, postoje rješenja do kojih nije lako doći, ali jedan sveobuhvatni plan će biti prezentovan Skupštini na sljedećoj sjednici i ona će morati dati zeleno svjetlo da se krene u tom pravcu", jasan je Krupalija, koji je istakao da je veliku pomoć Bosni pružila Vlada Kantona Sarajevo, a da očekuje da će se i druge nadležne institucije na nivou Federacije i države uključiti u riješavanje problema bivšeg prvaka Evrope.
SARAJEVO

High

Post Postao/la High » 09 dec 2016, 14:16

Obavještavamo sve naše navijače i simpatizere kluba da je akcijom SPASIMO BOSNU putem stranice
do sada sakupljeno 1914,37 KM. Svi koji žele i imaju mogućnost još uvijek mogu uplatiti i dati svoj doprinos u akciji SPASIMO BOSNU.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 10 dec 2016, 20:41

samo trpaj :bih:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 14 dec 2016, 22:35

slika

:bih:
SARAJEVO

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 15 dec 2016, 12:56

Ima li nesta novo za Vucurovica?
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 15 dec 2016, 15:58

UltraSA je napisao/la:Ima li nesta novo za Vucurovica?
Trebalo je još u srijedu biti zvanično saopštenje. Valjda bude sutra pres pred tekmu. Pričalo se da imaju nekih tehničkih problema, ali su u stalnom kontaktu sa Fibom i Nikolom. Nadam se da neće biti nekih negativnih iznenađenja.
SARAJEVO

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 15 dec 2016, 19:45

"...Inicirao sam, a Vijeće usvojilo, da se za Košarkaški klub Bosna što hitnije izdvoji 20 000 KM te se nadam da će načelnik isto i uraditi što prije. Iako svjestan činjenice da nisu velika sredstva u odnosu na enorman dug, sada im svaka marka znači, i ovo je moj doprinos očuvanju legende kao što je KK Bosna!" - Denis Challenger, vijećnik u općinskom vijeću Općine Centar.

:clap: :clap: :clap:
SARAJEVO

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 dec 2016, 19:29

fico je napisao/la:"...Inicirao sam, a Vijeće usvojilo, da se za Košarkaški klub Bosna što hitnije izdvoji 20 000 KM te se nadam da će načelnik isto i uraditi što prije. Iako svjestan činjenice da nisu velika sredstva u odnosu na enorman dug, sada im svaka marka znači, i ovo je moj doprinos očuvanju legende kao što je KK Bosna!" - Denis Challenger, vijećnik u općinskom vijeću Općine Centar.

:clap: :clap: :clap:

:njanjanja: :njanjanja:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.