AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
17 mečeva smo bez poraza i 7 uzastopnih pobjeda u ligi, nije loše.
Danas je za Milan dosuđen prvi penal nakon punih 8 mjeseci. Dočekali smo.
Još će to bolje inshallah biti za 7 dana, jer će Giroud, Origi pa i CdK imati par dodatnih treninga u nogama, što će biti od golemog značaja.
Danas je za Milan dosuđen prvi penal nakon punih 8 mjeseci. Dočekali smo.
Još će to bolje inshallah biti za 7 dana, jer će Giroud, Origi pa i CdK imati par dodatnih treninga u nogama, što će biti od golemog značaja.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Adli desetka i CdK desno krilo, jedino tako ih možeš obojicu strpati u prvih 11, ali ja nešto mislim da je to previše ofanzivno za Piolija odnosno možda bolje reći da je to previše igrača prema naprijed koji nisu previše pouzdani u defanzivnom markiranju i vraćanju nazad, iako moram priznati da ne mora nužno značiti da Adli i CdK ne bi učestvovali u defanzivi, onako na prvu kažem ne djeluju kao igrači koji su previše kvalitetni po tom pitanju.rope11 je napisao/la: ↑13 avg 2022, 23:12Joj boga ti, lik poslije skoro godinu dana odigrao jednu dobru utakmicu.
Nadam se da će ga konkurencija probuditi i da će imati dobru sezonu jer je to nešto što bi nam svima koristilo... al' neka ga što manje na terenu i svi sretni. Neće sigurno belgijanac koji je plaćen 36 miliona još dugo biti na klupi, a po meni već za 2-3 kola može glat u prvu postavu bez ikakvih problema.
Nadam se da će se ubrzo i Adliju pronaći mjesto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Brate, ako mu Diaz i Messias nisu previše ofanzivni, kako bi tek onda njih dvojica bili? 
Obojica su presing mašine slične Rebiću, a Adli je birvaktile igrao kao centralni vezni tako da mu defanzivni zadatci nisu strani.
To bi i bila neka ideja, staviti njih dvojicu da se rotiraju na terenu između desetke i oba krila. Vidjeli smo u onih par prijateljskih utakmica koliko puta se povlačio na krilo, a i Čarls je igrač koji se pretežno voli povlačiti na stranu (što se vidi kad mu pogledaš heatmap iz prethodnih sezona). Logično, želja bi mi bila da se dovede pravo krilo poput Ziyecha, ali ni ovo kao plan B opcija nije loše.
Obojica su presing mašine slične Rebiću, a Adli je birvaktile igrao kao centralni vezni tako da mu defanzivni zadatci nisu strani.
To bi i bila neka ideja, staviti njih dvojicu da se rotiraju na terenu između desetke i oba krila. Vidjeli smo u onih par prijateljskih utakmica koliko puta se povlačio na krilo, a i Čarls je igrač koji se pretežno voli povlačiti na stranu (što se vidi kad mu pogledaš heatmap iz prethodnih sezona). Logično, želja bi mi bila da se dovede pravo krilo poput Ziyecha, ali ni ovo kao plan B opcija nije loše.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ma šta ja znam Messias mi je relativno odgovoran u defanzivi (makar ovo vraćanje i to) sa tim što je to posljedica toga da ne pridonosi ofanzivno puno pa ga valjda često možemo vidjeti da se povuče nazad kada treba.
Dakle, nije što je on dobar defanzivno nego je qarina ofanzivno pa imaš osjećaj da makar ne gubiš defanzivno ako ne dobijaš sa njim ništa ofanzivno, slično ko Salemakers samo što on opet dosta više zuji (a malo meda daje) po terenu pa je utisak da je malo odgovorniji prema nazad.
Što se Diaza tiče, pa i on dosta trči i trudi se markirati prostor defanzivno (obično se izvlači na desnu stranu), ne možeš mu osporiti da je neodgovoran u tom smislu.
Za Adlija i CdK-a sam to rekao čisto zato što smatram da bi ofanzivno bili opasniji od Diaza i Messiasa pa samim tim i malo slabiji u defanzivi, yebiga rijetki su igrači koji igraju i odbranu i napad na tim pozicijama.
A generalno se slažem sa tobom, i ja bih volio vidjeti njih dvojicu zajednu na tim pozicijama Leao-Adli-CdK i u napadu Origi, to je nešto što bih želio da vidim kako će funkcionisati.
Dakle, nije što je on dobar defanzivno nego je qarina ofanzivno pa imaš osjećaj da makar ne gubiš defanzivno ako ne dobijaš sa njim ništa ofanzivno, slično ko Salemakers samo što on opet dosta više zuji (a malo meda daje) po terenu pa je utisak da je malo odgovorniji prema nazad.
Što se Diaza tiče, pa i on dosta trči i trudi se markirati prostor defanzivno (obično se izvlači na desnu stranu), ne možeš mu osporiti da je neodgovoran u tom smislu.
Za Adlija i CdK-a sam to rekao čisto zato što smatram da bi ofanzivno bili opasniji od Diaza i Messiasa pa samim tim i malo slabiji u defanzivi, yebiga rijetki su igrači koji igraju i odbranu i napad na tim pozicijama.
A generalno se slažem sa tobom, i ja bih volio vidjeti njih dvojicu zajednu na tim pozicijama Leao-Adli-CdK i u napadu Origi, to je nešto što bih želio da vidim kako će funkcionisati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- muha milanez
- Kontakt:
Duga je sezona i sigurno da će biti prostora za sve moguće kombinacije. Jučer Leao nije bio na svom prepoznatljivom nivou, u suprotnom bi im dali još dva gola.
Sljedeće kolo prva prava provjera, nadam se da će cijela ekipa biti na većem nivou u svakom smislu.

Sljedeće kolo prva prava provjera, nadam se da će cijela ekipa biti na većem nivou u svakom smislu.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Ja imam jednog ahbaba, Denisa. Kad god mi dodje u goste a Milan igra, izgubimo. I sinoc se covjek najavio na kahvu. Ja pretrnuo!!!
Sreca, pa haman moj prijatelj nije bio u formi
Sreca, pa haman moj prijatelj nije bio u formi
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Ljudi bolan polako, prva tekma sezone naravno da tu jos ima svega, nit su u optimalnoj formi, a i noge jos teske od priprema
Dobili smo 4-2, ova dva gola sto smo primili bukvalno oba nakon prekida, onaj prvi je nasa rak rana i ta skok igra, ostalo ima dosta pozitivnog, a to je Calabrija, Kalulu, Benaser, Diaz i Rebic, svi ovi nabrojani su na nekom vecem nivou nego prosle sezone, posebno raduje Kalulu i Benaser, dva bitna faktora, ok bitan je i Rebic ali tu ima vise igraca koji ce igrati na toj poziciji, svakako ocekujem od Origija dosta toga ove sezone
Iduci vikend idemo u Bergamo, prvi veci test sezone
Dobili smo 4-2, ova dva gola sto smo primili bukvalno oba nakon prekida, onaj prvi je nasa rak rana i ta skok igra, ostalo ima dosta pozitivnog, a to je Calabrija, Kalulu, Benaser, Diaz i Rebic, svi ovi nabrojani su na nekom vecem nivou nego prosle sezone, posebno raduje Kalulu i Benaser, dva bitna faktora, ok bitan je i Rebic ali tu ima vise igraca koji ce igrati na toj poziciji, svakako ocekujem od Origija dosta toga ove sezone
Iduci vikend idemo u Bergamo, prvi veci test sezone
Gledam nam raspored, mogu vam reći da ovo meni izgleda prilično teško i zahtjevno do septembarske pauze.
Od sedam utakmica čak tri derbija (Atalanta, Inter i Napoli) plus još nama uvijek nezgodni Udinese (doduše to smo apsolvirali al' eto) i gostovanje Sassuolu.
Jedine dvije uslovno rečeno lakše tekme kući Bologna i Sampa u gostima.
Od sedam utakmica čak tri derbija (Atalanta, Inter i Napoli) plus još nama uvijek nezgodni Udinese (doduše to smo apsolvirali al' eto) i gostovanje Sassuolu.
Jedine dvije uslovno rečeno lakše tekme kući Bologna i Sampa u gostima.

Ne sviđa mi se kako je Rafa faktički morao igrati povučenije zbog ofanzivnijih izleta Radeta, a i ovako forsiranje sa isturenijim desnim krilom mi nikako ne leži. Ispalo je ok, ali bi bili mnogo potentniji naprijed (a i solidniji nazad) da se odradilo suprotno imho. Jači protivnik bi itekako iskoristio defanzivne propuste Krunića koji mora zatvarati prostor kada Teo i Rafa napadaju. U suštini, ako ga nećeš koristiti kao ofanzivnog veznog onda ga i ne igraj. Pobega je već sad bolji igrač u toj roli. Bar ima fizičke predispozicije da odradi sve te defanzivne zadaće koje je Kessie često radio. Ili kad već ne može Rade pored CdKa, Adlia i Diaza onda ga brt gurni desno na krilo. Tu je i onako konkurencija vrijedna qurcu.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Jučer je bilo puno rotacija i puno novih zadataka za neke igrače, trebat će tu 4-5 utakmica da se sve posloži. Jer sjećam se izjave Piolija da Milan mora pokazati nesto novo ove sezone. Tako da sigurno ima tu taktičkih zamisli koje mi laici i ne vidimo.
Što se tiče Adlija i CdK, oba igrača su navodno odlični u pressing igri, tako sam barem čitao i slušao o njima. Pa vidjet ćemo.
Origi je isto jedan bitan faktor ove sezone. Igra oba krila i špica, nemojte se začuditi ako u nekim mečevima on ode na desnu stranu.
Ima tu puno ideja i zamisli,ali na slatkim mukama je Pioli. Vjerujem da će to on posložiti na pravi način.
Što se tiče Adlija i CdK, oba igrača su navodno odlični u pressing igri, tako sam barem čitao i slušao o njima. Pa vidjet ćemo.
Origi je isto jedan bitan faktor ove sezone. Igra oba krila i špica, nemojte se začuditi ako u nekim mečevima on ode na desnu stranu.
Ima tu puno ideja i zamisli,ali na slatkim mukama je Pioli. Vjerujem da će to on posložiti na pravi način.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
-
celikmilan
- Kontakt:
Odbrana se mora utegnuti i to ne sama odbrana nego i kad se ofanzivci vraćaju da pomognu. Diaz je zasluženi igrač utakmice. Odbranjeni šut prije penala, pred asistencija za asistenta Calabriju, gol i asistencija. I više nego dovoljno. Sad se ima konkurencija na više pozicija iako bih više volio jedno pravo kvalitetno desno krilo. Ima još vremena do kraja mercata, možda nešto i naprave.
Rebić je uz dva gola i dobru igru imao i dvije zanimljive reakcije. Još prije nego je lopta došla do Diaza prije trećeg gola već je proslavio gol (što smo i prošle sezone nekad vidjeli) i ona "novčana" reakcija kod njegovog drugog gola. Ne znam je li to bila poruka za ove igrače što su odlazili ili za vlasnike u vezi mercata.
Rebić je uz dva gola i dobru igru imao i dvije zanimljive reakcije. Još prije nego je lopta došla do Diaza prije trećeg gola već je proslavio gol (što smo i prošle sezone nekad vidjeli) i ona "novčana" reakcija kod njegovog drugog gola. Ne znam je li to bila poruka za ove igrače što su odlazili ili za vlasnike u vezi mercata.
- OldFashioned
- Kontakt:
Kad bi nekako na posudbu sa otkupom klepili Dialloa, Ziyecha i da Maldini iščupa zamjenu Kessieu kakvu bi moćnu ekipu imali u svakom pogledu!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Pobega kao zamjena za KessiaOldFashioned je napisao/la: ↑14 avg 2022, 17:23Kad bi nekako na posudbu sa otkupom klepili Dialloa, Ziyecha i da Maldini iščupa zamjenu Kessieu kakvu bi moćnu ekipu imali u svakom pogledu!
- OldFashioned
- Kontakt:
Za nadati se, bila bi to velika ušteda.admirrx je napisao/la: ↑14 avg 2022, 17:26Pobega kao zamjena za KessiaOldFashioned je napisao/la: ↑14 avg 2022, 17:23Kad bi nekako na posudbu sa otkupom klepili Dialloa, Ziyecha i da Maldini iščupa zamjenu Kessieu kakvu bi moćnu ekipu imali u svakom pogledu!
Ako ce se vec dovoditi neko onda nek to bude desno krilo, sve ostale pozicije su manje prioritetne, vezu sa Tonalijem, Benaserom, Pobegom, Krinicem i sigurno Adlijem koji se moze povuci na MC je sasvim dobro pokrivena. Odbrana isto tako stim da bi se onda morao zadrzati Gabbia kao 4-ti stoper
Znaci desno krilo i onda se mora nekoga od ove dvojice rijesiti, iskreno prije bi se Messiasa rijesio nego Saleta
Znaci desno krilo i onda se mora nekoga od ove dvojice rijesiti, iskreno prije bi se Messiasa rijesio nego Saleta
-
celikmilan
- Kontakt:
Na Saelemaekersu bi mogli više zaraditi nego na Messiasu ali ako bi se doveo neko ofanzivniji kao Ziyech onda bi Belgijanac bio korisniji u defanzivi nego Brazilac.
Zayech, ako dodje, ce srediti otkaz i Pioliju kao i Vahidu. Nesto mi ne mirise kao coj'k...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Ima tu Ibra da to samara na vrijeme
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.