NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 23:08

KK_Bosna je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Sad me vec zayebavas namjerno. :rol:
touche :tralala:
Pa to jedino i mozes kad te unistim u diskusiji. Nestalo ti cinjenica '99. :tralala:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 23:15

JakMani je napisao/la:Po meni su 90ete iskreno precjenjene kao era,ali vidim da sam u manjini ovdje.
pa dobro svako ima svoje, samo uzmi u obzir: Drexler top 6 SG (prije Iversona top 5 SG) svih vremena, Hakeem top 5 C svih vremena, Barkley top 5 Pf svih vremena, karl Malone top 5 PF svih vremena, Stockton top 5 Pg svih vremena, Jordan Goat, Pippen top 5 SF svih vremena, Reggie Miller Goat suter do tad. Plus David Robinson, Ewing, Payton, Kemp pa i Shaq

Losa ili precjenjena, ok ali nije za odbacit
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 15 nov 2017, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 23:21

alemsa je napisao/la:
JakMani je napisao/la:Po meni su 90ete iskreno precjenjene kao era,ali vidim da sam u manjini ovdje.
pa dobro svako ima svoje, samo uzmi u obzir: Drexler top 6 SG (prije Iversona top 5 SG) svih vremena, Hakeem top 5 C svih vremena, Barkley top 5 Pf svih vremena, karl Malone top 5 PF svih vremena, Stockton top 5 Pg svih vremena, Jordan Goat, Pippen top 5 SF svih vremena, Reggie Miller Goat suter do tad. Plus David Robinson, Ewing, pa i Shaq

Losa ili precjenjena, ok.
'00 recimo. Wade top 5 SG, Shaq top 5 C, Duncan GOAT PF, Dirk top 5 PF, KG top 5 PF, Iverson top 5 SG, LeBron GOAT SF, Kobe top 5 SG, Ray GOAT suter do tad, Kidd top 5 PG do tad, plus Nash, Carter, Pierce...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 23:22

Kawhi je napisao/la: '00 recimo. Wade top 5 SG, Shaq top 5 C, Duncan GOAT PF, Dirk top 5 PF, KG top 5 PF, Iverson top 5 SG, LeBron GOAT SF, Kobe top 5 SG, Ray GOAT suter do tad, Kidd top 5 PG do tad, plus Nash, Carter, Pierce...
I niko nije mogao dominirat kao MJ :kafa:

A u ovoj eri bi puco 17 slobodnih po tekmi i to za 25 minuta igre

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 23:28

alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: '00 recimo. Wade top 5 SG, Shaq top 5 C, Duncan GOAT PF, Dirk top 5 PF, KG top 5 PF, Iverson top 5 SG, LeBron GOAT SF, Kobe top 5 SG, Ray GOAT suter do tad, Kidd top 5 PG do tad, plus Nash, Carter, Pierce...
I niko nije mogao dominirat kao MJ :kafa:
Pa o tome ti stalno i pricam. Ekipe bile slabe. Nije bilo dovoljno talenta izuzev tih najboljih. Shaq i Kobe bi u 90im lako 2 3peata odradili poput MJa i Pippena ako izbacimo Bullse. Spursi '03-'08 bi uzeli 5 titula najmanje ako izbacimo Bullse. Onda se pojavise strasni Lakersi i Kelti na kraju decenije koji jedva podijelise nesto.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 23:31

Kawhi je napisao/la: Pa o tome ti stalno i pricam. Ekipe bile slabe. Nije bilo dovoljno talenta izuzev tih najboljih. Shaq i Kobe bi u 90im lako 2 3peata odradili poput MJa i Pippena ako izbacimo Bullse. Spursi '03-'08 bi uzeli 5 titula najmanje ako izbacimo Bullse. Onda se pojavise strasni Lakersi i Kelti na kraju decenije koji jedva podijelise nesto.
Ako izbacis Goata jel, pa uzeo bi i Boston ovamo istok ako izbacis LeBrona :) Pa kako nije bio talenta pogledaj listu gore.

JakMani
Kontakt:

Post Postao/la JakMani » 15 nov 2017, 23:39

KK_Bosna je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:
Ma kakvi. Na strani si gdje je velika vecina. Imas dosta istomisljenika ovdje.
u pravu je. 'ta ce jordan, malone, pippen, barkley, robinson, garnett, shaq, iverson, stockton, rodman, olajuwon, drexler, sabonis, webber, divac... losa generacija skroz
Nisam rekao da je losa generacija,ali evo npr od tih igraca sto si nabrojao Garnett,Shaq,Iverson iako su igrali u 90etim,ja ih smatram vise igracima 2000ih,jer su tad stekli onu potpunu afirmaciju i superstar status,izuzev Shaqa,ali i on je igracki u potpunosti sazrio kasnije,i poceo osvajati titule u novom milenijumu.Onda Sabonis i Divac,velikani evropske kosarke,ali kad spominjes 90ete stvarno uzimas ovu dvojicu kao neke superstarove ?! Ponavljam,obojica su sjajni centri,ali u NBA su bili role playeri. Nurkic ce napraviti bolju karijeru od Divca,sto se tice NBA lige. Na kraju krajeva kosarka konstantno napreduje,ne znam zasto je to tesko priznati.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 23:47

Zato sto je razlika ocigledna sto se tice same igre, igra se danas brze, bolje se suta, vise je tehnologije i analitike sve to stoji, ali je za bruku lakse igrat napad, a za bruku teze igrat odbranu. Danas ti je skoro ne moguce (poredeci sa 80im i 90im) igrat odbranu, prnes pored igraca je faul. Plus bigmana pravih skoro da i nea. Jordan bi danas mogo pucat 20 slobodnih kad bi pozelio.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 23:52

Da ne pominjemo da su oduzeli hand checking, sto je dalo ofanzivnom igracu prednost za 5 puta, nea potrebe to da pominjemo

JakMani
Kontakt:

Post Postao/la JakMani » 15 nov 2017, 23:57

alemsa je napisao/la:Zato sto je razlika ocigledna sto se tice same igre, igra se danas brze, bolje se suta, vise je tehnologije i analitike sve to stoji, ali je za bruku lakse igrat napad, a za bruku teze igrat odbranu. Danas ti je skoro ne moguce (poredeci sa 80im i 90im) igrat odbranu, prnes pored igraca je faul. Plus bigmana pravih skoro da i nea. Jordan bi danas mogo pucat 20 slobodnih kad bi pozelio.
Tako se isto nekada davno pricalo o Jordanu,da je zasticeniji od polarnih medvjeda,ali to se zaboravlja. Po meni dosta igraca koji su bili solidni u 90etim cak i nadprosjecni ne bi mogli ni igrati u danasnjoj ligi jer jednostavno ne bi imali sta ponuditi. A za bigmane se ne bih slozio,ja mislim da vidjamo trenutno povratak bigmana,samo sto su sad bigman-i nikad svestraniji,pa ljudi i ne kontaju da su igraci tipa Cousins,Davis,KAT,Porzingis,Green,pa cak i Giannis u jednu ruku zapravo visoki igraci koji mogu sve na terenu. Nema vise onih centara teskasa koji ne mogu dati kosa dalje od 3 metra od obruca,ali to je zato sto kosarka ide u tom position-less pravcu.Za 30ak godina cemo gledati 5 Giannisa u timu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 nov 2017, 00:02

alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Pa o tome ti stalno i pricam. Ekipe bile slabe. Nije bilo dovoljno talenta izuzev tih najboljih. Shaq i Kobe bi u 90im lako 2 3peata odradili poput MJa i Pippena ako izbacimo Bullse. Spursi '03-'08 bi uzeli 5 titula najmanje ako izbacimo Bullse. Onda se pojavise strasni Lakersi i Kelti na kraju decenije koji jedva podijelise nesto.
Ako izbacis Goata jel, pa uzeo bi i Boston ovamo istok ako izbacis LeBrona :) Pa kako nije bio talenta pogledaj listu gore.
Nije bilo dovoljno talenta izuzev tih najboljih. Sve vise i vise ljudi igra kosarku, globalizacija kosarke se desava, vjeruje se vise strancima, sve je vise i vise prosjecnih kosarkasa koji su jako bitni za snagu ekipa. Zapravo i bitniji od superstara. U svakoj eri imas 15-20 onih najboljih koji se izdvajaju i nakon njih dolaze prosjecni. Na dnu imas one sto ne trebaju biti u NBA i koji su tu samo jer se GMovima ne da zayebavati zbog 13og igraca na rosteru, a nekada su bili vise od toga jer je bilo manje ovih prosjecnih. 90ih je manje prosjecnih bilo nego 00ih ili manje nego danas. I 80ih ih je bilo manje, ali je bilo i manje ekipa pa je opet bila jaka konkurencija medju ekipama.

Canaan je kod vas danas mahac peskirima, a nekada bi vrlo lako bio role player.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 nov 2017, 00:04

JakMani je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Zato sto je razlika ocigledna sto se tice same igre, igra se danas brze, bolje se suta, vise je tehnologije i analitike sve to stoji, ali je za bruku lakse igrat napad, a za bruku teze igrat odbranu. Danas ti je skoro ne moguce (poredeci sa 80im i 90im) igrat odbranu, prnes pored igraca je faul. Plus bigmana pravih skoro da i nea. Jordan bi danas mogo pucat 20 slobodnih kad bi pozelio.
Tako se isto nekada davno pricalo o Jordanu,da je zasticeniji od polarnih medvjeda,ali to se zaboravlja. Po meni dosta igraca koji su bili solidni u 90etim cak i nadprosjecni ne bi mogli ni igrati u danasnjoj ligi jer jednostavno ne bi imali sta ponuditi. A za bigmane se ne bih slozio,ja mislim da vidjamo trenutno povratak bigmana,samo sto su sad bigman-i nikad svestraniji,pa ljudi i ne kontaju da su igraci tipa Cousins,Davis,KAT,Porzingis,Green,pa cak i Giannis u jednu ruku zapravo visoki igraci koji mogu sve na terenu. Nema vise onih centara teskasa koji ne mogu dati kosa dalje od 3 metra od obruca,ali to je zato sto kosarka ide u tom position-less pravcu.Za 30ak godina cemo gledati 5 Giannisa u timu.
Koliko god da je imo prosjek slobodnih, danas bi ih imo dosta vise...Ma vise ti govorim za defanzivne C, danas samo Gobert igra tu vrstu odbrane, i eto Deandre, ali i to nedaju previse fizikalnosti kao tad. Marc je dobar isto. Od 30 startnih centara imas bruku Cs, sto budale pravis od njih u odbrani, ne znaju se pozicionirat poput Jokica, Kat-a, Pachulije, Brook Lopeza i pizdicha.

Koliko he lakse igrat kad te pod koshem ceka Jokic a ne Mutombo
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 16 nov 2017, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

JakMani
Kontakt:

Post Postao/la JakMani » 16 nov 2017, 00:09

To stoji,ali mislim da je glavni razlog tome,sto reket vise nije "sacred" kao nekad,prije je sva filozofija bila nema polaganja i zakucavanja,tj no. easy baskets,ali danas sa masovnom upotrebom trojke,vaznije je i braniti trojku pa i pod cijenu slabijeg rim protectiona. Cak mislim nekad da su timovi zadovoljni da protivnik sutira 50 % za 2 ako je trojka na niskom procentu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 nov 2017, 00:16

JakMani je napisao/la:To stoji,ali mislim da je glavni razlog tome,sto reket vise nije "sacred" kao nekad,prije je sva filozofija bila nema polaganja i zakucavanja,tj no. easy baskets,ali danas sa masovnom upotrebom trojke,vaznije je i braniti trojku pa i pod cijenu slabijeg rim protectiona. Cak mislim nekad da su timovi zadovoljni da protivnik sutira 50 % za 2 ako je trojka na niskom procentu.

Uvjek ce biti "sacred" jer je najveci FG% in the paint. Kad imas budalu od C u odbrani, tesko je nadoknadit

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 nov 2017, 13:26

alemsa je napisao/la:
pa dobro svako ima svoje, samo uzmi u obzir: Drexler top 6 SG (prije Iversona top 5 SG) svih vremena, Hakeem top 5 C svih vremena, Barkley top 5 Pf svih vremena, karl Malone top 5 PF svih vremena, Stockton top 5 Pg svih vremena, Jordan Goat, Pippen top 5 SF svih vremena, Reggie Miller Goat suter do tad. Plus David Robinson, Ewing, Payton, Kemp pa i Shaq

Losa ili precjenjena, ok ali nije za odbacit
Malone je top 2 PF svih vremena

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 nov 2017, 13:29

Kawhi je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
pa dobro svako ima svoje, samo uzmi u obzir: Drexler top 6 SG (prije Iversona top 5 SG) svih vremena, Hakeem top 5 C svih vremena, Barkley top 5 Pf svih vremena, karl Malone top 5 PF svih vremena, Stockton top 5 Pg svih vremena, Jordan Goat, Pippen top 5 SF svih vremena, Reggie Miller Goat suter do tad. Plus David Robinson, Ewing, pa i Shaq

Losa ili precjenjena, ok.
'00 recimo. Wade top 5 SG, Shaq top 5 C, Duncan GOAT PF, Dirk top 5 PF, KG top 5 PF, Iverson top 5 SG, LeBron GOAT SF, Kobe top 5 SG, Ray GOAT suter do tad, Kidd top 5 PG do tad, plus Nash, Carter, Pierce...
Tesko da je kidd bio ikad u top 5 playeva ikad,pired magica,robertsona,stocktona,thomasa,fraziera,payrona,cousya

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 nov 2017, 14:43

filip13 je napisao/la: Tesko da je kidd bio ikad u top 5 playeva ikad,pired magica,robertsona,stocktona,thomasa,fraziera,payrona,cousya
Meni je top 5. Iza Magica, Zekea, Oscara i Stocktona. S tim da ga je Curry vjerovatno prešao već. Problem je što ova generacija ima baš 3 jaka PGa u Hardenu, Stephu i Russu pa ih je još rano redati.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 nov 2017, 15:22

Kawhi je napisao/la:
filip13 je napisao/la: Tesko da je kidd bio ikad u top 5 playeva ikad,pired magica,robertsona,stocktona,thomasa,fraziera,payrona,cousya
Meni je top 5. Iza Magica, Zekea, Oscara i Stocktona. S tim da ga je Curry vjerovatno prešao već. Problem je što ova generacija ima baš 3 jaka PGa u Hardenu, Stephu i Russu pa ih je još rano redati.
Nece Brada biti svrstavan u PGs na nekim all time listama, nego u SGs

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 nov 2017, 15:28

Nash ispred Kidda a iza Stocktona po meni.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 nov 2017, 15:32

alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Nece Brada biti svrstavan u PGs na nekim all time listama, nego u SGs
Prime će provesti kao PG, a i jeste PG samo što prvih par sezona to nije igrao. Ne vidim da će neki trener biti lud da ga opet vraća na SG.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.