ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

bajern100
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la bajern100 » 21 mar 2015, 14:13

Belmin6 je napisao/la:Spanski konobar tone i tone..

Rafa bio si i ostao najveći igrač u istoriji ove igre dešnjak igra lijevom rukom za razliku od ovih što za karijeru uzmu pet turnira nevažnih i čitav život samo uče da serviraju....

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 21 mar 2015, 16:07

Da mi samo znati po cemu je najbolji igrac ove igre, statisticki sigurno nije

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 21 mar 2015, 16:19

bajern100 je napisao/la:

Rafa bio si i ostao najveći igrač u istoriji ove igre dešnjak igra lijevom rukom za razliku od ovih što za karijeru uzmu pet turnira nevažnih i čitav život samo uče da serviraju....
:rol: :rol: :rol:
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 21 mar 2015, 20:50

I onda pišu kako je Rafa španski konobar a čovjek toliko mjeseci bio povrijeđen!? Šta bi trebali onda pisati za ovog supertalentovanog škota!?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 mar 2015, 21:00

Mancini je napisao/la:Šta bi trebali onda pisati za ovog supertalentovanog škota!?
Ono što i pišu, da je über moron.

Postao je Novakov omiljeni sparing partner.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 21 mar 2015, 21:03

Upravo tako. Kao da je na termin došao.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 mar 2015, 21:03

Madridista18 je napisao/la:Da mi samo znati po cemu je najbolji igrac ove igre, statisticki sigurno nije
Slazem se .Najbolji je na sljaci sigurno I to je sve.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 mar 2015, 22:04

Velika je steta sto se Federer nije kako treba pripremio za Australian Open.Sve poslije toga izgleda fenomenalno.Samo da ovo odrzi do sljedecih Grand Slamova.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 21 mar 2015, 22:21

Madridista18 je napisao/la:Da mi samo znati po cemu je najbolji igrac ove igre, statisticki sigurno nije
pa recimo nema servis ko fedex i mnogi drugi ali opet je ravnopravan i ima pozitivan skor protiv svih boljih igrača,što se tiče onog pizdeka mareja pa on je stvarno katastrofalan očajan on se preda Novaku još u tunelu,ja sam počeo gledati taj meč i odustao posle trećeg gema zato što je to negledljivo, drugi meč je bolji svaka čast Federeru ali tu je realno trebo bit Rafa ali nema veze, rezime dvojicu prvih na svijetu cijenim pogotovo Rodžera ali Rafa ima 22/10 protiv njega i on ima komplex Nadal dok Novak igra jednostavno dosadan tenis...neka me demantuju oni koji su pogođeni...

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 21 mar 2015, 22:39

H2H statistika ne definise ko je najbolji igrac svih vremena
Btw Fed brat rutinski protiv snipera, nevjerovatan je servis Feda na 30:0 sto je Raonic imao u par navrata

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 mar 2015, 23:37

Sutra dva el clasica, Barca vs R. Madrid i Federer vs Đoković u isto vrijeme. Valja to iskombinovat.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 mar 2015, 23:49

Unofficialpage je napisao/la:Sutra dva el clasica, Barca vs R. Madrid i Federer vs Đoković u isto vrijeme. Valja to iskombinovat.
Da velika steta, mada se nadam da ce tenis bar kasnije poceti imace jedno na komp drugo da tvu nema druge

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 22 mar 2015, 00:01

Federer lagano protiv šljivotresa.A sutra sukob 2 najbolja tenisera ove godine, ubjedljivo.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 mar 2015, 00:36

bajern100 je napisao/la:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :facepalm:

Idemo ponovo Novaka poderat u finalu :cool:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 mar 2015, 06:27

nevjerovatno je kako murray nema ništa u svojoj igri čime bi se mogao suprostviti novaku na ovakvoj podlozi. ne znam da li on nema taktiku ili nije u stanju da istu sprovede ali ovo danas je bilo skoro negledljivo.

u drugom meču krkan raonić protov federera, to je jasno, jedan nabija ko konj, drugi zna igrati, elem znati igrati je danas bilo više nego dovoljno. raonić je servirao konstantno preko 220 na sat, nerijetko i 230 na sat, ali čim je poen išao preko tri prebacivanja federer je to dobivao. moglo se gledati ali nije bilo čemu.

ajde, vidjećemo na šta će to ličiti sutra. pošto se na dva dobijena seta igra, sve je moguće

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 mar 2015, 18:17

Ovo su Novakovi uslovi, tako da je popriličan favorit večeras. Federera moraju slušati svi segmenti da bi pobijedio večeras, prvenstveno servis i ofanzivni paket. Novak će ovdje imati veču mogučnost držanja loptice u igri u odnosu na Dubai. I kada Federer bude napadao forhendom ili izlascima na mrežu, Novak će imati više vremena da stigne te loptice, kao i da reaguje na voleje prilikom passing shoteva.

Mislim da je neminovno da ima nešto lošiji dan, da bi Federer slavio. Ipak je u međusobnim duelima kada su ovakvi ili slični uslovi u pitanju (spori hard) prednost na njegovoj strani (5-0). Opet, s druge strane, Federer je igrač sa kojim se nikad ne zna. No večeras fakat mora odigrati vanserijski meč da bi slavio. Nisam siguran da li je u stanju to uraditi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 22 mar 2015, 18:28

Necko, sve je bilo isto i 12 mjeseci prije pa je loptica odlucila pobjednika, koliko se sjecam Federer je napravio UE na forehand negdje kod 3:4,tako nekako,ali nebitno. Svicarac treba samo ponoviti igru od sinoc protiv sve neugodnijeg Raonica, i mogao bi mu i ne trebati treci set da upise novi naslov u bogatoj karijeri.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 mar 2015, 19:00

Ako bude pasivan kao protiv Raonića, mislim da će mu set biti misaona imenica, a o eventualnoj tituli da i ne govorim. Novak bi kaznio 90% loptica koje je Miloš zapucao u mrežu ili out, kad je imao priliku da pritisne Federera. Roger to zna, tako da će i njegov pristup večeras biti drugačiji. Miloš je ipak teniser sa ograničenim oružjima u igri. Novak je teniser koji je u slow HC uslovima najbolji bez premca. On na ovakvim podlogama protiv Federera ima 5-0. On je za Rogera ovdje upravo ono što je Roger za njega na brzim podlogama tipa Dubai ili Cinncinati. Naravno da Roger može do pobjede, ali za to moraju da mu se poklope određene stvari. Jedna od tih je i nešto lošije Novakovo izdanje, pored Federerovog vrhunskog.

Federer će morati biti agresivan i to efikasno agresivan. Novak će ga pritiskati riternom i kontrolisanom agresivnošću, nastojeći produživati poene što više. Podloga je stvorena za takvo nešto, a Novakova oružja u ovim uslovima su ipak efikasnija od Rogerovih. Prošle sezone je Novak servirao za meč kod 5-4 u trećem. Federer je podigao nivo agresivnosti u tom momentu i vratio brejk. No nije uspio zadržati taj nivo dovoljno dugo, jer je fizički previše zahtjevan. Bio je preagresivan i to je ulazilo, ali je tiebreak izgubio manje-više ubjedljivo, jer je fizički pao.

Večeras, kada bude napadao, napadi će morati biti efikasni baš kao u tom 10-tom gejmu kada je vratio brejk. Ako jedan od servis-forhend segmenata ne bude slušao (kao što ga FH nije slušao u finalu WB-a prošle godine), pobjednik će biti izvjestan. Ako pak obojica budu u svom najboljem izdanju, opet je Novak favorit. Mali, ali ipak favorit.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 mar 2015, 19:12

Ja vjerujem da će ovdje odlučivat jedna loptica. Nema ovdje favorita, nijanse to odlučuju. Federer ako ne bude pravio glupe greške, tipa udaranje loptice ramom reketa, može doći do pobjede. Pokazatelj da su ovo trenutno najbolji igrači današnjice.

Obojica su do finala došli dominantno, bez izgubljenog seta. Možemo samo očekivat odličan meč i neka bolji pobjedi, naravno Federer. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 22 mar 2015, 19:28

Znam samo da cu uzivati uz ovaj spektakl a ne neki tamo El Clasico :kafa:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.