Kako je Hasagic od njega napravio golmana a nije mu tad falilo 10cm ? Hasagic ga produzio 10cm a Guso ne moze.bablaz1 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 20:44Danas je utakmica pokazala sve što je skoro pa cijelu sezonu vidljivo.
Muftić nazaduje otkako je Gušo trener. Hasagić je napravio od njega golmana i jasmo je što nema ponuda za njega ( fali mu minimum 10 cm)
Odinaka prema naprijed ok, u odbrani tanak. Od savršenog poteza do gluposti i tako u krug.
Alić centaršut i šut najbolji od svih bekova. Nazad trubadur. Danas drugi gol izbija loptu desnom, pa je daleko 5 m od onog što je centrirao.
Šukilović (prizivan ovdje od nekih) je igrač bez ikakve tehnike i očajnog postavljanja.
Karamarko zaslužuje nositi Željin dres.
Erik vođa na terenu uz karamarka jedini da zaslužuje igrati u Želji.
Lagumdžija je po meni najlošiji igrač od ovih koji se forsiraju lik ne zna dodati loptu na 3 metra. Kretnje očajne
Cvetanoski (kao i mnogi nakon potpisa novog ugovora se ugasio). Van forme totalno, još danas desno, gdje je i do sad bio lošiji
Pejić je djevojčica. Bez ikakvog naboja igra
Jaganjac ima potencijala, ali previše igra za statistiku. + Na posudbi je.
Rakić (drag mi je, jer je fajter), ali mu treba kontonuiteta, potencijal i možda se isplati rizikovati.
Vini je iskoristiv za kakve kontre
Milošević je igrač sredine terena, bez nekih lucidnih poteza. Malo je ponudio za nekog ko se vrtio oko repke. Možda je bolji sa boljim igračima.
Abdulahović- ako ne brani ni u kupu što će nam??
Obradov smiješno trči
Trouppe otkad ne igra kako treba ni mi ne igramo (zadnju smo odigrali derbi kako treba)
Kolić ako ne može ulaziti sa 18 godina ništa
Šabić isto
Gojak ako nije bolji od Lagumdžije poslati ga nazad u Njemačku.
Otpisani/ Suspendovani ( Krpić, Radovac, Osmanović, Sedorf, Boljević, Konings (ovaj nije fudbaler siguran sam))...
Nešto ne štima. Protiv Sloge im je šansa da se iskupe, pobijede, bore se... Ukoliko izgube, mislim da ide reset. Od uprave do stručnog štaba. Na hajr!
Što se tiče Adžema, nek odigra do zime, pa izanalizirati i vidjeti šta dalje. Valjda bude nešto od tog investitora. ( Iako sam protiv investitora, jer može biti flop)
VTŽ
Upali smo u krizu.
.
.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 09 nov 2025, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
traktori46
- Kontakt:
Sve mi je jasno ali da suspendujes 4 igraca pred ovu utakmicu, to mi nije jasno, da su neznam ti šta uradili nisu trebali biti suspendovani,Adzemova greska i hir.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Mislim da je danas najveća greška bila ta da se izbaci iz rostera 6 igrača ili koliko već. Izgubili smo tu stvarno neke kvalitetne pojedince.
Istina, izbačeni su iz ekipe zbog nediscipline
Nešto slično uradio je Denis sa Madžidom i niti tada to nisam podržao. Tu najviše ispašta klub, nitko drugi. Jedino rješenje za nedisciplu je finansijska kazna! Boli Boljevića ili Koninngsa ona stvar što neće igrati danas, klub je ostao bez igrača, mnogo veća i bolja kazna za klzb je novčana kazna.
Što se tiče same igre, odigrali smo neke periode stvarno kvalitetno, ali na tome im nemam šta čestitati jer smo to jednostavno morali. Igrali smo protiv ekipe koja je igrala prije 3 dana utakmicu u Lublinu, doputovali ovdje i 64 sata nakon meča nas pobjedili. Pa nisu Dortmund.
Istina, izbačeni su iz ekipe zbog nediscipline
Nešto slično uradio je Denis sa Madžidom i niti tada to nisam podržao. Tu najviše ispašta klub, nitko drugi. Jedino rješenje za nedisciplu je finansijska kazna! Boli Boljevića ili Koninngsa ona stvar što neće igrati danas, klub je ostao bez igrača, mnogo veća i bolja kazna za klzb je novčana kazna.
Što se tiče same igre, odigrali smo neke periode stvarno kvalitetno, ali na tome im nemam šta čestitati jer smo to jednostavno morali. Igrali smo protiv ekipe koja je igrala prije 3 dana utakmicu u Lublinu, doputovali ovdje i 64 sata nakon meča nas pobjedili. Pa nisu Dortmund.
Grupa iznad svakog pojedinca.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Adžeme mogo si gostovat na kojem podcastu, ili kod Lane nisi odavno bio..
Frajer se upalio po emisijama nakon 6-7 kola ko da je kraj prvenstva..
Ako ces vec ici kod nekoga na podcast objasni nam sto je sklonjen Boljevic,Seedorf,Konings i tek dovedeni vrhunski najavljivani topnik Ismail.
Frajer se upalio po emisijama nakon 6-7 kola ko da je kraj prvenstva..
Ako ces vec ici kod nekoga na podcast objasni nam sto je sklonjen Boljevic,Seedorf,Konings i tek dovedeni vrhunski najavljivani topnik Ismail.
Radom jednostavno. Gušo je nigdje veze trener, al et. A centimetri se odnose na transfer. ŽivioMukiBek je napisao/la: ↑09 nov 2025, 21:16Kako je Hasagic od njega napravio golmana a nije mu tad falilo 10cm ? Hasagic ga produzio 10cm a Guso ne moze.bablaz1 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 20:44Danas je utakmica pokazala sve što je skoro pa cijelu sezonu vidljivo.
Muftić nazaduje otkako je Gušo trener. Hasagić je napravio od njega golmana i jasmo je što nema ponuda za njega ( fali mu minimum 10 cm)
Odinaka prema naprijed ok, u odbrani tanak. Od savršenog poteza do gluposti i tako u krug.
Alić centaršut i šut najbolji od svih bekova. Nazad trubadur. Danas drugi gol izbija loptu desnom, pa je daleko 5 m od onog što je centrirao.
Šukilović (prizivan ovdje od nekih) je igrač bez ikakve tehnike i očajnog postavljanja.
Karamarko zaslužuje nositi Željin dres.
Erik vođa na terenu uz karamarka jedini da zaslužuje igrati u Želji.
Lagumdžija je po meni najlošiji igrač od ovih koji se forsiraju lik ne zna dodati loptu na 3 metra. Kretnje očajne
Cvetanoski (kao i mnogi nakon potpisa novog ugovora se ugasio). Van forme totalno, još danas desno, gdje je i do sad bio lošiji
Pejić je djevojčica. Bez ikakvog naboja igra
Jaganjac ima potencijala, ali previše igra za statistiku. + Na posudbi je.
Rakić (drag mi je, jer je fajter), ali mu treba kontonuiteta, potencijal i možda se isplati rizikovati.
Vini je iskoristiv za kakve kontre
Milošević je igrač sredine terena, bez nekih lucidnih poteza. Malo je ponudio za nekog ko se vrtio oko repke. Možda je bolji sa boljim igračima.
Abdulahović- ako ne brani ni u kupu što će nam??
Obradov smiješno trči
Trouppe otkad ne igra kako treba ni mi ne igramo (zadnju smo odigrali derbi kako treba)
Kolić ako ne može ulaziti sa 18 godina ništa
Šabić isto
Gojak ako nije bolji od Lagumdžije poslati ga nazad u Njemačku.
Otpisani/ Suspendovani ( Krpić, Radovac, Osmanović, Sedorf, Boljević, Konings (ovaj nije fudbaler siguran sam))...
Nešto ne štima. Protiv Sloge im je šansa da se iskupe, pobijede, bore se... Ukoliko izgube, mislim da ide reset. Od uprave do stručnog štaba. Na hajr!
Što se tiče Adžema, nek odigra do zime, pa izanalizirati i vidjeti šta dalje. Valjda bude nešto od tog investitora. ( Iako sam protiv investitora, jer može biti flop)
VTŽ
Upali smo u krizu.
.
.
-
itatabisine
- Kontakt:
Danas smo sami sebe pobjedili.
Odavno sam prizeljkivao 442 formaciju i vidjelo se koliko znaci ta formacija u utakmici.
Danas su nam falila m.uda falila nam je sirina, i za mene je amaterski da danaa gubis a ti ne vrsis izmjene, ne mijenjas Lagumdziju i Pejica koji su odron od igraca.
Zaista me zanima sta su to igraci uradili pa da budu suspendovani.
Ako su izasli u grad i dosli u 2-3 opravdano, al ako je nesto bezazleno onda Adzem treba da snosi odgovornost jer klub najvise ispasta a on neka k.urac silji na drugi nacin
Odavno sam prizeljkivao 442 formaciju i vidjelo se koliko znaci ta formacija u utakmici.
Danas su nam falila m.uda falila nam je sirina, i za mene je amaterski da danaa gubis a ti ne vrsis izmjene, ne mijenjas Lagumdziju i Pejica koji su odron od igraca.
Zaista me zanima sta su to igraci uradili pa da budu suspendovani.
Ako su izasli u grad i dosli u 2-3 opravdano, al ako je nesto bezazleno onda Adzem treba da snosi odgovornost jer klub najvise ispasta a on neka k.urac silji na drugi nacin
Taj fudbal je odavno zastario da se ne lazemo, vidjeli smo u velezu, a najbolji primjer je husref kod kona. A i znamo da ne moze prici stadionu ne znam cemu spominjanje uopste.
Fk Željezničar.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Što se tiče Vede Muftića volim ga kao brata, jer je predobar momak.
Ali imam jednu primjedbu za koju sam siguran da se može ispraviti kvalitetnim radom. Svjesni smo da ne može porasti više nego što je porastao. I to je OK. Ali nevjerovatno mi je da sa tom visinom ne zna nikako, ali nikako igrati nogom. Nije u stanju odigrati kvalitetan pas nikome, samo izbij, nabij. Danas golmani učestvuju u kreaciji igre, i to je ključni razlog što se Mufta neće i ne može prodati. Na tehnici sa loptom svaki golman može raditi i trenirati, ali kod Mufte taj segment igre ne postoji. Znači velika kritika ide treneru golmana, ali kad malo bolje skontam i Gušo je iz tog perioda kad je bilo izbij/nabij, možda mu i ne zna bolje objasniti.
Ali imam jednu primjedbu za koju sam siguran da se može ispraviti kvalitetnim radom. Svjesni smo da ne može porasti više nego što je porastao. I to je OK. Ali nevjerovatno mi je da sa tom visinom ne zna nikako, ali nikako igrati nogom. Nije u stanju odigrati kvalitetan pas nikome, samo izbij, nabij. Danas golmani učestvuju u kreaciji igre, i to je ključni razlog što se Mufta neće i ne može prodati. Na tehnici sa loptom svaki golman može raditi i trenirati, ali kod Mufte taj segment igre ne postoji. Znači velika kritika ide treneru golmana, ali kad malo bolje skontam i Gušo je iz tog perioda kad je bilo izbij/nabij, možda mu i ne zna bolje objasniti.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
2 preteska kola za nas, najteza u ovoj sezoni. Em smo izgubili em su drugi pobjedjivali. Nista nama u korist ne ide. Uz sve to imas povrede bitnih igraca, sad i odstranjivanje. Treba se izdici iz ove krize, nastavlja se tezak raspored ali sad moramo pokazati od cega smo i za sta smo.
Ja fakat ne znam zaljenje za adzema poslije ovog kola . Je li on kriv sto igraci ne znaju izbiti loptu van sesnestearca kad je pao prvi gol zrinjskog i da li on treba objasnjavati golmanu od 24 godine kako se hvata lopta. Po meni dobra utakmica pokazali su borbenost ulaganje i sve nismo jednostavno imali srece i to se desi .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Nije problem ova utakmica.Pact1921 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 22:10Ja fakat ne znam zaljenje za adzema poslije ovog kola . Je li on kriv sto igraci ne znaju izbiti loptu van sesnestearca kad je pao prvi gol zrinjskog i da li on treba objasnjavati golmanu od 24 godine kako se hvata lopta. Po meni dobra utakmica pokazali su borbenost ulaganje i sve nismo jednostavno imali srece i to se desi .
Desava se..
Problem su Radnik kuci,Rudar kuci, Posusje gosti,Velez gosti sa igracem vise, Sloga gosti, Radnik gosti, Posusje kuci,Rudar gosti,Velez kuci... Tu smo i izvukli neke bodove, ni sami ne znamo kako.
Na 9. od 14.utakmica smo jako lose igrali..pa i Borac kuci do 70.minute da Bog sacuva.. Dobre partije smo pruzili protiv Zrinjskog,Sarajeva, Sirokog i danas opet protiv Zrinjskog, ako govorimo o sansama i igri opcenito.
Naravno da se sve to treba naplatiti iz tih 9.kols gdje smo i uzeli neke bodove,a nismo trebali, npr neshvatljivim greskama kao danas..
Danas je Adzem kriv sto mu Lagumdzija sa kartonom igra, a grijesi i to kardinalno, i kriv je sto je odstranio i ovo malo igraca sto imamo, a nije se izjasnio sto su bili na tribini
+ ista taktika protiv svih ekipa.avalPacidoroP je napisao/la: ↑09 nov 2025, 22:15Nije problem ova utakmica.Pact1921 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 22:10Ja fakat ne znam zaljenje za adzema poslije ovog kola . Je li on kriv sto igraci ne znaju izbiti loptu van sesnestearca kad je pao prvi gol zrinjskog i da li on treba objasnjavati golmanu od 24 godine kako se hvata lopta. Po meni dobra utakmica pokazali su borbenost ulaganje i sve nismo jednostavno imali srece i to se desi .
Desava se..
Problem su Radnik kuci,Rudar kuci, Posusje gosti,Velez gosti sa igracem vise, Sloga gosti, Radnik gosti, Posusje kuci,Rudar gosti,Velez kuci... Tu smo i izvukli neke bodove, ni sami ne znamo kako.
Na 9. od 14.utakmica smo jako lose igrali..pa i Borac kuci do 70.minute da Bog sacuva.. Dobre partije smo pruzili protiv Zrinjskog,Sarajeva, Sirokog i danas opet protiv Zrinjskog, ako govorimo o sansama i igri opcenito.
Naravno da se sve to treba naplatiti iz tih 9.kols gdje smo i uzeli neke bodove,a nismo trebali, npr neshvatljivim greskama kao danas..
Danas je Adzem kriv sto mu Lagumdzija sa kartonom igra, a grijesi i to kardinalno, i kriv je sto je odstranio i ovo malo igraca sto imamo, a nije se izjasnio sto su bili na tribini
Protiv Veleza ljudi naprave dupli blok na Cvetanovskog (toni pioniri znaju), mi bez ideje i prilike nakon toga. A tako je bilo na 9 od 14 tekmi. Nema igre, a vise boli sto nemamo zelje. Ona je pokazana protiv Borca zadnjih pola sata, 2x peoriv Zrinjskog, Sarajeva i Sirokog, ostalo lose
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Ma mi se samo lažemo da bi bolje izgledali sa Krpićem, Radovcem, Boljevićem, Koningsom, Seedorfom i ovaj iz Arsenala. Sve je propuh, mada smo zaboravili kako je kakd Krpić stoji gore i maše rukama, a ne zna lopte primiti ili kad Radovac doda pas dirket za kontru protivnika.
Sve polovonjaci i jedan ili dva profesionalca.
A o Adzemu i selekciji igrača, to je posebna priča.
Sve polovonjaci i jedan ili dva profesionalca.
A o Adzemu i selekciji igrača, to je posebna priča.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Abdulahovic, Šutković, Cosic, Roncevic
Osmanovic, Kelemendi, Memisevic, Zahirovic, Simoni, Obradov.
Radovac, Feerman, Garcevic, Dragovic, Korora, M'Hand, Kolic, Gojak, Šabić, Fočo.
Garcia, Krpić.
Lista igrača koje smo vidjeli 2 ili 3 puta na terenu, neki bez debija, a nalazili su se na klupi. Za šta ovi igrači služe?
Osmanovic, Kelemendi, Memisevic, Zahirovic, Simoni, Obradov.
Radovac, Feerman, Garcevic, Dragovic, Korora, M'Hand, Kolic, Gojak, Šabić, Fočo.
Garcia, Krpić.
Lista igrača koje smo vidjeli 2 ili 3 puta na terenu, neki bez debija, a nalazili su se na klupi. Za šta ovi igrači služe?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Ma svo vrijeme ove sezone mi imamo vise srece nego pameti.
Super je fazon imat taktiku protiv realno jacih timova i to je vecinom uspijevalo.
Izostanak plana protiv ekipa gdje smo favorit i utakmice na strani idu na dusu treneru. Losa forma dosta igraca takodjer.
Velez i Posušje pobjede na golove koji se dese jednom u sezoni, cak i Sloboda isto vazi.
Utakmice kod kuce vecinom dobili na fanatizam navijaca.
Vec je proslo dovoljno kola da se trener moze kritikovat. Svako realan i nije ocekivao puno bolje a napadnut je kad bi to napisao ovdje.
Steta jos jedne godine. Nije jednostavno ni njega samo otjerat, odma neko jos treba snosit odgovornost.
Ja se jos nadam da ce Adzem nesto smislit, ima sasvim dovoljno vremena a nije ni kadar skart.
Malo nam fali od zvijezda do ocaja.
Valjda sljedećih par kola vidimo nesto smisleno, ovi iza su se bas zahuktali, eto ih za petama.
Super je fazon imat taktiku protiv realno jacih timova i to je vecinom uspijevalo.
Izostanak plana protiv ekipa gdje smo favorit i utakmice na strani idu na dusu treneru. Losa forma dosta igraca takodjer.
Velez i Posušje pobjede na golove koji se dese jednom u sezoni, cak i Sloboda isto vazi.
Utakmice kod kuce vecinom dobili na fanatizam navijaca.
Vec je proslo dovoljno kola da se trener moze kritikovat. Svako realan i nije ocekivao puno bolje a napadnut je kad bi to napisao ovdje.
Steta jos jedne godine. Nije jednostavno ni njega samo otjerat, odma neko jos treba snosit odgovornost.
Ja se jos nadam da ce Adzem nesto smislit, ima sasvim dovoljno vremena a nije ni kadar skart.
Malo nam fali od zvijezda do ocaja.
Valjda sljedećih par kola vidimo nesto smisleno, ovi iza su se bas zahuktali, eto ih za petama.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- dubioza144
- Kontakt:
Sad cemo sredit ovog Kovacevica iz Dinama
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Mislim na onaj raspad koji imamo svake sezone kad ne možemo 5,6 utakmica nikog pobijeditExBlueone je napisao/la: ↑09 nov 2025, 20:12Pa raspad traje već nekoliko godina u kontinuitetu uz manje predahe. Dok je ova uprava, nema tu napretka, mi samo tonemo, jer to su ljudi čija je koncepcija vođenja kluba zapela u prvoj deceniji 2000.- tih. Nema tu nafake, nikakve vizije, nema ničega. Roster više nego skroman, igrači mentalno ograničeni i lijeni. Adžemu je možda više mjesto u nekoj stručnoj ustanovi nego na klupi.
Ali objektivno ni ne možeš se ljutiti ni na koga. Isto da pokupiš neku lutalicu pored kontejnera i tražiš da dominira u nekom K9 takmičenju specijalno obučenih pasa. Imamo te bljeskove zahvaljući kojima smo nakupili te neke bodove, al to je bilo prije skoro 2 mjeseca. Mada meni nikako nije jasno kako mi uopće imamo toliko bodova i da smo treći, pa to je najveća prevara u suvremenom nogometu.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Vi ocekujete nesto od strucnog staba gdje je:
Trener arogantna neznalica kojem bi GOSK bio vrhunac karijere da nije Zeljeznicara;
Prvi pomocnik covjek koji citav zivot radi u Gorazdu;
Drugi pomocnik covjek koji je do prije par godina bio ugostitelj;
Odron
Trener arogantna neznalica kojem bi GOSK bio vrhunac karijere da nije Zeljeznicara;
Odron
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Ima smislaZvornicka je napisao/la: ↑09 nov 2025, 23:29Vi ocekujete nesto od strucnog staba gdje je:
Odron
Ovakvi treneri kao on perfektno odgovaraju manjim ekipama od Dinama, a to smo mi. Suludo je jos mijenjati trenera.
Fk Željezničar.
Trenutno korisnika/ca: PeppermintSA i 20 gostiju.