FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- nidjo_barca
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Ma 50 mil. i zdrao,hoces-neces.Najrealnija cijena,a nije nam prijeko potreban,ima tu igraca dovoljno.Dobro bi bilo da ostane ovakva ekipa kakva jest,uz jos jednog desnog beka.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
-Paja je napisao/la:Arsenal trazi 80 miliona! Ovo je sve obicna laz i uzaludni pokusaji nokautirane Barcelone!
In Arsene We Trust!
bas si me iznenadio, otkud ti, nije te bilo ima 3-4 posta....
javi nam se kad predje....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jes ti vokri
Por que ? Por que somos los mejores...
Lionel Messi
"Vrijeđate Maradonu uspoređujući me s njime"
Iako se igrama u Barceloninoj ekipi prometnuo u najboljeg nogometaša današnjice, argentinski puk tek čeka da Lionel Messi dokaže vrijednost u dresu reprezentacije.
Prilika za to nudi mu se već tokom jednomjesečnog Mundijala koji u Južnoafričkoj Republici započinje 11. juna. Oči Argentinaca bit će uperene u mladića koji će tokom SP-a proslaviti 23. rođendan, a kojeg mnogi uspoređuju s legendarnim Diegom Maradonom, aktuelnim izbornikom argentinske reprezentacije koji je domovini naslov svjetskih prvaka podario 1986. godine.
Messiju se takve usporedbe nimalo ne sviđaju, premda ih je u nekoliko navrata ponovio i sam Maradona.
"Ne samo da mi se ne sviđaju, već se pritom i osjećam neugodno. A, njima i vrijeđate Maradonu. Ja svoju vrijednost tek moram potvrditi na Svjetskom prvenstvu."
"Nadam se da će ono biti obilježeno mojim igrama i uspjehom Argentine. Najvećim favoritima smatram Španjolce, Engleze i Brazilce", kazao je Messi koji je ove sezone u 55 odigranih utakmica postigao 48 golova.
Za naslov najboljeg strijelca Primere zabio ih je 34 u 35 odigranih susreta.

"Vrijeđate Maradonu uspoređujući me s njime"
Iako se igrama u Barceloninoj ekipi prometnuo u najboljeg nogometaša današnjice, argentinski puk tek čeka da Lionel Messi dokaže vrijednost u dresu reprezentacije.
Prilika za to nudi mu se već tokom jednomjesečnog Mundijala koji u Južnoafričkoj Republici započinje 11. juna. Oči Argentinaca bit će uperene u mladića koji će tokom SP-a proslaviti 23. rođendan, a kojeg mnogi uspoređuju s legendarnim Diegom Maradonom, aktuelnim izbornikom argentinske reprezentacije koji je domovini naslov svjetskih prvaka podario 1986. godine.
Messiju se takve usporedbe nimalo ne sviđaju, premda ih je u nekoliko navrata ponovio i sam Maradona.
"Ne samo da mi se ne sviđaju, već se pritom i osjećam neugodno. A, njima i vrijeđate Maradonu. Ja svoju vrijednost tek moram potvrditi na Svjetskom prvenstvu."
"Nadam se da će ono biti obilježeno mojim igrama i uspjehom Argentine. Najvećim favoritima smatram Španjolce, Engleze i Brazilce", kazao je Messi koji je ove sezone u 55 odigranih utakmica postigao 48 golova.
Za naslov najboljeg strijelca Primere zabio ih je 34 u 35 odigranih susreta.
.
-Paja je napisao/la:Arsenal trazi 80 miliona! Ovo je sve obicna laz i uzaludni pokusaji nokautirane Barcelone!
In Arsene We Trust!
Gdje si Arsene nisam te prepoznao, ti znas koliko se krece cijena ccc, nemas veze o cemu se tamo radi znas ko i mi sve iz novima i sad ti pametan mi glupi ccc kolko si ti glup nisi ni svjestan
Mes Que Un Club
- -Barcelona-
- Kontakt:
Agent: Ibrahimović ne napušta Barcelonu
Mino Raiola, agent švedskog napadača Barcelone Zlatana Ibrahimovića, još se jednom "sudario" s upitom o nogometnoj budućnosti svoga klijenta...
Posljednji napisi iz španjolskih medija sugerirali su mogući Ibrahimovićev povratak u Seriju A iz koje se prošle sezone otisnuo u redove španjolskog prvaka. Ipak, nije se govorilo o povratku u Inter već o dolasku u Milan koji je, navodilo se, spreman odreći se Klaas-Jana Huntelaara i 35 milijuna eura za dovođenje Ibrahimovića. Također, u kontekstu njegova dovođenja spominjao se i Juventus.
- Već mi je dosadilo ponavljati da Ibrahimović nije na prodaju. Ne mogu tratiti vrijeme ponavljajući jednu te istu stvar. Sasvim je prirodno da se klubovi za njega interesiraju, ali prodaja ne dolazi u obzir - rekao je Raiola.
Ibrahimović je ugovorno vezan do 2014. godine, u Barcelonu je stigao prošlog ljeta iz Intera i u premijernoj je sezoni za katalonski klub postigao 16 prvenstvenih golova.
Dolazak Davida Ville, napadača španjolske reprezentacije, u Barcelonu potaknuo je glasine o mogućem odlasku stasitog Šveđanina.
Mino Raiola, agent švedskog napadača Barcelone Zlatana Ibrahimovića, još se jednom "sudario" s upitom o nogometnoj budućnosti svoga klijenta...
Posljednji napisi iz španjolskih medija sugerirali su mogući Ibrahimovićev povratak u Seriju A iz koje se prošle sezone otisnuo u redove španjolskog prvaka. Ipak, nije se govorilo o povratku u Inter već o dolasku u Milan koji je, navodilo se, spreman odreći se Klaas-Jana Huntelaara i 35 milijuna eura za dovođenje Ibrahimovića. Također, u kontekstu njegova dovođenja spominjao se i Juventus.
- Već mi je dosadilo ponavljati da Ibrahimović nije na prodaju. Ne mogu tratiti vrijeme ponavljajući jednu te istu stvar. Sasvim je prirodno da se klubovi za njega interesiraju, ali prodaja ne dolazi u obzir - rekao je Raiola.
Ibrahimović je ugovorno vezan do 2014. godine, u Barcelonu je stigao prošlog ljeta iz Intera i u premijernoj je sezoni za katalonski klub postigao 16 prvenstvenih golova.
Dolazak Davida Ville, napadača španjolske reprezentacije, u Barcelonu potaknuo je glasine o mogućem odlasku stasitog Šveđanina.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!
eno za spaniju villa dao gol na asistenciju inieste... sve nasi...
drugi dao Xabi Alonso i treci dao Llorente na asistenciju Xabi Alonsa. Sergio Ramos pogodio precku 
Kako sam tvrdi, 58-godišnji Ernesto Vecchio je čovjek koji je otkrio danas najboljeg svjetskog nogometaša, Argentinca iz Barcelone Lionela Messija.No, Vecchio je optužio Messija da ga posljednjih godina izbjegava i ne želi s njim imati nikakav kontakt, uprkos tome što ga je nogometno usmjerio, te ga na ulici pronašao kao velikog talenta.
"Deset godina ga nisam vidio, niti razgovarao s njim. Shvatam to kao tragediju, ali i dokaz da slava i novac silno mijenjaju ljude. Razočaran sam u Messija", rekao je Vecchio i nastavio: "Pronašao sam Messija kao malog dječaka na ulici. Vidio sam da je nogometno jako talentovan, te sam ga usmjerio u Newell's Old Boys gdje sam ga trenirao do njegove 12 godine. Tada je otišao u Barcelonu i tu je završila svaka naša konverzacija."
Vecchio je naglasio i sljedeće: "Bila je 2006. godina. Čuo sam da se pojavio u Rosariju i otišao sam do njegovog doma kako bi mu se javio, vidio ga. No, rekli su mi na vratima da ga nema. Lagali su mi. Nemam pojma, možda misli da hoću da ga vidim jer želim nekakvu protuuslugu, novac... Ja ga ipak samo želim vidjeti i stisnuti mu ruku. Nakon svega, pak, više ne znam što da mislim o tom čovjeku."
"Deset godina ga nisam vidio, niti razgovarao s njim. Shvatam to kao tragediju, ali i dokaz da slava i novac silno mijenjaju ljude. Razočaran sam u Messija", rekao je Vecchio i nastavio: "Pronašao sam Messija kao malog dječaka na ulici. Vidio sam da je nogometno jako talentovan, te sam ga usmjerio u Newell's Old Boys gdje sam ga trenirao do njegove 12 godine. Tada je otišao u Barcelonu i tu je završila svaka naša konverzacija."
Vecchio je naglasio i sljedeće: "Bila je 2006. godina. Čuo sam da se pojavio u Rosariju i otišao sam do njegovog doma kako bi mu se javio, vidio ga. No, rekli su mi na vratima da ga nema. Lagali su mi. Nemam pojma, možda misli da hoću da ga vidim jer želim nekakvu protuuslugu, novac... Ja ga ipak samo želim vidjeti i stisnuti mu ruku. Nakon svega, pak, više ne znam što da mislim o tom čovjeku."
-
Robovlasnik
- Kontakt:
Jest ovaj Patak smijesan ....
Ja kad sam neraspolozen samo krenem citati njegove humoristicne postove ..... Pa sta reci za covjeka koji u Arsena vjeruje ??? u covjeka vjeruje ? svasta ....
Opravdanja za napustanje Cola , Viere , Overmarsa , Henrya , Adebayora , Tourea , Flaminia i jos drugih su zaista smijesna. Cole kao ( tada najbolji ) lijevi bocni prelazi iz Arsenala u omrzene im gradske rivale Chelsea .... te kao lijevi bocni engleske reprezentacije prestavlja jedno od najvecih pojacanja za vrijeme vladavine Abramovica. Adebayor kao glavni napadac Arsenala i prvi strijelac topnika bira klub koji ne ucestvuje u ligi prvaka samim tim dokazujuci koliko je "velik" Arsenal. Toure koji je odigrao preko 90 % utakmica kao starter u ekipi arsenala odabrao je isto City i igranje u tadanjsem Kupu Uefa. Flamini prelazi bez odstete nakon sto je imao sjajnu sezonu sa Arsenalom u kojoj je izvrsno saradjivao sa Fabregasom ( sam fabregas je par puta priznao koliko mu je tesko pao odlazak takvog igraca ) i da apsurd bude veci otisao je djaba.
Patrick VIERA kapiten .... zar se moze opravdati odlazak kapitena ??? Zamislite da je Pujol napustio Barcu prije 2-3 godine xD xD Henry .... dvije sezone totalni promasaj u Barci samo jedna na nivou .... al ovdje nije prica o igracima kako su igrali poslije odlaska iz Arsenala nego kakvi su ti igraci bili u sezonama prije odlaska ... zato PAJA poklopi se ....
I jos nesto sto tvoj mozgic mali nikako da svari .... pricas kako si igraci losi kad odu iz Arsenala .... e vidi nesto .... Cole je u chelsea-u gdje su mu u konkurenciji igraci koji su imene engleskog nogometa ( Bdirge - rezervni bek engleske repke ) a ne tamo Chlichy ( koji je sada dobar igrac al kada je dosao bio je .... rupa ) ili recimo Adebyor bi prosle sezone igrao 101 % utakmica za Arsenal u konkurenciji napadaca kakvi su Eduardo , Vela ; Bedthner i onako spreman Van Persie
i da ti ne objasnjavam te ocigledne stvari ....
Kreni vjerovati u Boga i nastavi navijati za Arsenal .... a ovu temu jednostavno zaobidji u velikom krugu
Ja kad sam neraspolozen samo krenem citati njegove humoristicne postove ..... Pa sta reci za covjeka koji u Arsena vjeruje ??? u covjeka vjeruje ? svasta ....
Opravdanja za napustanje Cola , Viere , Overmarsa , Henrya , Adebayora , Tourea , Flaminia i jos drugih su zaista smijesna. Cole kao ( tada najbolji ) lijevi bocni prelazi iz Arsenala u omrzene im gradske rivale Chelsea .... te kao lijevi bocni engleske reprezentacije prestavlja jedno od najvecih pojacanja za vrijeme vladavine Abramovica. Adebayor kao glavni napadac Arsenala i prvi strijelac topnika bira klub koji ne ucestvuje u ligi prvaka samim tim dokazujuci koliko je "velik" Arsenal. Toure koji je odigrao preko 90 % utakmica kao starter u ekipi arsenala odabrao je isto City i igranje u tadanjsem Kupu Uefa. Flamini prelazi bez odstete nakon sto je imao sjajnu sezonu sa Arsenalom u kojoj je izvrsno saradjivao sa Fabregasom ( sam fabregas je par puta priznao koliko mu je tesko pao odlazak takvog igraca ) i da apsurd bude veci otisao je djaba.
I jos nesto sto tvoj mozgic mali nikako da svari .... pricas kako si igraci losi kad odu iz Arsenala .... e vidi nesto .... Cole je u chelsea-u gdje su mu u konkurenciji igraci koji su imene engleskog nogometa ( Bdirge - rezervni bek engleske repke ) a ne tamo Chlichy ( koji je sada dobar igrac al kada je dosao bio je .... rupa ) ili recimo Adebyor bi prosle sezone igrao 101 % utakmica za Arsenal u konkurenciji napadaca kakvi su Eduardo , Vela ; Bedthner i onako spreman Van Persie
Kreni vjerovati u Boga i nastavi navijati za Arsenal .... a ovu temu jednostavno zaobidji u velikom krugu
Onaj ko je rekao da nije važna pobjeda ili poraz, važno je učestvovati, vjerovatno je sam izgubio.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
^ Ma Španija osvaja prvenstvo
- -Paja
- Kontakt:
Jos jedan sto hoce ispasti pametan meni govori da ne zalazim na temu a na svojoj temi pise o Arsenalu hahahahahah kakav tragikomican lik. Rado bi odgovorio na tvoj post pa dodji na temu o Arsenalu da diskutujemo a ne da ovde pises hrpu gluposti na koje si djaba trosio vrijeme jer sve sto si napisao je za Javnog Komunalnog Preduzeca znaci smece.Robovlasnik je napisao/la:Jest ovaj Patak smijesan ....![]()
![]()
Opravdanja za napustanje Cola , Viere , Overmarsa , Henrya , Adebayora , Tourea , Flaminia i jos drugih su zaista smijesna. Cole kao ( tada najbolji ) lijevi bocni prelazi iz Arsenala u omrzene im gradske rivale Chelsea .... te kao lijevi bocni engleske reprezentacije prestavlja jedno od najvecih pojacanja za vrijeme vladavine Abramovica. Adebayor kao glavni napadac Arsenala i prvi strijelac topnika bira klub koji ne ucestvuje u ligi prvaka samim tim dokazujuci koliko je "velik" Arsenal. Toure koji je odigrao preko 90 % utakmica kao starter u ekipi arsenala odabrao je isto City i igranje u tadanjsem Kupu Uefa. Flamini prelazi bez odstete nakon sto je imao sjajnu sezonu sa Arsenalom u kojoj je izvrsno saradjivao sa Fabregasom ( sam fabregas je par puta priznao koliko mu je tesko pao odlazak takvog igraca ) i da apsurd bude veci otisao je djaba.Patrick VIERA kapiten .... zar se moze opravdati odlazak kapitena ??? Zamislite da je Pujol napustio Barcu prije 2-3 godine xD xD Henry .... dvije sezone totalni promasaj u Barci samo jedna na nivou .... al ovdje nije prica o igracima kako su igrali poslije odlaska iz Arsenala nego kakvi su ti igraci bili u sezonama prije odlaska ... zato PAJA poklopi se ....
I jos nesto sto tvoj mozgic mali nikako da svari .... pricas kako si igraci losi kad odu iz Arsenala .... e vidi nesto .... Cole je u chelsea-u gdje su mu u konkurenciji igraci koji su imene engleskog nogometa ( Bdirge - rezervni bek engleske repke ) a ne tamo Chlichy ( koji je sada dobar igrac al kada je dosao bio je .... rupa ) ili recimo Adebyor bi prosle sezone igrao 101 % utakmica za Arsenal u konkurenciji napadaca kakvi su Eduardo , Vela ; Bedthner i onako spreman Van Persiei da ti ne objasnjavam te ocigledne stvari ....
Dio Arsenala
Manchester City nudi 76 miliona eura za Zlatana i Tourea
Iako je odigrao samo jednu sezonu u Barceloni tokom zadnjih sedmica mnogo se pričalo o tome kako bi ona mogla biti i posljednja Zlatana Ibrahimovića u katalonskom gigantu.
Švedski robusni centarfor nije oduševio u prvoj sezoni, makar su čelnici Barcelone odbili priču o tome da je švedski nogometaš stavljen u izlog.
No, ponude za Ibrahimovića pljušte i dalje. Nakon Intera, pa Juventusa javio se i Manchester City, koji je, pak, ponudio 76 miliona eura za dva igrača Barcelone. Jedan je Ibrahimović, a drugi Yaya Toure, koji je ljutit na svoju situaciju u klubu (često grijanje klupe) najavio odlazak iz Barcelone. Inače, ranije je jak interes za Tourea pokazao Chelsea.
Daily Mail navodi da je trener Manchester Cityja Roberto Mancini najveći zagovaratelj tog transfera, jer ima iskustvo rada s Ibrahimovićem dok su bili u Interu, te čelnicima Cityja širi samo pozitivne glasine oko Šveđanina.
Iako je odigrao samo jednu sezonu u Barceloni tokom zadnjih sedmica mnogo se pričalo o tome kako bi ona mogla biti i posljednja Zlatana Ibrahimovića u katalonskom gigantu.
Švedski robusni centarfor nije oduševio u prvoj sezoni, makar su čelnici Barcelone odbili priču o tome da je švedski nogometaš stavljen u izlog.
No, ponude za Ibrahimovića pljušte i dalje. Nakon Intera, pa Juventusa javio se i Manchester City, koji je, pak, ponudio 76 miliona eura za dva igrača Barcelone. Jedan je Ibrahimović, a drugi Yaya Toure, koji je ljutit na svoju situaciju u klubu (često grijanje klupe) najavio odlazak iz Barcelone. Inače, ranije je jak interes za Tourea pokazao Chelsea.
Daily Mail navodi da je trener Manchester Cityja Roberto Mancini najveći zagovaratelj tog transfera, jer ima iskustvo rada s Ibrahimovićem dok su bili u Interu, te čelnicima Cityja širi samo pozitivne glasine oko Šveđanina.
.
ko ih j e b e obojicu...nek idu ako nece postovati klub i odluke trenera...drugi jedva čekaju da uskoče umjesto njih i da brane boje Katalonskog ponosa i giganta!!!catalonia je napisao/la:Manchester City nudi 76 miliona eura za Zlatana i Tourea
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".
paja kakvo je vrijeme u Londonu ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ma nema šanse da će pustiti Ibru da tako lahko ode
Za Yayou Tourea je moguće da ode .
slažem se u potpunosti ako želi da ide neka ide ali tourea nebi trebali pustiti a siguran sam da se ni nejmu neide iz barceSajoni je napisao/la:ko ih j e b e obojicu...nek idu ako nece postovati klub i odluke trenera...drugi jedva čekaju da uskoče umjesto njih i da brane boje Katalonskog ponosa i giganta!!!catalonia je napisao/la:Manchester City nudi 76 miliona eura za Zlatana i Tourea
.
izgleda yaya ode u chelsea.razocaran sam, sta je njima (bar duplo je bolji od sergia, ali nije dijete barce). ma nesmiju ga prodati.
mes que un club
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ne zna se jos,ali veci su izgledi da ce otici,nego ostati.Volio bih da ostane,strasan igrac,ali sta mozemo.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
ukoliko ode Yaya dolazi Mascherano..po meni Yaya mnogo bolji al et...
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.