Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Elegant
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Elegant » 13 mar 2015, 21:41

Znaci ovo moje je tu negdje sudeci po ovim ocitavanima i temperaturama ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 mar 2015, 21:42

Elegant je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:gdje gledate to ocitavanja neka, opterecenja itd?
GPU-Z se zove program.
hvala

covjece, koja glupost, ipak je do ram memorije, kad je stavim srusi se firefox i svaki drugi program koji ima veze s netom, izvadim je, radi sve normala :hmmmmm:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 mar 2015, 21:44

GPU-Z ti je za graficku karticu da te ne zbuni, a mislim da mozes naci neki program za RAM kao i CPU (procesor).

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 mar 2015, 21:46

Evo slican problem, vidi mozda ti pomogne.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-har ... 59176.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

@Sonik da li si prilikom ugradnje rama pazio na ovo http://ambidex1.wix.com/memorije#!untitled/c5li" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako jesi, onda su neispravne plocice.

Najpouzdaniji programi za temp su HW Monitor te Everest Ultimate.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 mar 2015, 22:25

Nadam se da je sve OK sa ovim mojim temepraturama i radom graficke. :|
slika
Na internetu sam pronasao da vremenom treba promjeniti termalnu pastu na grafickoj kartici kao i na procesoru, znam da se mjenja na procesoru ali ovo za graficku mi je novo, nisam imao iskustva sa time.

Da li je neko od vas mjenjao termalnu pastu na grafickoj ? I inace da li imate visoke temperature na grafickim ?

Meni je kuciste malo, tako da ne mogu bas puno uciniti po pitanju hlađenja, imam mjesta samo za dva ventilatora, 1x sa prednje strane 120mm koji daje svjezi zrak unutra, i 1x pozadi 120mm koji izbacuje topal zrak.

slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 mar 2015, 22:32

Odneses graficku u servis (ak vec ne zelis sam da je rastvaras) i oni ce ti nanijeti termalne paste, a to ne bi trebalo kostati vise od 10 KM.

Iskreno, nisam nikad mijenjao pastu na grafickoj, jer i sto sam imao posla oko paste bili su procesori (pc, laptopi) a grafe su vecinom ili bile sa pasivnim hladjenjem ili ok sa temperaturama.

Ak' ipak zelis sam promjeniti, nabavi pastu (oko 4 KM), a zatim odvijacem (vjerovatnom krstastim) odvij postolje sa poledjine graficke te preostalih otp 8 do 10 sarafa. Polako odvoji, ocisti prasinu, nekom krpom obrisi staru pastu i sa hladnjaka i gdje haldnjak lijeze na grafu, te nanesi novu (velicine zrna graska).

Vjerujem da ces spustiti temp cak i za 10 stepeni a sto je najbitnije, nece prelaziti 60.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 13 mar 2015, 23:01

Ja sam prije par mjeseci sve povadio iz kompjutera, cistio, pa i graficku. Ocistio malo alkoholom i odvojio hladnjak i taj mali ventilator. Pastu sam skinuo i koristio istu koju sam koristio na CPU. Nemoj samo nista previse stezati, onako otprilike kao i kad si rastavljao.

Mozes uvijek naci na YT nesto slicno i kako neko to radi npr.
[youtube][/youtube]
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 14 mar 2015, 01:26

sonik24 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:gdje gledate to ocitavanja neka, opterecenja itd?
GPU-Z se zove program.
hvala

covjece, koja glupost, ipak je do ram memorije, kad je stavim srusi se firefox i svaki drugi program koji ima veze s netom, izvadim je, radi sve normala :hmmmmm:
Probaj ovo sto cu ti sad napisat znam da je ludo meni je tako RAM proradio a naso sam negdje na netu

Uzmi ono sredstvo za prozore (treba koliko se sjećam alkohol al ja ga nisam imo) i nanesi malo na dio rama onaj dole koji se uključuje zlatne one kockice i onda uzni gumicu i ko izbrisi to možda 20-30sek i onda i sa druge strane ;)

Znam da zvuci ludo al et i ja koji vise rješenja nisam imo za pokvaren RAM na to naleti i bgm evo radi bez problema (kontam "isprljaju" se oni pinovi možda :D) ;)

A ovi sto se sikiraju oko grafičke ne peglajte se djabe jer tih oko 60 stepeni za grafičku je OK temperatura, ako vam skoči na 80+ onda mjenjajte pastu (testirajte max opterećenje nekako pokrenite igru neku ili sl.) ;)

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 14 mar 2015, 13:54

dosta mi je usporio kom, od silnih streamova za utakmice nakupi se virusa, cime da ovo ocistim? imam microsoft security essentials ali ocito nije dovoljno.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 mar 2015, 13:59

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.php" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.malwarebytes.org/" onclick="window.open(this.href);return false;

Skines ova dva programa, i rijesen problem.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 14 mar 2015, 15:06

hvala

jel bi ih poslije cistke trebao deinstalirat, da me oni ne uspore jer vec imam onaj gore antivirus?

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 mar 2015, 18:39

Imao sam ovaj RAM

http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... Jd5AEA.png" onclick="window.open(this.href);return false;

Dodao sam ovaj

http://www.kingston.com/dataSheets/KHX1 ... K3_6GX.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Imam osjecaj kao da na brzini nista nisam dobio, kao da mi malo sporije ide :mrgreen: , ali nisam siguran....

Na Everest i u System pise da ima 4 GB RAM. Tu je sve ok.

Mozda nisu kompatibilni ili mi se samo cini?

I da, u System pise 4GB (3.44 BG usable)
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 mar 2015, 19:25

Odgovor u pp.

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 15 mar 2015, 16:55

Prijatelju mi se izbrisala ikona ona od konekcije local area connection i nema sad konekcije na kom a ima na mob moze neko da kaze kako vratit jbg neznam mu ni ja pomoc nerazumijem se ni ja u to bas :D

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 15 mar 2015, 18:10

Imam problem sa ps3 ako neko zna nek pomaze:
kad upalim ps3 na tv-u mi se pokaze samo jedna traka na vrhu ekrana i sa strane tako isto, vidim da je igra pokrenuta ali nece tv da ocita cijelu sliku, u cemu je problem ?

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 15 mar 2015, 19:38

Da li neko zna kakva je ovo opet zajebancija od usranog adware-a joritestnoski.com? Prilikom otvaranja stranice prebaci mi automatski na ovu stranicu i nit je mozes zatvorit nit koji vrag. I kolko god puta zaredom otvorim nesto svaki put ovo se pojavi nak 2-3 sekunde. Nema u Chrome-u nikakvih prosirenja niti u instaliranim programima nesto sumnjivo. Antivirus i Malwarebytes ne prepoznaju nista. Nema ni na netu nekih informacija, haman da je nesto novo. Pa ako je neko imao slican problem zna li kako se rijesit ovog ****?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 mar 2015, 19:42

Skini iobit uninstaler, pa uslikaj sve instalirano. Uslikaj takodjer pod toolbar.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 mar 2015, 19:44

admir12345 je napisao/la:Prijatelju mi se izbrisala ikona ona od konekcije local area connection i nema sad konekcije na kom a ima na mob moze neko da kaze kako vratit jbg neznam mu ni ja pomoc nerazumijem se ni ja u to bas :D
Trolas? :mrgreen:

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 15 mar 2015, 20:21

OnlyUnited je napisao/la:Skini iobit uninstaler, pa uslikaj sve instalirano. Uslikaj takodjer pod toolbar.

rikoshe
Kontakt:

Post Postao/la rikoshe » 15 mar 2015, 20:29

Godfather je napisao/la:Da li neko zna kakva je ovo opet zajebancija od usranog adware-a joritestnoski.com? Prilikom otvaranja stranice prebaci mi automatski na ovu stranicu i nit je mozes zatvorit nit koji vrag. I kolko god puta zaredom otvorim nesto svaki put ovo se pojavi nak 2-3 sekunde. Nema u Chrome-u nikakvih prosirenja niti u instaliranim programima nesto sumnjivo. Antivirus i Malwarebytes ne prepoznaju nista. Nema ni na netu nekih informacija, haman da je nesto novo. Pa ako je neko imao slican problem zna li kako se rijesit ovog ****?
Meni se to desavalo jer mi se na ruteru promijeni DNS adresa i morao sam svaki put mijenjati je ili ako je ruter zakljucan resetovati ruter pa ponovo unositi postavke. Buduci da mi se to stalno desavalo na kraju odem do telecoma i oni mi konfigurisu modem da mi se ne mijenja DNS adresa. Nakon toga moras ocistiti cache i cookies browsera cak i ako ti to urade.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, feniksptica i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []