Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Aj probaj ovo: desni klik na my computer - manage - udji u disk managment, desni klik na disk 1 (C particiju), onda na change drive letter, tu idi add i dodaj mu slovo F ili Z. Mozda ces dobiti poruku tipa changing the drive letter of a volume might cause crograms no longer to run.” Nema veze klik yes. Izadji, restart i probaj. 
- Ed Woodward for Prime Minister !
Preko "add" ne moze
,mogu promijeniti slovo jedino preko "change".
,mogu promijeniti slovo jedino preko "change".- OnlyUnited
- Kontakt:
Idi na add i upisi veliko slovo F ili Z tu ispod Mount in the... Naravno nakon restarta vidi u device manageru ima li kakvih zutih upitnika/uzvicnika u rubrici usb...
Nije pitanje u vezi racunara ali je najprikladnija tema. Mogu li negdje uzeti one originalne slusalice za svoj telefon, iste kao sto sam dobio sa telefonom ? Ove mi se pokvarile a ne da mi se ona kineska smeca uzimati.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Isto ,prepozna ga u devicu manageru bude na onoj listi kao sve regularno inst ali se ne pojavljuje ni u my comp ni disk manag. ,jbt ga ima racun vratiti pa ako hoce onaj nek´ zamijeni ako ne nikome nista,fala drug
.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Pokusaj kod oficijelnog uvoznika brenda tvog telefona...Puma je napisao/la:Nije pitanje u vezi racunara ali je najprikladnija tema. Mogu li negdje uzeti one originalne slusalice za svoj telefon, iste kao sto sam dobio sa telefonom ? Ove mi se pokvarile a ne da mi se ona kineska smeca uzimati.
Kad sam tu vec, da kazem da sam rijesio onaj problem s tastaturom, al' na najjednostavniji nacin: kupovanjem druge tastature
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ono sto nisi mogao uci u account radi velikih slova. Aj neka si rijesio kupovinom. 
Jel zna neko kako se rijesiti onog trust ratinga sto izbacuje na browseru ?
Nije bilo i odjednom se pojavio.
Nije do ekstenzija jer imam samo 3 a nikad nisu smetale
Nije bilo i odjednom se pojavio.
Nije do ekstenzija jer imam samo 3 a nikad nisu smetale
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
auuu, kad ga ne iylupah sad. Covjece, danas mi kolega s posla donese nekih Ram memorija, hajd reko da malo pojacam komp, stavim ja ram, provjerim, radi, sve ok, ali udjem u mozilu, iybaci me, u bilo koji drugi program iybaci me, sta je ba ovo, kontam, ma virus garant, imam sistemski cd, sad cu ga formatirat i ydravo. Formatiram disk, kad sam poceo instalirat windows, u po frke javlja fali neki fajl, ide sve ispocetka
jednom, dvaput, nece pa nece, iyvadim cd, pobrisem ga, sad nece komp da se upali nikako
uopste nema struje u njemu, probam ovo, probam ono, kabal, vako, kabal nako, odmorim malo, kad probam maloprije, upali, iyvadim onaj ram, poce se instalirat windows
sad kontam, da li da vratim ram ili ne, kakve to ustvari veye ima
Da li su ova ocitavanja i temerature OK ?
U pitanju je graficka kartica: ATI Radeon 4800 Sapphire 1 GB

U pitanju je graficka kartica: ATI Radeon 4800 Sapphire 1 GB

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
gdje gledate to ocitavanja neka, opterecenja itd?
GPU-Z se zove program.sonik24 je napisao/la:gdje gledate to ocitavanja neka, opterecenja itd?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Normalna temperatura grafe je od 40 - 70 stepeni (u max opterecenju). Od 70 - 85 moze izdrzati u slucaju da ne osjetis probleme u radu, al' ovakva ce vremenom vjerovatno da raste (jer je presla neku granicu) a vijek trajanja grafe bi opao.
Znaci ovo moje je tu negdje sudeci po ovim ocitavanima i temperaturama ?
hvalaElegant je napisao/la:GPU-Z se zove program.sonik24 je napisao/la:gdje gledate to ocitavanja neka, opterecenja itd?
covjece, koja glupost, ipak je do ram memorije, kad je stavim srusi se firefox i svaki drugi program koji ima veze s netom, izvadim je, radi sve normala
GPU-Z ti je za graficku karticu da te ne zbuni, a mislim da mozes naci neki program za RAM kao i CPU (procesor).
- OnlyUnited
- Kontakt:
Evo slican problem, vidi mozda ti pomogne.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-har ... 59176.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
@Sonik da li si prilikom ugradnje rama pazio na ovo http://ambidex1.wix.com/memorije#!untitled/c5li" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako jesi, onda su neispravne plocice.
Najpouzdaniji programi za temp su HW Monitor te Everest Ultimate.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-har ... 59176.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
@Sonik da li si prilikom ugradnje rama pazio na ovo http://ambidex1.wix.com/memorije#!untitled/c5li" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako jesi, onda su neispravne plocice.
Najpouzdaniji programi za temp su HW Monitor te Everest Ultimate.
Nadam se da je sve OK sa ovim mojim temepraturama i radom graficke.
Na internetu sam pronasao da vremenom treba promjeniti termalnu pastu na grafickoj kartici kao i na procesoru, znam da se mjenja na procesoru ali ovo za graficku mi je novo, nisam imao iskustva sa time.
Da li je neko od vas mjenjao termalnu pastu na grafickoj ? I inace da li imate visoke temperature na grafickim ?
Meni je kuciste malo, tako da ne mogu bas puno uciniti po pitanju hlađenja, imam mjesta samo za dva ventilatora, 1x sa prednje strane 120mm koji daje svjezi zrak unutra, i 1x pozadi 120mm koji izbacuje topal zrak.

Da li je neko od vas mjenjao termalnu pastu na grafickoj ? I inace da li imate visoke temperature na grafickim ?
Meni je kuciste malo, tako da ne mogu bas puno uciniti po pitanju hlađenja, imam mjesta samo za dva ventilatora, 1x sa prednje strane 120mm koji daje svjezi zrak unutra, i 1x pozadi 120mm koji izbacuje topal zrak.

- OnlyUnited
- Kontakt:
Odneses graficku u servis (ak vec ne zelis sam da je rastvaras) i oni ce ti nanijeti termalne paste, a to ne bi trebalo kostati vise od 10 KM.
Iskreno, nisam nikad mijenjao pastu na grafickoj, jer i sto sam imao posla oko paste bili su procesori (pc, laptopi) a grafe su vecinom ili bile sa pasivnim hladjenjem ili ok sa temperaturama.
Ak' ipak zelis sam promjeniti, nabavi pastu (oko 4 KM), a zatim odvijacem (vjerovatnom krstastim) odvij postolje sa poledjine graficke te preostalih otp 8 do 10 sarafa. Polako odvoji, ocisti prasinu, nekom krpom obrisi staru pastu i sa hladnjaka i gdje haldnjak lijeze na grafu, te nanesi novu (velicine zrna graska).
Vjerujem da ces spustiti temp cak i za 10 stepeni a sto je najbitnije, nece prelaziti 60.
Iskreno, nisam nikad mijenjao pastu na grafickoj, jer i sto sam imao posla oko paste bili su procesori (pc, laptopi) a grafe su vecinom ili bile sa pasivnim hladjenjem ili ok sa temperaturama.
Ak' ipak zelis sam promjeniti, nabavi pastu (oko 4 KM), a zatim odvijacem (vjerovatnom krstastim) odvij postolje sa poledjine graficke te preostalih otp 8 do 10 sarafa. Polako odvoji, ocisti prasinu, nekom krpom obrisi staru pastu i sa hladnjaka i gdje haldnjak lijeze na grafu, te nanesi novu (velicine zrna graska).
Vjerujem da ces spustiti temp cak i za 10 stepeni a sto je najbitnije, nece prelaziti 60.
Trenutno korisnika/ca: enobarca, napoleon72, VivaLaStella i 16 gostiju.