NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- stocktontomalone
- Kontakt:
Re: Svaštara
@alemsa razumijemo se
@Jak sto se tice potcjenjenosti, svi iz Bad Boysa su redom potcjenjeni iz jasnih razloga. Zeke jest potcjenjen, ali s njim i Dumars i Salley pa i Laimbeer iako je smeće. Volim Thomasa jer je imao beskompromisnu zelju za pobjedom i uvijek se podredjivao timu, ali nije imao konstantu kao John, ni blizu
@Jak sto se tice potcjenjenosti, svi iz Bad Boysa su redom potcjenjeni iz jasnih razloga. Zeke jest potcjenjen, ali s njim i Dumars i Salley pa i Laimbeer iako je smeće. Volim Thomasa jer je imao beskompromisnu zelju za pobjedom i uvijek se podredjivao timu, ali nije imao konstantu kao John, ni blizu
stockton je bio daleko bolji u odbrani od thomasaJakMani je napisao/la:Zeke > Stockton i to nije ni blizu.Zeke je mogao sve sto i Stockton pa i vise a uz to je osvojio 2 prstena u najjacoj eri kosarke po mnogima. Zeke je po meni najpotcjenjeniji igrac u historiji NBA.
Postujem jako Stocktona da ne bude zabune, Stockton > Nash iako Nash ima 2 MVP-a,ali Zeke bi bio mozda najbolji PG da nije bilo Magica.Magic je bio ne samo najbolji PG ikada, nego i jedan od najboljih all around igraca u historiji kosarke,nesto nevidjeno do tada.filip13 je napisao/la:stockton je bio daleko bolji u odbrani od thomasaJakMani je napisao/la:Zeke > Stockton i to nije ni blizu.Zeke je mogao sve sto i Stockton pa i vise a uz to je osvojio 2 prstena u najjacoj eri kosarke po mnogima. Zeke je po meni najpotcjenjeniji igrac u historiji NBA.
To je to. Covjek srusio one Kelte i Lakerse. To ni Jordan nije mogao. Srusio i Jordana. Nije mu izgovor sto nema titulu da je igrao u vrijeme Jordana kao sto je Maloneu, Chucku, Stocktonu i ostalima.JakMani je napisao/la:Postujem jako Stocktona da ne bude zabune, Stockton > Nash iako Nash ima 2 MVP-a,ali Zeke bi bio mozda najbolji PG da nije bilo Magica.Magic je bio ne samo najbolji PG ikada, nego i jedan od najboljih all around igraca u historiji kosarke,nesto nevidjeno do tada.filip13 je napisao/la:stockton je bio daleko bolji u odbrani od thomasaJakMani je napisao/la:Zeke > Stockton i to nije ni blizu.Zeke je mogao sve sto i Stockton pa i vise a uz to je osvojio 2 prstena u najjacoj eri kosarke po mnogima. Zeke je po meni najpotcjenjeniji igrac u historiji NBA.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
JakMani je napisao/la:Postujem jako Stocktona da ne bude zabune, Stockton > Nash iako Nash ima 2 MVP-a,ali Zeke bi bio mozda najbolji PG da nije bilo Magica.Magic je bio ne samo najbolji PG ikada, nego i jedan od najboljih all around igraca u historiji kosarke,nesto nevidjeno do tada.filip13 je napisao/la:stockton je bio daleko bolji u odbrani od thomasaJakMani je napisao/la:Zeke > Stockton i to nije ni blizu.Zeke je mogao sve sto i Stockton pa i vise a uz to je osvojio 2 prstena u najjacoj eri kosarke po mnogima. Zeke je po meni najpotcjenjeniji igrac u historiji NBA.
jesi zaboravio na oscara?
Ne ali tesko mi je porediti igrace iz "prahistorije" sa ovim modernijim,jer onda sva rasprava mora poceti i zavrsiti na Russellu i Wiltu pa tek onda svi ostali. Oscar koliko god bio sjajan igrac ima samo jedan prsten i to osvojen pri kraju karijeru prvenstveno zahvaljujuci Lew-u Alcindore-u.
dumars je u sezoni kad je detroit osvojio drugu titutlu bio u 3. petorci lige za razliku od thomasa kojeg nije bio uopce u najboljim petorkama lige te sezone,da ne govorim i da je bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige ze sezone
Covjek je najomrazeniji kosarkas ikad iz glupih razloga. To je cisto sramota NBA lige sto nije bio u nekoj od petorki. Svi dobro znaju ko je bio najbolji igrac i lider Bad Boysa.filip13 je napisao/la:dumars je u sezoni kad je detroit osvojio drugu titutlu bio u 3. petorci lige za razliku od thomasa kojeg nije bio uopce u najboljim petorkama lige te sezone,da ne govorim i da je bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige ze sezone
Ma nezahvalno je ali tako je kako je, meni sto se tice te ere dosta govori o ozbiljnosti i nacinu rada kad su ti kosarkasi imali sporedne poslove, odnosno profesije, znaci coj'k mehanicar, vikendom igra u Nba.JakMani je napisao/la:Ne ali tesko mi je porediti igrace iz "prahistorije" sa ovim modernijim,jer onda sva rasprava mora poceti i zavrsiti na Russellu i Wiltu pa tek onda svi ostali. Oscar koliko god bio sjajan igrac ima samo jedan prsten i to osvojen pri kraju karijeru prvenstveno zahvaljujuci Lew-u Alcindore-u.
A jel to Lew Alcindore, provokacija poput Cassius Clay
Kawhi je napisao/la:Covjek je najomrazeniji kosarkas ikad iz glupih razloga. To je cisto sramota NBA lige sto nije bio u nekoj od petorki. Svi dobro znaju ko je bio najbolji igrac i lider Bad Boysa.filip13 je napisao/la:dumars je u sezoni kad je detroit osvojio drugu titutlu bio u 3. petorci lige za razliku od thomasa kojeg nije bio uopce u najboljim petorkama lige te sezone,da ne govorim i da je bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige ze sezone
nije da nema izbora u najbolje petorke,5 puta,a kasnije jbg dosao drexler,miller.k.johnson,price,jordan,dumars,stockton,vec od ranije magic,a thomas bio jedva prosjecan u odbrani
Jedino su Jordan i Magic od tih bolji od njega.filip13 je napisao/la:Kawhi je napisao/la:Covjek je najomrazeniji kosarkas ikad iz glupih razloga. To je cisto sramota NBA lige sto nije bio u nekoj od petorki. Svi dobro znaju ko je bio najbolji igrac i lider Bad Boysa.filip13 je napisao/la:dumars je u sezoni kad je detroit osvojio drugu titutlu bio u 3. petorci lige za razliku od thomasa kojeg nije bio uopce u najboljim petorkama lige te sezone,da ne govorim i da je bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige ze sezone
nije da nema izbora u najbolje petorke,5 puta,a kasnije jbg dosao drexler,miller.k.johnson,price,jordan,dumars,stockton,vec od ranije magic,a thomas bio jedva prosjecan u odbrani
Nikakva provokacija,da ne bude zabune,nego tada je jos uvijek bio poznat kao Lew u mainstreamu ja mislim. Meni je Kareem jedini igrac koji ima argument za Goata,a skoro nikada niko ga ne spominje,nekako je sav njegov legacy "zataskan",iako su tu u pitanju neki dublji razlozi zasto ga bijela amerika nikada nije prihvatila kao neke druge igrace..alemsa je napisao/la:Ma nezahvalno je ali tako je kako je, meni sto se tice te ere dosta govori o ozbiljnosti i nacinu rada kad su ti kosarkasi imali sporedne poslove, odnosno profesije, znaci coj'k mehanicar, vikendom igra u Nba.JakMani je napisao/la:Ne ali tesko mi je porediti igrace iz "prahistorije" sa ovim modernijim,jer onda sva rasprava mora poceti i zavrsiti na Russellu i Wiltu pa tek onda svi ostali. Oscar koliko god bio sjajan igrac ima samo jedan prsten i to osvojen pri kraju karijeru prvenstveno zahvaljujuci Lew-u Alcindore-u.
Kareem je na vecini all-time listi na koje sam ja naisao drugi. Naravno da ima onih koji misle i suprotno, al nije tacno da nije prihvacen.JakMani je napisao/la:Nikakva provokacija,da ne bude zabune,nego tada je jos uvijek bio poznat kao Lew u mainstreamu ja mislim. Meni je Kareem jedini igrac koji ima argument za Goata,a skoro nikada niko ga ne spominje,nekako je sav njegov legacy "zataskan",iako su tu u pitanju neki dublji razlozi zasto ga bijela amerika nikada nije prihvatila kao neke druge igrace..alemsa je napisao/la:Ma nezahvalno je ali tako je kako je, meni sto se tice te ere dosta govori o ozbiljnosti i nacinu rada kad su ti kosarkasi imali sporedne poslove, odnosno profesije, znaci coj'k mehanicar, vikendom igra u Nba.JakMani je napisao/la:Ne ali tesko mi je porediti igrace iz "prahistorije" sa ovim modernijim,jer onda sva rasprava mora poceti i zavrsiti na Russellu i Wiltu pa tek onda svi ostali. Oscar koliko god bio sjajan igrac ima samo jedan prsten i to osvojen pri kraju karijeru prvenstveno zahvaljujuci Lew-u Alcindore-u.
Ja mislim da generalno dosta ljudi ne shvata velicinu Kareema.To je malo i zbog pozicije,kad pogledas neki od najdominantnijih igraca su igrali na centarskoj poziciji,dok recimo nije bilo puno dvojki kao Jordan ili plejeva kao Magic..
- PaskalHens
- Kontakt:
Pa Kareem je za 95% ljudi koji su oko nba top2 svih vremena. Nekima čak i goat. Nema dileme da nije tako, osim ako nisi epi.
Viva la France, as they say in Rome.
Kawhi je napisao/la:[quote="filip13"Covjek je najomrazeniji kosarkas ikad iz glupih razloga. To je cisto sramota NBA lige sto nije bio u nekoj od petorki. Svi dobro znaju ko je bio najbolji igrac i lider Bad Boysa.filip13 je napisao/la:dumars je u sezoni kad je detroit osvojio drugu titutlu bio u 3. petorci lige za razliku od thomasa kojeg nije bio uopce u najboljim petorkama lige te sezone,da ne govorim i da je bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige ze sezone
nije da nema izbora u najbolje petorke,5 puta,a kasnije jbg dosao drexler,miller.k.johnson,price,jordan,dumars,stockton,vec od ranije magic,a thomas bio jedva prosjecan u odbrani[/quote]
Jedino su Jordan i Magic od tih bolji od njega.[/quote]
da,ali u sezonama kad su pistonsi osvojili titule dumars je imao izbor u 3. petorku lige,ne thomas,a ukupno je on vjerovatno bolji od ovih pobrojanih,moda je drexler tu negdje sa njim,izuzimajuci jordana i johnsona
kad smo lijepo diskutovali o najboljim playevima i k.centrima ikad,kakvo je misljenje forumsko glsacko tijela o je poslije jamesa i birda najbolje krilo svih vremena?
- BernardBarnjak
- Kontakt:
3. Durant, 4. Doctor J, 5. John Havlicek, 6. Scottie Pippen, 7. Kawhi Leonard, 8. Dominique Wilkins, 9. James Worthy, 10. Paul Pierce.filip13 je napisao/la:kad smo lijepo diskutovali o najboljim playevima i k.centrima ikad,kakvo je misljenje forumsko glsacko tijela o je poslije jamesa i birda najbolje krilo svih vremena?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Kod mene Pippen treci, a KD sesti. Zapravo fali i Baylor iza Havliceka.BernardBarnjak je napisao/la:3. Durant, 4. Doctor J, 5. John Havlicek, 6. Scottie Pippen, 7. Kawhi Leonard, 8. Dominique Wilkins, 9. James Worthy, 10. Paul Pierce.filip13 je napisao/la:kad smo lijepo diskutovali o najboljim playevima i k.centrima ikad,kakvo je misljenje forumsko glsacko tijela o je poslije jamesa i birda najbolje krilo svih vremena?
- BernardBarnjak
- Kontakt:
@Kawhi
U pravu si za Baylora, znam da sam nekoga zaboravio...
U pravu si za Baylora, znam da sam nekoga zaboravio...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.