Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Onda se sjetim koliko su se recimo Pjanić i Kolašinac borili da zaigraju za BiH, odmah mi se povraća...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Tako je neuporedivo. Jedino sto je razlika sto Nurkic ima jos desetak sezona ispred sebe i mogucnost da postane legenda ove reprezentacije. Ja ne mislim da on nije patriota nego mislim da je na svoju ruku, tvrdoglav. Bar se nadam da je tako i da ce davati sve od sebe kada zaigra u reprezentaciji. A ako ne zaigra onda mu sve ovo stvarno nije trebalo. U svakom slucaju kao sto sam napisao prije. Za neki veci rezultat prolazak grupe potrebni su i Nurkic i Teletovic. Idealno i igrac tipa Djedovic. Mada bez njega bi se moglo donekle i proci grupe ako bi dvojac Teletovic-Nurkic imali odlicne partije u kontinuitetu uz bar jos jednog raspolozenog vanjskog igraca. A to fakticki mogu biti samo Gordic i naprimjer Renfroe. Drugi nemaju dovoljan kvalitet ( a fali i kvalitetan igrac na trici od potencijalnih 15-tak plus poena koji bi mogao eventualno da uskoci umjesto tog jednog potrebnog raspolozenog vanjskog igraca ) i zato je nekako lakse racunati na dokazani igracki kvalitet Djedovica odnosno sigurnije nego ove dvojice. ( Gordic, Renfroe ili neki drugi stranac ) Ako on uopste bude igrao vise. Musa ima kvalitet samo njemu trebaju jos minimalno dvije sezone da bude neki faktor u seniorskoj selekciji ako ne i vise. Samo Nurkic pa i da postigne 20-tak poena na prvenstvu svaku utakmicu nece biti dovoljan bez Teletovica ( pa makar u losijoj formi ) i bar jednog raspolozenog vanjskog igraca uz naravno dobrog trenera. Nebi vjerovatno bio dovoljan ni na ovom prvenstvu samo sto bi rezultatski manje gubili. Jer je sve zavisilo od igraca pod kosem: Kikan, Stipanovic i eto Nurkic ako bi igrao. A ova dvojica Gordic, Renfore su igrali 1 od 3 utakmice kvalitetno. Krila odnosno trojka nije bilo dovoljno kvalitetna. Tako da trener svakako nije mogao vise od ovoga da uradi nikako.Unofficialpage je napisao/la: Samo da se zna, ne napadam Mirzu, jest da to više nije to ali dao je mnogo repci, da je mogao više, mogao je. I Juka i Mirza se ne mogu poredit ni po jednom parametru.
harixs je napisao/la:E cuj ode Harun i Odma propada reperezentacija.
Covjek se zakacio sa najvecim poslijeratnim talentom, reperezentacija u raspadu i on povrh svega ode u kancelariju u savezu.![]()
Momcino dugo si tu, sad ohladi malo, nadzi si neki klub pa tamo prosipaj svoj raskosni talenat I placi na presicama.
Haruna je puna Bosna samo sto se Jusuf izrodi jednom u 20 god.

Zadnja recenica bingo

Sad ispade da je Harun otac repke Tito bog I batina a obicna jajara sto napada repreznetativce preko FB I medija.Naravno d aima gorih al nije njegovo maslo za ramazana samos to on tako prodaje .
- ASD
- Kontakt:
Kosarka je cudan sport, igraci koji su visoki cak iako je prvi put igraju sa 17, 18 godina mogu dogurati do NBA.mercurial je napisao/la:Opet ostaje nejasno zasto Nurkic nije htio da ga pregledaju nasi doktori. Da li ce Enes nakon odlaska Haruna moci odvoditi najbolju djecu iz BiH.
Posao sto je Harun radio, radit ce nadzorni odbor. Dakle, vise ljude vise plata za posao koji moze obavljati jedan covjek. Znamo da nismo u najboljoj finansijskoj situaciji. Na silu zelimo da bude Spanija ili Francuska, ali ne ide to tako.
Jusufa ocekujem na svakoj buducoj utakmici reprezentacije. Dobio je sta je htio. Ne samo da ga ocekujem na utakmici, vec ocekujem da bude na prosjeku 20+10...inace uzalud vam trud sviraci.
Iz nase drzave je par takvih otislo pa tamo napravili zavidne karijere pa je danas Slovenija privlacna visokim deckima iz BiH, nema to veze sa Enesom nego sa nasom skolom koja ne trazi takvu vrstu talenta.
A gdje se to povukao Harun?Jel to hocete da nam podvalite da se Harun za dobrobit bh kosarke povukao iz KS?
On i dalje ostaje generalni sekretar i glavni operativac,to sto on kaze da ce djelovati samo u kancelariji je prica za naivce ili lopove kakav je i sam.
Cuj povukao se a ostaje generalni sekretar

On i dalje ostaje generalni sekretar i glavni operativac,to sto on kaze da ce djelovati samo u kancelariji je prica za naivce ili lopove kakav je i sam.
Cuj povukao se a ostaje generalni sekretar

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da su nama svi ljudi u svim savezima k'o Harun mi bi bili na konju. Taj čovjek je jedini radio koliko toliko, oformio sve selekcije, zaustavio odlazak mladih igrača da igraju za druge države, i to se sve sa minimalnim ulaganjima, država se ne brine nikako o sportu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
nisam siguran da će se ovo sada sve baš glatko završiti - harun digao bijelu zastavu, pa se nurkić odmah vraća u reprezentaciju.. mislim, to je težak a i pomalo glup scenario za zamisliti nakon svega što se dogodilo. očigledno je da iza ovih jusufovih pisama stoji enes i pravo pitanje je koji je njegov cilj i motiv da hoće promijeniti glavne ljude u savezu..Virtu4l je napisao/la:Zar ne vidiš da je njegov tim već počeo na pripremama alibija za neodazivanje na naredna okupljanja? Harun više nije problem, Harun se povukao za dobrobit naše košarke. Dakle, ako je bilo ili Harun ili Jusuf, eto, čovjek je svima olakšao posao.mercurial je napisao/la:Jusufa ocekujem na svakoj buducoj utakmici reprezentacije. Dobio je sta je htio. Ne samo da ga ocekujem na utakmici, vec ocekujem da bude na prosjeku 20+10...inace uzalud vam trud sviraci.
- JohnCleese
- Kontakt:
Jasno je ko dan, neko zeli fotelje u KS i da zagospodari cijelom BH kosarkom, da li neki ljudi bliski Trnovcevicu ili sam gospodin, a sve preko ledja "inteligentnog Jusufa"
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Jusuf je postao degutantan sa ovim saopštenjima i uslovljavanjima,ne znam šta je sledeće,možda da Bakir Izetbegović da ostavku na mjesto člana predsjedništva,njegov doprinos reprezentaciji do sada je minoran,pitanje šta će donijeti njegovo igranje,crnogorci su mislili da ce osvojiti EP sa pekovicem i vučevićem koji imaju strašne statistike u NBA,pa nikad nisu prošli prvi krug EP,postavlja se teza da će nas jusuf odvesti na vrh evrope i da od njegovog igranja ovisi budućnost BH košarke,a ja sam siguran da njegov doprinos u dresu repke nikada neće biti veći od onog koji je donosio mirza,a i sa mirzom nikad nismo prošli prvi krug,žao mi je što se ovom balavcu poklanja tolika pažnja i dozvoljava njegovom menadžeru da se preko njega razračunava sa savezom,koji uzgred rečeno ima vrhunske rezultate u mlađim kategorijama kojih do par godina nije bilo nikako.
zasto bi se odrekao fine platice??Fidelis je napisao/la:A gdje se to povukao Harun?Jel to hocete da nam podvalite da se Harun za dobrobit bh kosarke povukao iz KS?
Cuj povukao se a ostaje generalni sekretar![]()

uzimaju na sve strane ba, zamisli ti da neko se druzi sa dinom K i da ga smatras postenim... jbt ko da kaes da je Al Kaponeov kum bio posteni dobrica

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Nakon posljednjeg razvoja situacije u vezi sa otvorenim pismom Jusufa Nurkića i odlukama koje su nakon toga proistakle, na našu adresu stigla je reakcija KK Budućnost iz Bijeljine, koju prenosimo u cjelosti:
“Mi u KK Budućnost uvijek smo imali stav. A naš stav je da je tužno i ružno da jedan čovjek koji je dao toliko puno košarci ode na ovakav način. Koliko je on dao, vrijeme će pokazati. Vrlo brzo se zaboravlja gdje su djeca trenirala i koje su selekcije postojale prije dolaska u KS BiH Haruna Mahmutovića. Mi samo ne razumijemo da jedan mlad čovjek, odličan košarkaš može da se bavi i utiče na Košarkaski savez BiH. Poslije svega mi smo u klubu odlučili da preispitamo slanje naših članova u selekcije BiH.”
S poštovanjem
KK BUDUĆNOST BIJELJINA
“Mi u KK Budućnost uvijek smo imali stav. A naš stav je da je tužno i ružno da jedan čovjek koji je dao toliko puno košarci ode na ovakav način. Koliko je on dao, vrijeme će pokazati. Vrlo brzo se zaboravlja gdje su djeca trenirala i koje su selekcije postojale prije dolaska u KS BiH Haruna Mahmutovića. Mi samo ne razumijemo da jedan mlad čovjek, odličan košarkaš može da se bavi i utiče na Košarkaski savez BiH. Poslije svega mi smo u klubu odlučili da preispitamo slanje naših članova u selekcije BiH.”
S poštovanjem
KK BUDUĆNOST BIJELJINA
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Za one koji ne znaju,kk buducnost,odnosno dario čojić je lik koji je u našu repku"usmjerio" dva najveća talenta naše košarke uz dzanana musu,njegoša sikiraša i maricu gajić,a stvorio je i ponajboljeg talenta srpske košarke barišu simanića,šteta ako ovo što su naveli sprovdu u djelo.
Mnogo bi jednostavnije bilo zaboraviti rumenog, kao da ne postoji, nastaviti raditi sa ovom djecom i stvoriti odličan tim za budućnost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Samobanuj se covjece ti kad lupis to je za analeVirtu4l je napisao/la:Mnogo bi jednostavnije bilo zaboraviti rumenog, kao da ne postoji, nastaviti raditi sa ovom djecom i stvoriti odličan tim za budućnost.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Re: Odg: RE: Re: Jusuf Nurkić
Slažem se,vec sam ranije pisao da je previše cirkusa oko njega i da nije vrijedan uvođenja presedana da igrači uslovljavaju svoje igranje nekim kadrovskim i ne znam ti kakvim rješenjima,bolje istrpiti par godina i sa aticem,musom, njegošem uz malo starije sulejmanovica i karahodzica, na zdravim i korektnim odnosima pokušati napraviti rezultatski iskorak.Virtu4l je napisao/la:Mnogo bi jednostavnije bilo zaboraviti rumenog, kao da ne postoji, nastaviti raditi sa ovom djecom i stvoriti odličan tim za budućnost.
Da je kojim slucajem U16 reprezentacija ostala bez polufinala vecina vas ne bi ni danas znalo da postoje ta prvenstva za mladje kategorije, niti bi znali kako radi savez a samim tim ne bi ovako branili savez, sto je poprilicno tuzno.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
E ovo vise da nije zalosno bilo bi smjesno 

-
- Kontakt:
Bas je Rumenko. 

Re: Odg: RE: Re: Jusuf Nurkić
Buraz Nurka ima potencijal da bude najbolji C Evrope, to ti je ogromna prevaga na prvenstvima, jer jedan igrac u kosarci znaci puno (naravno takvog kalibra). Tako da neki Harun ne moze uradit vise od Nurke za Repku, sto se tice rezultataovisnik je napisao/la:Slažem se,vec sam ranije pisao da je previše cirkusa oko njega i da nije vrijedan uvođenja presedana da igrači uslovljavaju svoje igranje nekim kadrovskim i ne znam ti kakvim rješenjima,bolje istrpiti par godina i sa aticem,musom, njegošem uz malo starije sulejmanovica i karahodzica, na zdravim i korektnim odnosima pokušati napraviti rezultatski iskorak.Virtu4l je napisao/la:Mnogo bi jednostavnije bilo zaboraviti rumenog, kao da ne postoji, nastaviti raditi sa ovom djecom i stvoriti odličan tim za budućnost.