FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 08 mar 2012, 13:56

Hoomer je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Ovdje svi pričaju da je snijeg krivac za teren. To uopće nije tačno. Krivac za stanje terena je netransparentnost. Samo to i ništa više.

Prihodi u 2011. godini su bili preko 3.700 000,00 KM. Za plate igrača i trenera je otišlo oko 1 mil., ako im je plata prosječna oko 3000,00 KM, a ostatak - gdje??? Znamo da na jedne pripreme trošimo 100 milja i takvih priprema imamo 2-3 puta godišnje maksimalno. U što je potrošen ostatak? Nismo transparentni. To je problem. O transparentnosti je jučer i Švabo govorio.

Znači transparentnost je jedini krivac za trenutno stanje terena, a ne, na vrijeme neočišćeni snijeg.
Šta hoces reci ?? da se lova krade civarama ?? :? :?
Kada se podnosi godišnji finansijski izvještaj, svi znamo da postoji prihodovna i rashodovna strana. Prilikom podnošenja izvještaja Žujo je naveo prihodovnu stranu taksativno, ali to nije učinio sa rashodovnom stranom, nego je samo rekao da su i rashodi bili otprilike kao i prihodi. Čuj otprilike. Ne može to tako.

U takvom izvještaju mi ne preostaje ništa drugo, nego da i na civare pomislim. Al' ne mislim na civare, nego na neozbiljnost prilikom prezentiranja izvještaja.

Nema transparentnosti, a kada nema toga, onad ima sumnja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 08 mar 2012, 13:58

aleksandar_veliki je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
tm84 je napisao/la:utakmicu zeljeznicar-siroki treba odgoditi, jer NEMA SANSE da se na ovakvom terenu odigrao bilo kakva normalna utakmica... ako se ne moze igrati negdje drugo, recimo lukavica ili otoka onda se MORA odgoditi derbi prvenstva... :?
zasto bi se odgodilo? zbog nepripremljenosti Želje..

jedino ako se ne bude igralo bit će ti 0:3 za Široki..nemožeš odgoditi jer ti nisi u stanju teren očistiti i osigurali uvjete za igru..
Siroki je inace poznat po uzimanju bodova na ovaj nacin, no nije ni bitno. Neko je rekao i dobro je rekao, ako lopta moze odskakati na vecem dijelu terena, sto moze i sad, uslovno je za igrati, bar po propozicijama, tako da nema teorije da bude 0:3. Ali, zar nije logicnije da se klubovi dogovore, posalju zahtjev Takmicarskoj ili sta vec.
uzimanju? jel Široki kriv što Budućnost nije osigurala uvjete za igru?
jel Široki kriv što Željo sad nije očistio teren?

ne bih se čudio po vama da jest...

što se mene tiče, najbolje je da se klubovi dogovore ukoliko se nemogne igrat..ali realnost je da je teren trebao biti spreman i očišćen do sad..a sad kako kome to izgleda..baš me briga
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 14:00

http://sportsport.ba/bh_fudbal/teren-gr ... olje/76189" onclick="window.open(this.href);return false;

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 08 mar 2012, 14:00

pa ociscen je teren
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 mar 2012, 14:05

@Kevin,
Teren je očišćen od snijega i biti će spreman za utakmicu. Znači otpada solucija 0:3.

Može Na samom početku utakmice pasti kiša ili snijeg i iz istog razloga prekinuti ili prolongirati utakmicu. Uglavnom Željo će uraditi svoj dio posla i teren će biti bolji nego protiv Portugala Bilino, ukoliko ne bude padavina.

Samo je jedno jasno solucija 0:3 je izbjegnuta.

Volio bih i ja da u Sarajevu nema snijega, kao što ga nema u Širokom, Mostaru, Zenici, Tuzli, Gradačcu, Banja Luci, ali u Sarajevu ga ima i neće možda okopniti do polovine aprila.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 mar 2012, 14:08

Nego,kupuju li se te polugodisnje?
gdje je ona euforija od prije 3 god,a sad imamo mnogo vise razloga za takvo nesto

malo potsjecanja radi
[youtube][/youtube]

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 08 mar 2012, 14:16

Maloprije sam izasao s posla i otisao do Grbavice, nije mi bilo mrsko. Napravio sam par slika na mobitelu, koje cu okaciti kad dodjem kuci. Mogu reci da na mojim slikama nema snijega na terenu, a vidim na ss.ba ima.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 14:22

tm8782 je napisao/la:Maloprije sam izasao s posla i otisao do Grbavice, nije mi bilo mrsko. Napravio sam par slika na mobitelu, koje cu okaciti kad dodjem kuci. Mogu reci da na mojim slikama nema snijega na terenu, a vidim na ss.ba ima.
Nema snijega ali ja sam gore postavio vijest trenutnog stanja na Grbavici. :?

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 08 mar 2012, 14:26

Popustite malo s šupljom.
Svi bi da se liga dovede u normalu, al' da se njih ne dira. Svi koji su u top 10 bi da se liga smanji, al' mijenjaju mišljenje čim oni odu ispod crte. Olimpic se sjetio 3 dana pred tekmu da imaju teren, pa bi da igraju u Čitluku, Berlinu ili gdje već, a kad im se kaže da ne može, jer onda sve gubi smisao, onda je to udar na njih. Željovci smatraju da je Olimpic nesposoban da očisti teren i bahat (k'o što i jeste), al' kad kod njih zaškripi, onda bi da se igra na Koševu ili da se odgađa (a imali mjesec dana da očiste). Ako teren ne bude spreman, nek' se piše 0:3 (za poučak svim ostalim), pa nek' odgovaraju odgovorni u klubu Upravi i navijačima. Dosta više javašluka.

Osim toga, kao da u Želji i Širokom igraju ljudi koji nikada nisu igrali po ovakvim terenima i kao da će to smanjiti brzinu naše lige. I Chelsea je natapao teren pod Murinhom (jeste da nije bio ovakav, ali su se igrale i europske tekme po svakavkim stadionima, jer su ipak ispoštovani kriteriji za igru). Stoga, ako odgovorni ljudi iz Saveza kažu da je teren dobar za igru - igrat će se. Ako ne, neće se igrati i kraj priče.

Eto, u Želji blesavi, pa će pustiti da konkurent za titulu uzme 3 boda bez ispaljenog metka. Ako su doista blesavi, onda i treba da se to desi i onda će se neke stvari promjeniti... A možda i neće, jer vidim da kod nas i dalje vrijedi ona kad si lijen da odradiš svoj posao, onda mora da je riječ o ugrozbi.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 08 mar 2012, 14:49

HAMO 3:16,
VRIJEDNO ŠTIVO ZA PROČITATI! http://sportrecyclebin.****/201 ... i.html?m=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 08 mar 2012, 15:03

DANDY je napisao/la:HAMO 3:16,
VRIJEDNO ŠTIVO ZA PROČITATI! http://sportrecyclebin.****/201 ... i.html?m=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije mi to nešto ni bilo misteriozno, a nit mi sad ima više smisla. Prema tom stihu, oni koji u njega(Želju) vjeruju(navijači), vječno žive. A smislenije bi bilo da Željo živi vječno... I još Hamo, i još zelenom bojom. Sve nerazjašnjeno, ako se ima šta i razjasnit.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 08 mar 2012, 15:09

[/quote]

što se mene tiče, najbolje je da se klubovi dogovore ukoliko se nemogne igrat..ali realnost je da je teren trebao biti spreman i očišćen do sad..a sad kako kome to izgleda..baš me briga[/quote]

Mislim da je covjek mislio opcenito na igrice van terena,sto je Siroki magistrirao. Kad se samo sjetim fijaska sa Slobodom i licencom...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 08 mar 2012, 15:18

Prinudjen je napisao/la:
Nije mi to nešto ni bilo misteriozno, a nit mi sad ima više smisla. Prema tom stihu, oni koji u njega(Želju) vjeruju(navijači), vječno žive. A smislenije bi bilo da Željo živi vječno... I još Hamo, i još zelenom bojom. Sve nerazjašnjeno, ako se ima šta i razjasnit.
Hajd' sad' fino ponovo pročitaj tekst al' polako,pa se javi ponovo da pametuješ.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 mar 2012, 15:18

neroazzuro je napisao/la:

što se mene tiče, najbolje je da se klubovi dogovore ukoliko se nemogne igrat..ali realnost je da je teren trebao biti spreman i očišćen do sad..a sad kako kome to izgleda..baš me briga[/quote]

Mislim da je covjek mislio opcenito na igrice van terena,sto je Siroki magistrirao. Kad se samo sjetim fijaska sa Slobodom i licencom...[/quote]

*troll mode* Vidis, da vise vremena provodis cisteci Grbavicu, a manje razmisljajuci o glupostima i trazeci alibi za vlastitu neadekvatnost, isto kao sto Sloboda da vise vremena provede placajuci te igrace koje dovodi, a ne da tvrdi da je sve uredno i likvidno, sve dok ih ti isti igraci ne pocnu tuziti ili oprastati dugove da uopce opstanu, mozda ne bi bilo tema za magisterij.

*troll mode off*
...Život za Široki...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 mar 2012, 15:23

@ŠB_fidelis
Nije tema Sloboda, ali da priupitam je li Sud donio kakvu odluku u vezi zabrane njihovog nastupanja u Europi te sezone? Ja sam čuo da jest...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 15:25

spielführer_21 je napisao/la:@ŠB_fidelis
Nije tema Sloboda, ali da priupitam je li Sud donio kakvu odluku u vezi zabrane njihovog nastupanja u Europi te sezone? Ja sam čuo da jest...
Dobro si mu rekao, ma vole oni malo zabijati nos gdje im nije mjesto. ;) :P

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 mar 2012, 15:26

trol ili ne trol, uprava želje je ta koja se MORALA pobrinuti da se teren očisti MNOGO ranije. i kraj priče, što bi rekao šef. nikad mi nećemo pameti doći.

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 08 mar 2012, 15:29

DANDY je napisao/la:
Prinudjen je napisao/la:
Hajd' sad' fino ponovo pročitaj tekst al' polako,pa se javi ponovo da pametuješ.
Kako god da pročitam, život vječni čeka onoga koji "u njega(boga ili sina mu) vjeruje". Ne vidim kako se može odnositi na Želju, osim ako Željo ne vjeruje u jedno od to dvoje.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 08 mar 2012, 15:34

zna li se sta za JUG, hoce li biti otvoren za Siroki ili cemo svi na sjever :?: .
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 mar 2012, 15:42

spielführer_21 je napisao/la:@ŠB_fidelis
Ah, jel njihova uprava donijela kakvu odluku hoce li uozbiljiti se i srediti stadion koji realno ne ispunjava uvjete za premijer ligu, pa opet igraju zahvaljujuci tim istim sudovima koje navodis i nitko se ne buni posebno, i dogovoriti se jel se ide u borbu za Europu il borbu za opstanak pa shodno tome i dovoditi igrace i obecavati stvari koje moze/ne moze ispuniti, il to ide po parnim il neparnim godinama?
Pusti bolan da se trolla na miru, nemoj da ''te'' argumentirati moram. :P
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Predatod i 13 gostiju.