BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 dec 2012, 16:22

večeras očekujem nasumićne napade fubalera omiljenog nam kluba od prve minute,finu i komotniju pobjedu i samim tim novih 860000 € od pobjede,a glede nam šibera mislim da mu je večeras posljednji voz da pokaže kakav je fudbaler,da li je za braunšvajga ili za najbolji njemački i europski klub,i jedinstvena prilika da se i ova postava malo više uigra kako ne bi rasipala bodove u utakmicama koje se moraju dobiti a i odmarati vedete

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 dec 2012, 16:26

Kao sto bi Nijemci rekli:

Heute Abend geht es um die goldene Ananas.

Sve je vec rijeseno i nadam se da ce BVB pobjediti radi koefcijenta i radi prestiza i time potvrditi kvalitet Njemackog fudbala.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 dec 2012, 16:31

Zanimljiv sastav. Bez Gotzea, Lewandowskog, Piszczeka, Subotića, Bendera i Kube. Moramo malo isprobat' i ove ostale kombinacije. Nije ovo potvrđen sastav, ali se nadam da će bit' baš ovakav. ;)
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 dec 2012, 16:35

Ja da sam na vašem mjestu, odnosno na mjestu Zorca ili Watzkea :? , ja bih prodao Lewu ako bi došla neka solidna ponuda a na takvu ponudu mislim oko 15 mil eura, i za te pare doveo nekog drugog napadača, kvalitetnog. BvB je opet ove sezone odlično zaradio na LP (a i dalje zarađuje) pa s tim na ovu cifru dodat još nešto keša i za 20-25 mil eura odvest neku zvjerku u napdau koji će trpat sve one lopte što mu fantastičan vezni red dortmunda pripremi. Ja jednostavno Lewi zmajeram što jako puno promašuje, svaka njemu čast dobar je napadač; čvrst, okretan, brz, sjajno građenje, solidna tehnika, puno učestvuje u građenju napada ali ide mi na nerve što zna promašit nemoguće i to u nekim bintim trenucima utakmice.

A imate i Reusa koji jako dobro može odigrati u špicu, znam to jer je skoro čitavu sezonu kod nas to igrao i bio je fantastičan. Ne vidim baš da ga Klopp favorizira na toj poziciji :? . I onda imate situaciju ako bi Resu igrao u špicu da dovede još jednog kvalitetnog krilnog igrača i imate opet fantastičan ofanzivni red i bez Lewandovskog. Evo recimo ovakv situacija da se desi:

Reus

Mertens - Gotze - Kuba

Što bi Anto rekao Das Sex :) 8-)

I još dovesti Van WOlfswinkela pored Mertensa i onda imate još mnogo prostora za raznorazne kombinacije u napadu, mnogo je tu prostora za rotaciju sa tim sastavom.

Vjerujem da bi BVB bio još jednu stepenicu kvalitetniji kada bi se prodali Lewandovski i Perišić :arrow: dodat još malo para i dovest Wolfswinkela i Driesa Mertensa ( ili Lensa).

Ovo je samo moje mišljenje i moje viđenje trenutne situacije oko mogućih odlazaka i formiranja igračkog kadra.
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 04 dec 2012, 18:32, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 dec 2012, 16:48

effe_sa je napisao/la:i došli ste da se branite u Munchen i zabijete neki slučajni gol.
Ovo mi fkt. nije jasno...pa do 80.-e minute BvB je imala bolje sanse nego bayern...u prvom poluvremenu najbolju sansu na tekmi ima reus a pocetkom drugog bvb pravi 2-3 odlicne prilike dok bayern do gola nije prisao weidi-ju.Vi jeste izdominirali zadnjih 10 minuta ali ovo da smo cekali na slucajni gol i nije bas realno stanje na terenu.
effe_sa je napisao/la: Pa jedina nada Kloppa je bila da zabije mu ekipa prvi gol i da onda to sačuva. To i sam znaš, nisi ti naivan. :) Znači činjenica je da BVB mora s Bayernom oprezno da igra, da se ne može nadigravat, pogotovo ne sad kad su se kod nas u ekipi još neke stvari posložile.
Normalno da mora igrati oprezno kao i sto Bayern mora sa Dortmundom...uostalom mislim da to vazi sa svaki duel ekipa ovog kvaliteta.A ne znam zasto stalno ponavljate da vam se neke stvari nisu poslozile...bayern igra perfektnu sezonu u bundesligi i realno vise bvb ima prostora za napredovanje sto se tice ovog takmicenja.
I ne razumijem ovo oko prvog gola...pa klopp se i vratio iz zaostatka 1-0,

E ovaj sastav bez levandovskog mi je mnogo bolji...nek' i on malo odmori-valja Wolfsburgu dati doppelpack u subotu

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 04 dec 2012, 17:13

Slazem se da treba isprobati malo ove sa klupe...Iako je Klopponja najavio da nece puno mjenjati nadam se da se predomislio!Sto @Adnan kaze treba u vukojebinu ici... :lol: Vidjet cemo valjda sta Schibi zna,aBda da ga krene kolko toliko,svima bi nam bilo drago ;)
Sto se tice Paletove taktike sa Rojsonjom u napadu...o tome sam nedavno nesto i pisao!Ne bi to bilo nimalo lose,s tim da bi doveli kao sto kaze Mertensa ili...ima tu dosta dobrih opcija,npr.Belhanda,Schurlle...s tim da se dovede jos jedan napadac zbog sirine ekipe i naravno kvalitete!
Milion opcija,to je sigurno ali vidjet cemo sta ce biti s Lewom pa onda...Mada se ja nebi bunio i da ostane uz kupovinu jos jednog kvalitetnog igraca! ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 04 dec 2012, 19:47

SASTAV: Weide - Kirch, Hummels, Santana, Schmelle - Leitner, Gundo - Reus, Kevin, Periša - Schieber

KLUPA: Langerak, Gunter, Piszczek, Bittencourt, Kuba, Amini, Lewa.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 dec 2012, 19:58

Neven Subotić neće moći da pomogne Borusiji iz Dortmunda protiv Mančester Sitija, ali njegova povreda nije teže prirode.

Srpski reprezentativac je na utakmici protiv Bajerna zamenjen zbog problema sa preponama. U ponedeljak je podvrgnut detaljnim pregledima koji su pokazali da povreda nije teže prirode. Trener Borusije Jirgen Klop rekao je da očekuje da Subotić bude spreman do vikenda i prvenstvene utakmice sa Volfzburgom.

Veceras zanimljiva utakmica - izmjesan sastav i kod nas i kod njih. Bas me interesuje kako ce nasi, posebno ovi sa klupe odigrati, a evo im i prilike da se dokazu da vrijede!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 dec 2012, 20:37

e sada je taj trenutak,idemo da vidimo kako će se ovi momci snaći na terenu,samo da Vam kažem da imam informaciju iz prve ruke da je gore samo 5 stepeni,a pošto je naš dortmund ogroman,može biti oscilacija,e sad koliko je na mjestu gdje je stadion neznam,ali znam da je zima,i da treba samo dragog Boga molit da ne bude povreda kod onih ključnih igraća

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 dec 2012, 21:36

nije nimalo loše ovaj kirch bi trebo igrati mnogo više,čvrst je,stabilan je i ne propušta ni loptu ni čovjeka tako lahko,mislim da smo dobili jednog dobrog igrača,samo me boli što je gundo neprimjetan i što se vidi da žele samo da završe utakmicu,al hajde da vidimo šta će biti u drugih 45 minutica . . . . nadam se pobjedi a o porazu ni ne razmišljam :P :P :P :P

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 04 dec 2012, 21:40

Großkreutz i Schieber totalno neprimjetni. Utakmica više liči na prijateljsku nego na utakmicu Lige Prvaka, Kirch se pokazao jako dobro na desnoj strani, Hummels i Schmelzer po meni najbolji, odmah iza njih Leitner.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 dec 2012, 21:45

Hummels je definitivno najbolji njemački štoper današnjice i pripada samoj eliti svjetskih štopera. S kojom lakoćom on igra, pa to je nevjerovatno. 8-)

Leitner dobar, Reus beton, Kirch solidan baš kao i Perišić, Santana beton, Schmelzer vrlo dobar. 8-) Schieber je totalno izgubljen na terenu.

Nadam se da će u nastavku priliku dobiti Amini i Bittencourt. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 04 dec 2012, 21:49

kao da se igra prijateljska nakon sezone :D
Schieber ne koristi priliku ni malo...

kako se primjeti da su Reus i Hummels bolji za klasu od svih ostalih na terenu,ovaj sara kako hoce s loptom,seta se,a drugi jede u odbrani.

nazalost,Reus out,Kuba in.
#miasanmia

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 04 dec 2012, 22:05

schweinsteiger je napisao/la:kao da se igra prijateljska nakon sezone :D
Schieber ne koristi priliku ni malo...

kako se primjeti da su Reus i Hummels bolji za klasu od svih ostalih na terenu,ovaj sara kako hoce s loptom,seta se,a drugi jede u odbrani.

nazalost,Reus out,Kuba in.
Ali ipak,Kuba asistira za pogodak Scheibera kasnije.Ipak nije toliko loša izmjena after all. ;)

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 dec 2012, 22:11

pogodio je u DFP-u,pogodio je u ligi prvaka sada je red na bundesku,bravo šibi bravo sine bravo - idemo dalje - novih 860000 €urića :lol: :lol: :lol: :lol:

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 dec 2012, 22:14

samo da napomenem da je laitner iako ga ne volim zbog onog gola na koševu straaaašaaaan je večeraas,koja lucidnost :o :o :o :o :o :o :o ,i koji bezobrazluci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 04 dec 2012, 22:40

schwarcgelbfantom je napisao/la:pogodio je u DFP-u,pogodio je u ligi prvaka sada je red na bundesku,bravo šibi bravo sine bravo - idemo dalje - novih 860000 €urića :lol: :lol: :lol: :lol:
milijun € je od ove sezone za pobjedu ;) ...sve skupa 4 pobjede i 2 remija = 6 milijuna € 8-)
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 dec 2012, 22:49

Prle je napisao/la:
schwarcgelbfantom je napisao/la:pogodio je u DFP-u,pogodio je u ligi prvaka sada je red na bundesku,bravo šibi bravo sine bravo - idemo dalje - novih 860000 €urića :lol: :lol: :lol: :lol:
milijun € je od ove sezone za pobjedu ;) ...sve skupa 4 pobjede i 2 remija = 6 milijuna € 8-)
ko što reko jim carey u ace ventura 2 yalleeeyyyy pare šuškaju pare zveckaju,a borussia igra i razvaljuje,hehehe,samo da se izrazim o ovom "malom čudu" koje je dobilo priliku,pa ne mogu da vjerujem,u te 4 minurte,koju god da je loptu dobio,prolazio je ko šilo kroz odbranu sitija,pa zaslužio je priliku u BL samo mu treba minuta dobijamo novog pišonju i zvijezdu bundeske sasvim sigurno - uživajte braćo večeras u ovoj našoj pobjedi,veliki pozdrav KSVILE-u DAMIRU,SMOOPY-u SEMI i ostaloj žuto crnoj braći

N5555
Kontakt:

Post Postao/la N5555 » 04 dec 2012, 22:52

slika

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 dec 2012, 23:07

Pozdrav svim navijacima Dortmunda, inace nisam nikad pisao na vasoj stranici, postujem vas i vas klub i navijace, i rivalitet izmedju Bayerna i Dortmunda je preejak :)
Samo sam htio da pohvalim ove igrace koji su nocas odigrali super utakmicu, i ne samo ovu utakmicu vec cjele ove godine sto u Ligi prvaka sto u Bundeski.
Ipak 2 godine zaredom osvojit jednu do najjacih liga svijet anije mala stvar.
I prije je Dortmund igrao odlicno sjecam se samo kak sam strahovao kad Koller treba zabit glavom protiv Bayerna.. a et mi znali uzvratit sa Janckerom haha :)

Cast mi je da moj Bayern igra uz ovaj Dortmund, da je ova liga nasa jedna od boljih i to svake godine pokazuje, da su igraci i treneri za svaku pohvalu, a navijaci pogotovo i to svih klubova. Samo tako nastavite , bodrite svoj klub, bio on 1 ili 12 .. ispao u Ligi prvaka ili otisao do polufinala( ovo prognoziram ishod ove godine za Dortmund )
I uvijek kazem, sto jaci Dortmund to jaci Bayern. zivili vi menii.. Gospodo zuti :) 8-) 8-)
FC Bayern !!!!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.