Skoro ništa ilitiga vrlo površno. To je moj obim praćenja njegovih igri generalno tako da nisam adekvatan sugovornik, pogotovo ne sa ljudima koji su ga u tančine izanalizirali - ali bar nešto iz toga mogu naučiti.Feldmarschall je napisao/la:Juventus i Francuska ništa, a?
Ja bih volio kad bi mi neko nacrtao u kakvim uslovima se može očekivati najbolje od Pogbe i šta je to. Recimo ono što je pružao uz Pirla i Vidala/Marchisija isto nije igra za 100 miliona, a to je opet najbolje u karijeri što je odigrao. United je kupio brend, preplatio ga i sad se pati kako ga uklopiti u ekipu koja je i sama u tranziciji. Ako ne može ponuditi penetraciju iza špica koji je sposoban vezati oba protivnička štopera za sebe piši propalo. Ne može kreirati, ne možeš se pouzdati u njega defanzivno. Može od svega pomalo, taman igrač od 20 miliona - Etienne Capoue. Dva gola sa trideset metara i tri driblinga po utakmici neće me kupiti. Dečko ima potencijal, ali mu je puno prerano da se ponaša kao Messi, jer je osvojio vrlo malo i to uglavnom tuđim zaslugama.
Očito je da ja nemam (pre)visoka očekivanja od njega, bar ne još. Novi trener je tu, nova filozofija igre, za njega lično malo drugačija kultura (referiram da je talijanska kultura ostavila više traga nego otočka) i novi saigrači. Možda je on mislio da može preslikati svoju igru iz Juventusa kod nas ali je do sada vidio da mu je, kao i većini smrtnika, potreban period adaptacije. Nadoći će, što bi se reklo.
I da, svi izdvajaju ove negativne podatke o posjedu a niko ne spominje ovo:
Liverpool - Man United:
Duels success rate
39.9% 60.1%
Aerial duels won
23.8% 76.2%
Interceptions
20 32