Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Septerra
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Septerra » 18 okt 2016, 12:13

Feldmarschall je napisao/la:Juventus i Francuska ništa, a?

Ja bih volio kad bi mi neko nacrtao u kakvim uslovima se može očekivati najbolje od Pogbe i šta je to. Recimo ono što je pružao uz Pirla i Vidala/Marchisija isto nije igra za 100 miliona, a to je opet najbolje u karijeri što je odigrao. United je kupio brend, preplatio ga i sad se pati kako ga uklopiti u ekipu koja je i sama u tranziciji. Ako ne može ponuditi penetraciju iza špica koji je sposoban vezati oba protivnička štopera za sebe piši propalo. Ne može kreirati, ne možeš se pouzdati u njega defanzivno. Može od svega pomalo, taman igrač od 20 miliona - Etienne Capoue. Dva gola sa trideset metara i tri driblinga po utakmici neće me kupiti. Dečko ima potencijal, ali mu je puno prerano da se ponaša kao Messi, jer je osvojio vrlo malo i to uglavnom tuđim zaslugama.
Skoro ništa ilitiga vrlo površno. To je moj obim praćenja njegovih igri generalno tako da nisam adekvatan sugovornik, pogotovo ne sa ljudima koji su ga u tančine izanalizirali - ali bar nešto iz toga mogu naučiti.

Očito je da ja nemam (pre)visoka očekivanja od njega, bar ne još. Novi trener je tu, nova filozofija igre, za njega lično malo drugačija kultura (referiram da je talijanska kultura ostavila više traga nego otočka) i novi saigrači. Možda je on mislio da može preslikati svoju igru iz Juventusa kod nas ali je do sada vidio da mu je, kao i većini smrtnika, potreban period adaptacije. Nadoći će, što bi se reklo.

I da, svi izdvajaju ove negativne podatke o posjedu a niko ne spominje ovo:

Liverpool - Man United:

Duels success rate
39.9% 60.1%

Aerial duels won
23.8% 76.2%

Interceptions
20 32

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 okt 2016, 12:13

losa zavrsnica Ibre je razlog zasto on sada trpi kritike iako po meni nema razloga problem je sto pojedinci izgleda ocekuju gol po utakmici :crazy: on to nije niti ce ikad biti ako ne vidite koliko je on koristan igrac to je vas problem

da je Ibra ono pogodio sada bi se pisalo o Pogbi kao o bozanstvu i to je cinjenica
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 okt 2016, 12:23

Dobro, sačekat ćemo januar pa ćemo vidjeti gdje je. Po kojim parametrima ćemo poslije Nove godine ocijenjivati učinak? Nadam se da ne po gol/asistencija statistici jer to ne daje kompletnu sliku čak ni o napadačima, a veznjacima je bespotrebno zavirivati u te kolone. I nadam se da možemo unaprijed definisati očekivanja da znamo šta ćemo gledati i tražiti narednih par mjeseci.
Volio bih da se nađe i neki objektivni Juventino pa napiše da li su ga tamo smatrali i vidjeli najvažnijim igračem tima prethodnih sezona.
Ja mogu odgovorno tvrditi da igrama u reprezentaciji tokom Eura nije zaslužio ni pola iznosa koji je plaćen za njega, ali eto neka to bude zbog okruženja pa ćemo mu progledati kroz prste.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 okt 2016, 12:25

Po kojim parametrima ćemo poslije Nove godine ocijenjivati učinak?
Kvalitetan prenos lopte do ofanzivnog odjela (pogotov pod pritiskom), saradnja sa partnerom u vezi, duel igra, asistencije, dok golove vidim kao neki bonus, ono slag na tortu pogotov kada imao odlican mec.

Naravno to ne bi trebao biti konacan sud.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 18 okt 2016, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 okt 2016, 12:27

Znači vidiš ga jednog od pivota u 4-2-3-1 formaciji?

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 okt 2016, 12:27

Dosao je godinu prekasno, pod LVG u 352 bi bio zmaj. On trenutno nema dovoljno prostora da se razmase. Ono malo nesto rukicama kad je nezadovoljan i to je to. :mrgreen:

Pustimo sad Pogbu, bilo-proslo, pricajmo malo o Dybali dok cekamo Icardija u Torinu. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 okt 2016, 12:30

Feldmarschall je napisao/la:Znači vidiš ga jednog od pivota u 4-2-3-1 formaciji?
Odmah sudimo i sistemu, koji takodjer trebamo sacekati, za sve treba vremena. Po nasem misljenju (il barem onog cije me zanima) 433 bio bi najbolji, ali pustit cemo Jozu da isklese ovaj 4231.

U nekoj idealnoj situaciji (za trenutno stanje) vidim Andera pored Pogbe (iako Spanac do ove sezone nije bio dm), Matu na ceneru, Mikija desno, Martial lijevo a Ibra u vrhu (sa alternativom u vidu Rasha).
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 18 okt 2016, 12:34, ukupno mijenjano 3 puta.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 okt 2016, 12:31

slika
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 18 okt 2016, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 18 okt 2016, 12:32

Gefufna je napisao/la:Dosao je godinu prekasno, pod LVG u 352 bi bio zmaj. On trenutno nema dovoljno prostora da se razmase. Ono malo nesto rukicama kad je nezadovoljan i to je to. :mrgreen:

Pustimo sad Pogbu, bilo-proslo, pricajmo malo o Dybali dok cekamo Icardija u Torinu. :mrgreen:
Gefufna drug, ne bi ti ništa falilo kad bi naše gostoprimstvo na temi iskoristio da se malo ozbiljnije uključiš u raspravu, tipa da ponudiš svoje viđenje na temu:
Feldmarschall je napisao/la:Volio bih da se nađe i neki objektivni Juventino pa napiše da li su ga tamo smatrali i vidjeli najvažnijim igračem tima prethodnih sezona.
Siguran sam da bi to vrijedilo čitanja :thumbup: .

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 18 okt 2016, 12:32

Gefufna je napisao/la:Dosao je godinu prekasno, pod LVG u 352 bi bio zmaj. On trenutno nema dovoljno prostora da se razmase. Ono malo nesto rukicama kad je nezadovoljan i to je to. :mrgreen:

S obzirom na godine, kilazu i cijenu mogli bi malo pricati o Rooneyu u Torinu? :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 okt 2016, 12:41

Asteriks je napisao/la: ...
Evo zašto. Ako je to pozicija na kojoj se najbolje osjeća, a negdje mora, hoće li onda premještanje slično onom sinoć sa Anfielda biti ubilježeno kao minus? Po meni bi moralo, jer to znači prilagodba radi nepovjerenja u njegove defanzivne mogućnosti što u stvari i jeste. Ako je to kao jedna od osmica u 4-3-3 ili desetka kao sinoć on bi morao nuditi više u igri 1v1 i penetraciji u prostor iza špica a la Lampard. Znači od krucijalnog značaja je definisati njegovu idealnu poziciju na terenu ili prihvatiti da je polivalentan i tražiti određeni nivo igre na svakoj od tih pozicija (recimo to jedan Vidal i Marchisio perfektno odrađuju).
Dalje, kvalitetan prenos lopte nadam se podrazumijeva i organizaciju napada u smislu ''meni prvom lopta iz odbrane'' i kontrolu ritma utakmice jer će United mnogo češće igrati na postavljenu odbranu, nego što će imati priliku trčati kontranapade.
Saradnja s partnerom u vezi u smislu da oslobodi Herreru ili nekog trećeg i pusti ga da djelimično igra i svoju igru?
Znači treba očekivati i asistencije. Koliko njih u odnosu na broj utakmica do januara?
Gefufna je napisao/la: Pustimo sad Pogbu, bilo-proslo, pricajmo malo o Dybali dok cekamo Icardija u Torinu. :mrgreen:
Dybala ima svoju temu, šteta što je moderator jako napet pa se rijetko kome da pisati tamo. Ionako Unitedovih novih 100 miliona ide za Griezmanna. :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 okt 2016, 12:47

Evo zašto. Ako je to pozicija na kojoj se najbolje osjeća, a negdje mora, hoće li onda premještanje slično onom sinoć sa Anfielda biti ubilježeno kao minus? Po meni bi moralo, jer to znači prilagodba radi nepovjerenja u njegove defanzivne mogućnosti što u stvari i jeste. Ako je to kao jedna od osmica u 4-3-3 ili desetka kao sinoć on bi morao nuditi više u igri 1v1 i penetraciji u prostor iza špica a la Lampard. Znači od krucijalnog značaja je definisati njegovu idealnu poziciju na terenu ili prihvatiti da je polivalentan i tražiti određeni nivo igre na svakoj od tih pozicija (recimo to jedan Vidal i Marchisio perfektno odrađuju).
Dalje, kvalitetan prenos lopte nadam se podrazumijeva i organizaciju napada u smislu ''meni prvom lopta iz odbrane'' i kontrolu ritma utakmice jer će United mnogo češće igrati na postavljenu odbranu, nego što će imati priliku trčati kontranapade.
Saradnja s partnerom u vezi u smislu da oslobodi Herreru ili nekog trećeg i pusti ga da djelimično igra i svoju igru?
Znači treba očekivati i asistencije. Koliko njih u odnosu na broj utakmica do januara?
Kazem, period zelja je prosao, Jozo ocito nece odustajati od 4231. Mogao bi sada ovdje napisati roman, gdje, sta, kako i zbog cega, ali bolje pustiti, gledati i donositi zakljucak.

Pozicija se lakse definise kada proradi sistem, a sada smo u periodu izgradnje i jednog i drugog.

Prije svega msm na saradnju razbijanja protivnicke igra u svakom smislu, pocev od duela preko kratkih pasova, formiranja trokuta, duplih pasova, otvaranja te driblinga kao nacina oslobadnja uz naravno sigurnost pri posjedu bez obzira na vrstu protivnickog presinga.

Ovo za asistencije, pa sada tesko je fudbal gledati i ocjenjivati samo kroz statisticke parametre, neke brojke isl. Meni su uvijek bile draze te asist kojima se rijesava mec, mijenja tok istog ali naravno svaka je vazna.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 okt 2016, 12:52

Ja zaključujem na osnovu viđenog, nikad nijedan komentar nisam napisao da nisam pogledao ono o čemu pišem. Kad Labilni postane Stabilni prvi će od mene dobiti pohvale shodno onoj koliko para, toliko muzike. Ne može ista skala biti za Pogbu, Herreru i Rashforda.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 okt 2016, 12:53

Covjek trazi misljenje objektivnog juventina, sto me automatski diskreditira. :mrgreen:

Prethodne godine je meni iskreno Dybala bio vazniji i konkretniji timski igrac i neko ko je davao vise dodatne vrijednosti ekipi. Ali ima je i Pogba dijelove sezone gdje je vukao. Njegov problem je sto cesto potone, a sreca u Juventusu je sto ga u tim periodima vade i pokrivaju trojica-cetvorica. Pa jedan Pirlo je znao pretrcati 11,5km i min 10% toga na Pogbine igrice i izgubljene lopte.

Jbg, ne volim ja previse ozbiljno palamudit i analizirat, jer sve je u zivotu relativno, pa tako i fudbal i Pogba. Iks je tu faktora koji uticu na sadasnji trenutak.

Ja sam vise za sjest, pojest i popit lagano, uzivat u ljepoti i brzo zaboravljat lose tekme i predstave, ne uzimat sve to za ozbiljno i traziti razloge. Analize daju neke odgovore, ali skrivaju ljepotu zivota i zivljenja. :mrgreen:

Dakle, manite se ozbilje i ne oduzimajte mi cejf podjebavanja. :tralala:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 okt 2016, 13:21

Pa što onda sereš po chatu o državi :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 18 okt 2016, 15:45

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Inače, malo mi je krivo zbog Rashforda. Ista situacija se pravi kao i sa Martialom. Obojici je mjesto u špicu, dakle što bliže golu, ne na krilu, gdje se i defanzivno troše dosta i generalno su manje opasni. Razumijem i da su takve okolnosti trenutno da je najbolje da igraju tu, ali dugoročno se nadam da im je obojici mjesto ipak bliže golu.
To je zato što se previše stvari vrti oko Ibrahimovića, ništa novo. Gdje god je igrao tražio je da vodi glavnu ulogu i da se ostali prilagođavaju njemu što svakako nije najbolje za United, pogotovo ne u ovakvom periodu jer bi bolje bilo oslanjati se na mlade igrače koji su već tu. Ukratko, dotični je egomanijak, dođe u klub i ponaša se kao kauboj koji uđe u saloon, uzme broj drugog igrača i pri tome veliki dio navijača sve to prihvati. Što se tiče njegovih promašaja u poslijednjim utakmicama, sve ok ali stvar je u tome što bi jedan izvjesni napadač zbog toga bio ''obješen'' za najbližu banderu, kao i mnoge druge devetke. Ponavljao sam više puta, igračke kvalitete mu nikada nisam osporavao iako će se i tu recimo mnogi ljubitelji fudbala složiti da zakaže u velikim utakmicama, ali ne treba gurati mane pod tepih.
Feldmarschall je napisao/la:Pogbu se previše pokušava svesti na jednu dimenziju u nastojanju da se nađe opravdanje za njegove loše partije. Svođenje na jednu dimenziju znači da je debelo preplaćen. Nikako na dobro ne ispada to traženje alibija. Ne može igrati šesticu, ne može osmicu, ne može desetku, šta onda može? Treba mu prilagoditi kontekst kao da je Bolasie. Možda bi trebalo i prihvatiti činjenicu da je trenutno u nivou Bolasieja.
Svakako da treba sačekati određeno vrijeme ali za ovo potpis kao kuća.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 18 okt 2016, 15:57

Pogba je imao nekoliko maestralnih pasova ka Ibri, ali ovaj je mašio. Ja sam siguran za 3 takva, te bi sad pričali kako je jedan potez promijenio utakmicu, a ne o tome kako ne doprinosi igri. Također je 2 puta gađao prečku: Watford šut i Stoke glavom. Da je barem jedna ušla u gol, imali bi barem 3 boda više. Međutim sve je ovo u domenu šbbkbb, za sad nema sreće, nekad jednostavno nestane na terenu ali potencijal je tu. Čak se ni po prvoj sezoni ne može suditi da li je fail ili nije, ali kvalitetna kritika će ga sigurno pokrenuti da upre i bude što bolji jer mu je takav mentalitet.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 okt 2016, 16:04

Pogba (nažalost njegovog enormnog talenta) ne pokazuje onu žar na terenu koju bi trebao "novi" igrač u klubu sa 23 godine.
On se češće ponaša kao super,super star koji "trčkara" po terenu i čeka da mu dođe lopta pa da on pokaže da je najskuplji svih vremena.
Mislim da je preveliki pritisak mu na leđima, u glavi, pa i u nogama a on to ne želi da pokaže,ono da izgori, nego to pokušava da "prikrije" glumeći Ibrahimovića, a ironija je što ovaj drugi 100 puta više i jače uleti u duel nego njegov 10 godina mlađi kolega.

(Ps.nisam došao da provociram nego jednostavno momka gledam godinama i jednostavno iznosim svoje mišljenje gdje se vidi razlika u ponašanju na terenu prošle, pretprošle i ove sezone)

ima vremena, pokazaće on da je za felainija, hereru i ostale zidane..

lp,

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 18 okt 2016, 16:44

Dovest ce njega corki sljedece godine na posudbu za 15 mil u 14 rata :urnebes:

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 okt 2016, 17:48

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa što onda sereš po chatu o državi :kafa:
Objasni.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.