Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 okt 2016, 18:02

Gefufna je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa što onda sereš po chatu o državi :kafa:
Objasni.
Pa tamo možeš ozbiljno, a ovdje ne :thumbdown:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 okt 2016, 18:20

On tamo guzi i budi komsije u 3h ujutro, a mi ovdje da pricamo ozbiljno i svadjamo se. Nece da moze. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 19 okt 2016, 01:21

Odlično postavljena taktika s Murinjove strane, u njegovom stilu rekli bi. Svi igrači koji su bili iza lopte maximalno disciplinovani uradivši svoj dio posla na najbolji način, nakon dugo vremena sam vidio zajedničko zalaganje i borbu za svaku loptu, znači sa defanzivne strane i sa strane požrtvovanosti jako dobro. Rekao bih da je u ovom segmentu, nakon ove utakmice, ekipa u pomaku i mislim da Mourinho polako ima taj oslonac za kompaktnost kada su u pitanju ovakve utakmice.

Eh, kada se igraju ovakve utakmice potrebno je imati kvalitetan ofanzivni arsenal da bi se mogao ugroziti protivnički gol, ustvari i tog nije previše nedostajalo preksinoć (Rash i Young mogu odgovoriti zadatku sigurno jako dobro), koliko je falila brza tranzicija pri osvojenoj lopti. Na ovom segmentu Mourinho mora još raditi kako bi onakva postavka na kraju donijela rezultat. Potrebno je još vremena, a vrijeme je pred njim. Za takvo nešto od velike pomoći će biti Martial i Miki i siguran sam da su oni igrači koji će unaprijediti našu igru u nastavku sezone, samo da ih zaobiđu povrede.

Na kraju bih samo izrazio kritke prema Ibri, on me je jedini razočarao od svih, velika doza qrcobolje i šetanja po terenu, a to je nedopustivo kada se igra onakav derbi. Ja ga prvi dosta poštujem i svjestan sam njegovih kvaliteta, ali preksinoć je bio totalno isključen, niti se nudio saigračima, niti se kretao u prazan prostor, veliko NIŠTA. Čudno mi je što nisam pročitao nijednu kritiku na njegov račun, a on je najveći krivac što smo bili jalovi prema naprijed. :?

P.S Herrera :bow: :tokralju: :tokralju:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 19 okt 2016, 08:51

Poligon10 je napisao/la: Čudno mi je što nisam pročitao nijednu kritiku na njegov račun, a on je najveći krivac što smo bili jalovi prema naprijed. :?

Po meni, krivac što ste bili jalovi naprijed je Jose Mourinho sa taktikom 8-1-1 , pogba i zlatan su malo visočije igrali, ali većinu utakmice je i pogba bio 20,30 m od svog gola, i zapravo radio vrlo dobro defanzivni posao.Ali je vrhunac bio ulazak Runija na desnog beka BUKVUALNO, o Youngovoj poziciji tokom utakmice ne treba ni pričati (klasični bek, a utakmicu na toj strani završili sa DVA klasična lijeva beka...)
Zlatan je radio što je mogao, otrčao gdje mogao ali ne postoji u današnjem fudbalu igrač koji može igati 1 na 5,6 igrača.
Sam mourinho je rekao da je cilj bio ne primiti gol, znači cilj je opravdao sredstvo.
Da se razumijemo, boli me q za zlatana, ali je jasno da čojk trenutno jedini u tom klubu igra fudbal, ostali rade taktički posao a kod mourinha to ne donosi ljepotu.

Ako pobijedite chelsea, biće ova smor od utakmice sa liverpulom prikazana kao taktika godine jer je najavio 7 bodova u tri utakmice,a ako izgubite (nekom sličnom smor utakmicom ali da npr De Gea ne uspije odglumiti Buffona) onda će biti drvlje i kamenje na special one-a i zlatana i pogbu...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 okt 2016, 09:03

Jozo po meni nije toliko kriv. U ovom momentu mogao je uraditi samo dvije opcije: da krene sa kompaktnom taktikom i pokusa na neki potez uzeti pun pljen ili da se nadigrava. U tom slucaju sa Fellom pozadi ostajale bi velike rupe koje Ander ne bi mogao pokrpiti.

Nemamo isklesan sistem (a kako bi i imali tek pocetak sezone) pa se zato u slicnim mecevima moramo zadovoljiti ak nista betonskom defanzivom.

Veliki problem je predstavljao neigranje Martiala (koji je usao u formu) i nedovoljno oporavljenog Shawa, pa smo tako izgubili opasnost po toj strani.

Ide se postepeno, pa sve dolazi na svoje mjesto. Uklonjene su neke prepreke - Wazza izbacen iz prve postave te takodjer Blind uklonjen sa pozicije stopera.

Ova ekipa ce izgledati aplotuno drugacije kada se vrati pomenuti Martial, oporavi Shaw, te dva kreativca, Mata i Miki i kad se uhodaju neke akcije, izostre kretnje itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 19 okt 2016, 10:19

Ima li ko podatak koliko je United pretrčao protiv Liverpoola?

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 19 okt 2016, 11:47

Feldmarschall je napisao/la:Ima li ko podatak koliko je United pretrčao protiv Liverpoola?
Jutros odgledah Monday Night Footbal ovaj zadnji i tu vidjeh podatak od 102 km, naspram Liverpoolovih 112.

Inače, Giggs i Neville su predvidjeli šta će se tačno dešavati vođeni vlasitim igračkim (kod Giggsa i trenerskim) iskustvom borbe na Anfieldu. Sve se svodilo na dva osnovna principa, bar u prvom poluvremenu: a) ubijanje užarene domaćinske atmosfere i b) prebacivanje igre na protivničku polovinu. Slično je Mourinho dobio i onaj meč protiv Liverpoola kad su ovi ostali bez titule.

Danas je presica i trebali bismo saznati nešto o Mkhitaryanu: da li je spreman, povrijeđen, šta je reć. Obzirom na težinu utakmice koja nas očekuje u nedjelju skroz drugih prvih 11 bi bio očekivan.

I izgleda da Joyce-a zove Phelan u Hull. Biće ogromna šteta ako ga izgubimo. U sinoćnjem u-23 meču smo odigrali 1:1 s Liverpoolovim mladićima među kojima su bili Ings i Sakho. Napominjem da u našem u-23 sastavu nemamo nijednog pravog špica te da najveći broj rostera sačinjavaju veznjaci.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 okt 2016, 11:52

Nesto razmisljam,kako bi nam Isco legao,dao bi tu kreativnost a mislim da bi ga RM lahko prodao,cak i na zimu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 19 okt 2016, 11:52

Znači taman još jedan igrač na terenu fali, kako je i inače.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 19 okt 2016, 12:01

Format je napisao/la:Nesto razmisljam,kako bi nam Isco legao,dao bi tu kreativnost a mislim da bi ga RM lahko prodao,cak i na zimu.
Zato samo doveli Mikija. A imamo već Matu te još i Pogbu.

Jedini igrač koji bi nam stvarno dobro došao je Fabinho. Trebao je već doći da odbor Mourinhou nije stopirao taj transfer. Može se dovesti tek kad se neko proda. Darmian je očit kandidat da odlazak a možda i Morgan napusti klub.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 okt 2016, 12:15

Fabinho da igra beka ili kao sad u vezi?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 okt 2016, 12:21

Valencia odlican u ovom uvodnom dijelu. Moram priznati da i dalje sumnjam u pomenutog ali dok god grijesim bolje po United.

Ipak, trebali bi se pojacati pogotov profilom kakav je Fabinho jer moze ravnopravno odraditi dvije pozicije.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 19 okt 2016, 12:47

Poligon10 je napisao/la:Na kraju bih samo izrazio kritke prema Ibri, on me je jedini razočarao od svih, velika doza qrcobolje i šetanja po terenu, a to je nedopustivo kada se igra onakav derbi. Ja ga prvi dosta poštujem i svjestan sam njegovih kvaliteta, ali preksinoć je bio totalno isključen, niti se nudio saigračima, niti se kretao u prazan prostor, veliko NIŠTA. Čudno mi je što nisam pročitao nijednu kritiku na njegov račun, a on je najveći krivac što smo bili jalovi prema naprijed. :?
Pročitaj moj upis na kraju predhodne stranice.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 19 okt 2016, 15:23

Molders je napisao/la:
Poligon10 je napisao/la:Na kraju bih samo izrazio kritke prema Ibri, on me je jedini razočarao od svih, velika doza qrcobolje i šetanja po terenu, a to je nedopustivo kada se igra onakav derbi. Ja ga prvi dosta poštujem i svjestan sam njegovih kvaliteta, ali preksinoć je bio totalno isključen, niti se nudio saigračima, niti se kretao u prazan prostor, veliko NIŠTA. Čudno mi je što nisam pročitao nijednu kritiku na njegov račun, a on je najveći krivac što smo bili jalovi prema naprijed. :?
Pročitaj moj upis na kraju predhodne stranice.
Upratih sad :) , naravno sve tačno napisano, ali nije da to nismo znali kada je trebao doći u ovaj klub. Ok je ako će se sve vrtiti oko njega, ima tu klasu i kvalitet da bude centralna figura skoro svake ekipe na svijetu, ali ako je već alfa i omega tima-neka se tako i na terenu ponaša. Nastup i zalaganje protiv Liverpoola je skroz neprihvatljivo, nije problem ni promašiti koji zicer jer se desi bilo kome na svijetu (i sam si to pomenuo), koliki je problem ta nonšalancija i pristup samoj igri. Očekujem od njega ubuduće mnogo više žrtve i učestvovanja u igri (što on inače često radi kada ekipi fali kreacije i radio je to par puta ove sezone, tekma protiv Leicestera je dobar primjer gdje je bio savršen), ukoliko ovo popravi ofanzivna linija tima će biti znatno opasnija.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 19 okt 2016, 16:05

Izjave s pressice pred sutrašnji susret:

Mourinho

O derbiju:
“We didn’t get the result we wanted. We anted to win and we only got a point so we were not 100% successful and I think you are very fair with Liverpool because Liverpool had a fantastic defensive performance.

“For the first time they played with two defensive midfielders and took a striker off to play another midfielder. The 0-0 result was because two teams were very good defensively.”
Nisam nigdje primjetio "parked the bus" da spominje.

Mikija očekujem na klupi ako ne u prvom sastavu:
"He was injured and he was injured for quite a long time. Now, he’s not injured anymore.

"He’s training with the team without any limitation. I cannot confirm if he’s [ready] for tomorrow or not, but he’s fit and it’s now time for him to go back to the levels we know that he can achieve."
O Zlatanu:
“He’s giving us exactly what we need from him, what we expect from him," said Mourinho.

"I’m really happy. It’s quite beautiful for me to meet him, I don’t know, five or six years later [after our time together at Inter Milan], and see the same ambition, passion and desire to play and compete.

"I couldn’t be happier, and the guy is really fit and ready to play, so I couldn’t be happier. In terms of his influence in the dressing room, obviously he’s somebody the young guys look at, you can see he’s great for them because he can only influence them positively."
O rotaciji:
“Tomorrow we will play with a team that has a chance to win and if we do not play with a team that is not good or strong we don’t have a chance.

“We have to play with a good team knowing that two days’ later we have to play in the Premier League.”

At Chelsea, Mourinho once claimed he had "untouchable" players but says times have changed. "That was 11 years ago - different Premiership, different situation," he said. "I think untouchable in our team has to be the spirit, the commitment, the pride, the respect to the fans. That has to be untouchable, but not players."

“I don’t want to give you the team, honestly. Wayne is working well; he’s one of the big responsibles for the atmosphere that the players can breathe because he’s positive, he’s a good example. We count on him to start or be on the bench, but he will be there tomorrow."
Hmmm :hmmmmm: .

Onda je Shaw preuzeo i govorio o svojoj povredi, ekipi, Zlatanu i Van Persie-u. Potvrdio je Jose da će startati. @Policeman čekamo video :D .

33selvo
Kontakt:

Post Postao/la 33selvo » 19 okt 2016, 17:32

Zdravo svima, novi sam, pratim temu par godina ali nikada nisam nista pisao.
Cini mi se da je zadnja godina sa SAF bila onako bez konkretne taktike, zatim treneri poslje njega, nikako nisam vidio smisao u igri. Sve se svodi na to, po meni, da igraci igraju onako kako oni misle da je najbolje (mislim na napad). I evo sad Mou, ne znam za vas ali ja stvarno ne vidim, imam malo problema sa vidim :D, da imaju neku taktiku za napad. Ako ide preko krila, od 10-15 lopti 80% zavrsi u publici, ne razumijem kako to da ti profesionalci ne mogu odmjereno centrirati. Kroz sredinu, vidi se da nisu uigrani, da ne mogu razmieniti dupli. Naravno, ima tu i do protivnickih igraca, do njihove taktike, markiranja, udvajanja ali...Dosao je Mou, Zlatan, Pogba, Miki, velike pare su u pitanju ali mislim da i ovu sezonu nece nesto postici. Ne vidi se nikakav napredak u igri kako je dosao Mou, ovo je Utd. covjece, a on igra sa 6-7 defanzivno orijentisanih igraca. Mozda misi da ce Pogba i Zlatan sami rijesavati napad. Herera previse defanzivan, previse vraca loptu nazad, momak koji je jako sposoban i ima smisao za PM. Stoperi se previse boje povuci loptu, ili bolje receno vezni red se krije, nesto slicno kao BiH kad igra protiv jacih repki. Znam da nisam dobro zapoceo, ovo je sve samo nije Utd kakvog volim gledati, a vjerujem i vecina vas.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 19 okt 2016, 19:23

Još jedan dobar tekst o Herrerinoj partiji http://www.joe.co.uk/sport/ander-herrer ... tats/92635

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 19 okt 2016, 21:57

Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 20 okt 2016, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 20 okt 2016, 00:28

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 20 okt 2016, 10:40

Veceras lagano, B ekipu ubaciti, Chelsea je u Nedelju što je mnogo važnije, jer oni odmaraju od vikenda do vikenda, a Unitedu nije nužda EL.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.