KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

vlada u sjeni
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la vlada u sjeni » 30 dec 2010, 22:18

Onaj smrad od novinara Jasenković po neredbi Imamovića je opet objavio naručeni članak u kome je Boša Tanjević ispao prava naivčina.Jednako ono što su zla na finansijskom,sportskom i reputacijskom planu KK Bosna napravili Imamović,Milavić,Konaković,Šabović to je isto tako ako ne i gore uradio smrad od novinara Jasenković na medijskom planu.Prvenstveno zbog neosnovanog i neobjektivnog branjenja gore spomenutih grobara KK Bosna.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 dec 2010, 22:26

nisam ja htio nista komentarisati tekst ranije ali me cudilo da ga neko od ovih redovnijih na temi nije stavio i prokomentarisao :D

ne bi ja rekao da je Boša ista loše mislio samo je covjek neupucen u desavanja oko kluba...
You are someone else I am still right here

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 31 dec 2010, 13:37

SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2011. GODINU SVIM "FORUMAŠIMA"
I OSTALIM LJUDIMA DOBRE VOLJE.

:)
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 dec 2010, 14:21

Trigger je napisao/la:SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2011. GODINU SVIM "FORUMAŠIMA"

Hvala!!!!!
Stara garda se ipak i dalje drzi :D :D :D :D ..
Sve najbolje i tebi i tvojima...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 31 dec 2010, 15:24

neno#4 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2011. GODINU SVIM "FORUMAŠIMA"

Hvala!!!!!
Stara garda se ipak i dalje drzi :D :D :D :D ..
Sve najbolje i tebi i tvojima...
Hvala, gospodine M.Č.!
Da mi budeš zdrav i sretan zajedno sa svojim bližnnjima.
;)
Bosno moja poharana....

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 01 jan 2011, 12:02

Nek je sretna i uspješna nova godina svim forumašima ovog foruma!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 jan 2011, 12:13

Hvala i takodjer, sretna Nova. Sve najbolje!
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 jan 2011, 22:03

Ratko Radovanović jučer je i zvanično napustio FMP. Legendarni centar koji je s Bosnom osvojio titulu evropskog prvaka, proveo je posljednjih 14 godina u beogradskom klubu, koji je od anonimnosti doveo ne samo do dvostruke titule u regionalnoj NLB ligi nego i učinio prepoznatljivim u evropskoj košarci po proizvodnji igrača.

- Mislim da sam pomogao klubu, ali koliko sam i šta uradio, neka govore drugi stručnjaci. Odlazak ne bih komentirao izuzev da je riječ o sporazumnom prekidu saradnje - ostao je zakopčan Radovanović, koji je u FMP-u obavljao funkciju direktora.

Mnogo otvoreniji bio je nakon našeg pitanje postoji li mogućnost po svemu senzacionalnog povratka u Bosnu. Našu informaciju da je o tome pričao s Nihadom Imamovićem, aktuelnim predsjednikom Skupštine Bosne ASA BH Telecoma, Radovanović je potvrdio riječima:

- Tačno je da smo pričali. Povratak u Bosnu nije nemoguć, to je klub koji nosim u srcu i s kojim sam postigao najveće uspjehe. No, prvo želim da se odmorim, pogotovo zato što se u takav posao ne bih upuštao sredinom sezone. Neka prođe ova sezona pa ćemo vidjeti šta dalje.

Radovanović (54 godine) rođen je u Nevesinju. Igračku karijeru počeo je 1972. u Bosni, za koju je odigrao više od 500 utakmica i postigao približno 10.000 poena. S Bosnom je bio prvak bivše Jugoslavije i Evrope. Nastupao je i u inozemstvu.

S reprezentacijom bivše države osvojio je evropsko, svjetsko i olimpijsko zlato. Igrao je na poziciji centra (visok 210 centimetara).
bas me zamima sta je penzioner pricao sa starom skolom i sta li je ovaj njegov dopisnik napisao, a sta je istina
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 jan 2011, 00:20

nerminh74 je napisao/la:
Ratko Radovanović jučer je i zvanično napustio FMP. Legendarni centar koji je s Bosnom osvojio titulu evropskog prvaka, proveo je posljednjih 14 godina u beogradskom klubu, koji je od anonimnosti doveo ne samo do dvostruke titule u regionalnoj NLB ligi nego i učinio prepoznatljivim u evropskoj košarci po proizvodnji igrača.

- Mislim da sam pomogao klubu, ali koliko sam i šta uradio, neka govore drugi stručnjaci. Odlazak ne bih komentirao izuzev da je riječ o sporazumnom prekidu saradnje - ostao je zakopčan Radovanović, koji je u FMP-u obavljao funkciju direktora.

Mnogo otvoreniji bio je nakon našeg pitanje postoji li mogućnost po svemu senzacionalnog povratka u Bosnu. Našu informaciju da je o tome pričao s Nihadom Imamovićem, aktuelnim predsjednikom Skupštine Bosne ASA BH Telecoma, Radovanović je potvrdio riječima:

- Tačno je da smo pričali. Povratak u Bosnu nije nemoguć, to je klub koji nosim u srcu i s kojim sam postigao najveće uspjehe. No, prvo želim da se odmorim, pogotovo zato što se u takav posao ne bih upuštao sredinom sezone. Neka prođe ova sezona pa ćemo vidjeti šta dalje.

Radovanović (54 godine) rođen je u Nevesinju. Igračku karijeru počeo je 1972. u Bosni, za koju je odigrao više od 500 utakmica i postigao približno 10.000 poena. S Bosnom je bio prvak bivše Jugoslavije i Evrope. Nastupao je i u inozemstvu.

S reprezentacijom bivše države osvojio je evropsko, svjetsko i olimpijsko zlato. Igrao je na poziciji centra (visok 210 centimetara).
bas me zamima sta je penzioner pricao sa starom skolom i sta li je ovaj njegov dopisnik napisao, a sta je istina
Saznat cemo, saznat...

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jan 2011, 13:36

vece su sanse da se u bosnu vrati zarko varajic nego raso :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 jan 2011, 17:16

KK_Bosna je napisao/la:vece su sanse da se u bosnu vrati zarko varajic nego raso :D
hahahaha :D trebao bi ga blaž slišković kontaktirati on ga je oduvijek zelio :D

bilo bi extra kad bi se neke legende vratile u klub ali u ovakav klub tesko da ce se neko vracati...

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 07 jan 2011, 17:19

mi smo dobri kakvih ima.. Gledam sad Buducnost partizan.. UBISE IH NOGAMA partizan nije 2 pasa sastavio 19:2 bilo ima nade za nas :mrgreen: :mrgreen:
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 jan 2011, 19:46

nermin_TM je napisao/la:mi smo dobri kakvih ima.. Gledam sad Buducnost partizan.. UBISE IH NOGAMA partizan nije 2 pasa sastavio 19:2 bilo ima nade za nas :mrgreen: :mrgreen:
I na kraju dobise tekmu, a mi bi pukli hladno 30 razlike na ovakav pocetak...

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 jan 2011, 21:03

KK_Bosna je napisao/la:vece su sanse da se u bosnu vrati zarko varajic nego raso :D
naravno da nece, niko sa iole mozga nije popio ovu suplju kako se eto neki bore da dovedu kvalitetan kadar sa imenom i prezimenom u Kk Bosnu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jan 2011, 01:28

Tender - beg, tj. penzioner koji je otjeran iz ASA grupacije, samo dize svoju cijenu preko Jesenkovica...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jan 2011, 12:52

Nihad Imamović: Vjerujem da će Radovanović biti vođa našeg novog projekta

Cilj je da crpimo igrače iz vlastitog omladinskog pogona, ističe Imamović

Bosna će se izvući iz krize

Nihad Imamović uvjeren je ne samo da će Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom izaći iz krize nego i da će stvoriti pretpostavke za novi iskorak na regionalnu i evropsku scenu.

Nekada čelni čovjek Upravnog odbora, a sada, formalno, samo predsjednik Skupštine, ali i dalje dežurni vatrogasac za sve klupske požare, naglašava da je u pripremi radikalan zaokret u poslovanju kluba, u kojem bi, kao što smo nedavno pisali, bitnu ulogu imao i Ratko Radovanović.

Mjesecima u kontaktu

Bivši igrački as "Studenata" od anonimnog FMP-a napravio je sredinu koja je danas pojam uspješne organizacije i rada sa mladim igračima. Radovanović je, međutim, prošle sedmice, nakon 14 godina, napustio beogradski klub potvrdivši istovremeno da je s Imamovićem razgovarao o povratku u Sarajevo.

- Prije sedam-osam mjeseci čuo sam da Radovanović namjerava napustiti FMP i odmah sam ga pitao bi li se vratio u Bosnu. Pokazao je spremnost i nakon toga smo sjeli još dva ili tri puta, razgovarali o konkretnim detaljima, s tim da smo čekali njegovo formalno povlačenje iz FMP-a da bismo nastavili priču.

U međuvremenu smo se ponovo čuli i dogovorili da se sastanemo, vjerovatno poslije 15. januara. Plan je da do kraja sezone administrativno ustrojimo klub i stvorimo pretpostavke za dolazak Radovanovića - kaže Imamović.

A pod tim ustrojem podrazumijeva se, između ostalog, formiranje drugog tima, koji bi igrao stepen takmičenja ispod prvog, zatim još dva mlada tima u nižim rangovima te školi košarke po cijeloj BiH, sve radi toga da Bosna crpi igrače iz vlastitog omladinskog pogona, koji bi vodio upravo Radovanović, ističe Imamović.

Gradnja dvorane

- Preduvjet za sve je infrastruktura, i to dolazi do ključne stvari. Univerzitet u Sarajevu, kao jedan od osnivača Sportskog društva Bosna, u okviru svog Kampusa ima dio koji je predviđen za dvoranu, a mi imamo pripremljen projekt za njenu gradnju.

Taj bi kompleks obuhvatao glavnu dvoranu, kapaciteta između četiri i pet hiljada gledalaca, zatim dvije manje za trening, potom smještaj za igrače, restoran, poslovne prostore... Dvorane bi koristili i košarkaši i rukometaši Bosne - kaže Imamović.

Iz sadašnje perspektive, ovi planovi djeluju skoro nestvarno, ali Imamović tvrdi da ih je moguće provesti uz podršku općinskih i kantonalnih struktura, a možda i privatnih investitora.

- Gruba računica kaže da bismo, ako bi spomenute strukture učestvovale s 15-20 posto, za dvije godine mogli dobiti dvoranu koja bi i sa sportske i s komercijalne strane sigurno bila isplativa - rekao je Imamović.

Parežanin: Sačuvati ekipu na okupu

Bosnin tim je nakon novogodišnje pauze nastavio s treninzima uoči drugog dijela sezone. Trener Dejan Parežanin nada se da će svi igrači ostati na okupu, jer su radom i rezultatima pokazali da se na njih može računati.

- Nisam još pričao s ljudima iz kluba, ali trudit ću se da svi igrači koji su do sada bili u klubu, iznesu teret i do kraja sezone. Način na koji pristupaju obavezama, ne daje mi prostor da razmišljam o drugim varijantama - kaže Parežanin.

Dugovi će biti vraćeni

Imamović kaže da je uoči Nove godine klub stabiliziran te vjeruje da će nastavak sezone proći bez potresa kakvih je bilo proteklih mjeseci.

- Igračima se duguju po tri plaće, ali siguran sam da ćemo stvoriti uvjete da redovno izmirujemo sve obaveze, a dugovanja vratimo do kraja avgusta. Takvo nešto spreman sam potpisati - kaže Imamović.
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Koji vizionar...
Treba mu dati orden za ovo...

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 jan 2011, 12:56

za 3 sezone bosna igra NBA :D

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 10 jan 2011, 15:17

Mislim da komentare Nihada alias lopova, ne treba vise ni komentarisati. Ja sam od samog pocetka, znao o kakvom (ne)covjeku je rijec, cak i kad su ga podrzavali neki forumasi, kojih ovdje trenutno nema vise, jer su shvatili o kakvim nebulozama su govorili. Za nadati se da cemo docekati, i to vrijeme kad on i njemu slicni vise nece imati nista sa Bosnom odnosno sportom opcenito.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 11 jan 2011, 19:19

Večerašnji izvještaj novinara TV SA o (ne)dolasku Raše Radovanovića u KK Bosna pokazuje da je lažima i obmanama došao kraj i da su Imamović i njegov medijski potrčko Jesenković konačno pročitani od nekih medija koji egzistiraju u Kantonu Sarajevo.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2011, 19:57

vlada u sjeni je napisao/la:Večerašnji izvještaj novinara TV SA o (ne)dolasku Raše Radovanovića u KK Bosna pokazuje da je lažima i obmanama došao kraj i da su Imamović i njegov medijski potrčko Jesenković konačno pročitani od nekih medija koji egzistiraju u Kantonu Sarajevo.
onaj nesretni novinar sa SATV je i prvi procitao ovu garnituru jos kada je Bosna bila in, a onda je dino napravio hajku na njega

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.