LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Izgleda da je Howard odlucio da nece ostati u Lakersima, ako je vjerovati posljednjim informacijama. Naime kao glavni razlog je taj sto ne zeli igrati pod trenerskom palicom pokusaja od trenera 2.0 i sto ne zeli biti druga violina u ekipi iza Bryanta.
Kao glavni favorit za njegovo dovodjenje se spominje GSW...Uzeti Boguta i Barnesa i sto prije rijesiti ovaj slucaj.
Kao glavni favorit za njegovo dovodjenje se spominje GSW...Uzeti Boguta i Barnesa i sto prije rijesiti ovaj slucaj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- majestic24
- Kontakt:
A sta ce biti u GSW??amerosm je napisao/la:Izgleda da je Howard odlucio da nece ostati u Lakersima, ako je vjerovati posljednjim informacijama. Naime kao glavni razlog je taj sto ne zeli igrati pod trenerskom palicom pokusaja od trenera 2.0 i sto ne zeli biti druga violina u ekipi iza Bryanta.
I tamo nece biti prva violina. Tu je Curry
Ovaj trade ja nebih uzeo.
Bogut i Klay da,ali Barnes definitivno ne.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Uzeti Klay-a i nismo mogli proci bolje...jedva cekam da vidim tu ekipu koja ce uzeti titulu sa Dwight-om kao prvom zvijezdom 
Mislim da se varate, Lakers nation.
DH12 tamo ide da bude odbrambeni anchor, da veze odbranu, a ne da nabija statistike, sto je najbolje mogao u Orlandu.
Jednoj jakoj suterskoj ekipi, koju su Spursi jedva izbacili uz ociglednu dominaciju pod kosem, samo fali jedan ovakav igrac da je automatski stavi u polozaj mozda i #1 ekipe Zapada.
Pre ce DH sa GSWom uzeti titulu, nego LAL bez DHa.
DH12 tamo ide da bude odbrambeni anchor, da veze odbranu, a ne da nabija statistike, sto je najbolje mogao u Orlandu.
Jednoj jakoj suterskoj ekipi, koju su Spursi jedva izbacili uz ociglednu dominaciju pod kosem, samo fali jedan ovakav igrac da je automatski stavi u polozaj mozda i #1 ekipe Zapada.
A zasto bi on odjednom pristao na tu ulogu u Warriors-ima kad vec nije htio u Lakersima.70% sezone nije ni igrao odbranu kakvu zna upravo iz razloga sto mu se ne svidja ta uloga defanzivca,sto nije primarna opcija u napadu i slicno.
E sad kad pogledamo Warriorse i njihov stil igre,jasno je da tamo nece biti nista bolja situacija za njega...Curry ce uzimati najvise lopti a vjerujem i ovi ostali suteri...nema sanse da ce oni svoju igru bazirati na niskom postu.
Lako je meni za Howarda kao kosarkasa...njegova odbrana bi svakom dobro dosla...glava je problem.
E sad kad pogledamo Warriorse i njihov stil igre,jasno je da tamo nece biti nista bolja situacija za njega...Curry ce uzimati najvise lopti a vjerujem i ovi ostali suteri...nema sanse da ce oni svoju igru bazirati na niskom postu.
Lako je meni za Howarda kao kosarkasa...njegova odbrana bi svakom dobro dosla...glava je problem.
Kako sam ja razumeo, DH se ljuti jer MDA forsira jak uptempo koji ostatak ekipe ne moze da prati i onda DH sam mora da drzi odbranu i nema produktivnost u toj i takvoj igri.adnan24 je napisao/la:A zasto bi on odjednom pristao na tu ulogu u Warriors-ima kad vec nije htio u Lakersima.70% sezone nije ni igrao odbranu kakvu zna upravo iz razloga sto mu se ne svidja ta uloga defanzivca,sto nije primarna opcija u napadu i slicno.
U GSWu bi imao jake sutere (sto nije imao u Magicu), koji bi ga rasterecivali u napadu, a on bi vezivao odbranu i kupio otpatke Curryja i ekipe, sto ti brat-bratu garantuje i da ces pobedjivati i da ces nabijati pristojne brojke.
GSW ce dovesti Nedovica. To je profil igraca koji im fali uz dominantnog centra - penetrator u reketu.
I onda imas sutere, penetratore, dominantnog centra. Mozes da postavis i uptempo i halfcourt kosarku.
Znaci Kariov miljenik kljuc uspjehaGSW ce dovesti Nedovica. To je profil igraca koji im fali
Necemo se zavaravati ;
Nelson,Redick,Hido,Lewis/Anderson su bili sasvim dobri suteri gdje je igra bila bazirana na 4 vanjska koja su mu sirila reket.
Iz ove perspektive djeluje GSW kao pogodnije mjesto , al nije da Lakersi nece moci uhvatit npr. Duranta ˙´16 i slicne.(kao i uvijek)
A ovaj problem se moze jednostavno rijesiti otpustanjem Di Antonia , jer njegove zamisli sam Nash moze provesti tbt
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Myers, GM GSWa smatra da je takav igrac nuzan. Pa ti vidi.Raul_64 je napisao/la:Znaci Kariov miljenik kljuc uspjeha
Jesu, ali u POu su redovno zijanili, ne zbog DHa, vec zbog tih sutera.Necemo se zavaravati ;
Nelson,Redick,Hido,Lewis/Anderson su bili sasvim dobri suteri gdje je igra bila bazirana na 4 vanjska koja su mu sirila reket.
To je jedina nada. Jer draft pickova nema, a SC je odavno probijen.Iz ove perspektive djeluje GSW kao pogodnije mjesto , al nije da Lakersi nece moci uhvatit npr. Duranta ˙´16 i slicne.(kao i uvijek)
Zar bi pri zdravoj pameti pokojni Dr Buss drzao nekog poput DAntonijaA ovaj problem se moze jednostavno rijesiti otpustanjem Di Antonia , jer njegove zamisli sam Nash moze provesti tbt
Ili jos bolje pitanje: da li bi Dr Buss rizikovao gubljenje igraca poput Howarda radi ostanka 1og Mike D Antonija
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Zavisi koga bi oni dali u tom S&T sa LAL da bi postali br.1 na Zapadu??Ako ode Klay,pa i Barnes poprlicno velike rupe nastaju na vanjskim pozicijama...MaGiCa je napisao/la:Mislim da se varate, Lakers nation.
bogut i barnes u jednom a howard u drugom smijeru 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Ma nece dati Barnesa I Thompsona, nema teorije. Onda Howard vise nebi ni otisao tamo.
Jednog od njih ce morati dati, vjerovatno uz Boguta i mozda picka i to je to.
Na kraju ce ih Dwight zajebati sviju i otici u Dallas
: , sumnjivi su mi oni skroz, mediji prepuni pricama o Lakersima, GS-a i Rocketsa a od Mavsa ni traga ni glasa zadnjih par dana 
Na kraju ce ih Dwight zajebati sviju i otici u Dallas
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa ja sam i mislio na samo jednog od njih dvojice sa Bogutom i to bi za LAL bio odlican posao...Po meni cak i bolji od opcije da Howard ostane.Dobili bi jakog mladog igraca vani(ma ko to bi),a meni je Bogut u ovom PO dokazao da on itekako moze biti produktivan .Stavi ga sa Gasolom i pusti ga da igra odbranu,dok je Pau tu rasterecen i moze igrati napad,pa ces vidjeti kako ce sve to ici...Mada i klupa mora biti bolja.Balon je napisao/la:Ma nece dati Barnesa I Thompsona, nema teorije. Onda Howard vise nebi ni otisao tamo.
Na kraju ce ih Dwight zajebati sviju i otici u Dallas: , sumnjivi su mi oni skroz, mediji prepuni pricama o Lakersima, GS-a i Rocketsa a od Mavsa ni traga ni glasa zadnjih par dana
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa nešto gledam (ako sam dobro pohvat'o), on i može u Dallas kao FA. Za razliku od GSW-a, oni ne moraju slati igrače u LAL. Jbt, srozali su plate za skoro 40 miliona dolara.Balon je napisao/la:Na kraju ce ih Dwight zajebati sviju i otici u Dallas
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Monolog je napisao/la:Pa nešto gledam (ako sam dobro pohvat'o), on i može u Dallas kao FA. Za razliku od GSW-a, oni ne moraju slati igrače u LAL. Jbt, srozali su plate za skoro 40 miliona dolara.Balon je napisao/la:Na kraju ce ih Dwight zajebati sviju i otici u DallasIl' ja gledam pogrešan podiok.
Da.
Trenutno je roster Dallasa čine 6 igrača
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Gledas ti odlican podiok...DAL je poslije neuspjele epizode prosle godine na FA trzistu potpisao jednogodisnje ugovore sa mnogim igracima,kako bi ove pokusali dovesti Howarda.Monolog je napisao/la:Pa nešto gledam (ako sam dobro pohvat'o), on i može u Dallas kao FA. Za razliku od GSW-a, oni ne moraju slati igrače u LAL. Jbt, srozali su plate za skoro 40 miliona dolara.Balon je napisao/la:Na kraju ce ih Dwight zajebati sviju i otici u DallasIl' ja gledam pogrešan podiok.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa, ako ganja (
) titulu, onda mu je bolje da ostane u LA-u ili da čak krene put Houstona ili GSW-a. S Dallasom (barem kad pogledam trenutni roster) to neće biti tako lako. Naravno, sljedeće godine i Nowitzkom i Marrionu ističu ugovori, pa bi onda bilo tu dosta materijala da se napravi šampionska ekipa (znamo svi kako je ambiciozan Cuban).
Iskreno, da sam GM Lakersa, izmajmunisao bih novi ugovor sa Howardom i automatski ga tradeao za Boguta i Klaya.
Ukoliko Bogut bude zdrav (
), on može ponuditi mnogo toga. Opet, naredne godine ističu ugovori i Kobaji, Gasolu, pa i MWP-u, onda se i tu može dosta toga izmajmunisati.
Iskreno, da sam GM Lakersa, izmajmunisao bih novi ugovor sa Howardom i automatski ga tradeao za Boguta i Klaya.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kao i Bogutu i to od 14mil.Monolog je napisao/la:Pa, ako ganja () titulu, onda mu je bolje da ostane u LA-u ili da čak krene put Houstona ili GSW-a. S Dallasom (barem kad pogledam trenutni roster) to neće biti tako lako. Naravno, sljedeće godine i Nowitzkom i Marrionu ističu ugovori, pa bi onda bilo tu dosta materijala da se napravi šampionska ekipa (znamo svi kako je ambiciozan Cuban).
Iskreno, da sam GM Lakersa, izmajmunisao bih novi ugovor sa Howardom i automatski ga tradeao za Boguta i Klaya.Ukoliko Bogut bude zdrav (
), on može ponuditi mnogo toga. Opet, naredne godine ističu ugovori i Kobaji, Gasolu, pa i MWP-u, onda se i tu može dosta toga izmajmunisati.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kol'ko se Mona brine oko Howarda, pomislio bi čovjek da je Jezeraš 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nisam ni vidio kad Bogutu ističe ugovor.NEZALAGANJE je napisao/la:Kao i Bogutu i to od 14mil. To je jedina win win situacija za LAL.Cak i da vam on ostane,tesko cete bilo sta napraviti...Ali sa ovim potencijalnim S&T plus neki FA dobar za klupu i eto vas u mixu.
A, nisam ja fan Lakersa (da ne bi bilo zabune), samo sam jedan od onih koji žele da se ovo što prije riješi.
Pa, draži su mi od tvog Bostona.rio_Ferdy88 je napisao/la:Koliko se Mona brine oko Howarda, pomislio bi čovjek da je Jezeraš
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
VidimMonolog je napisao/la:Pa, draži su mi od tvog Bostona.rio_Ferdy88 je napisao/la:Koliko se Mona brine oko Howarda, pomislio bi čovjek da je Jezeraš
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.