@Highlander
Kada ti nisi promijenio svoje mišljenje na osnovu blijedih igara naše reprezentacije, zašto bih ja promijenio svoje na osnovu sinoćnje igre naših? Budi realan i reci šta je to taktički drugačije u odnosu na prvi meč sa Rumunijom. Dakle, taktički, nemoj mi sad spominjati mijenjanje igrača (btw, samo je jedan novi i to Pandža). Apsolutno ništa novo, zar ne? Jedino što mogu sinoć reći a da ide u korist Papeta je da je izvršio pravovremene izmjene i to je to. Pogodio je sa Darkom, Bešiću je dao do znanja da se na njega računa, a sam Muslim je nastavio tamo gdje je Ibišević stao (recimo).
Mi sinoć nismo bili tako dobri koliko je Albanija bila loša, to može svako potvrditi. Da smo ih demolirali nekom našom kombinatorikom - nismo. Da smo ih izdominirali 100% prilikama - nismo. Činjenica je da je Albanija igrala na nulu te vjerujem da bi rezultat bio drugačiji da su nastavili tamo gdje su stali u 1. poluvremenu (no sada smo u domenu "šta bi bilo kad bi bilo"). Dizanje Sušića nakon ovakve partije je stvarno bespotrebno.
Odlika velikih trenera? Pa Safet nema nijednu odliku velikog trenera, moliću lijepo. To što se nije srljalo opet možemo pripisati našoj (ne)imaginaciji i nemogućnosti da napravimo dobru priliku. Svi su priželjkivali rani gol, a do istog ne bismo nikad došli na onaj
prvopoluvremenski način.
Šta misliš što Medunjanin dobija priliku kod njega? Zato što smo tada igrali sa 2 klasična destruktivca i sa jednim kreatorom (Rahimić, Muratović - Misimović). Kako bismo ovdje mogli ukomponovati Medunjanina? Isti je dobio priliku protiv Portugala i to je to. Da se razumijemo, mislim da se tada previše tražilo od njega, tako da...No, zašto ne govoriš o onima koje smo možda i izgubili u eri Safeta? Eto, samo je Safet donio toliko dobrog našoj reprezentaciji, svi ostali su sinonim za loše. A onda govoriš kako nisi ovo napisao obojen klupskim bojama. Ma daaaaj.
Ona njegova reakcija protiv Rumuna je prebacivanje greške ISKLJUČIVO na igrače i neprihvatanje vlastitih pogrešaka, koje su bile, ruku na srce, ogromne. Naravno da nije narcisoidan i egocentričan kao Ćiro, al' to nema veze sa trenerskim kvalitetama, već sa ljudskim osobinama. Isto kada bismo sada govorili kako Ćiro ima plave oči (lupio sam, ne'am blage veze) a Pape smeđe i onda ih poredimo po tom parametru.
Pape definitivno mora, kako ti to kažeš, pojesti g****, jer je on sam pogriješio u par slučajeva. Konkretno - Begović. Moram li opet pisati romane o Ibričić, Džeko, Begović situacijama?
Break u Bjelorusiji je prijeko potreban. Dakle, minimalno jedan bod i tek onda možemo nešto govoriti kako smo blizu nečega. U Francuskoj nemamo ništa tražiti, dok kod kuće s pravom možemo očekivati 6 bodova (Luksemburga moramo pobijediti, dok će sa Bjelorusijom ići dosta teže). Ukoliko izgubimo protiv Bjelorusije u gostima, onda ćemo se naći u katastrofalnoj situaciji i počeće ona naša standardna "ako mi damo 3 gola, Bjelorusija izgubi sa 2 razlike tamo, a Francuska ne pusti Rumuniji...".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”