Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Ako uzme titulu ove sezone, Allegri ce imati isto Scudetta kao Lippi i jedan manje od Trapa. Od obojice ce imati naravno 1 titulu CL manje (ukoliko ne osvoji ove godine). Dok Coppa Italia ima 4, a ova dvojica zajedno imaju 3.
Za ove rezultate Trapu trebalo 600 utakmica, Lippiju 400, dok je Max trenutni na oko 250. Vrlo lako ce na kraju sezone biti statisticki uspjesniji od Lippija, a uspije li mu se poklopiti da osvoji i CL, pricat cemo o najuspjesnijem treneru Juventusa svih vremena. Pa vi vidite. A dosao u klub ko kakva izbjeglica. Bolji i entuzijasticniji docek imali Del Neri i Zakeroni.
Za ove rezultate Trapu trebalo 600 utakmica, Lippiju 400, dok je Max trenutni na oko 250. Vrlo lako ce na kraju sezone biti statisticki uspjesniji od Lippija, a uspije li mu se poklopiti da osvoji i CL, pricat cemo o najuspjesnijem treneru Juventusa svih vremena. Pa vi vidite. A dosao u klub ko kakva izbjeglica. Bolji i entuzijasticniji docek imali Del Neri i Zakeroni.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
A nije mu se poklopilo je l da?
Tri vrlo stabilne sezone u seriji A pod Conteom. Stvoreni odlicni temelji koje je naslijedio.
Jedan od najboljih perioda u historiji kluba kada je menadzment u pitanju. Realno Agnelli i kompanija zavrsili posao, vratili klub na stabilne noge, Conte ga stabilizirao na terenu.
Precjenjujete ga jarane malo je reci. Ok, ima svoje kvalitete, Ali blasfemija ga je porediti sa Lippijem i Trappom u bilo kom kontekstu.
Tri vrlo stabilne sezone u seriji A pod Conteom. Stvoreni odlicni temelji koje je naslijedio.
Jedan od najboljih perioda u historiji kluba kada je menadzment u pitanju. Realno Agnelli i kompanija zavrsili posao, vratili klub na stabilne noge, Conte ga stabilizirao na terenu.
Precjenjujete ga jarane malo je reci. Ok, ima svoje kvalitete, Ali blasfemija ga je porediti sa Lippijem i Trappom u bilo kom kontekstu.
Zasto je pretjerivanje? Zapital se iko kakve su to bile 70 i 80 u Italiji? Ja pojma nemam (a vjerovatno ni vi ostali) kakva je politika i situacija bila u to vrijeme. Jel Juventus tad bio jak zbog Agnellija i Fiata, il Bog zna cega.
Ne, tu se samo spominju Trap, Platini i nista vise. Sve divno krasno bez ikakvih kontra argumenata. A ovdje se spocitava konkurencija i jacina Juventusa. Koga briga, brojke su jedino relevantne, na kraju dana.
Ne, tu se samo spominju Trap, Platini i nista vise. Sve divno krasno bez ikakvih kontra argumenata. A ovdje se spocitava konkurencija i jacina Juventusa. Koga briga, brojke su jedino relevantne, na kraju dana.
Sta mu se to poklopilo? Moze se tebi sve na svijetu poklopit ako ti ne znas upravljat resursima? Pet godina odrzava Juventus na maximumu i kad se rijesava odredjenih igraca sa njima ostaje u dobrim odnosima, Conte od odlazka iz Juventusa i titule u engleskoj ima bezbroj svadja, Bayern? Dva starca im unistavaju sve trenere. itd..itd. Dugo je Max tu da ne bi bio najzasluznji.Stranac je napisao/la:A nije mu se poklopilo je l da?
Max Allegri
- IlCapitano
- Kontakt:
Kome se to nije poklopilo? Guardiola je dobio fenomenalnu generaciju Barcelone koja nije izražavala puni potencijal prije njega. Ronaldo najboljeg trenera ikad, pa onda fantastičan tim oko sebe u Realu. Messi dva različita svijeta u klubu i reprezentaciji idealan pokazatelj koliko treba čak i ponajbolji ikad idealno okruženje.Stranac je napisao/la:A nije mu se poklopilo je l da?
To ne oduzima nimalo od njihove veličine, niko ne može sam. Allegri kad se spomene odmah krene kako mu je upala kašika u med (i jeste), ali se zaboravlja da je on radom u Cagliariju i Sassuolu bio jedan od najperspektivnijih trenera tada. Prekinuo Interov niz sa Milanom, imao neke izvanredne utakmice u LP sa realno dvije klase u ekipi samo. Onda otišao u finale sa Juventusom koji je ispao u grupi godinu ranije. Sad se zdravo za gotovo uzima ovaj niz, a najteža stvar u fudbalu nije pobjeđivati nego odbraniti pobijeđeno.
Razumio sam donekle kritike prošle godine jer je malo šta štimalo, ali pljuvanje sad kad realno izgledamo najbolje što smo ikad izgledali u ovom periodu sezone, dobro igramo i pljuvanje je bukvalno iz toga što se ukusi razilaze. Ružno i loše su potpuno suprotne stvari.
Ne da nije blasfemija nego Allegriju fali titula LP da bude najbolji trener Juventusa ikad. Po svim parametrima i statistikama. Garantujem da Lippi živi u ovom dobu i izgubi 2 od 3 finala kao izričiti favorit bio bi linčovan. Ovako je legenda. S druge strane Max ubleha jer je svaki put ispao/izgubio od boljih ekipa. Blasfemija kako da ne.
Koliko se Maxu poklopilo toliko je i Agnelliju s njim. Da te podsjetim da nas je mjesec dana ranija ostavka Contea dijelila od toga da nam Siniša Mihajlović bude trener?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- akisarajevo92
- Kontakt:
Agnelli je znao reci hvala na svemu i prijatno Del Pieru i Buffonu, pa i Marotti. Tako da,nesto kontam, kada ne bude obostrano zadovoljstvo, budimo sigurni da ce Alegri vidjeti vrata. A do tada, besmisleno je stvarati famu da smo zrtve nekakve igre tj neigre. Agnelli, Nedved i ostali bukvualno svaku boziju utakmicu sjede zajedno i vide (naravno mnogo bolje od nas) ono sto trebaju vidjeti a znaju i kolko je ulozeno i ja sam siguran da ce vuci prave poteze. Ono, vjerujem u rad uprave a sigurno nije lahko vuci prave poteze (vidi prvu recenicu).
S druge strane, u dokazivanju neke poente staviti Lippia i Alegria na vagu? Devedesetim harati Italijom, igrati 4,5 uzastopnih polufinala i finala ls, osvojiti je, biti prvak svijeta na klupskom i reprezentativnom nivou...ne bjh isao tako daleko...bar jos ne
S druge strane, u dokazivanju neke poente staviti Lippia i Alegria na vagu? Devedesetim harati Italijom, igrati 4,5 uzastopnih polufinala i finala ls, osvojiti je, biti prvak svijeta na klupskom i reprezentativnom nivou...ne bjh isao tako daleko...bar jos ne
Ako sam dobro razumio Max veli da su se neke ekipe u evropi takticki popravile ali da jos nisu na nivou Juventusa...
Dooobro. "Taktika" je od Juventusa napravila najveceg luzera u evropi. On je to zacementirao. Jer samo se kraj dana gleda jel? Nadam se da ce na kraju sezone otici/dobiti nogu ako/kada se "taktika" jos jednom pokaze nedovoljnom.
Dooobro. "Taktika" je od Juventusa napravila najveceg luzera u evropi. On je to zacementirao. Jer samo se kraj dana gleda jel? Nadam se da ce na kraju sezone otici/dobiti nogu ako/kada se "taktika" jos jednom pokaze nedovoljnom.
- IlCapitano
- Kontakt:
Kakva moć zaključivanja

Jeste, taktika je kriva. Nikako selektivno rezonovanje. Nije bila taktika problem u prvih 12 utakmica, ali ta jedna na kraju protiv dvije ponajbolje ekipe ikad jeste. Nije taktika bila problem kad je Inter, Chelsea, Real sa Ancelottijem osvajao. Samo kad Ancelotti 'uništi' Bayern. Nije taktika problem Francuskoj i Portugalu da osvoje zadnja dva velika takmičenja.
Ti si toliko zagorio da svaki pomen taktike sebi prevodiš kao defanziva, svaki neuspjeh je već unaprijed određen krivac. Koga briga što je Guardiola taktičar također, njegova taktika je ljepša pa nema veze što je imao bolje ekipe, a manje uspjeha od idiota koji ne zna šta radi u napadu sa ekipom. Već znaš ko i šta će biti problem, kako će se sezona odvijati.

Jeste, taktika je kriva. Nikako selektivno rezonovanje. Nije bila taktika problem u prvih 12 utakmica, ali ta jedna na kraju protiv dvije ponajbolje ekipe ikad jeste. Nije taktika bila problem kad je Inter, Chelsea, Real sa Ancelottijem osvajao. Samo kad Ancelotti 'uništi' Bayern. Nije taktika problem Francuskoj i Portugalu da osvoje zadnja dva velika takmičenja.
Ti si toliko zagorio da svaki pomen taktike sebi prevodiš kao defanziva, svaki neuspjeh je već unaprijed određen krivac. Koga briga što je Guardiola taktičar također, njegova taktika je ljepša pa nema veze što je imao bolje ekipe, a manje uspjeha od idiota koji ne zna šta radi u napadu sa ekipom. Već znaš ko i šta će biti problem, kako će se sezona odvijati.

Ja nmg da vjerujem da nakon svega sto je Max donjeo Juventusu ima ovakvih ljudi, cuj poklopilo se, pa eto odi ti do Aneglija reci daj da ja zamjenim Maxa jer je lako voditi Juve kad se sad sve poklopilo, to bas tako ide.
Men je jos uvijek zao sto smo se olako rijesili Maxa daleko najbolji trener sto je vodio Milan unazad 20 god poslije Ancelotija.
Men je jos uvijek zao sto smo se olako rijesili Maxa daleko najbolji trener sto je vodio Milan unazad 20 god poslije Ancelotija.

U ovih par godina je bilo utakmica sa losim ishodom kojem su kumovale Maxove serijske greske i to je tako bolno ocito da je Barzagli na beku iznova i iznova mala maca uporedjenju. Ti si te idiotizme tada onako brzinski pominjao kao da ti je neko vreo krompir bacio u ruke i pokusavap paznju sa tih stvari preusmjeravati na jedno pogresno dodavanje ovog ili onog.
Ja ako mrzim Maxa i imam taj epitet tvoja ljubav prema doticnom je legendarna. I jos uzmes u pola 8 ujutro palamuditi o selektivnom rezonovanju.
"Taktika" u zadnjh 20 godina dominacije napadackog fudbala u LP se u 2/3 situacije pokazala kao recept(Chelsea npr je 100% sreca) i bas njih nasao da mi pominjes.
Pepova taktika ljepsa? Ljepsa? Mora da je zato osvajao LP

Real je tako lijepo igrao da smo im morali pustiti da nam 4 komada uvale u finalu i to na isti nacin. I tom ljepotom su sarmirali cijelu evropu pa je pokorili 3 puta zaredom.
Ne stigne se od igrica koncentrisati na utakmice 

Idete iz krajnosti u krajnost, nije ba sve tako crno-bijelo (ja glupe izreke kad je Juventus u pitanju
)
Niti je Alegri kriv za sve al brate nije ni cudo neko specijalno...bezveze se bacate u krajnosti, i sta cemo ako sutra dodje Zidane i uzme dvije klempe s ovim timom? Poklopilo se? Stavio Alegri temelje? De ba...ili npr uzme Alegri klempu sad i odmah? U oba slucaja valja nekome lizati izreceno...nego valja mjenjati mentalitet, ako hoces osvojiti evropu u danasnjem fudbalu moras dati vise golova od protivnika. Kad dodjemo do psga i man citya samo ce nam se reci.
Nama su mrtvi genoa i man utd uzeli boodve iz torina zato sto smo dali po 1 gol a ne po 3. Potpuno ne bitno da li je kriva stativa,sreca,cuadrado,alegri,barzagli,szczesny,de gea....ne pricam o tome,nego da je proslo vrijeme igranja na 1-0,jednostavno previse energije,snage i koncentracije crpi a previse je utakmica. A zelis igrati na 4 fronta,sa repkama, nema sanse. Rehagel,mourinho,ranieri....svi bili u pravo vrijeme na pravom mjestu,ali trenutno se trazi nesto drugo. Pa mogao je psg uzeti mourinha da je htio, ali nije htio. A prije nekog vremena je to bio trener za kojeg se vasiona otimala.

Niti je Alegri kriv za sve al brate nije ni cudo neko specijalno...bezveze se bacate u krajnosti, i sta cemo ako sutra dodje Zidane i uzme dvije klempe s ovim timom? Poklopilo se? Stavio Alegri temelje? De ba...ili npr uzme Alegri klempu sad i odmah? U oba slucaja valja nekome lizati izreceno...nego valja mjenjati mentalitet, ako hoces osvojiti evropu u danasnjem fudbalu moras dati vise golova od protivnika. Kad dodjemo do psga i man citya samo ce nam se reci.
Nama su mrtvi genoa i man utd uzeli boodve iz torina zato sto smo dali po 1 gol a ne po 3. Potpuno ne bitno da li je kriva stativa,sreca,cuadrado,alegri,barzagli,szczesny,de gea....ne pricam o tome,nego da je proslo vrijeme igranja na 1-0,jednostavno previse energije,snage i koncentracije crpi a previse je utakmica. A zelis igrati na 4 fronta,sa repkama, nema sanse. Rehagel,mourinho,ranieri....svi bili u pravo vrijeme na pravom mjestu,ali trenutno se trazi nesto drugo. Pa mogao je psg uzeti mourinha da je htio, ali nije htio. A prije nekog vremena je to bio trener za kojeg se vasiona otimala.
- IlCapitano
- Kontakt:
Lažeš Boga mi dragog. Maxa sam uvijek kritikovao koliko ga sljeduje. Tebi je problem što njega ne držim kao jedinog krivca, što postoji logika i kontekst u kojem je moguće da se krivnja podijeli na njega i igrače i što na kraju krajeva osim ako trener totalno ne promaši sa postavkom/izmjenama/reakcijom u toku meča igrači snose veću krivicu (kao i pohvale u slučaju pobjede) jer su oni ti koji igraju. Viša matematika, znam.Marvin je napisao/la:![]()
U ovih par godina je bilo utakmica sa losim ishodom kojem su kumovale Maxove serijske greske i to je tako bolno ocito da je Barzagli na beku iznova i iznova mala maca uporedjenju. Ti si te idiotizme tada onako brzinski pominjao kao da ti je neko vreo krompir bacio u ruke i pokusavap paznju sa tih stvari preusmjeravati na jedno pogresno dodavanje ovog ili onog.
Ja ako mrzim Maxa i imam taj epitet tvoja ljubav prema doticnom je legendarna. I jos uzmes u pola 8 ujutro palamuditi o selektivnom rezonovanju.
"Taktika" u zadnjh 20 godina dominacije napadackog fudbala u LP se u 2/3 situacije pokazala kao recept(Chelsea npr je 100% sreca) i bas njih nasao da mi pominjes.
Pepova taktika ljepsa? Ljepsa? Mora da je zato osvajao LPKada pase da se nazove lijepom,nazove s lijepom,a opet ima clanaka gdje bi bilo fino da je se nazove ucinkovitom jer u datom momentu je pasalo
![]()
Real je tako lijepo igrao da smo im morali pustiti da nam 4 komada uvale u finalu i to na isti nacin. I tom ljepotom su sarmirali cijelu evropu pa je pokorili 3 puta zaredom.
Ja opet kažem - prema Maxu ne osjećam baš nikakvu ljubav. Kao karakter/osoba čovjek mi je ok i to je to. Apsolutno nemam nikakvog razloga da ga 'volim' osim njegovog posla i rezultata kao trenera Juventusa. To je jedino što me zanima. Što se mene tiče sutra neka mu daju otkaz i dovedu bolju opciju ako je ima, tog drugog trenera ću isto braniti ako bude radio isti posao. Isto kao što nisam Mandžukića, Teveza, Moratu, Pirla podnosio prije dolaska (kao ni Maxa) njihovi nastupi na terenu/klupi su mi promijenili mišljenje. Meni te dječije gluposti kako favorizujem ovog ili onog ne možeš pripisivati. Navijam za Juventus, ne za pojedinca. Inače bi prestao pratiti klub nakon Nedvedove penzije. To što je tebi nečuveno da se brani top 3 trener u historiji kluba koji radi izvanredan posao i jedini razlog za to može biti neki skriveni fetiš na tu osobu je stvarno tvoj problem. Kao i to što je jedini razlog što ga mrziš to što ne voliš način na koji dolazi do pobjeda. Ne trebam ti reći šta možeš uraditi sa svojim ukusom.

Najsmješnija je stvar što si jednom rekao kako je smjehurija Maxa stavljati u isti koš sa Trappom i Lippijem, a baš Lippi je izgubio dva finala od slabijih ekipa tada.

Taktika u zadnjih 20 godina ima ako ne više onda jednako uspjeha. Pisao sam baš ljetos na tu temu poduži post. Ne treba nešto puno truda, poprilično je očigledno. Ali nekom ko selektivno gleda (vidi sad je 9 sati) to ne može biti jasno. Sreća? Pa šta? To Zidane kojeg prizivaš kao spasitelja od tiranina Maxa nije imao gomilu sreće u ove tri titule? To Guardiola nije imao sreće protiv Chelsea one jedne godine? Sreća je ogroman dio uspjeha svakog trenera i igrača.
Ne, nije Pep samo zato uzimao LP. Taktika mu je tada bila odlična također, vrhunski je trener. Ljepša je razlog zašto njemu gledaš kroz prste na ispadanja i poraze. Jbg, ipak je prije samo 7 godina osvojio zadnju LP, koga briga što se sramotio u međuvremenu. Jedna od dvije je došla nakon apsolutne pljačke sudija u korist Barcelone protiv Chelsea, ali nije Pep imao sreće jel da?
Zovem je ljepšom jer je to kod većine tako, ljudi svršavaju na tiki-taku. Meni je Allegrijev nogomet ljepši, kao i Heynckesov npr, Kloppov itd. Ukusi jbg. Isto tako nisam spominjao taktiku kao razlog učinkovitosti, to si izmislio jer kako kažeš paše ti. Govorili smo isključivo o igračima.
Tvoja kritika nema veze s zdravim razumom i stvarnosti. Ti meni pripisuješ neke pristranosti, da se iščitati da misliš kako ja mrzim ofanzivan i 'lijep' fudbal itd, što opet nema nikakve veze. Meni je jedan i jedini prioritet rezultat. Da li on bio 1-0 ili 6-3 boli me briga. Jedan od njih preferiram jer navijam za Juventus i tako sam odrastao, ali dok drugi donosi rezultat ne bi plačipičkao po zdravom razumu jer se meni jadnom ne sviđa. Za razliku od nekih.
Ne mogu ni zamisliti patnju koju prolaziš dok igraš igricu, a Juventus 'ružno' pobjeđuje u pozadini.

- IlCapitano
- Kontakt:
Bernardeschi se vratio iz reprezentacije, povreda aduktora...
Spominje se sve više Tonali za budućnost, kao i Barella za zimski prelazni rok.
Spominje se sve više Tonali za budućnost, kao i Barella za zimski prelazni rok.
Berna pod sihirima.
Sto se tice veze, gledati samo vani, Ajax puca od talenta i tako te ekipe. Barella ne, Tonali interesantan.
Sto se tice veze, gledati samo vani, Ajax puca od talenta i tako te ekipe. Barella ne, Tonali interesantan.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
IlCapitano je napisao/la: Lažeš Boga mi dragog. Maxa sam uvijek kritikovao koliko ga sljeduje.

Ako nisi spiner pri nekoj stranci,pod hitno se javi,SDP je svog otpustio. Narod u BiH bi ti pusio spiku.
IlCapitano je napisao/la:
Najsmješnija je stvar što si jednom rekao kako je smjehurija Maxa stavljati u isti koš sa Trappom i Lippijem, a baš Lippi je izgubio dva finala od slabijih ekipa tada.Ironija.

Ma daj mozes ti bolje od ovogaIlCapitano je napisao/la: Ne mogu ni zamisliti patnju koju prolaziš dok igraš igricu, a Juventus 'ružno' pobjeđuje u pozadini.Stisneš li džojstik jako? Lupiš li po tastaturi? Ugasiš li konzolu?

Bentu.IlCapitano je napisao/la:Šta imaš protiv Barelle?

Mislim da su slicni, da se Benta ne razvija mozda bi i imalo svrhe.
Treba nam mocan btb, neko puno jaci ka naprijed, a u Italiji toga nema. Ali, ako se dese jos neke povrede nije iskljuceno da se u januaru nesto uradi. Ipak nema Marotte koji u januaru spava.
Najbitnije da se Can vrati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
@IlCapitano
Zasto nisi podnosio Pirla??
Zasto nisi podnosio Pirla??
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.