Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Osim13
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Osim13 » 05 maj 2019, 11:15

avenija je napisao/la:Jel neko upratio sta se desilo na kladionicama sa kvotama za mec Gosk-Tuzla city ?

Kakve promjene i blokade sunce ti :lol:

Sa 3,7 na 1,50 :urnebes:
:rol:

Sve "halal" :rol: :bow:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 maj 2019, 11:17

Lujo i Sisoja, koji kombo
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 05 maj 2019, 11:17

Beduin je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:.
Druga stvar, vrijeme je da Čelik i Sloboda ne dobiju licencu jer svake godine je dobiju na guzove. Ako je mogao Borac mogu i oni u 1.ligu FBiH.
Borcu niko nije kriv sto je imao preveliki dug i nije bio u mogucnosti ga isplatiti na vrijeme, ako se dobro sjecam.
Sa druge strane Celik ili Sloboda padnu na prvostepenoj i onda izmire dug do drugostepene komisije.

Sa druge strane, ne svidja mi se ni ovaj sistem. Jednostavno na vrijeme se treba sve provjeriti, uociti nedostaci i dostaviti klubovima rok za rjesavanje tih problema do zasjedanja komisije za licenciranje. Isto tako i potrazivacima odrediti rok i nakon tog roka njihova potrazivanja ne smiju uticati na izdavanje licence. Jednostavno da sve ide transparentno i da se ima dovoljno vremena za sve. Ako ne izmiris postojece dugove ili ne otklonis nedostatke koji su ti predstavljeni, padas na komisiji i ne dobijas licencu. Ides u nizi rang i sam si sebi kriv.

Sto neko gore napisa, i ovo sa ispadanjem u nizi rang usljed nedobijanja licence. Nije fer da regularno ispadnes iz lige i onda ostajes u njoj radi drugog kluba koji nije dobio licencu. Trebaju oba kluba ispasti, a u visi rang uvesti klub iz nizeg ranga koji se borio za ulazak cijelu sezonu.
Ne znam kako ti misliš da stvari funkcioniraju ali svaki klub ima točno godinu dana(kad dobiješ licencu već pripremaš dokumentaciju za narednu tako da poštuje pravila) da prema zacrtanim parametrima ispune date kriterije. Znači nisu stvari postavljene da se nešto proizvoljno tumači, nego se točno znaju kriteriji i izvoli ispuni ih.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 05 maj 2019, 11:27

prisonbreak je napisao/la:
avenija je napisao/la:Jel neko upratio sta se desilo na kladionicama sa kvotama za mec Gosk-Tuzla city ?

Znaci ak ima gdje u ponudi slobodno sve uloziti :mrgreen:
Na Tuzlu??

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 maj 2019, 11:28

Nece Gosk prodati danas sta vam je. Imaju sanse jer imaju utakmicu direktnu sa Krupom za ostanak ako dobiju danas. Simin han ima tri teske utakmice. Gube od Sarajeva iducu a Zrinski ce ih namlatit zbog Goska u Mostaru ako bude trebalo
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 05 maj 2019, 11:32

firefirefirely je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:

Znaci ak ima gdje u ponudi slobodno sve uloziti :mrgreen:
Na Tuzlu??
Ma ja :D sisoja odradio svoje.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 maj 2019, 11:33

Svi smo mi danas GOŠK
samo danas ofc

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 maj 2019, 11:36

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

Nece Gosk prodati danas sta vam je. Imaju sanse jer imaju utakmicu direktnu sa Krupom za ostanak ako dobiju danas. Simin han ima tri teske utakmice. Gube od Sarajeva iducu a Zrinski ce ih namlatit zbog Goska u Mostaru ako bude trebalo
Sisoja i Lujo su kombinacija ****.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 maj 2019, 11:38

Penaltiky je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

Sisoja i Lujo su kombinacija ****.
Ma brato dok Gosk ima sanse nece se predavati da je tamo Gerhard Sreder a ne Asmir Husic. Ne kazem da ih ne moze SH dobiti ali nece im prodati nije sigurica
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 maj 2019, 11:41

Haram banda će sve uraditi šta treba, Sisoje je dedžal

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 05 maj 2019, 11:41

Pa Lujo ce danas dobiti 50 k maraka lagano.
On radi ovakvih stvari ulazio u PL.BiH.
Ovo je danas sigurica milion posto.
Zadnja izmjena: prisonbreak, dana/u 05 maj 2019, 11:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 maj 2019, 11:43

Taman nek su poklopili danas da sa nasim momcima iz redova Tuzle iduce kolo u Banovicima zajedno ozvanicimo titulu. :kafa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2019, 11:45

Tuzla cadvi znači :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 maj 2019, 11:46

dobri su oni godinama, voli Lujo dolare hahahah

nego sto se tice Zelje jedino sto im ostaje je da izmajmunisu neki kriminal, nadju neku budalu koja ce nekako dokazati da je uplaceno prije 31.marta (iako je ocigledno da nije). Sad valja naci nekog da poturi svoja ledja, uradi krivicno djelo i to je to. Nema dileme da ce komisija to da prihvati jer traze bilo sta da se uhvate. Samo treba nac budalu spremnu da rizikuje toliko.

inace drugostepena komisija nema smisla ako papiri ostanu isti, ako se ne pojavi novi magicni dokaz u uplati jer ako drugostepena presudi u korist zelje onda je to pisanje po prvostepenoj- u sta su oni gledali i sta su radili.

ali ne sumnjam ja da ce oni u narednih 8 dana smisliti neku prevaru po ovom pitanju.

inace savez je sam sebe doveo ovdje. Ostrili su **** na drugim ekipama zbog potpuno iste situacije, pa su se gubile licence za evropu ili za premijer ligu zbog trivijalnosti- umjesto da se izlazilo u susret klubovima.
Sami su sebe ugrozili, i sad sto bi trebalo da se pomogne Zelji i sto bi to bilo ispravno, to bi napravilo moralni presedan i kriminal u jednu ruku i onda ode sve niz vodu. Nemas pravo da se bunis ni na jedan nepostojeci penal, ofsajd , crveni karton ili kupljenu utakmicu kad si ti taj koji postavlja kriminalne presedane.

a sve se moglo izbjeci da je savez u proslosti samo radio svoj posao a to je da bude servis klubovima.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 maj 2019, 11:56

ultrasstyle_tz je napisao/la:dobri su oni godinama, voli Lujo dolare hahahah

nego sto se tice Zelje jedino sto im ostaje je da izmajmunisu neki kriminal, nadju neku budalu koja ce nekako dokazati da je uplaceno prije 31.marta (iako je ocigledno da nije). Sad valja naci nekog da poturi svoja ledja, uradi krivicno djelo i to je to. Nema dileme da ce komisija to da prihvati jer traze bilo sta da se uhvate. Samo treba nac budalu spremnu da rizikuje toliko.

inace drugostepena komisija nema smisla ako papiri ostanu isti, ako se ne pojavi novi magicni dokaz u uplati jer ako drugostepena presudi u korist zelje onda je to pisanje po prvostepenoj- u sta su oni gledali i sta su radili.

ali ne sumnjam ja da ce oni u narednih 8 dana smisliti neku prevaru po ovom pitanju.

inace savez je sam sebe doveo ovdje. Ostrili su **** na drugim ekipama zbog potpuno iste situacije, pa su se gubile licence za evropu ili za premijer ligu zbog trivijalnosti- umjesto da se izlazilo u susret klubovima.
Sami su sebe ugrozili, i sad sto bi trebalo da se pomogne Zelji i sto bi to bilo ispravno, to bi napravilo moralni presedan i kriminal u jednu ruku i onda ode sve niz vodu. Nemas pravo da se bunis ni na jedan nepostojeci penal, ofsajd , crveni karton ili kupljenu utakmicu kad si ti taj koji postavlja kriminalne presedane.

a sve se moglo izbjeci da je savez u proslosti samo radio svoj posao a to je da bude servis klubovima.
Zeljo vec jednom nije dobio licencu za Evropska takmicenja
I znas postoje izvodi iz banaka
Na njima sve pise
Po tome kako ti pises oni nisu imali sta da vijecaju o Zeljinim papirima a oni ostali do kasno u noc
Vidis datum i hajd zdravo

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 maj 2019, 12:00

Za PL mozes izmajminusati nesto,davati neke.garancije jel nju Uefa ne pregledava i ne ceslja,i nju ti mogu potpisati ove nase glavesine.Licenca za Evropu dobijena dal na prvoj ili drugostepenoj ide na provjeru kod ljudi iz UEFE i tu nasi nemogu navuci nikome.Pravila su jasna dal imao marku duga ili milion ako to nisi rijesio do roka kojeg je Uefa dala a to je taj 31 mozes k.urcu mahat.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 maj 2019, 12:01

svrakino1921 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:dobri su oni godinama, voli Lujo dolare hahahah

Zeljo vec jednom nije dobio licencu za Evropska takmicenja
I znas postoje izvodi iz banaka
Na njima sve pise
Po tome kako ti pises oni nisu imali sta da vijecaju o Zeljinim papirima a oni ostali do kasno u noc
Vidis datum i hajd zdravo
E pa vijecali su sigurno sto je greska u zarezu bila,pa kontali mogu li to progurati,ali eto neki bili za to da se ignorise taj zarez,a drugi da ipak drugostepena odluci o toj fatalnoj zapeti... :rol:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 maj 2019, 12:03

A mozda nije bio datum 01.04.ili 02.04. :urnebes: :urnebes:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 maj 2019, 12:04

miky_hz je napisao/la:Za PL mozes izmajminusati nesto,davati neke.garancije jel nju Uefa ne pregledava i ne ceslja,i nju ti mogu potpisati ove nase glavesine.Licenca za Evropu dobijena dal na prvoj ili drugostepenoj ide na provjeru kod ljudi iz UEFE i tu nasi nemogu navuci nikome.Pravila su jasna dal imao marku duga ili milion ako to nisi rijesio do roka kojeg je Uefa dala a to je taj 31 mozes k.urcu mahat.
zato i kazem, jedina sansa je da magicno neki virman iskoci. Ali ko je lud da to uzme na sebe.

a opet ja sam misljenja da treba zatezati na infrastrukturnom kriteriju, da ne igramo po oranicama, ili stadionima na kojim nema WC-a, na tribinama koje upadaju (prvi mi bi tu nastradali ali od toga treba krenuti). **** i semafor i reflektore kad se igra po krompiristima i kad svijet nema dje otic vode se napit, pisat il srat na stadionu

ps mozes ti stavit i 31.03.1992. ali ima kad je zaprimljeno u banci pecat i ako je to prije 31.og Zeljo je OK, ako nije valja napravit da bude
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 maj 2019, 12:07

miky_hz je napisao/la:Za PL mozes izmajminusati nesto,davati neke.garancije jel nju Uefa ne pregledava i ne ceslja,i nju ti mogu potpisati ove nase glavesine.Licenca za Evropu dobijena dal na prvoj ili drugostepenoj ide na provjeru kod ljudi iz UEFE i tu nasi nemogu navuci nikome.Pravila su jasna dal imao marku duga ili milion ako to nisi rijesio do roka kojeg je Uefa dala a to je taj 31 mozes k.urcu mahat.
Jel to znaci da ni Celik i Sloboda ne mogu dobit licencu za Euro takmicenja
Ja ti kazem da mogu ako ovo ociste a hoce sigurno

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []