Premijer liga BiH - aktuelno

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 avg 2023, 18:25

Suki46 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:19
To je ono što sam ti pričao na ovoj temi prije 5-6 dana.I gdje se ovdje vidi kontinuitet ? Imena ?
Ako je sve ovo istina , Cirkus Columbia je za ovo mala maca.
Znam, vjeruj mi da mi je ta prepiska pala na pamet kad sam vidio vijest :mrgreen: Ja ne mogu tvrditi da je nekakav kriminal, ali nije normalno da ga yebes.

Zeljkovic bukvalno tek dosao, tjeras ga. Serbecic, koliko se sjecam za njega je i neko obestecenje placeno? Ali eto, nogom ga nabijes, a stopera nemas. Ikic, Balta... mozda se i moze opravdati, ali obojica na ugovorima jos 2-3 godine, koliko vec. Sto si ih dovodio ikako onda? Mali Kapetanovic, citava se drzava ibretila sta ce vam on, i sad ga daj na posudbu. I za njega placeno obestecenje.

Viveros, mega-giga pojacanje, sa ogromnom platom, minute nije upisao - noga. Valja isplatiti sve ove raskide, dogovoriti se, da ne govorim koliko je nelogicno sve skupa, koliko rizikujes da razjebes svlacionicu, i tako dalje i tome slicno. Na kraju, sta ces ako Rozman ode? Maksimalno iracionalni potezi.

Ne znam jesam sta fulio, tesko je sve pohvatati, ali ono koji qrac :shock:
1921

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 avg 2023, 18:27

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 avg 2023, 18:21
nastrojeni21 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:16
Ako je istina da tjeraju te igrace, tu je jedino kriv Mirvic, politika vodjenja kluba mu je u rangu Amerikanca iz Celzija, katastrofalna.
Morate biti svjesni da je prelazni rok odrađen od strane Mirze i Ajle. Svoje znanje su pokazali davnih dana, odnosno bolje rečeno ne znanje. Jedino je čudna odluka za Zeljkovića. Naprimjer Kevin je sam tražio da ide iz između ostalog ličnih razloga.
Ostalo opravdani odlasci, niko se nije pokazao.
Doduše kod nas će uvijek negodovanja biti kad kvalitetan trener napravi čistku. Sjećam se da su se ljudi čudili šta je Jakirović uradio u Zrinjskom. Onaj prvi meč na proljeće protiv njih sam mislio da ćemo ih nakantati, a ljudi nas ubili ko mraz papriku.
Da su isti ljudi ove igrače doveli, i da ih nakon 2 mjeseca tjeraju, ja bi prvi na temu došao i rekao da se peru pare.
Druže ako ne mogu skontati sami da je većina igrača došla u eri Mirze i Ajle čemu objašnjavanje?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 avg 2023, 18:28

Ovaj Mirvić je ili lud ili pere lovu, treće ne postoji. Pa ovi raskidi će ga koštati brat bratu milion i po maraka, ako ne i više. :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 avg 2023, 18:29

Virtu4l je napisao/la:
22 avg 2023, 18:28
Ovaj Mirvić je ili lud ili pere lovu, treće ne postoji. Pa ovi raskidi će ga koštati brat bratu milion i po maraka, ako ne i više. :bow:
Možda ne bude raskidao ugovor sa ovim igračima. Postoji šansa da odgovaraju novom treneru tamo u novembru ili decembru. Nikad ne znaš kakav fudbal voli novi trener.

Herson

Post Postao/la Herson » 22 avg 2023, 18:31

Nema tu ljubavi i logike. Igrace su dovodili drugi treneri i sd, tako da novi ss nije imao uvid u igracki kadar do dolaska u klub. Na osnovu nekoliko sedmica rada, procijenio je da mu ovi igraci ne trebaju, ne uklapaju se u njegov sistem igre i gotova prica. Na klubu je da rijesi situaciju s njima, a treneru pokusa ispuniti zelje u vidu pojacanja na deficitarnim pozicijama.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 22 avg 2023, 18:32

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
22 avg 2023, 18:25
Suki46 je napisao/la:
To je ono što sam ti pričao na ovoj temi prije 5-6 dana.I gdje se ovdje vidi kontinuitet ? Imena ?
Znam, vjeruj mi da mi je ta prepiska pala na pamet kad sam vidio vijest :mrgreen: Ja ne mogu tvrditi da je nekakav kriminal, ali nije normalno da ga yebes.

Zeljkovic bukvalno tek dosao, tjeras ga. Serbecic, koliko se sjecam za njega je i neko obestecenje placeno? Ali eto, nogom ga nabijes, a stopera nemas. Ikic, Balta... mozda se i moze opravdati, ali obojica na ugovorima jos 2-3 godine, koliko vec. Sto si ih dovodio ikako onda? Mali Kapetanovic, citava se drzava ibretila sta ce vam on, i sad ga daj na posudbu. I za njega placeno obestecenje.

Viveros, mega-giga pojacanje, sa ogromnom platom, minute nije upisao - noga. Valja isplatiti sve ove raskide, dogovoriti se, da ne govorim koliko je nelogicno sve skupa, koliko rizikujes da razjebes svlacionicu, i tako dalje i tome slicno. Na kraju, sta ces ako Rozman ode? Maksimalno iracionalni potezi.

Ma ko će znati , ili je kriminal , ili ovaj pojma nema šta hoće sa viškom novca , ali bilo koja solucija dovodi do istog = 0
Sve si taksativno pobrojao , jedino ali jedino iole razumski mini bi bilo da su malog Kapetanovića potpisali i odmah proslijedili na posudbu Slobodi.Dešava se to u svijetu , ali ostalih 5 igrača pa i ne baš.Sam si svjestan prateći svoj klub da kad malo trener spoji 4-5 mjeseci , upozna ekipu , pa i sa oskudnim rosterom u smislu širine i rotacije napravi potentnu ekipu.Okej izgubi se kao što se izgubilo u subotu , upravo zbog nedostatka gore navedenog problema i manjka para , ali u čemu je razlika ekipe koja ima pare i nema ? U suštini i nema je.
Zadnja izmjena: Suki46, dana/u 22 avg 2023, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 avg 2023, 18:34

Tako to rade pravi treneri. Jakirović kad je došao u Rijeku odstranio je za 3 treninga 5 igrača odmah koji su višak i koji se ne uklapaju u sistem. Mirvić je zasrao samo što je ostavio Mirzu da sebi sklopi ekipu, i sad dolaskom Simona neminovnost je puna odlazaka i dolazaka. čovjek hoće da napravi ekipu koja njemu odgovara, a ne da od govana pravi pitu, to ni Gvardiola nije mogao.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 22 avg 2023, 18:34

Koliko je do sad ovaj promjenio trenera i igraca Ismir?????? Moze li neko napisati brojku od kad je uzeo klub?
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 avg 2023, 18:34

Virtu4l je napisao/la:
22 avg 2023, 18:28
Glup. Dao Ajli i Mirzi da raspolažu milionima.
Sad novi trener pravi normalne poteze. Jer ne bi ovakve igrače nikad ni doveo sebi u svoj tim, jednostavnu mu ne odgovaraju.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 22 avg 2023, 18:37

Ako je istina da tjeraju te igrace, tu je jedino kriv Mirvic, politika vodjenja kluba mu je u rangu Amerikanca iz Celzija, katastrofalna.
Morate biti svjesni da je prelazni rok odrađen od strane Mirze i Ajle. Svoje znanje su pokazali davnih dana, odnosno bolje rečeno ne znanje. Jedino je čudna odluka za Zeljkovića. Naprimjer Kevin je sam tražio da ide iz između ostalog ličnih razloga.
Doduše kod nas će uvijek negodovanja biti kad kvalitetan trener napravi čistku. Sjećam se da su se ljudi čudili šta je Jakirović uradio u Zrinjskom. Onaj prvi meč na proljeće protiv njih sam mislio da ćemo ih nakantati, a ljudi nas ubili ko mraz papriku.
Ko je postavio njih dvoje ? Mirvic
I sam kazes da su davnih dana pokazali neznanje, znaci nisu trebali poceti novu sezonu, ko je tu kriv? Mirvic
Cirkus je nekog otjerati na pocetku sezone nakon dvije utakmice. Ispade je da je do Evrope sve bilo bajno sa Ajlom i Mirzom i onda zbog dvije utakmice promijeni misljenje, zamisli da misljenje o igracu formiras na osnovu dvije dobre ili lose utakmice, smijesno.
Postovanje za covjeka jer ulaze svoje pare, ali sa potezima je dosad uradio vise losih stvari nego dobrih, bar ovo sto sam vidio.
Sasvim je normalno da trener napravi čistku, ali ozbiljni klubovi to ne rade sad, nego na pocetku prelaznog rok. Apsurdno je da igrač dodje u klub i ode bez odigrane utakmice, to se i ne desava tako cesto.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 22 avg 2023, 18:38

Ako imaju para da za svakog novog trenera raskidaju ugovore sa igracima isplacuju ih i dovode nove onda im svaka cast :salut:

Ali ovo nisu nikako cista posla Sarajevo je klub sa izgubljenim kompasom definitivno

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 avg 2023, 18:38

bodi123 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:34
Tako to rade pravi treneri. Jakirović kad je došao u Rijeku odstranio je za 3 treninga 5 igrača odmah koji su višak i koji se ne uklapaju u sistem. Mirvić je zasrao samo što je ostavio Mirzu da sebi sklopi ekipu, i sad dolaskom Simona neminovnost je puna odlazaka i dolazaka. čovjek hoće da napravi ekipu koja njemu odgovara, a ne da od govana pravi pitu, to ni Gvardiola nije mogao.
To se radi kad ekipu preuzmeš na početku priprema za novu sezonu kad imaš vremena da dovedeš ono što ti treba. Ekipu kad preuzmeš nakon što je krenula sezona držiš na okupu i možda dovedeš 1-2 igrača pa u toku 6 mjeseci vidiš da li treba neko otpisati. Ovako si samo na gubitku, a pogotovo u našoj ligi kad krenu loši rezultati.
Slovenac ako ne bude prvi na polusezoni njemu je noga kod vas to sam siguran. Pogotovo nakon ovih danas otpisa.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 avg 2023, 18:41

arelinho je napisao/la:
22 avg 2023, 18:38
bodi123 je napisao/la:
To se radi kad ekipu preuzmeš na početku priprema za novu sezonu kad imaš vremena da dovedeš ono što ti treba. Ekipu kad preuzmeš nakon što je krenula sezona držiš na okupu i možda dovedeš 1-2 igrača pa u toku 6 mjeseci vidiš da li treba neko otpisati. Ovako si samo na gubitku, a pogotovo u našoj ligi kad krenu loši rezultati.
Slovenac ako ne bude prvi na polusezoni njemu je noga kod vas to sam siguran. Pogotovo nakon ovih danas otpisa.
Doći će zamjene za sve koji odu, odnosno doći će igrači koji će faliti, ništa se ti ne sekiraj. Već su dvojica došla, Viveros i Ikić svakako ne bi/nisu igrali, tako da nisu nikakav gubitak, osim finansijski za Mirvića al njega ko je.be, sam je kriv sad nek plaća. A veznjaka i štopera će dovesti, i to je to, ništa mu više ne treba.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 avg 2023, 18:41

Suki46 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:32
Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
22 avg 2023, 18:25
Suki46 je napisao/la:

Ma ko će znati , ili je kriminal , ili ovaj pojma nema šta hoće sa viškom novca , ali bilo koja solucija dovodi do istog = 0
Sve si taksativno pobrojao , jedino ali jedino iole razumski mini bi bilo da su malog Kapetanovića potpisali i odmah proslijedili na posudbu Slobodi.Dešava se to u svijetu , ali ostalih 5 igrača pa i ne baš.Sam si svjestan prateći svoj klub da kad malo trener spoji 4-5 mjeseci , upozna ekipu , pa i sa oskudnim rosterom u smislu širine i rotacije napravi potentnu ekipu.Okej izgubi se kao što se izgubilo u subotu , upravo zbog nedostatka gore navedenog problema i manjka para , ali u čemu je razlika ekipe koja ima pare i nema ? U suštini i nema je.
Bilo je i kod nas slicnih desavanja u Misketovoj eri, doduse u puno manjem obimu s puno manje para, ali slican obrazac. Dodje novi trener, otjera se autobus igraca, pa se dovede autobus igraca. Onda taj trener bivsi za 3 mjeseca, pola godine, pa jovo nanovo. Miske ti se igraj menadzera, klub ce da placa raskide :mrgreen: Meni je ludje sto neko ovo opravdava. I da upali (a sanse su minimalne), ovo je amaterizam zesci i opet ce puci kad tad.
1921

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 avg 2023, 18:41

bodi123 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:41
arelinho je napisao/la:
22 avg 2023, 18:38
bodi123 je napisao/la:
Doći će zamjene za sve koji odu, odnosno doći će igrači koji će faliti, ništa se ti ne sekiraj. Već su dvojica došla, Viveros i Ikić svakako ne bi/nisu igrali, tako da nisu nikakav gubitak, osim finansijski za Mirvića al njega ko je.be, sam je kriv sad nek plaća. A veznjaka i štopera će dovesti, i to je to, ništa mu više ne treba.
Iskreno da ti kažem ne sikiram se. Samo tako nastavite... :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 avg 2023, 18:42

arelinho je napisao/la:
22 avg 2023, 18:29
Možda ne bude raskidao ugovor sa ovim igračima. Postoji šansa da odgovaraju novom treneru tamo u novembru ili decembru. Nikad ne znaš kakav fudbal voli novi trener.
Zeljković ima ugovor do 2026, Šerbečić do 2025, Ikić do 2024, Balta sigurno do 2025, ako ne i više, Viveros do 2025. To ti je burazeru oko 120 mjesečnih plata, pa nek sporazumno pristanu na pola ugovora, izračunaj koliko je to para. :mrgreen:

Nijedan od njih nema platu ispod 10.000 KM, a Viveros ima kao ova četvorica zajedno.

E svaka ti čast Mirviću ako je ovo istina. :bow:
Voli te tvoje Sarajevo.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 avg 2023, 18:42

Sve stane u 3 rijeci...MOZE NAM SE :rol: :rol:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 avg 2023, 18:42

22 avg 2023, 18:37
Ko je postavio njih dvoje ? Mirvic
I sam kazes da su davnih dana pokazali neznanje, znaci nisu trebali poceti novu sezonu, ko je tu kriv? Mirvic
Cirkus je nekog otjerati na pocetku sezone nakon dvije utakmice. Ispade je da je do Evrope sve bilo bajno sa Ajlom i Mirzom i onda zbog dvije utakmice promijeni misljenje, zamisli da misljenje o igracu formiras na osnovu dvije dobre ili lose utakmice, smijesno.
Postovanje za covjeka jer ulaze svoje pare, ali sa potezima je dosad uradio vise losih stvari nego dobrih, bar ovo sto sam vidio.
Sasvim je normalno da trener napravi čistku, ali ozbiljni klubovi to ne rade sad, nego na pocetku prelaznog rok. Apsurdno je da igrač dodje u klub i ode bez odigrane utakmice, to se i ne desava tako cesto.
Apsolutno drug, slažem se da je sve to Ismir uradio. I da, on je najveći krivac jer ih je držao na pozicijama. Odnosno kriv je što ih je ikad i dovodio. Međutim, sad nemaju novi ljudi izbora nego da u hodu krpe ono što su prethodnici syebali. Sreća u nesreći je ta da je Simon stigao početkom augusta, pa ćemo stići dovesti šta on hoće, i zahvaliti se kome on misli da treba. U saradnji sa Ibričićem naravno. Da je došao mjesec kasnije, bukvalno si zarobljen sa takvim igračkim kadrom završiti polusezonu.
Svakako da je praksa tjeranja i dovođenja u ovolikom broju katastrofalna, međutim u ovom slučaju ja nemam ništa protiv. Ludo zvuči, ali je tako. Simon je odličan trener i da sutra Rogića na špica stavi, ne bi mu riječi rekao.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 22 avg 2023, 18:44

Nema sanse da Mirvic finansijski moze ispostovati ove raskide :nene:

Pitari kada cucnu cucnuli su

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 avg 2023, 18:48

Glup. Dao Ajli i Mirzi da raspolažu milionima.
Sad novi trener pravi normalne poteze. Jer ne bi ovakve igrače nikad ni doveo sebi u svoj tim, jednostavnu mu ne odgovaraju.
Nemoj me pogešno shvatiti ali ovo što radi tvoj klub je neviđena glupost. Nije Rožman neka trenerska marka pa da mu se ovo dozvoli. Mijenjaju se treneri svake sedmice pa ne prave ovakve rezove da tjeraju igrače koji su juče došli, i budimo realni, to su dobri igrači. Nije baš da su krampe pa da ih se moraš riješiti, a on ih je procijenio na osnovu Stupčanice i Tuzla Sitija? Šta ima Anćeloti nisam ga prepoznao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”