FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 13 mar 2012, 09:09

Stadion Grbavica, 14. mart 2012. u 17:00 h.

1/2 finala kupa BiH

FK Željezničar - FK Borac

slika slika

Glavni sudija: Predrag Stankić, BIJELJINA;

Pomoćnici: Hrvoje Turudić, ČITLUK i Dalibor Drašković, I. SARAJEVO;

Četvrti sudija: Vladimir Bjelica, I. SARAJEVO;

Delegat: Hišam Islambegović, ZENICA;

Kontrolor suđenja: Mustafa Škoro, MOSTAR.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

MarkoDa
Kontakt:

Post Postao/la MarkoDa » 13 mar 2012, 09:17

Sutra ocekujem nazalost tek neke 3 milje.Kazem nazalost jer su Amar i igraci itekako zasluzili da Grbavica bude puna,ali eto sutra bez sminkera.Zeljo k'o Zeljo,skromno receno mislim da cemo nabusit Borac jer im ne igra par standardnih igraca.Vidjamo se sutra
A zasto ne bit' obican i voljet male stvari zasto svako mora biti glavni,sta to lijepo ima obraz zakrpljen sa flekom, zasto sa tugom gledam za covjekom?

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 13 mar 2012, 09:54

jug-onostalgicar je napisao/la:
ahahahahahah jao drota okrugao ahahahahahahha
nije to bilo kakav "drot" :D mnogi znaju o čemu govorim :mrgreen:
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 13 mar 2012, 10:28

Bianconeri1988 je napisao/la:Ma stipu Fredi Krugera. Odvano sam ja njemu zapao za oko, samo ne znam zašto. :mrgreen: :lol:
SkyWallker je napisao/la:
Svaka cast :D i ja sam to zapazio i bas s jaranom sinoć pričam o tome, lično mislim da to veze ima sa glumljenjem autoriteta i velike zvijezde u klubu, Bekrić je u svoje vrijeme bio No.1 njegovim odlaskom njegovo mjesto je zauzeo Zeba, obojica su igračine a sad su obojica u klubu, sad su to dva najomiljenija igraca, i mislim da jedan drugom ne žele popustiti u pojedinim situacijama daj bože da grijesim sa svojom konstatacijom, ali pomalo mi se čini da je tako, Zeba jednostavno nije želio dodati Bekriću par puta mada je trebao i morao, zatim Bekrić umjesto da doda loptu Zebi na desnom boku gdje je bukvalno bio sam on dribla i na kraju je izgubi, a da ne govorim kako je Bekrića bukvalno otjerao par puta pri izvođenju slobodnog udarca, čini mi se da jedan drugog shvataju kao neku vrstu konkurencije, iskreno bi volio čuti sta kazu drugi forumaši :) :)
Ja sam mišljenja da Zeba nije navikao na konkurenciju i navikao je da on bude ključni i glavni igrač ekipe, protiv Širokog mi je Zeba baš nekako bio u podređenoj ulozi, bio je neprimječen, ja bih rekao i zapostavljen, izgledao je nemoćno u pojedinim trenucima. Doduše razlog je vjerovatno i loš teren. Npr. Bekrić iako je tek došao po meni je bio glavni naš igrač u prvom poluvremenu, sve se preko njega odvijalo, trčao je, vraćao se po loptu, organizovao igru, bio je pravi mozak ekipe, možda to i jeste zamisao Amara da rastereti Zebu, sad pitanje je koliko će to utjecati na Zebine igre!? Naše napadačke akcije su se uglavnom svodile na to da se preda lopta Zebi i da on pokuša nešto da uradi, dolaskom Bekrića to ne izgleda više tako. Zeba će imati mnogo manje kontakata s loptom u utakmici nego što je imao dosad.
Pravo da ti kažem ja nisam stekao takav dojam, čak suprotno!

Imali su Zeba i Bekrić par zanimljivih kombinacija, ali je teren onemogućio da se u potpunosti realizuju. Mislim da Brko neće dozvoliti bilo kakvu nezdravu konkurenciju, a i da su Zeba i Bekrija dovoljno pametni da znaju da saradnjom mogu samo biti bolji i pojedinačno i ekipno. Ja sam na utakmici protiv Širokog prvi puta vidio Zebu da ganja protivničku odbranu i da uklizava na bekove i stopere. Nadam se da će to postati standard i da će time Zeba biti još bolji igrač. Po meni je glupo takve priče plasirati nakon jedne utakmice. Ovo im je prva takmičarska zajedno. Tek nakon jedno 10 utakmice se nešto može reći na tu temu.

Što se tiče prekida, to je uvijek bilo kod prekida sa strane, gdje su Zeba i Mirso ipak jači nego Bekrić, a pored toga i, za pretpostaviti je, uigraniji sa ostatkom ekipe i bolje znaju uigrane kombinacije. Bekrić je opet jači od obojice u šesnestercu, pa mi je i logično da on ne izvodi prekide. Ako bude kakav prekid na 25 i više metara, vjerujem da će Bekrić to izvoditi. Ove bliže Zeba, a sa strane Mirso i Zeba, možda nekada i Bekrić.

Zeba je ipak zabio bruku golova iz slobodnjaka, da bi ga sad neko mjenjao na prvoj tekmi.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u 13 mar 2012, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.

nanek

Post Postao/la nanek » 13 mar 2012, 10:33

Nikako mi se ne djasvi ova prica o zebi i bekricu ali nikako!

Strpljen spasen! Mi svi smo sad u euforiji jedva cekamo sta ce njih 2 uraditi,kakvu ce nam magiju prikazati,kakav ce gol zabiti,ali vjerujte tako cekaju i protivnici.Istina jeste da smo prije igrali da dodamo Zebi loptu i on onda radi sta hoce sa istom, sto naravno ne znaci da nije tako ni sada,zeba ima potpunu slobodu i sada dok Bekric malo vise obavlja neke druge zadatke tipa vraca se u odbranu malo vise od zebe vise je agresivan sve u svrhi da rastereti zebu! A i onako svi se pravimo strucnjaci Amar najbolje sve zna i vidi, ako smo mi to vidjeli kod slobodnih udaraca sta je onda sef tek vidio i rekao im sigurno kasnije! Jer ne bi nikako valjalo da se Bekric osjeca ugrozen niti bi ja ta to licno volio,ali tek je ovo prva tekma kao sto je neko rekao vrijeme ce pokazati da li ga vide Zeba i Beslija kao konkurenciju iskreno bi i volio da se malo vise pisalo o tome ranije jer je ljoze odigrao dosta pripremnih tekmi sa istim tandemom mada dosta nas nije bilo u mogucnosti da prati pripremne i podnosi izvjestaje ali se nadam da ta neka konkurencija izmedju njih 3 ne datira od prijateljskih jer bi to sef sigurno vidio do sada i skrenuo im paznju.

Samo se nadam sutra da ce Zeba zabit 1,Bekric 2 i nama dosta :) Nek Beslija zabiljezi 3 asistencije :)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 mar 2012, 11:20

Ma Zeba i Bekrija najjaci igraci u ovoj jadnoj ligi, nema potrebe da pricate hoce li koji kojega ugroziti, to su profesionalci, a ne mali balavci.. Trebamo da budemo sretni sto ih obojicu gledamo u igri, i to su slatke muke ko ce sutati, i mislim da obojica znaju da je svejedno, i pika se i ko je stariji.. :)

FORZA ŽELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

adis_macak
Kontakt:

Post Postao/la adis_macak » 13 mar 2012, 11:26

Sta je sa jugom hocel biti otvoren sutra?

Direkt
Kontakt:

Post Postao/la Direkt » 13 mar 2012, 11:53

adis_macak je napisao/la:Sta je sa jugom hocel biti otvoren sutra?
teško...
http: //fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub !
Volimo tebe..

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 mar 2012, 12:01

Direkt je napisao/la:
adis_macak je napisao/la:Sta je sa jugom hocel biti otvoren sutra?
teško...
nek puse qrac, nisu u stanju tribinu obicnu da ociste, joj invalida ccc
Za zivot cijeli!

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 13 mar 2012, 12:06

Juče se čistio , trebalo bi danas da policija vidi za uslove kakvi su...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 mar 2012, 12:09

Uvjeren sam da Bekrić Zebu, kao i Zeba Bekrića mogu učiniti samo boljim igračem. Svima nam je poznato da i jedan i drugi igrač vole asistirati i to su do sada nebrojeno puta dokazali. Svaka odbrana će morati obraćati više pažnje na njih dvojicu, što će im olakšati posao, a ne kao do sada da ta pažnja mora biti prevashodno skoncentrisana na Zebu.

Zeba i Bekrić će ako Bog da postati najbolji tandem lige, a ako se duže zadrže i jedan od najboljih tandema Želje u povijesti.

Milion puta sam, vjerovatno kao i Vi, rekao - pa Zeba nema sa kim igrati. N svu sreću sada ima i obojica će biti bolji igrači igrajući zajedno. Potpuno su dva različita profila igrača iako to mnogi na ovom forumu ne kontaju. Naša sreća da to neće skontati ni mnoge ekipe koje igraju protiv nas., odnosno kada skontaju, bude već kasno.

Sinoć Amar nahvali Svraku, za razliku od nekih ovdje koji ga napadaju. Reče Amar: "Ono da je uradio neki igrač iz lige petice, gol bi se danima vrtio i pričalo o njemu. Primi je desnom i u zraku je lijevom zabi. Majstorski. To ne može svako".

Sutra, ako Bog da deranje Aj Bojca.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 13 mar 2012, 12:39

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 13 mar 2012, 12:42

avlami97 je napisao/la:Uvjeren sam da Bekrić Zebu, kao i Zeba Bekrića mogu učiniti samo boljim igračem. Svima nam je poznato da i jedan i drugi igrač vole asistirati i to su do sada nebrojeno puta dokazali. Svaka odbrana će morati obraćati više pažnje na njih dvojicu, što će im olakšati posao, a ne kao do sada da ta pažnja mora biti prevashodno skoncentrisana na Zebu.

Zeba i Bekrić će ako Bog da postati najbolji tandem lige, a ako se duže zadrže i jedan od najboljih tandema Želje u povijesti.

Milion puta sam, vjerovatno kao i Vi, rekao - pa Zeba nema sa kim igrati. N svu sreću sada ima i obojica će biti bolji igrači igrajući zajedno. Potpuno su dva različita profila igrača iako to mnogi na ovom forumu ne kontaju. Naša sreća da to neće skontati ni mnoge ekipe koje igraju protiv nas., odnosno kada skontaju, bude već kasno.

Sinoć Amar nahvali Svraku, za razliku od nekih ovdje koji ga napadaju. Reče Amar: "Ono da je uradio neki igrač iz lige petice, gol bi se danima vrtio i pričalo o njemu. Primi je desnom i u zraku je lijevom zabi. Majstorski. To ne može svako".

Sutra, ako Bog da deranje Aj Bojca.
Potpis,upravo isto razmisljamo,sa razlikom vezano za Svraku,ali svakako isto vezano za Svraku u ovoj utakmici...mogao bih puno vaziti o svim tim detaljima oko nasih igraca,ali pisem i zapisem se i ode presiroko,pa nastojim da onda i ne pisem :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2012, 12:45

Mogu li se danas kupiti karte za utakmicu ili ce tek biti dostupne sutra ? Ja bi najvise volio kada bi cijenu godisnjih karti podigli za 20 - 30 KM i u njih ukljucili kup utakmice da budem onda miran cijelu sezonu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Deriguz
Kontakt:

Post Postao/la Deriguz » 13 mar 2012, 12:51

Ne moze nikako, jer je broj utakmica u ligi fiksan, a u kupu nikad ne znas koliko ces utakmica odigrati tako da ti ne mogu ni cijenu uracunati unaprijed.

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 13 mar 2012, 12:57

Ajmo Željo deri Bojac kao jesenas što si ih počeo derat pa ih navijači spasiše. :D

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 13 mar 2012, 13:24

Blagoje Bratić je napisao/la:Ajmo Željo deri Bojac kao jesenas što si ih počeo derat pa ih navijači spasiše. :D
Nastavi niz ..
Potpis!

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 13 mar 2012, 13:52

Deremo sutra lesine sa 2:0 aBd !
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

burazzz
Kontakt:

Post Postao/la burazzz » 13 mar 2012, 13:57

Blagoje Bratić je napisao/la:Ajmo Željo deri Bojac kao jesenas što si ih počeo derat pa ih navijači spasiše. :D
slika
Željo pobijedi, a ti sretan k'o kad se prvi put zaljubiš, Željo izgubi, a ti tužan...I tako život polako prolazi...

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 13 mar 2012, 14:34

Prinudjen je napisao/la:Zaboravio sam istaknuti vještinu Svrake kod gola :) Nije dao da padne lopta. Desnom je primio, smireno kao da je sam na svijetu, i lijevom zabio.
Prinudjen je napisao/la:...da je Zeba onako završio, govorio bi kako je primio k'o rukom. Smirenost u stilu Eduarda Da Silve. Onakvu realizaciju izuzetno rijetko viđamo na našim terenima.
Amar Osim je moj fan. 8-) A navijači kod nas mogu priznati majstoriju samo ako je Zeba izvede. :roll:

P.S. U klubu nisu ni pokušali očistiti Jug.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, klasik, knoa i 26 gostiju.