Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Evo irman je dobio finu minutažu i imao je nekoliko pametnih poteza i nekoliko baš loših
Ali ono što mi je upalo u oči jeste da se on vodi kao veoma snažan ali ga je Planinić nekoliko puta sa lakoćom ugurao pod koš
Ali ono što mi je upalo u oči jeste da se on vodi kao veoma snažan ali ga je Planinić nekoliko puta sa lakoćom ugurao pod koš
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@ nermin Da odigrao je lijepu minutazu Imran, vidi se da je neiskusan ali da ima energiju. Sto se tice da ga je darko planinic ugurao to i nije bas neki problem jer je i juka ima problem sa njim, stvarno je jak, ali si vidio zelju imrana i to je pohvalno. Nazalost on je do seniorske kosarke prosao sa ogromnim nedostatcima sto se tice osnovnih elemenata, i to ce mu biti problem veliki, zato mi ga je zao, treba ce mu vise vremena a pitanje je hoceli ga sacekati, a mogao je stvarno puno odmah ponuditi na osnovu njegova tjela.
A koliko sam upratio samir sehic je visok 2008, i da uzmemo da ce rsti jos tri godine to je nekih 2010. Samo mu je furka na Lova glupost Kevin je nesto drugo.
A koliko sam upratio samir sehic je visok 2008, i da uzmemo da ce rsti jos tri godine to je nekih 2010. Samo mu je furka na Lova glupost Kevin je nesto drugo.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
nadamo se da ce imran jos rasti...bar do 211-212
Čovječe jesu visoki ili si mislio u mm onda su preniskikim je napisao/la:@ nermin Da odigrao je lijepu minutazu Imran, vidi se da je neiskusan ali da ima energiju. Sto se tice da ga je darko planinic ugurao to i nije bas neki problem jer je i juka ima problem sa njim, stvarno je jak, ali si vidio zelju imrana i to je pohvalno. Nazalost on je do seniorske kosarke prosao sa ogromnim nedostatcima sto se tice osnovnih elemenata, i to ce mu biti problem veliki, zato mi ga je zao, treba ce mu vise vremena a pitanje je hoceli ga sacekati, a mogao je stvarno puno odmah ponuditi na osnovu njegova tjela.
Slažem se za lovea pogotovo što se meni on kao igrač ne sviđa
Što se tiče irmana očekivao sam više snage od njega i ne baš da je Planinić toliko ugurivao juku
A centri inače kasnije sazrijevaju i mislim da to đikic zna
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
sta je s aleksandrom lazicem? ne spominje se nigdje...atleticnost kao u hezonje
Jusuf i Imran ne mogu se porediti po snazi,a i po sirini ramena malo ko i moze se porediti.Mene Polutak podsjeca na Muslija po gradji(prije nego sto je nabacio ovu masu sad sto ima u Megi).nerminh74 je napisao/la:Čovječe jesu visoki ili si mislio u mm onda su preniskikim je napisao/la:@ nermin Da odigrao je lijepu minutazu Imran, vidi se da je neiskusan ali da ima energiju. Sto se tice da ga je darko planinic ugurao to i nije bas neki problem jer je i juka ima problem sa njim, stvarno je jak, ali si vidio zelju imrana i to je pohvalno. Nazalost on je do seniorske kosarke prosao sa ogromnim nedostatcima sto se tice osnovnih elemenata, i to ce mu biti problem veliki, zato mi ga je zao, treba ce mu vise vremena a pitanje je hoceli ga sacekati, a mogao je stvarno puno odmah ponuditi na osnovu njegova tjela.
A koliko sam upratio samir sehic je visok 2008, i da uzmemo da ce rsti jos tri godine to je nekih 2010. Samo mu je furka na Lova glupost Kevin je nesto drugo.![]()
Slažem se za lovea pogotovo što se meni on kao igrač ne sviđa
Što se tiče irmana očekivao sam više snage od njega i ne baš da je Planinić toliko ugurivao juku
A centri inače kasnije sazrijevaju i mislim da to đikic zna
Sehic je 6'9 znaci 206 cm u patikama,a bez to ti dodje 203-204 pusti ti sta njegov otac prica i pise..sto kaze Nermin on samo vidi pare u sinu i to je njemu bitno..kim je napisao/la:@ nermin Da odigrao je lijepu minutazu Imran, vidi se da je neiskusan ali da ima energiju. Sto se tice da ga je darko planinic ugurao to i nije bas neki problem jer je i juka ima problem sa njim, stvarno je jak, ali si vidio zelju imrana i to je pohvalno. Nazalost on je do seniorske kosarke prosao sa ogromnim nedostatcima sto se tice osnovnih elemenata, i to ce mu biti problem veliki, zato mi ga je zao, treba ce mu vise vremena a pitanje je hoceli ga sacekati, a mogao je stvarno puno odmah ponuditi na osnovu njegova tjela.
Isto i Emir ne vjerujem da ima 206,sad ova zadnja slika sa mladjim Djedovicem gotovo iste visine su,a Nedim je izmjeren tacno dva metra visine na ovom juniorskom turniru u Hospitalitetu.
Menadzeri nabacuju te brojke igracima i puno je slucajeva gdje su lazirane visine..
On je u drugoj ligi Slovenije..mercurial je napisao/la:sta je s aleksandrom lazicem? ne spominje se nigdje...atleticnost kao u hezonje
Eh da sad imamo svoj klub u ABA ligi,pa uzmes Gacica,Lazica,Polutka i das im priliku drugacije bi bilo..Ovako vecina njih ce nestat,jer nemaju strani klubovi strpljenja da forsiraju i trpe strance.
Ja opet vjerujem da ce Lazic isplivat jer ima nevjerovatne garabite..
malo su nam kratki ovi krilni centri i centriLotus je napisao/la:Sehic je 6'9 znaci 206 cm u patikama,a bez to ti dodje 203-204 pusti ti sta njegov otac prica i pise..sto kaze Nermin on samo vidi pare u sinu i to je njemu bitno..kim je napisao/la:@ nermin Da odigrao je lijepu minutazu Imran, vidi se da je neiskusan ali da ima energiju. Sto se tice da ga je darko planinic ugurao to i nije bas neki problem jer je i juka ima problem sa njim, stvarno je jak, ali si vidio zelju imrana i to je pohvalno. Nazalost on je do seniorske kosarke prosao sa ogromnim nedostatcima sto se tice osnovnih elemenata, i to ce mu biti problem veliki, zato mi ga je zao, treba ce mu vise vremena a pitanje je hoceli ga sacekati, a mogao je stvarno puno odmah ponuditi na osnovu njegova tjela.
Isto i Emir ne vjerujem da ima 206,sad ova zadnja slika sa mladjim Djedovicem gotovo iste visine su,a Nedim je izmjeren tacno dva metra visine na ovom juniorskom turniru u Hospitalitetu.
Menadzeri nabacuju te brojke igracima i puno je slucajeva gdje su lazirane visine..
da ih je okupiti u sparse pa napasti mjesto za aba ligu...ne mozemo mi razvijati igrace za repku bez tog kluba u aba ligi...kakva je da je ipak je visi nivo i sasvim solidna liga...Lotus je napisao/la:On je u drugoj ligi Slovenije..mercurial je napisao/la:sta je s aleksandrom lazicem? ne spominje se nigdje...atleticnost kao u hezonje
Eh da sad imamo svoj klub u ABA ligi,pa uzmes Gacica,Lazica,Polutka i das im priliku drugacije bi bilo..Ovako vecina njih ce nestat,jer nemaju strani klubovi strpljenja da forsiraju i trpe strance.
Ja opet vjerujem da ce Lazic isplivat jer ima nevjerovatne garabite..
Jel ima prijenos vecerasnje All Star tekme?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Sulejmanovic nije u rosteru Barce B danas, i proslu nije bio, neka povreda ?
Link za statistiku, tko zeli da prati Ne Djedovica
http://baloncestoenvivo.feb.es/Game/1384908" onclick="window.open(this.href);return false;
Link za statistiku, tko zeli da prati Ne Djedovica
http://baloncestoenvivo.feb.es/Game/1384908" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisu bas visoki ali nisu ni niskimercurial je napisao/la:malo su nam kratki ovi krilni centri i centriLotus je napisao/la:Sehic je 6'9 znaci 206 cm u patikama,a bez to ti dodje 203-204 pusti ti sta njegov otac prica i pise..sto kaze Nermin on samo vidi pare u sinu i to je njemu bitno..kim je napisao/la:@ nermin Da odigrao je lijepu minutazu Imran, vidi se da je neiskusan ali da ima energiju. Sto se tice da ga je darko planinic ugurao to i nije bas neki problem jer je i juka ima problem sa njim, stvarno je jak, ali si vidio zelju imrana i to je pohvalno. Nazalost on je do seniorske kosarke prosao sa ogromnim nedostatcima sto se tice osnovnih elemenata, i to ce mu biti problem veliki, zato mi ga je zao, treba ce mu vise vremena a pitanje je hoceli ga sacekati, a mogao je stvarno puno odmah ponuditi na osnovu njegova tjela.
Menadzeri nabacuju te brojke igracima i puno je slucajeva gdje su lazirane visine..bez obzira na tehniku i sve bez visine si nista...najbolji primjer je josip sobin iz zadra, tehnika i znanje veliko i neupitno ali malo je kratak...tako i nas emir i taj sehic pa i imran...s tim da ce oni rasti vjerovatno jos koji cm
Sulejmanović je 204-205 (Nedim Djedovic je malo preko 200 bez tenisica a oko 203 je sa njima) karahodžić 208-210, šehić je 204-205 i još će rasti
Dok je Jusuf 212, a Polutak 209 što su ok visine za centra npr. vaskez ima 209
Problemi su druge prirode tako sulejmanovića puno guraju na centra, karahodžić je malo mekan za krilnog centra jer su ga dugo gurali na trojku, šehić se fura na lovea a stilovi im nisu ni blizu i irmanu nedostaje tehnike i za sada minutaže
I naravno igrač na poziciji 4 koji bi mogao obilježiti sljedeću dekadu je Bender koji naravno igra za sosede, eh da ga je Harun doveo sada bi mu se klanjao, ali naravno na njega nije potrošeno puno pažnje a momak je sa nurkicem jedan od najvećih svjetskih potencijala
@nermin74
Prosle sezone su Emira gurali na peticu sto sam i pisao.Ove godine igra samo cetvorku jer ima Draskovic i jos jedan crnac na petici.Ne znam to za Bendera..kad vidim da neki igraju u pola Sarajeva pa opet nastupaju za susjede sta onda da o njemu pricamo..
Prosle sezone su Emira gurali na peticu sto sam i pisao.Ove godine igra samo cetvorku jer ima Draskovic i jos jedan crnac na petici.Ne znam to za Bendera..kad vidim da neki igraju u pola Sarajeva pa opet nastupaju za susjede sta onda da o njemu pricamo..
Znam da sada igra 4 ali bi već trebao igrati u pravoj konkurenciji i mislim da je baš zbog ovoga kašnjenjaLotus je napisao/la:@nermin74
A drugi su bili interesantni dok je Bender bi vrijedan kampovanja dole i svih mogućih obećanja
Ali meni je počelo biti jasno sa slučajem kuzmić kada mu se nije mogla obećati minutaža ko da imamo takvih potencijalala na bacanje
Ps
Nedim dere
bender je najbolji potencijal na svojoj poziciji od svih mladih igraca u europi...s njim i nurkicem bi razvaljivali ali tako je kako je...ovi nasi visoki igraci su svi talenti, prespekti ali za sad se niko od njih ne izdvaja nesto specijalno niti imaju neke minute u svojim ekipama...nema naznaka da bi uskoro neko od nasih igraca mogao biti izabran na draftu i to je steta
pretjerujes s tim oplakivanjem Kuzmica vise, frajer je drvo,zakucan za kraj klupe cijelu i ovu i proslu sezonu(20 poena ukupno i 70 minuta u 16 utakmica), njegova NBA karijera je gotova...U ovom trenutku je bolji Stipanovic.nerminh74 je napisao/la:Znam da sada igra 4 ali bi već trebao igrati u pravoj konkurenciji i mislim da je baš zbog ovoga kašnjenjaLotus je napisao/la:@nermin74
A drugi su bili interesantni dok je Bender bi vrijedan kampovanja dole i svih mogućih obećanja
Ali meni je počelo biti jasno sa slučajem kuzmić kada mu se nije mogla obećati minutaža ko da imamo takvih potencijalala na bacanje
Ps
Nedim dere
te s kamenjara takodjer nema potrebe spominjat, njima je Bosna nesto strano
Sehic nam ne treba jer nas je ignorisao godinama, ne znam otkud vam prica da ce dalje rasti jer vjerobatno nece... ni on ni Emir. Vise se uzdam u Karahodzica ako uopste igrao za Bosnu.
emiru bi najbolje bilo da doktorira trojke kao mirzabaglama je napisao/la:pretjerujes s tim oplakivanjem Kuzmica vise, frajer je drvo,zakucan za kraj klupe cijelu i ovu i proslu sezonu(20 poena ukupno i 70 minuta u 16 utakmica), njegova NBA karijera je gotova...U ovom trenutku je bolji Stipanovic.nerminh74 je napisao/la:Znam da sada igra 4 ali bi već trebao igrati u pravoj konkurenciji i mislim da je baš zbog ovoga kašnjenjaLotus je napisao/la:@nermin74
Ps
Nedim dere
Sehic nam ne treba jer nas je ignorisao godinama, ne znam otkud vam prica da ce dalje rasti jer vjerobatno nece... ni on ni Emir. Vise se uzdam u Karahodzica ako uopste igrao za Bosnu.
Kuzmić je samo primjer, a da je drvo nebi bio u NBA sto pokazuje i zadnja sezona koju je igrao u Španijibaglama je napisao/la:pretjerujes s tim oplakivanjem Kuzmica vise, frajer je drvo,zakucan za kraj klupe cijelu i ovu i proslu sezonu(20 poena ukupno i 70 minuta u 16 utakmica), njegova NBA karijera je gotova...U ovom trenutku je bolji Stipanovic.nerminh74 je napisao/la:Znam da sada igra 4 ali bi već trebao igrati u pravoj konkurenciji i mislim da je baš zbog ovoga kašnjenjaLotus je napisao/la:@nermin74
Ps
Nedim dere
A ka primjer sam mogao uzeti omića koji je otišao za slovence u vaktu haruna
Ne vjerujem da ce emir biti tip igrača mirze, on igra puno bliže košumercurial je napisao/la: emiru bi najbolje bilo da doktorira trojke kao mirzaja sam puno ocekivao od vrabca i buze, prvi ne moze uvezati 3 slobodna bacanja, a drugi i dalje igra u nasoj ligi...previse su ih uzdizali, najavljivali, a na kraju ispadose neka druga djeca bolji igraci
A što se tiče vrapca, Buze (za kojeg se i dalje nadam da ce ostvariti potencijal), Glogovca i drugih tek se sada vidi važnost jusufa i koliko je on zaslužan za ono čime se Harun toliko kiti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.