FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 13 mar 2012, 18:45

amerosm je napisao/la:Nije se rodio taj ko bi nama ugodio. Racunica je veoma jednostavna. Sezona se zavrsava sredinom Maja, a pocinje pocetkom Avgusta i izdvajanjem 1 KM dnevno osoba X ce sebi moci priustiti godisnju kartu za sjevernu tirbinu.
U prevodu: Sa kupovinom godisnje karte moci ce te posmatrati prvenstve utakmice Zelje sa sjeverne tribine za 5,3 KM.
Takodjer da se za vrijeme zimke pauze dnevno izdvajalo 0,5 KM moglo se skupiti 51 KM (jer je zimska pauza sa prolongiranjem prvenstva trajala 102 dana). Dakle mogli ste kupiti kartu za sjevernu tribinu za utakmice 1/2 finala i aBd finala kupa BiH i ostalo bi Vam 35 KM gdje bi u Fan-shopu mogli kupiti orginal sal Zelje i jos jedan artikal u vrijednosti od 15 KM.

Kada se sve sagleda vidi se koliko su mala izdvajanja, ali je samo problem da se covjek mora odvici cigara i standardnih 5 kafa dnevno.
I na kraju kad im ovo kazes pocnu vrjedjat i galamit ko ovaj tokmak.
NO PYRO NO PARTY

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 13 mar 2012, 18:46

tokmak je napisao/la:
Ado1921 je napisao/la:Jebote ko da je milja karta a ne 8 km :?
ZA VAS PODRUMCARE I POVRATNIKE NIJE PUNO, ALI ZA NAS OBICNE KOKUZE 16 MARAKA U 4 DANA JE PREVISE.
Sta da ti kazem moglo bi se pocet i raditi pa nece ti previse biti nemoj mi reci samo da nema posla u BiH :lol: :lol: :lol:! A ovo sto pises nigdje vezze ;)! puno ti 16 maraka u 4 dana nije ti puno ispijat kafice po citav dan i kupovat cigarete i na kraju krajeva placas taj isti internet minimala 22 km :D
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 13 mar 2012, 18:49

amerosm je napisao/la:Nije se rodio taj ko bi nama ugodio. Racunica je veoma jednostavna. Sezona se zavrsava sredinom Maja, a pocinje pocetkom Avgusta i izdvajanjem 1 KM dnevno osoba X ce sebi moci priustiti godisnju kartu za sjevernu tirbinu.
U prevodu: Sa kupovinom godisnje karte moci ce te posmatrati prvenstve utakmice Zelje sa sjeverne tribine za 5,3 KM.
Takodjer da se za vrijeme zimke pauze dnevno izdvajalo 0,5 KM moglo se skupiti 51 KM (jer je zimska pauza sa prolongiranjem prvenstva trajala 102 dana). Dakle mogli ste kupiti kartu za sjevernu tribinu za utakmice 1/2 finala i aBd finala kupa BiH i ostalo bi Vam 35 KM gdje bi u Fan-shopu mogli kupiti orginal sal Zelje i jos jedan artikal u vrijednosti od 15 KM.

Kada se sve sagleda vidi se koliko su mala izdvajanja, ali je samo problem da se covjek mora odvici cigara i standardnih 5 kafa dnevno.

sv je to bajno krasno, ne ulazim u te price al hajd... ja imam godisnju ali evo vec godinama se provlacim na sjever , precnik ulaznih vrata 20 centimetara i tako **** 20 godina, godisnja iz godine u godinu skuplja a kvalitet zadnjih 20 godina samo opada.jos malo raja ce silazit i pisat kod korner zastavice... bas me interesuju cjene po evropi i uslugu koju dobiju pa uporedi... ovo nije kritika nego obicna diskusija
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 13 mar 2012, 18:51

Evo gledam nasu statistiku na stranici SPORT MATE i vidim podatak da je nas najbolji period igre u periodu od 31 do 45 minute u tom intervalu smo u dosadasnjim utakmicama dali 9 a nismo primili ni jedan go.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 13 mar 2012, 18:56

bubakar je napisao/la:bolje 2000-3000 svaku utakmicu nego da nam dolaze pljuvaci,
oni koji pljuju a utakmica nije ni pocela!

treba ih sve pobacati u teren.

dobro vam je Ado1921 napisao
jebote ko da je milja karta a ne 8 km
pitaj upravu jel bolje 2000 ili 6000. Navijaci su ih prokontali i ne dolaze vise,kraj je blizu
Bosna <3

bubakar
Kontakt:

Post Postao/la bubakar » 13 mar 2012, 18:56

Ado1921 je napisao/la:
tokmak je napisao/la:
ZA VAS PODRUMCARE I POVRATNIKE NIJE PUNO, ALI ZA NAS OBICNE KOKUZE 16 MARAKA U 4 DANA JE PREVISE.
Sta da ti kazem moglo bi se pocet i raditi pa nece ti previse biti nemoj mi reci samo da nema posla u BiH :lol: :lol: :lol:! A ovo sto pises nigdje vezze ;)! puno ti 16 maraka u 4 dana nije ti puno ispijat kafice po citav dan i kupovat cigarete i na kraju krajeva placas taj isti internet minimala 22 km :D
aferim, nek si mu rekao!
AMAR AMAR OSIM OSIM

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 mar 2012, 18:59

A budimo realni malo, puno je 8 KM na danasnjem "vaktu", kad vecina ljudi nema sta jest, drugo je to ako je neko cigan i prigovarac koji ima i za cenera a sere, al budimo realni osmica je obicnom covjeku puno, al kolko god od mene halalosum

tokmak
Kontakt:

Post Postao/la tokmak » 13 mar 2012, 18:59

Ado1921 je napisao/la:
tokmak je napisao/la:
Ima posla ali ste se u sve drzavne firme i ministarstva uvalili vi guzonjini sinovi sa diplomama iz Travnika i Mostara pa sada primate platu od 1500KM a radite nista!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 13 mar 2012, 19:01

Sto se tice cijene karti ona je objektivna ali netreba sada vrijedjati ljude kojima nije pristupacna jer ipak zivimo u drzavi gdje ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem i sasvim je razumljivo da se nema.Ko moze doci docice ko nemoze radi finansijske strane treba postovati i shvatiti ipak iako je to tuga mnogim porodicama je tih osam maraka puno,j...m ti drzavu gdje covjeku nije omoguceno da radi i zaradi osnovno.
življenja i ponašanja.

bubakar
Kontakt:

Post Postao/la bubakar » 13 mar 2012, 19:03

pluton je napisao/la:
bubakar je napisao/la:bolje 2000-3000 svaku utakmicu nego da nam dolaze pljuvaci,
oni koji pljuju a utakmica nije ni pocela!

treba ih sve pobacati u teren.

dobro vam je Ado1921 napisao
jebote ko da je milja karta a ne 8 km
pitaj upravu jel bolje 2000 ili 6000. Navijaci su ih prokontali i ne dolaze vise,kraj je blizu
bolje je meni , ja navijam za zelju a ne za upravu.
nadam se da kontas.
AMAR AMAR OSIM OSIM

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 13 mar 2012, 19:04

Je li ovo tema Fk Zeljeznicar ili biro za zaposljavanje :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2012, 19:14

nick je napisao/la:

sv je to bajno krasno, ne ulazim u te price al hajd... ja imam godisnju ali evo vec godinama se provlacim na sjever , precnik ulaznih vrata 20 centimetara i tako **** 20 godina, godisnja iz godine u godinu skuplja a kvalitet zadnjih 20 godina samo opada.jos malo raja ce silazit i pisat kod korner zastavice... bas me interesuju cjene po evropi i uslugu koju dobiju pa uporedi... ovo nije kritika nego obicna diskusija
Ja ti mogu reci za Bundesligu posto sam upucen. Prosjesno najeftinija godisnja karta kosta oko 350 €, a najskluplja oko 800 €. Prema nekim statistikama godisnje karte u Bundesligi su najeftinije i pristupacne su svim sfera populacije. Jedino sto mi se ne svidja sto kupci godisnje karte nemaju nekih povlastica, kao sto je to slucaj u Bundesligi. Vlasnik godisnje karte u Bundesligi ima popust u Fan-shopu od 5 % do 10 %, zatim ima popust na utakmicma gdje ne vazi godisnja karta i ima pravo da par mjeseci prije utakmice sebi rezervise ulaznicu za odredjenu utakmicu prije nego li se iste puste u prodaju. Takodjer sam ovdje pisao i sto mi je jako zasmetalo je utakmica protiv BiH kada je zajedno s mnom jos par osoba sa sjevera koji su svaku utakmicu tu stajalo iza onog stuba i pokusalo nesta da vidi. Uprava je u tom slucaju fino mogla rezervisati dio iza gola za vlasnike godisnjih karti i time im iskazati zahvalnost i da vide da su cjenjeni.
Naravno da stanje na Grbavici nije idealno, ali isto tako treba imati na umu kroz sta je Grbavica sve prosla, zatim da se uprava prvenstveno tome posvetila da vrati dug i da igraci imaju redovne plate, ali opet se postavlja pitanje vrijedi li radi IDIOTA bilo sta praviti. Ti im napravi zlatni WC, ali on kao IDIOT opet ce gledati da nesta pokvari i da p... pored vrata jer misli da je faca.

Ja am svojim prethodnim postom zelio ukazati da sa malim izdvajanjima svaki navijac sebi moze priustiti da posmatra sve zvanicne domace utakmice Zelje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 13 mar 2012, 19:14

@ Ado 1921
Brate nemoj pogresno shvatiti ali i nema se posla,ja sam fala Bogu nakon onih prokletih godina rata imao srecu da mi je firma ostala citava i imao sam se gdje vratiti poslije vojske i radim ali masa raje nije mogla jer su preduzeca unistena a i ono sto je ostalo planski je unisteno da bi "pojednci" mogli kupiti djaba.U drzavi koja nema privrede i industrije nemoze biti ni posla a znas i sam da kod nas rade samo javne institucije,banke i trgovine.Zato jarane ako imas za karte reci fala Bogu a ove sto nemaju nema potrebe prozivati ljudima je dosta njihove muke.
življenja i ponašanja.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 mar 2012, 19:28

pa brate mili ako vam je skupa karta nemoj kupovat i nemoj dolaziti na utakmicu sjedi gledaj kuci
ako svaki dan mozes kupovat cigare mozes odovojiti marku i skupiti pare za karte...

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 13 mar 2012, 19:32

Trebao bi biti teren baš spreman za sutra, čini mi se da se dosta radilo na njemu :D
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 13 mar 2012, 19:36

dino lj je napisao/la:@ Ado 1921
Brate nemoj pogresno shvatiti ali i nema se posla,ja sam fala Bogu nakon onih prokletih godina rata imao srecu da mi je firma ostala citava i imao sam se gdje vratiti poslije vojske i radim ali masa raje nije mogla jer su preduzeca unistena a i ono sto je ostalo planski je unisteno da bi "pojednci" mogli kupiti djaba.U drzavi koja nema privrede i industrije nemoze biti ni posla a znas i sam da kod nas rade samo javne institucije,banke i trgovine.Zato jarane ako imas za karte reci fala Bogu a ove sto nemaju nema potrebe prozivati ljudima je dosta njihove muke.
Ma nikog ja ne prozivam,nego kazem raja ba kuka konstantno a po vazdan se kafice ispijaju i trosi se lova,nije sjajna situacija ni u BiH ali brate mozes izdvojit 8 km i otici na tekmu da imas platu 300-400 km nego znas kakvo ti je stanje svijesti kod nas kaze da mu ja radim za 200-300 km ma kakvi necu se ustat za te pare nego bolje otimat raji mobitele,e pa jbg onda normalno da ti je veliko 8 km..Ovaj gore sto pise gluposti vezze nema,ja radim i nemam nikakve diplome niti sam guzonjin sin,pa ni plata mi nije bas sjajna ali skuckat ce se 8 km pa kud puklo da puklo ipak je Zeljo zeljo uzivaj ;) A skontaj koliko se dnevno potrosi love na ove navedene gluposti sve ce ti biti jasno,a kad je Zeljo u pitanju jedva docekaju hairlije da se napadne uprava **** trofeje,**** sve pa moraju i ti igraci od neceg zivjeti ;) ali naravno doci ce sad neko i reci ce ma ja lako je igracima po 2000-3000 km imaju platu pa jbg kralju oni su svaki dan trenirali i mucili se da bi nesto postigli nije ni njima bilo sjajno! Takav smo ti mi narod uopste takav mentalitet ne priznajes nekom ako je uspjesan odmah on je lopov guzonjin sin itd itd..! Jednostavno ako imas za kafe i za cigarete i za internet vjerovatno imas i za kartu koja košta 8km i to neka velika razlika u 3 km :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 13 mar 2012, 19:36

Kada se sve sagleda vidi se koliko su mala izdvajanja, ali je samo problem da se covjek mora odvici cigara i standardnih 5 kafa dnevno
.
Bravo! još ako uzmemo u obzir da su polugodišnje i godišnje karte bile jako povoljne za naše uslove ;) . Pa jbg gledamo tim koji se bori za duplu krunu, a ne za opstanak. Treba i to imati u vidu.
Mislim svaki klub određuje sebi cijenu, ali jedno je gledati Slaviju u Lukavici koja se bori za goli život ili GOŠK u Gabeli i neko treci, a sasvim drugo su cijene u Sarajevu i to za Želju koji je u borbi za duplu krunu.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 13 mar 2012, 19:37

" onclick="window.open(this.href);return false; 7:20 oni imaju svoj voz ;)
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 13 mar 2012, 19:41

Njemački transfer portal transfermarkt.de ažurirao je zimski prelazni rok i nove cijene fudbalera u BIH, cijena Zebe sa 900.000 eura skočila je na 1.000.000 eura :D sto ga i sa cijenom od 900.000 eura cini igracem sa najvecom trzisnom cijenom koji je ikada nastupao u PL. BIH, trzisna vrijenost Eldina Adilovića se udvostručila sa 200.000 eura na 450.000 eura, Nyeme sa 400.000 eura na 600.000, Bogičevića sa 300.000 eura na 550.000 eura samim tim cijeli tim sada vrijedi 6.800.000 eura sto je najskuplji tim PL. BIH

neki ce reći kako je transfermarkt nepouzdan i kako nisu realne cijene, medjutim po transfermakt cijenama iz Želje su otisli Višća i Šehić, uostalom transfermarkt.de je transfer portal No.1 u svijetu.
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

burazzz
Kontakt:

Post Postao/la burazzz » 13 mar 2012, 19:45

SkyWallker je napisao/la:Njemački transfer portal transfermarkt.de ažurirao je zimski prelazni rok i nove cijene fudbalera u BIH, cijena Zebe sa 900.000 eura skočila je na 1.000.000 eura :D sto ga i sa cijenom od 900.000 eura cini igracem sa najvecom trzisnom cijenom koji je ikada nastupao u PL. BIH, trzisna vrijenost Eldina Adilovića se udvostručila sa 200.000 eura na 450.000 eura, Nyeme sa 400.000 eura na 600.000, Bogičevića sa 300.000 eura na 550.000 eura samim tim cijeli tim sada vrijedi 6.800.000 eura sto je najskuplji tim PL. BIH

neki ce reći kako je transfermarkt nepouzdan i kako nisu realne cijene, medjutim po transfermakt cijenama iz Želje su otisli Višća i Šehić, uostalom transfermarkt.de je transfer portal No.1 u svijetu.
mašala mašala samo neka im rastu cijene :D

i prije je bilo igrača koji su vrijedili preko milion eura a igrali su u našoj ligi.Štilić, Dialiba, Bekrić, Vršajević itd...
Željo pobijedi, a ti sretan k'o kad se prvi put zaljubiš, Željo izgubi, a ti tužan...I tako život polako prolazi...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.