KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Gledao sam sad malo Oldenburg vs Artland na ****, i vidjeh dva nasa bivsa igraca u Artlandu, Fenna i Baileya
Mogli su nam i Muhu odvest, da se pojacaju, on bi se brzo prilagodio njihovoj "kosarci"

Mogli su nam i Muhu odvest, da se pojacaju, on bi se brzo prilagodio njihovoj "kosarci"

i ako sam se nadao boljoj 4, aco me je odusevio u ove 2 utamice, izuzetno je sa godinama popravio sut, a ostao je cvrst i stamen pod kosem, batina pruza sve bolje partije i drazi mi je od kruslina i jos je djete Bosne, a stvarno mi je drago za ove demiceve minute i ono sto je pokazao, sto se tice hota tu imam pomjesana osjecanja radi iskustva sa sehovicima, a ne pokazuje neki extra kvalitet da ga preferiramo nad domacim igracem
dok mi je ogroman minus neigranje mujica i radic, uopsteno bilo bi bolje da demic ima 15+ minuta, a da pasalic, camdzic i hodzic u navrate igraju pleja, pa cak i navedeni hot koji ima veci ugovor sa bosnom i veoma je mlad, mada ponavljam da vise preferiram domace, tj vise volim da rsidovic dobija minute, pogotovo sto imamo 3 igraca koji kvalitetno mogu igrati plaja na ovom nivop, a na vecem nivou i onako nam treba bolji i iskusniji plej
The Game
odavno znam za ovu dvojicu tamo i nikada necu prezaliti kako su bezobrazno otjerali fenn-a a ovaj je dokazao da je jedan od najboljih igraca koji su igrali u Bosni
tanzla
sve domace utakmice Bosne u ligi 13 prenosi TVSA vec koji mjesec i prenositi ce do kraja, a skoro sve domace utakmice Bosne imas u reprizi na vogosci
dok mi je ogroman minus neigranje mujica i radic, uopsteno bilo bi bolje da demic ima 15+ minuta, a da pasalic, camdzic i hodzic u navrate igraju pleja, pa cak i navedeni hot koji ima veci ugovor sa bosnom i veoma je mlad, mada ponavljam da vise preferiram domace, tj vise volim da rsidovic dobija minute, pogotovo sto imamo 3 igraca koji kvalitetno mogu igrati plaja na ovom nivop, a na vecem nivou i onako nam treba bolji i iskusniji plej
The Game
odavno znam za ovu dvojicu tamo i nikada necu prezaliti kako su bezobrazno otjerali fenn-a a ovaj je dokazao da je jedan od najboljih igraca koji su igrali u Bosni
tanzla
sve domace utakmice Bosne u ligi 13 prenosi TVSA vec koji mjesec i prenositi ce do kraja, a skoro sve domace utakmice Bosne imas u reprizi na vogosci

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ja sam znao za Fenna, a za Baileya sam se iznenadio, znao sam da je negdje u Njemackoj, samo ne znam gdjenerminh74 je napisao/la: The Game

A za Fenna, u tom momentu je vjerovatno bila logicna odluka, kada gledam iz ove trenutne perspektive
Ja licno nisam bio zadovoljan danasnjom utakmicom..
Igrali smo maltene katastrofalno..
Citava igra se svodi na to daj loptu Dzeni ili 2 na 2 sa Muhom i to je to...
Aco igra vrlo lose u odbrani, svaka njegova odbrana je rukama i svaka se svira, samo sto je ova nasa liga takva kakva jeste...
Camdzic danas najgori na terenu, poceo je vec da glumi igraca, treba jos da radi mnogo, mnogo...
Demic je danas odmah iz Camdzica bio...Igrao na neprirodnoj poziciji, izvadio se sa dvije one trojke, ali ostaje utisak da vrlo malo razmislja u igri...Ali, eto danas je dobio po prvi put ozbiljne minute..
Hot je otjeran negdje u 4. cetvrtini u svlacionicu..Vjerovatno zato sto je akciju prije izdivljao i sve sam htio...
Nevjerovatno je kako Dzeno i dalje uvijek daje koseve na isti fazon
P.S. Dan je popravila pobjeda nad Sparsima..
Aco igra vrlo lose u odbrani, svaka njegova odbrana je rukama i svaka se svira, samo sto je ova nasa liga takva kakva jeste...
Camdzic danas najgori na terenu, poceo je vec da glumi igraca, treba jos da radi mnogo, mnogo...
Demic je danas odmah iz Camdzica bio...Igrao na neprirodnoj poziciji, izvadio se sa dvije one trojke, ali ostaje utisak da vrlo malo razmislja u igri...Ali, eto danas je dobio po prvi put ozbiljne minute..
Hot je otjeran negdje u 4. cetvrtini u svlacionicu..Vjerovatno zato sto je akciju prije izdivljao i sve sam htio...
Nevjerovatno je kako Dzeno i dalje uvijek daje koseve na isti fazon

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
nije bitan stil bitno je da ga stavineno#4 je napisao/la:Ja licno nisam bio zadovoljan danasnjom utakmicom..
Nevjerovatno je kako Dzeno i dalje uvijek daje koseve na isti fazon![]()
![]()
![]()

cestitke momcima na pobjedi a ovim malo mlađim isto.
neno javi se na msnu il na fb kad budes da ovdje nerminu ne spamamo

izvinjavam se nerminu jer sam mu na par kosarkaskih tema ove sedmice napravio malo posla... zao mi je.
You are someone else I am still right here
pa dobro nemozes ovu utakmicu tako gledati cinjenica je da su nedostajala 3 igraca koja su veoma vazna, jer djurasovic je sa rahimicem i pasalicem najvazniji igrac ove ekipe, dok zimic pogotovu ovaj zimic u zadnje 3-4 utakmice donosi prednost i u brzini igre, u zatvaranju reketa, u pick and roll-u, pa cak se snalazi sa loptom u reketu, dok kruslin daje dodatnu dozu agresivnosti u odbrani i sirine u napaduneno#4 je napisao/la:Ja licno nisam bio zadovoljan danasnjom utakmicom..
![]()
![]()
ipak parezanin je uveo ovaj stil igre koji se odlikuje brzom tranzicijom lopte i veoma agresivnom odbranom, sto u ovoj utakmici nije mogao u potpunosti mogao primjeniti kako sto su mu centri stari i nemogu dugo trpiti taj ritam tako sto nije imao gore navedenu trojku plus 5-10 buzinih minuta pa je agresivnost bila slabija nego inace i sirina u napadu je bila poprilicno limitirana
sto se tice ace, slazem se da je imao nekoliko propusta u odbrani, ali ja to za sada barem objasnjavam cinjenicom da nije u punoj formi pa kasni u odbrani i onda to rjesava na onaj nacin, a i kao sto rekoh ovoliko minuta sa agresivnim nacinom igre koji gaji parezanin jos ga vise smori, ali ono sto mi je drago da je u reketu dobro gradio i branio i veoma mi je vazno da je imao nekoliko uspjesnih suteva sa distance (i za 2 i za 3) je nama je trebala 4 koja ima snage da se nosi u reketu sa jacim krilnim centrima sto djurasovicu zna stvoriti problem, a opet moze rasiriti protivnicku odbranu sa svojim dobrim sutem sa distance sto onda otvara mogucnost izolacije za rahimica koji moze igrati ono sto najbolje zna tj. 1 na 1 u reketu ili za pick and roll drugih igraca sa zimicem
i za demica se slazem, ali opet gledam sa cinjenice da je demic mlad i jos nije tako snazan i pogotovu sto je on prava 3, a igrao je na poziciji 4 protiv daleko jacih i iskusnijih i opet nije bio katastrofalan tj. jeste bio slab, ali ne katastrofalan, dok kada su mu izgradjene 2 pozicije za trojku on je to uredno pospremio, sto znaci da bi on mogao i sada igrati nekih 5-10 minuta na 3 jer sa vise minuta bi dobio i vise iskustva, a ne ovako da samo grije klupu
ostalo se slazem sa tobom, ali u osnovi nasa su misljenja slicna samo po obicaju ja gledam sa malo optimisticnije strane, a ti malo vise sa kriticarske strane
fera
nisam ja besposlen pa da moram non stop i ovdje nesto raditi

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Sve to stoji, Bozo, Zima su itekako bitni igraci za nas, ali Kruslin je u itekakvom kanalu..Plus sto je moguce da ce sest sedmica da bude odsutan...nerminh74 je napisao/la:pa dobro nemozes ovu utakmicu tako gledati cinjenica je da su nedostajala 3 igraca koja su veoma vazna, jer djurasovic je sa rahimicem i pasalicem najvazniji igrac ove ekipe, dok zimic pogotovu ovaj zimic u zadnje 3-4 utakmice donosi prednost i u brzini igre, u zatvaranju reketa, u pick and roll-u, pa cak se snalazi sa loptom u reketu, dok kruslin daje dodatnu dozu agresivnosti u odbrani i sirine u napaduneno#4 je napisao/la:Ja licno nisam bio zadovoljan danasnjom utakmicom..
![]()
![]()
ipak parezanin je uveo ovaj stil igre koji se odlikuje brzom tranzicijom lopte i veoma agresivnom odbranom, sto u ovoj utakmici nije mogao u potpunosti mogao primjeniti kako sto su mu centri stari i nemogu dugo trpiti taj ritam tako sto nije imao gore navedenu trojku plus 5-10 buzinih minuta pa je agresivnost bila slabija nego inace i sirina u napadu je bila poprilicno limitirana
sto se tice ace, slazem se da je imao nekoliko propusta u odbrani, ali ja to za sada barem objasnjavam cinjenicom da nije u punoj formi pa kasni u odbrani i onda to rjesava na onaj nacin, a i kao sto rekoh ovoliko minuta sa agresivnim nacinom igre koji gaji parezanin jos ga vise smori, ali ono sto mi je drago da je u reketu dobro gradio i branio i veoma mi je vazno da je imao nekoliko uspjesnih suteva sa distance (i za 2 i za 3) je nama je trebala 4 koja ima snage da se nosi u reketu sa jacim krilnim centrima sto djurasovicu zna stvoriti problem, a opet moze rasiriti protivnicku odbranu sa svojim dobrim sutem sa distance sto onda otvara mogucnost izolacije za rahimica koji moze igrati ono sto najbolje zna tj. 1 na 1 u reketu ili za pick and roll drugih igraca sa zimicem
i za demica se slazem, ali opet gledam sa cinjenice da je demic mlad i jos nije tako snazan i pogotovu sto je on prava 3, a igrao je na poziciji 4 protiv daleko jacih i iskusnijih i opet nije bio katastrofalan tj. jeste bio slab, ali ne katastrofalan, dok kada su mu izgradjene 2 pozicije za trojku on je to uredno pospremio, sto znaci da bi on mogao i sada igrati nekih 5-10 minuta na 3 jer sa vise minuta bi dobio i vise iskustva, a ne ovako da samo grije klupu
ostalo se slazem sa tobom, ali u osnovi nasa su misljenja slicna samo po obicaju ja gledam sa malo optimisticnije strane, a ti malo vise sa kriticarske strane
fera
nisam ja besposlen pa da moram non stop i ovdje nesto raditi
Za uvodjenje Dejine tranzicije, i brze igre, ja sam to napisao nakon odgledane prve utakmice protiv Rumuna

Ne sumnjam ja u Acu uopce, on ce da se bori do krajnjih granica, koristit ce sigurno, u to nema sumnje...
Sto se tice Demica, pogodio je dvije trojke kada je bio sam, sut postoji u to nema dileme..
Dobio je prve minute, bio je pogubljen, igrao na cetiri, ali imam osjecaj da nekako nema samopouzdanja...
Po meni je ljepsi potez bio onaj ulaz u lijevu nego dvije trojke...Steta sto nije usla, ono se moralo pogoditi...
P.S. Vidjet cemo kako ce to da izgleda sad kad nam pojacanja dodju

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Misliš na juniore?neno#4 je napisao/la:Ja licno nisam bio zadovoljan danasnjom utakmicom..
![]()
![]()
Jedva smo ih pobjedili nakon onih 16 na poluvremenu mislio sam da je gotovo, ali mislim da je presudila timska igra(ipak igraju tolike godine zajedno) i dosta utakmica u nogama, samo mi je krivo sto se zovu real way, ali vidi se da su bosnina skola.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Oni su se spojili sa nama , a ne mi sa njima...Oni treniraju na nasoj plohi...kabas je napisao/la:Misliš na juniore?neno#4 je napisao/la:Ja licno nisam bio zadovoljan danasnjom utakmicom..
![]()
![]()
Jedva smo ih pobjedili nakon onih 16 na poluvremenu mislio sam da je gotovo, ali mislim da je presudila timska igra(ipak igraju tolike godine zajedno) i dosta utakmica u nogama, samo mi je krivo sto se zovu real way, ali vidi se da su bosnina skola.

Misliš na juniore?
Jedva smo ih pobjedili nakon onih 16 na poluvremenu mislio sam da je gotovo, ali mislim da je presudila timska igra(ipak igraju tolike godine zajedno) i dosta utakmica u nogama, samo mi je krivo sto se zovu real way, ali vidi se da su bosnina skola.[/quote]
Oni su se spojili sa nama , a ne mi sa njima...Oni treniraju na nasoj plohi...
[/quote]
ja mislim da je obrnuto, nije vazno cija je ploha
... imali smo "problema" sa juniorima pa smo ih morali "smiriti" nekako pa barem i da se spojimo sa real wayom.
Jedva smo ih pobjedili nakon onih 16 na poluvremenu mislio sam da je gotovo, ali mislim da je presudila timska igra(ipak igraju tolike godine zajedno) i dosta utakmica u nogama, samo mi je krivo sto se zovu real way, ali vidi se da su bosnina skola.[/quote]
Oni su se spojili sa nama , a ne mi sa njima...Oni treniraju na nasoj plohi...

ja mislim da je obrnuto, nije vazno cija je ploha

Zadnja izmjena: kabas, dana/u 31 jan 2011, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
OK... Sad samo jos na drzavno da odemo... 

Ima tu finih itekako potencijala...Mali Vukovic najvise sansi ima da postane ozbiljan igrac...Srdjan ima tijelo 20 - godisnjaka vec sada i mislim da ce to da mu stvori veliki problem...Mali Residovic kada je u utakmici postize veliki broj poena...Vidjet cemo..Dzafic je postigao kljucni kos za pobjedu 2+1..
Bosnini juniori su maltene bili pred gasenjem ljetos, i zato je napravljena saradnja sa Realwayom...
Bosnini juniori su maltene bili pred gasenjem ljetos, i zato je napravljena saradnja sa Realwayom...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Mislim da im fali visine, kao i vecini nasih kategorija tesko da ce se dva puta ponoviti ono sto se desilo u subotu da stignu onoliko razlike, jer sparsi su vrlo kvalitetna ekipa.
A sto se tice igraca meni je ondje najbolji Marko, jer nekako ima m*** da opuca kada niko ne smije.
A sto se tice igraca meni je ondje najbolji Marko, jer nekako ima m*** da opuca kada niko ne smije.

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Upravo tako , imaju samo dvojica oko 2 metra... Presudila uigranost Bosninih igraca koji treniraju 7 godina zajedno i osvojili su sve sto se moglo osvojiti, zamislis osvojis u jednoj sezoni i kadetsko i juniorsko prvenstvo...Imali smo problema sa povredema... citiram sa www.realway.com.ba
...sa druge strane sa čak 5 nedovoljno spremnih igrača: Metiljević, Bajramović , Damjanović, Agić i Džafić, koji su radi povreda i bolesti bili upitni za ovaj meč.
E ja to ne mogu da zamislim, jer se to nije desiloHZ_ilidzaa je napisao/la:Upravo tako , imaju samo dvojica oko 2 metra... Presudila uigranost Bosninih igraca koji treniraju 7 godina zajedno i osvojili su sve sto se moglo osvojiti, zamislis osvojis u jednoj sezoni i kadetsko i juniorsko prvenstvo...Imali smo problema sa povredema... citiram sa http://www.realway.com.ba...sa druge strane sa čak 5 nedovoljno spremnih igrača: Metiljević, Bajramović , Damjanović, Agić i Džafić, koji su radi povreda i bolesti bili upitni za ovaj meč.

Bili su prosle godine prvaci u kadetskoj konkurenciji, ali nisu osvojili juniorsko u Posusju...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Moja greska 2 mjesto su bili...
...A kadetsko su osvojili...isto ti...Kadeti budu drugi na juniorskom...

Po prvi put od nekog cujem da je isto biti prvak i biti drugiHZ_ilidzaa je napisao/la:Moja greska 2 mjesto su bili......A kadetsko su osvojili...isto ti...Kadeti budu drugi na juniorskom...

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
razlika je suptilna ali postojineno#4 je napisao/la:Po prvi put od nekog cujem da je isto biti prvak i biti drugiHZ_ilidzaa je napisao/la:Moja greska 2 mjesto su bili......A kadetsko su osvojili...isto ti...Kadeti budu drugi na juniorskom...
![]()

You are someone else I am still right here
Bosna gostuje Čapljini
Danas su u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine žrijebani parovi polufinala košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine.
Voljom žrijeba odlučeno je da će se u polufinalu sastati Čapljina i Bosna ASA BH Telecom, dok Široki Brijeg čeka boljeg iz dvoboja Igokea - Sloboda.
Domaćini polufinalnih susreta će biti Čapljina i Široki.

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.