Cak sam i previd napravio.JoeBleck je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:32Evo ti paralela.FabioParatici je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:16Messi ne generise ni tih 30%. Da ne analiziramo nista sada, sacekajmo da ode, pa uporedimo budzete.![]()
Ronaldo u 4 godine kosta Juventus cca 460 miliona Eura.Malo manje nego je Messi izasao Barcelonu.Ovdje je ukljucen i transfer fee jer je i to sam trosak kluba.Dobijemo ovsj iznos.
Eh sad.Sav prihod i svi sponzorski ugovori Juventusa su skocili cca 3x pojavom Ronalda.Sav income od drustvenih mreza pojacan za 5x do 15x.Jeep gotovo 3x veci ugovor,Adidas 2x veci ugovor, godisnji prihod od karata za 70miliona veci.
Ti meni kazes da se ti igraci ne isplate ? Siguran?
Juventusov promet je porastao za 2x mininalno.Koliko god Ronaldo kostao , vratio je duplo.
Isto vazi za Messija.
Da nece 95k ljudi dolaziti na tribine da gleda Lengleta i Dembelea? Da nece Nike davati najjaci sponzorski ugovor na Svijetu da dresove nose Buskec i De Jong ? Da nece najveci prihod u Svijetu od TV prava imati jer se ljudima gleda Alba i Mingueza ?
Messi Barcelonu kosta 126mil $ x 4 godine = 504 mil $.
Ronaldo kosta Juventus - 117mil $ x 4 godine + transfer fee 110mil $ = 578 mil $.
Dakle Ronaldo se isplati Juventusu a Messi se ne isplati Barceloni.
Zanimljivo...
Jedan pljacka klub a drugi donosi blagodat klubu.