Nije zaboravljen,vec se zayeb'o.A'l malo,nije puno.Sapunaru28 je napisao/la:
Zaboravljen
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Već je bilo rečeno u medijima da će Hrgota za Hrvatsku igrati mislim da je bilo govora da se nije odazvao Svedskoj na okupljanje ne znam otkud sad to potenciranje opet za njega..
Ovi što kalkulišu su mi najgori... Ko želi da igra za reprezentaciju, bujrum. Ko ne želi, daleko im kuća bila. Nisu Seferović, Hajrović, Bičakčić, niti Kolašinac pomogli ovim momcima da dodju na korak do svjetskog prvenstva.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
-
Sapunaru28
- Kontakt:
Moze li Ermin postati svjetski stoper?
Zadnja izmjena: Sapunaru28, dana/u 12 maj 2013, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
"Odbranac" sigurno ne moze.Sapunaru28 je napisao/la:Moze li Ermin postati svjetski odbranac?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Hrgota ako dobije poziv iz HNS-a igrati ce za Hrvatsku 110 posto.
Ali, bio bi glup potez i iskaz nerada da NFSBiH makar ne pokusa napraviti nesto da pridobije istog.
Ali, bio bi glup potez i iskaz nerada da NFSBiH makar ne pokusa napraviti nesto da pridobije istog.
...Život za Široki...
- Goalgetter
- Kontakt:
Necemo znati sve dok ne pokusamoŠB_Fidelis je napisao/la:Hrgota ako dobije poziv iz HNS-a igrati ce za Hrvatsku 110 posto.
Ovo za Hrgotu je najveca provala na svijetu. Pa zar moze neko pomisliti da neko ko se zove Branimir Hrgota , koji ima ugovor u BL i kojega zovu 2 repke da ce se on odluciti za trecu koja ga mozda bude zvala i koja je najslabija od ovih sto ga zovu??????
Pa nije film carobnjak iz Oza u pm.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma odlučio mali u dogovoru sa svojim savjetnikom, kaže najbolje mu je da sve ostane kako jeste, Švedi su mu sve dali i ne želi ih iznevjeritiGoalgetter je napisao/la:Necemo znati sve dok ne pokusamoŠB_Fidelis je napisao/la:Hrgota ako dobije poziv iz HNS-a igrati ce za Hrvatsku 110 posto.
Ali, bio bi glup potez i iskaz nerada da NFSBiH makar ne pokusa napraviti nesto da pridobije istog..
Bolje iskoristiti resurse pa ići tražiti neke druge talente, od ovog nema hajra, ni teoretske šanse ne postoje da on pored Švedske i Hrvatske izabere BIH
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Goalgetter
- Kontakt:
Mjesto rodjenja = Jajce, Bosna i Hercegovina = Ima pravo nastupa za BiH.dinoze je napisao/la:Ovo za Hrgotu je najveca provala na svijetu. Pa zar moze neko pomisliti da neko ko se zove Branimir Hrgota , koji ima ugovor u BL i kojega zovu 2 repke da ce se on odluciti za trecu koja ga mozda bude zvala i koja je najslabija od ovih sto ga zovu??????
Po meni, dovoljno je pokusati, a nikad neznas sta je njegova zelja. Ako zeli drugu, neka mu je sa srecom, ali vrijedi pokusati, neces nista izgubiti sa jednim telefonskim pozivom / sastankom.
Sto se tice izjava Safeta S, da je logicno da neki momci izaberu repke koje su ih odskolovali ja misllim da je Safet u pravu. Logicno je da izaberu one repke koje su od njih napravile igrace, a sada ako nesto odpadne za nas super. Nismo marke ulozili u njih a igraju za nas, dupla pobjeda.
Ali isto tako Safet kroz te izjave upozorava na drugi problem a to je da BiH ne proizvodi igrace koji su kvaliteteni, tako da je nama super ako neko izabere nasu repku a ne ide po logici.
Za nas je vise porazavajuce to sto tek sada vidimo da iako zovemo vecinu tih momaka da oni ne zele da igraju za nas, a prije se govorilo kako nikoga ne zovemo a da zovemo igrali bi za nas. Na kraju velika rinaka od 10 pozvanih 3 se odluce za nas a i ta trojica su nekog osrednjeg kvaliteta.
Ali isto tako Safet kroz te izjave upozorava na drugi problem a to je da BiH ne proizvodi igrace koji su kvaliteteni, tako da je nama super ako neko izabere nasu repku a ne ide po logici.
Za nas je vise porazavajuce to sto tek sada vidimo da iako zovemo vecinu tih momaka da oni ne zele da igraju za nas, a prije se govorilo kako nikoga ne zovemo a da zovemo igrali bi za nas. Na kraju velika rinaka od 10 pozvanih 3 se odluce za nas a i ta trojica su nekog osrednjeg kvaliteta.
Mjesto rodjenja neznaci da si Bosanac, pola Hr repke vuce korijene iz BiH. Lako je njega nazvati ono formalno i pitati ga: bi li ti momicno za nas? Samo eto da imamo alibi da smo ga zvali. Svima je jasno sta je njegova zelja , mi to nismo jer mi nemamo njemu nista za ponuditi. I Hr i Swe repka su jace od nas za klasu,cime da mi njega pridobijemo? Sa tim sto mu mozda baba i deda zive u Bosni ako nisu vec umrli?Goalgetter je napisao/la:Mjesto rodjenja = Jajce, Bosna i Hercegovina = Ima pravo nastupa za BiH.dinoze je napisao/la:Ovo za Hrgotu je najveca provala na svijetu. Pa zar moze neko pomisliti da neko ko se zove Branimir Hrgota , koji ima ugovor u BL i kojega zovu 2 repke da ce se on odluciti za trecu koja ga mozda bude zvala i koja je najslabija od ovih sto ga zovu??????
Po meni, dovoljno je pokusati, a nikad neznas sta je njegova zelja. Ako zeli drugu, neka mu je sa srecom, ali vrijedi pokusati, neces nista izgubiti sa jednim telefonskim pozivom / sastankom.
- Goalgetter
- Kontakt:
Kao sto sam rekao, cim si rodjen tu, imas pravo nastupa, ne znaci da si automatski Bosanac. Ja samo kazem, da telefonski poziv ne bi nikome naskodio, ako nece, dobro, ako hoce, bolje za nasdinoze je napisao/la:Mjesto rodjenja neznaci da si Bosanac, pola Hr repke vuce korijene iz BiH. Lako je njega nazvati ono formalno i pitati ga: bi li ti momicno za nas? Samo eto da imamo alibi da smo ga zvali. Svima je jasno sta je njegova zelja , mi to nismo jer mi nemamo njemu nista za ponuditi. I Hr i Swe repka su jace od nas za klasu,cime da mi njega pridobijemo? Sa tim sto mu mozda baba i deda zive u Bosni ako nisu vec umrli?Goalgetter je napisao/la:Mjesto rodjenja = Jajce, Bosna i Hercegovina = Ima pravo nastupa za BiH.dinoze je napisao/la:Ovo za Hrgotu je najveca provala na svijetu. Pa zar moze neko pomisliti da neko ko se zove Branimir Hrgota , koji ima ugovor u BL i kojega zovu 2 repke da ce se on odluciti za trecu koja ga mozda bude zvala i koja je najslabija od ovih sto ga zovu??????
Sa cim? I o kakvoj klasi iznad ti pricas? Mi smo 14ta reprezentacija na svijetu na junskoj listi...Sta brbljas ti majke ti, mi smo sila...dinoze je napisao/la:Mjesto rodjenja neznaci da si Bosanac, pola Hr repke vuce korijene iz BiH. Lako je njega nazvati ono formalno i pitati ga: bi li ti momicno za nas? Samo eto da imamo alibi da smo ga zvali. Svima je jasno sta je njegova zelja , mi to nismo jer mi nemamo njemu nista za ponuditi. I Hr i Swe repka su jace od nas za klasu,cime da mi njega pridobijemo? Sa tim sto mu mozda baba i deda zive u Bosni ako nisu vec umrli?Goalgetter je napisao/la:Mjesto rodjenja = Jajce, Bosna i Hercegovina = Ima pravo nastupa za BiH.dinoze je napisao/la:Ovo za Hrgotu je najveca provala na svijetu. Pa zar moze neko pomisliti da neko ko se zove Branimir Hrgota , koji ima ugovor u BL i kojega zovu 2 repke da ce se on odluciti za trecu koja ga mozda bude zvala i koja je najslabija od ovih sto ga zovu??????
hahaha, ja tako je nismo 14 nego 3 na svijetu, za koji dan uzimamo i Spance

Ne razumijem ovakvo ponašanje od tebe @dinoze. Sa ovakvim stavom smo i gubili bh Hrvate u prošlosti jer smo sve uzimali zdravo za gotovo, pričali sami sebi, znamo da neće , on je veći Hrvat od Tuđmana i slično.
Vrijedi pokušati, evo ponavljam po drugi put, ne razumijem takvo ponašanje. Pogledaj hrvatsku i švedsku napadačku liniju, i našu, pa uporedi. Naš i njihov roster, gdje bi prije mogao dobiti šansu za igru.
Naravno da mi nemamo renome kakav imaju Hrvatska i Švedska, ali smo jedna od reprezentacija koja je u usponu, koja će ( nadamo se svi ), od ovog velikog takmičenja biti stalni učesnik istog, zar to ne znači nešto jednom nogometašu ?
Vrijedi pokušati, evo ponavljam po drugi put, ne razumijem takvo ponašanje. Pogledaj hrvatsku i švedsku napadačku liniju, i našu, pa uporedi. Naš i njihov roster, gdje bi prije mogao dobiti šansu za igru.
Naravno da mi nemamo renome kakav imaju Hrvatska i Švedska, ali smo jedna od reprezentacija koja je u usponu, koja će ( nadamo se svi ), od ovog velikog takmičenja biti stalni učesnik istog, zar to ne znači nešto jednom nogometašu ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Po tvojoj logici oonda niti jedan nas igrac osim Svrake,Avdukica i djelomicno Dzeke,Zukanovica i Vranjesa nebi trebali igrati za nas.Jer su haman svi produkt skola fudbala Nizozemske,Hrvatske,Njemacke,SAD-a....dinoze je napisao/la:Sto se tice izjava Safeta S, da je logicno da neki momci izaberu repke koje su ih odskolovali ja misllim da je Safet u pravu. Logicno je da izaberu one repke koje su od njih napravile igrace, a sada ako nesto odpadne za nas super. Nismo marke ulozili u njih a igraju za nas, dupla pobjeda.
Svaki cent koji neki savez ulozi u nekog igraca dobiva natrag kroz zalaganje tog istog igraca igranjem za tu istu repku,kao i nagradama FIFA-e i UEFA-e.Uz to za repku se igra 3-4-5 puta godisnje.Nas je problem sto se mi previse uzdamo u taj neki patriotizam.Cekamo da nam igraci sami dodju i mole da igraju za repku.Niti jedan igrac nece promjeniti sam od sebe repku,da bi mozda ovamo bio na radaru selektora.Niti jedan igrac ne trazi da mu se garantuje da ce biti pozivan za sve i jednu utakmicu i da ce biti u prvih 11,ma kako igrao.Ali svi zele da dobiju makar priliku da pokazu sta znaju.Evo recimo mali Atajic iz Celtica,ima sve nase papire,odbija pozive SVedjana da bi igrao za nas,a Jagodic ga ne poziva.pa makar da ga isproba.I sta ce biti danas sutra kada mozda momku dosadi cekat i prihvati poziv Svedjana?Onda ce mu nasa raja hebavat mater,govorit kako je sjedio na 2 stolice,kako je izjavama da zeli igrati za nas,samo sebi dizao cijenu itd itd.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Nismo mi njih gubili zbog nas nego zato sto oni razmisljaju srcem a ne gdje ce imati vise mjesta za igru.zizu1991 je napisao/la:Ne razumijem ovakvo ponašanje od tebe @dinoze. Sa ovakvim stavom smo i gubili bh Hrvate u prošlosti jer smo sve uzimali zdravo za gotovo, pričali sami sebi, znamo da neće , on je veći Hrvat od Tuđmana i slično.
Uredu je kazem mozemo mi nazvati Hrgotu da imamo miran san da smo ga zvali, ali pomislit da imam ikakvu sansu da zaigra za nas je suludo. Covjek je formiran igrac, ne treba mu repka da se profilira ili podpise ugovor. Zovu ga repke koje su bolje od nas i to godinama bolje od nas a mi smo u usponu ( sto ne znaci da cemo nesto napraviti, ustvari repka u usponu je isto fudbaler u pokusaju ). Evo vec sada nam fali mladih napadaca iako smo u usponu. Uostalom koliko kvalitetnih sportista Hrvata je zaigralo za BIH? Samo oni koji su dobili nogu ( direktno ili indirektno) od Hrvata dosli su nama.
Trebamo se uzdati "u se i u svoje kljuse", trebamo pod hitno poceti skolovati igrace u BiH, svima nam je jasno da nemozemo vazda zivjeti od tudzih odpadaka i na tome temeljiti uspjeh repke.
Opet kazem vise je porazavajuce sto nas igraci redovno odbijaju sada, prije kada ih nismo zvali imalo smo jos vjere u sebe.
Ne kazem ja da oni nebi trebali igrati za nas, ali da je ipak logicno da igraju za one zemlje koje su ih skolovale i koje oni prihvataju kao svoje. Ako se odluci za nas super a ako ne netrebamo se ljutiti, na to mislim. Nema kod Bosanaca ili Bosnjaka od patriotizma nista, zato su odgovorni Hrvati i Srbi.TMovac je napisao/la:Po tvojoj logici oonda niti jedan nas igrac osim Svrake,Avdukica i djelomicno Dzeke,Zukanovica i Vranjesa nebi trebali igrati za nas.Jer su haman svi produkt skola fudbala Nizozemske,Hrvatske,Njemacke,SAD-a....dinoze je napisao/la:Sto se tice izjava Safeta S, da je logicno da neki momci izaberu repke koje su ih odskolovali ja misllim da je Safet u pravu. Logicno je da izaberu one repke koje su od njih napravile igrace, a sada ako nesto odpadne za nas super. Nismo marke ulozili u njih a igraju za nas, dupla pobjeda.
Svaki cent koji neki savez ulozi u nekog igraca dobiva natrag kroz zalaganje tog istog igraca igranjem za tu istu repku,kao i nagradama FIFA-e i UEFA-e.Uz to za repku se igra 3-4-5 puta godisnje.Nas je problem sto se mi previse uzdamo u taj neki patriotizam.Cekamo da nam igraci sami dodju i mole da igraju za repku.Niti jedan igrac nece promjeniti sam od sebe repku,da bi mozda ovamo bio na radaru selektora.Niti jedan igrac ne trazi da mu se garantuje da ce biti pozivan za sve i jednu utakmicu i da ce biti u prvih 11,ma kako igrao.Ali svi zele da dobiju makar priliku da pokazu sta znaju.Evo recimo mali Atajic iz Celtica,ima sve nase papire,odbija pozive SVedjana da bi igrao za nas,a Jagodic ga ne poziva.pa makar da ga isproba.I sta ce biti danas sutra kada mozda momku dosadi cekat i prihvati poziv Svedjana?Onda ce mu nasa raja hebavat mater,govorit kako je sjedio na 2 stolice,kako je izjavama da zeli igrati za nas,samo sebi dizao cijenu itd itd.
A kako ćemo ih to školovati ? Hoćemo li po nacionalnom ključu ? Hoćemo li reći Savezu da ulaže pare samo u klubove sa Bošnjačkim predznakom jer tobože ovi se ne smatraju i nisu diom ove nacije ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.