Emir Spahić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

IronMany
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la IronMany » 25 jun 2014, 22:30

Janez je napisao/la:@IronMany i Interista

A zamisli tek raje too odmah Spaha kralj, gigant, stari je to lisac, prefarban, a raja ko raja iznesu ga na nosilima pa skoči ko leopard nazad hvalospjevi, brzo zaborave sve što ste na ovoj temi godinama pričali. Ko na FB jeftino se raja kupi nažalost. :roll:
Moze on bit' prefarban onim sa fesjbuka, i ovim ovdje koji ne mogu sebi priznati da je to RAK RANA nase repke, pa tesko pojest ono sto si posrao (Citaj - tesko sad pisati protiv njega kad si ga do juce branio i kovao u zvijezde), al' ne moze nama koji nismo Sasa i Dejan Matic i vidimo kod svojih ociju sve.

Ja cekam sledecu stranicu da se samocitiram.

Radim ono isto sto radi i Krokodil na Dzekinoj temi.

Kad god sam tu, i kad god budem, stavljat cu one gifove strasne kabadahijine igre.

Jos kad bi mi neko slucajno mogao da dobaci gif kad je napravio penal protiv Francuske da to malo ukomponujemo i objedinimo!
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2014, 22:38

Emir Spahić

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, čovjek koji je na Maracanu izveo reprezentativce naše zemlje u prvom susretu u historiji našeg nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kao kapiten trebao je biti najsmireniji i najstaloženiji igrač u redovima našeg tima. Nažalost najslabija karika u našem timu bio je upravo Emir Spahić.

Već u prvom susretu protiv Argentine pokazalo se da je Spahić fudbaler koji je limitiran da igra na vrhunskom nivou. Stigle su ga godine, a ako ćemo biti realni osobito fudbalsko znanje nikada nije ni imao. O njegovoj srčanosti ne treba trošiti riječi i borbu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine ne može mu niko osporiti.

Selektor Safet Sušić na jednom od rijetkih treninga na kojem je uvježbavao uigrane akcije pred utakmicu sa Argentinom, uvježbavao je upravo situacije iz kojih bi nam Argentina mogla postići pogodak. Skraćene kornere, iz kakvog smo uostalom i primili gol, izvodio je Elvir Baljić, a naši reprezentativci bili su zaduženi da otklone opasnost nakon ubačaja. Spahić ne samo da nije uspio otkloniti opasnost na Maracani, nego je i podletio ispod lopte, koja pogađa Kolašinca i završava u našoj mreži.

Protiv Nigerije u utakmici u kojoj smo lovili opstanak u grupi i nažalost nismo ga uspjeli dohvatiti, Spahić je bio još lošiji. Umjesto da baš on, kao kapiten i jedan od onih sa najviše utakmica u nogama bude lider našeg tima na terenu, Spahić je potpuno pao i pokazao još jednom da se ne može nositi sa velikim pritiskom. Nekoliko puta je dao loptu na našoj polovini direktno u noge Nigerijcima i unio paniku u naš zadnji red.

Strahovali smo pred početak susreta zbog Sušićeve odluke da u tim uvrsti Tonija Šunjića, a na kraju je fudbaler Zorye osim svog posla morao obavljati i posao kapitena. Spahić je izgledao smiješno na terenu pored Emmanuela Emenikea, koji je pored našeg kapitena radio šta je htio. Plod jednog takvog duela je i pogodak koji je postigao Peter Odemwingie.

Spahićevo vrijeme je prošlo i to samo ne vide oni koji to ne žele vidjeti. Za dvije godine u Francuskoj imat će dvije godine više, bit će još sporiji i tromiji, a mi ćemo opet strahovati od protivničkih napadača kada u trku krenu na našeg kapitena.

Osim činjenice da Spahić više ne može igrati fudbal na vrhunskom nivou i na završnicama velikih prvenstava (Svjetskog, Evropskog) jasno je i da zbog njegovog temperamenta i ponašanja trpi svlačionica, ali i stručni štab i uposlenici Saveza.

Čini se da najveću torturu od Spahića proživljava portparol našeg nacionalnog tima Slavica Pecikoza. Osoba zadužena za odnose sa medijima od prvog dana okupljanja rekla nam je da izjave od Spahića i Džeke ne tražimo, jer oni ne žele da pričaju. I zaista nismo. Ne zbog Spahića i Džeke, koliko zbog nje, da ne dolazi u neugodne i teške situacije. Koliko god da smo nesuglasica sa gospođicom Pecikoza imali prije operacije Brazil, za saradnju sa medijima tokom samih priprema zaslužuje samo pohvale.

Međutim koliko god da smo željeli da je poštedimo neugodnih situacija sa kapitenom nismo uspjeli. Dva puta smo dobili priliku da uđemo u hotel kako bi napravili već dogovorene intervjue sa Erminom Bičakčićem, odnosno Muhamedom Bešićem. Nažalost prvi put nas je "uhvatio" kapiten, odveo Bičakčića (srećom nakon što je intervju završen), a čini se da je zbog toga "poparu" od kapitena dobila gospođica Pecikoza.

Čuli smo i ranije za razne aferime našeg kapitena. U Innsbrucku je prijetio da će izbacivati novinare kroz portale hotela, nazivajući ih ****. Nakon utakmice sa Iranom, kapiten je u Mix zoni uputio psovke novinarima u maniru koji ne priliči sportsti u nacionalnom dresu.

Priče o klanu kapitena Spahića u reprezentaciji čuli smo i ranije, kao i uslove da Kenan Hasagić mora braniti prije Asmira Begovića, da li u tome ima istine zaista ne znamo. Kolege Nedim Hasić i Avdo Avdić upozoravali su na Emira Spahića i njegovu strahovladu u svlačionici, Savezu, hotelu Hercegovina...

Sastavljanje spiskova, prijetnje novinarima, Ivici Šariću, sastavljanje spiskova ko može ući u avion, a ko ne... Sve su to nedjela koja su kolege stavljale na teret Emiru Spahiću. Konkretne dokaze malo ko ima, ali i oni koji ih imaju, koji su bili u avionu kada je Spahić trenirao strogoću nad Ivicom Šarićem, ne smiju ih iznijeti, a ja se samo pitam kako uvijek Emir Spahić, a nikada Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović, Mensur Mujdža, Asmir Begović?

Zbog svega nabrojanog jasno je da Emir Spahić više ne može biti kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovoj grupi momaka koji su ponos države treba kapiten koji će biti uzor, na kojeg se može osloniti čitava svlačionica, a ne samo prijatelji iz svlačionice. Kapiten mora biti drug, ali mora imati i poštovanje ostatka tima. Poštovanje, a ne strahopoštovanje. Hvala ti za sve Spahiću Emire, ali vrijeme je da predaš traku.
sportsport.ba bez dlake na jeziku... napokon...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 jun 2014, 22:40

Joj bucka što se opustio :lol: Zametice ko te ne zna skupo bi te platio
DRUG NEBI TI PUNCA

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 jun 2014, 22:41

http://sportsport.ba/bh_fudbal/vrijeme- ... iji/134457" onclick="window.open(this.href);return false;

:bow: :bow:
1946

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jun 2014, 22:41

bagrcavi je napisao/la:Joj bucka što se opustio :lol: Zametice ko te ne zna skupo bi te platio
Amare ne jedi ****, nego se pridruži revoluciji :bih: :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 25 jun 2014, 22:42

bagrcavi je napisao/la:Joj bucka što se opustio :lol: Zametice ko te ne zna skupo bi te platio
Šta fali Faruku?

:thumbup:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 25 jun 2014, 22:43

Navijaci najnestabilnije odbrane na SP-u zagovaraju odlazak najboljeg odbrambenog igraca iste, neprocjenjivo :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 jun 2014, 22:43

ONI TI GA PUŠE EMIRE EMIRE

hvala ti za sve ponosu naš!

Tek sad kad ode, ćemo vidjeti koja smo mi rupa u odbrani, pa će onda ovi paćenici pojest sva **** koja su izasrali.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jun 2014, 22:44

Steph je napisao/la:
Šta fali Faruku?

da mi kaže ime one u gaćam, on je sliko u Latviji :urnebes:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 25 jun 2014, 22:44

Nakon pobjede nad Iranom bilo je nervoze u reprezentaciji BiH. Misimović je odbrusio bh medijima, a u njegovu obranu stao je kapiten Emir Spahić

Unatoč povijesnoj pobjedi na Svjetskom prvenstvu nad Iranom, nervoza i visoke strasti proradile su u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon utakmice. Nakon što je dužnosnik Fife zatražio Zvjezdana Misimovića da se obratimo bh medijima, veznjak je burno reagirao:

"Odje****!", kratko je poručio veznjak 'zmajeva' i produljio dalje.

U njegovu obranu brzo je stao vođa momčadi Emir Spahić, čije suigrače su naljutile kritike iz domovine.

"Kritike si dio našeg posla, stalno ih dobivamo, cijelog života. Moramo ih prihvatiti jer nismo igrali dobro, ali neke stvari su postale preosobne, kritike su bile preteške. Nisam ih očekivao od svojih ljudi, ali očito imam puno neprijatelja", rekao je Spahić, koji je kapiten momčadi koja je ispisala povijest.

"Za te ljude (pokazujući na bh medije u miks zoni) povijest ne znači ništa! Povrijeđen sam, ali sam ponosan što sam Bosanac, ponosan sam zbog svojih ljudi. Kod kuće je puno djece koja su sretna što smo danas pobijedili, a to je puno veća stvar nego kritike ovih ljudi. Pokazali smo svijetu što je bosanski nogomet, a bosanski mediji to ne mogu promijeniti, to nam ne mogu uzeti", izjavio je ljutiti Spahić

:lol: :lol:

Hvala vam sto se pobjedili mocni Iran.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 25 jun 2014, 22:45

legenda reala je napisao/la:
Steph je napisao/la:
Šta fali Faruku?

da mi kaže ime one u gaćam, on je sliko u Latviji :urnebes:
Bolje da ga pitam za ime one Iranke, gori treba. :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 jun 2014, 22:45

Svaka odbrana sa pravim trenerom ce biti i prava odbrana. Ukoliko se posveti dovoljno paznje bez Emira ce biti tri puta bolja. A vi i dalje bacajte na kiksera i morona.
Celik!3,2,2.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 jun 2014, 22:46

Pitaju Samarasa poslije Obale sta mu znaci postignuti go. Kaze covjek meni nista al naciji i timu puno. U ovom timu nema zvijezda svi smo isti i svi se borimo kao jedan.

Pitaju Dijamanta sta mu znaci go postinuti. On kaze "da zacepim misevima usta" " gdje ste misevi" :mrgreen:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 25 jun 2014, 22:47

Jeste Avdo Avdic laze iz nekog nepoznatog razloga o klanovima da Hasagic mora branit ... Kako ste samo naivni **** vas kapiten
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 25 jun 2014, 22:52

Iskreno se nadam da je zadnja danas, ništa lijepog ovaj nije donio, nek kaže neko šta je, ja cu se banovat sedam dana

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 jun 2014, 22:52

kako je komican ovaj sastav o spahicu :rol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 25 jun 2014, 22:55

LenBias je napisao/la:kako je komican ovaj sastav o spahicu :rol:
Ti si karikatura na ovom forumu , majke mi otvorim konzervu ti u njoj.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 25 jun 2014, 22:55

Spahic je protiv Irana bio dobar,protiv sporijih reprezentacija on je neprikosnoven,ali protiv brzih igraca ipak ne moze se nositi... treba o svemu dobro razmisliti,ima 34 godine,ako bude igrao u svom klubu nema razloga da ne bude u reprezentaciji,ipak mi boljeg stopera u ovom trenutku nemamo.... Samo treba se popraviti,ne biti bahat,treba pricati sa svima,biti smireniji,raditi na podizanju atmosfere u i oko ekipe,ne praviti klanove..biuti susretljiv prema novinarima,navijacima... itd. Moze on jos dati ovoj reprezentaciji i oprostiti se u Francuskoj na EURU od reprezentacije,samo da poradi na nekim stvarima......

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 25 jun 2014, 22:56

IronMany je napisao/la:
Janez je napisao/la:@IronMany i Interista

A zamisli tek raje too odmah Spaha kralj, gigant, stari je to lisac, prefarban, a raja ko raja iznesu ga na nosilima pa skoči ko leopard nazad hvalospjevi, brzo zaborave sve što ste na ovoj temi godinama pričali. Ko na FB jeftino se raja kupi nažalost. :roll:
Moze on bit' prefarban onim sa fesjbuka, i ovim ovdje koji ne mogu sebi priznati da je to RAK RANA nase repke, pa tesko pojest ono sto si posrao (Citaj - tesko sad pisati protiv njega kad si ga do juce branio i kovao u zvijezde), al' ne moze nama koji nismo Sasa i Dejan Matic i vidimo kod svojih ociju sve.

Ja cekam sledecu stranicu da se samocitiram.

Radim ono isto sto radi i Krokodil na Dzekinoj temi.

Kad god sam tu, i kad god budem, stavljat cu one gifove strasne kabadahijine igre.

Jos kad bi mi neko slucajno mogao da dobaci gif kad je napravio penal protiv Francuske da to malo ukomponujemo i objedinimo!
Ima ovo ponasanje na nivou kukuruz lige.. Tad je za nase bio Heroj zbog ovog primitivizma
[youtube][/youtube]

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 25 jun 2014, 22:56

:urnebes:
- Ed Woodward for Prime Minister !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, zeljooo13 i 8 gostiju.