ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Mancini
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Mancini » 18 apr 2015, 23:18

Srbijanac sve ti kontaš samo se praviš.
@vojvodo Ohani malo sa hvalisanjem utajivača poreza. Po toj tvojoj logici ne gubi do kraja godine nijedan meč. A o lažnim grčevima je dosta ispričano. Grčevi a poslije toga leti po terenu. Koga on folira?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 apr 2015, 23:21

ne bih ja nadala još otpisivao... on je pokazao kako zna magično dići formu u pauzama između istraga utaje poreza i oporavka od teških psihičkih i misterioznih fizičkih povreda...

šalu na stranu, on je na RG u psihičkoj prednosti u odnosu na sve pa i novaka
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2015, 23:38

Prichali smo o tome XY puta.
Prednost Nadala na RGu lezhi u vremenskim uslovima i u dimenzijama stadiona.
Chatrier je najveci stadion na kome se igra na shljaci. To Nadalu omogucava da juri loptice koje danas, recimo, nije ni pokushavao - jer je to bilo nemoguce na terenu u MCu.
Pored toga, u junu mesecu je mnogo toplije, loptice lete brzhe, spin dolazi do izrazhaja, teshko je sve to juriti i hvatati 3-4 sata u kontinuitetu.
BTW, i sam Nadal je spreman kao zver, buduci da je on praktichno rodjen na shljaci i na vrelini Baleara.
Nije on za dzabe osvojio najveci broj svojih titula u periodu april-jul.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 apr 2015, 23:42

Ali čim je malo važnije prpa...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2015, 23:46

Nek vreme bude oblachno ili blago kishovito, pa da vidimo kome ce biti prpa....

slika

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 apr 2015, 23:50

Opet se pravi ista greška, opet se otpisuje Nadal uoči Roland Garrosa. Kada pogledate njegovu trenutnu igru i uporedite sa onom iz Rio de Jeneira, primijetićete ogroman napredak. Ako je u tom periodu od marta do aprila Nadal uspio pronaći nivo igre približan svom prepoznatljivom, onda se možete kladiti da će do Roland Garrosa biti onaj pravi. A kad se to desi, vremenski uslovi će biti glavni faktor od kojeg će zavisiti ishod eventualnog Rafole meča.

Kad je o Novaku riječ, čovjek je mašina i nivo igre koji može dostići je fakat nevjerovatan. Rezultati su konačno počeli pratiti taj nivo u onoj mjeri u kojoj to trebaju raditi i drago mi je zbog toga. :thumbup:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 apr 2015, 00:07

Slazhem se sa tobom @formance, glede toga da se ne otpisuje Nadal na shljaci - ali ovaj Nadal nije ni blizu svojih prepoznatljivih izdanja. Da jeste - danas bi bilo 3 seta i bilo bi na loptu-dve. :cool:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 apr 2015, 00:26

Mancini je napisao/la:Srbijanac sve ti kontaš samo se praviš.
@vojvodo Ohani malo sa hvalisanjem utajivača poreza. Po toj tvojoj logici ne gubi do kraja godine nijedan meč. A o lažnim grčevima je dosta ispričano. Grčevi a poslije toga leti po terenu. Koga on folira?
Šta da ti kažem, već je druga polovina aprila a on je uzeo GS i sve masterse, teško da može bolje od toga. Kako igra i kakva mu je konkurencija mogao bi uzeti i sve GS i masters turnire do kraja godine, mene to recimo uopšte ne bi izennadilo. A njegov navijač nisam nit ću kad bit'.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 apr 2015, 10:40

formance je napisao/la:Opet se pravi ista greška, opet se otpisuje Nadal uoči Roland Garrosa. Kada pogledate njegovu trenutnu igru i uporedite sa onom iz Rio de Jeneira, primijetićete ogroman napredak. Ako je u tom periodu od marta do aprila Nadal uspio pronaći nivo igre približan svom prepoznatljivom, onda se možete kladiti da će do Roland Garrosa biti onaj pravi. A kad se to desi, vremenski uslovi će biti glavni faktor od kojeg će zavisiti ishod eventualnog Rafole meča.

Kad je o Novaku riječ, čovjek je mašina i nivo igre koji može dostići je fakat nevjerovatan. Rezultati su konačno počeli pratiti taj nivo u onoj mjeri u kojoj to trebaju raditi i drago mi je zbog toga. :thumbup:

svaka stoji! agree stoposto!

apropo noleta, dedo svaka čast, ali nije ovo prvi puta da je ovako počeo sezonu, lakapo, duga je sezona :wave:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 apr 2015, 11:37

Ova momcina gore ocigledno ne zna sta je utaja poreza.

Inace, neki dan sa drugovima komentarisem to koliko je ko bio prvi na listi.. I ono najbolji je Federer sa 302 sedmice kao prvi, dok Nole ima 142 sedmice.. I kakvo je vase misljenje, moze li ga stici? Ja kontam da moze ako se uskoro ne pojavi neki "wunderkind", jer trenutno ne postoji osoba koja mu moze preoteti tron.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 apr 2015, 11:44

dscile je napisao/la:Ova momcina gore ocigledno ne zna sta je utaja poreza.

Inace, neki dan sa drugovima komentarisem to koliko je ko bio prvi na listi.. I ono najbolji je Federer sa 302 sedmice kao prvi, dok Nole ima 142 sedmice.. I kakvo je vase misljenje, moze li ga stici? Ja kontam da moze ako se uskoro ne pojavi neki "wunderkind", jer trenutno ne postoji osoba koja mu moze preoteti tron.
ne može nije realno, novak već ima 28 godina...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 apr 2015, 14:49

Ovu godinu će završiti kao broj 1, vjerovatno i narednu, a za kasnije ćemo vidjeti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 apr 2015, 15:55

DANTES je napisao/la:ne može nije realno, novak već ima 28 godina...
+1
Federer je u Djokovicevim godinama tek ushao u drugi stint na #1, a tada je vec imao 250 nedelja na jedinici.
To su dve pune kalendarske godine razlike.

Virtu4l je napisao/la:Ovu godinu će završiti kao broj 1, vjerovatno i narednu, a za kasnije ćemo vidjeti.
To kasnije je ali shto devojci srecu kvari.
Not to mention da Djokovic nikada nije imao (kao i Nadal) wire to wire sezonu na #1, poput Federera. To je krucijalno za nabijanje statistika. Federer je u 3 wire to wire sezona nabio i 20+ sedmica koje su dolazile od decembarskih i novembarskih sedmica kada se tenis i ne igra.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 apr 2015, 17:02

Nole će minimalno još pet godina igrati na vrhunskom nivou, što je sasvim dovoljno da poruši sve rekorde :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 apr 2015, 17:24

legenda reala je napisao/la:Nole će minimalno još pet godina igrati na vrhunskom nivou, što je sasvim dovoljno da poruši sve rekorde :cry:
treba znati kad treba stati... da si ostao na onoj jučerašnjoj prognozi mogao si se qrciti da su stručnjak i prognozer, ovako si to bacio kroz prozor..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 apr 2015, 17:46

imam osjećaj da će Nole biti fudbalski Maldini

vidiš da provociram Magitarda :mrgreen:

a bez zezancije, Nole mi stvarno djeluje lagano, pun snage, tako da me ne bi iznendilo da igra još 3-4 godine na ovom nivou, pa ćemo vidjeti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 apr 2015, 17:55

MaGiCa je napisao/la:To kasnije je ali shto devojci srecu kvari.
Not to mention da Djokovic nikada nije imao (kao i Nadal) wire to wire sezonu na #1, poput Federera. To je krucijalno za nabijanje statistika. Federer je u 3 wire to wire sezona nabio i 20+ sedmica koje su dolazile od decembarskih i novembarskih sedmica kada se tenis i ne igra.
Pa bilo bi nezahvalno ići tako daleko sa prognozama kada je tenis u pitanju, recimo da sad možemo prognozirati narednu sezonu, ali ništa dalje od toga.

Poprilično je teško procijeniti Novakov mileage koji ima u nogama, čovjek je atleta/mašina koja ne pokazuje znake slabosti, naredni mjesec će napuniti 28 godina i niko me ne može ubijediti da ovaj nivo igre neće moći da održi do 2017 godine. Najbitnije je to što ne mora biti ovako dobar da bi se zadržao na prvom mjestu, jer ne vidim igrača koji ga može ugroziti.

Imaće on mnogo prilika da nadoknadi izgubljeno, ali po meni će najzanimljivije biti ta borba za CYGS, to bi anuliralo sve dosadašnje neuspjehe i anuliralo bi titulu 'underachievera'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 apr 2015, 18:35

Poprilicno danas los i neubjedljiv Novak dovoljan za Čeha... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 apr 2015, 19:06

marconato je napisao/la:Poprilicno danas los i neubjedljiv Novak dovoljan za Čeha... ;)
zato je tenisu potreban nadal, pa i marej, i ako ikako može delpo... ovi drugi su smiješni kao konkurencija... novak je danas bio jako loš, opet čeh mu nije mogao ništa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 apr 2015, 19:47

Dominantno, lagano i bez ikakvih problema dolazi do pobjede Nole.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.