Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la harishp » 26 apr 2010, 20:27

bistrikboy je napisao/la:Mozemo se mi do mile volje zayebavat' sa Pusinom (ko mu poznaje bracu mogao bi o tome koju zayebanciju baciti :roll: ),ali jedno je sigurno,daleko je ozbiljni od svega sto smo vidjeli poslije njega...
Jakog nam izbora u pm :roll: Policajca kursistu u vodama fudbala i to ko glavnog.A mi kukamo na ove priucene pravnike i ekonomiste.
Dokle god se ovakvi koji ni do dan danas nisu sigurni da li je lopta okrugla a kamoli da imaju ikakve veze sa fudbalom sami izmedju sebe guraju. Desavat ce se ovo sto se vec odavno desava.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 maj 2010, 12:02

Iz San-a:
Panika i strah: Fudbalski savez BiH pred suspenzijom FIFA-e i UEFA-e!?

24SI - U Fudbalskom savezu BiH nisu zabrinuti zbog mogućih "islandskih" vulkana, zbog kojih bi se mogla odgoditi utakmica sa Švedskom, još manje se tangiraju...

...što je stadion Koševo u "derutnom" stanju i nefunkcionalan za odigravanje kvalifikacionih utakmica, ali je zavladala prava panika i strah od mogućih sankcija.

Među uposlenicima je zavladao strah, a najviše zbog probijanja svih rokova za usklađivanje Statuta. Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH jednoglasno je odbijen Statut koji eliminiše dosadašnji koncept Predsjedništva. Komitet za hitnost, umjesto tri, po novom statutu proširuje se na šest članova, a nalaže izbor samo jednog predsjednika.

Zanimljivo je da su predstavnici sva tri naroda u "fudbalskoj vladi" imali isto mišljenje kod glasanja.

"Savez je uoči prošlih kvalifikacija bio pred suspenzijom, ali nas je Turska spasila. Kako je turska reprezentacija bila sa nama u grupi, njihovi čelnici nisu željelji suspenziju N/FSBiH. FIFA i UEFA su rigorozne kada je u pitanju odbijanje saradnje, pogotovo od strane Saveza koji, na izvjestan način "preživljava", zahvaljujući sredstvima za razne projekte od evropske i svjetske fudbalske kuće. Biće pravo čudo ako nas ne suspenduju", pričalo se na spontanom sastanku uposlenika Saveza, koji su kao profesionalni uposlenici shvatili u kakvu situaciju su ih doveli ljudi koji vode Savez.

Inače, na račun Saveza sve je više kritika sa raznih strana. Neki prigovaraju kako Savez vode sudije, drugi optužuju da "kuću fudbala" vode kadrovi Sarajeva (Pirić, Prolić, Čalija, Turković, Merdanović, Baković...), prenosi San. Ako su svi simpatizeri Sarajeva, nejasno je kako je onda Sarajevo moglo biti najveća žrtva ove sezone.

Neki misle da će dolazak Jusufa Pušine popraviti sliku Saveza u javnosti, a nemali broj je onih koji misle da će sa povratkom bivšeg predsjednika, tek onda nastati pravi "raspašoj". Redovna Skupština Saveza održaće se krajem juna, a izborna tek najesen. Međutim, tada su opšti izbori u BiH, pa je upitno kakva će sudbina biti Saveza.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2010, 12:54

Sto vise citirate taj yebeni San? Uvjek lazu i petljaju. Eto savez nam pred suspenzijom, a samo veliki San zna za to.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 maj 2010, 13:09

Cartman je napisao/la:Sto vise citirate taj yebeni San? Uvjek lazu i petljaju. Eto savez nam pred suspenzijom, a samo veliki San zna za to.
Sjećaš se nadrealista i onog lika: A saaddaaa speektakll! E izgleda da im je upravo taj posao glavni i odgovorni urednik. :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2010, 13:27

Referee ban upheld by UEFA Appeals Body

The decision to impose a life ban from all football activities on Bosnian and Herzegovinian match official Novo Panić has been confirmed by the UEFA Appeals Body.

The UEFA Appeals Body has rejected the appeal by referee Novo Panić against a life ban from all football activities.

The UEFA Control and Disciplinary Body took the initial decision on 18 February when it examined the case. The match official from Bosnia and Herzegovina was found guilty for being in breach of the principles of loyalty and integrity under Article 5 of the UEFA Disciplinary Regulations.

The decisions taken by the Control and Disciplinary Body and Appeals Body are sporting ones instigated by UEFA, allowed under the Statutes of UEFA and governed by the UEFA Disciplinary Regulations, 2008 edition.

http://www.uefa.com

P.S. Na naslovnici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2010, 14:27

Neka ga je stid. Osramotio je citavu drzavu u fudbalskom Svijetu.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 maj 2010, 17:54

Ko da jedini sto nas bruka. Cijela garnitura mudraca sa "slatkog coseta" nas evo bruka godinama, pa niko nista....kad je bal, nek je maskenbal, ha ya :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 26 maj 2010, 18:24

Cuj osramotio nas, pa nas ne shvata niko ozbiljno i onako. Evo sad citam FSRS ne zeli jednog predsjednika, tako da nam sigurno slijedi izbacivanje iz svih takmicenja. Dzaba Zelji Evropa, dzaba sto napokon imamo repku.

Pricao sam o tome davno, sve da se i kvalifikujemo na neko od prvenstava oni ce reci politika je umjesana u vas savez moramo vas suspendovati.

Sve je to napravljeno da nasa drzava i narod ne mogu napredovati ! Recete ko nam je kriv sto ne mozemo da se dogovorimo, ali istina je da imamo neke struje u drzavi koje ne zele napredak. I mi napredak necemo vidjeti dok ne dodje do drasticnih promjena u drzavi.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2010, 18:33

I ti vjerujes sve sto procitas. Naravno da nece nikog izbacit.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 26 maj 2010, 20:33

Cartman je napisao/la:I ti vjerujes sve sto procitas. Naravno da nece nikog izbacit.
Dobro cim si ti siguran da nece meni je odmah lakse :mrgreen: . Znaci ne treba vjerovati sta kaze FIFA/UEFA nego sta nam kaze Cartman !

Nemamo razloga za brigu i strah, mirno spavajmo. Hmm, to sam vec cuo jednom ali'....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2010, 20:43

KONGO je napisao/la:
Cartman je napisao/la:I ti vjerujes sve sto procitas. Naravno da nece nikog izbacit.
Dobro cim si ti siguran da nece meni je odmah lakse :mrgreen: . Znaci ne treba vjerovati sta kaze FIFA/UEFA nego sta nam kaze Cartman !

Nemamo razloga za brigu i strah, mirno spavajmo. Hmm, to sam vec cuo jednom ali'....
A gdje je to FIFA rekla? Rekli su nasi novinari da su to saznali iz naravno nepoznatih izvora. Znaci isti novinari koji su vise puta javljali da ce nas izbacit radi bakljada, da ce Dzeko u Milan, United itd. Nikad nikog nisu izbacili na takav nacin, pa nece ni nas.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 26 maj 2010, 20:45

Normalno da nije, kad niko nema tri predsjdnika nego mi ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 26 maj 2010, 20:49

KONGO je napisao/la:Cuj osramotio nas, pa nas ne shvata niko ozbiljno i onako. Evo sad citam FSRS ne zeli jednog predsjednika, tako da nam sigurno slijedi izbacivanje iz svih takmicenja. Dzaba Zelji Evropa, dzaba sto napokon imamo repku.

Pricao sam o tome davno, sve da se i kvalifikujemo na neko od prvenstava oni ce reci politika je umjesana u vas savez moramo vas suspendovati.

Sve je to napravljeno da nasa drzava i narod ne mogu napredovati ! Recete ko nam je kriv sto ne mozemo da se dogovorimo, ali istina je da imamo neke struje u drzavi koje ne zele napredak. I mi napredak necemo vidjeti dok ne dodje do drasticnih promjena u drzavi.
Iz izvora bliskih FS RS saznali smo da isti najvjerovatnije neće pristati na promjenu Statuta, odnosno na uređenje saveza u kojem je samo jedan predsjednik, ali smo također i saznali da su čelnici FS RS nezadovoljni što se na jučerašnjim i današnjim sastancima nije raspravljalo o dugovima FS BiH, o duplim ugovorima koji su potpisivani, te o položaju Muniba Ušanovića, koji je osuđen, doduše nepravomoćno, ali se još uvijek nalazi u FS BiH.
Опет " ". ;)
"" ПУТ ""

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2010, 20:51

Ma ciste gluposti nasih novinara po obicaju. Samo da je kukat kako je savez ovo-ono, a igraci ni krivi ni duzni nakon svake blamaze koju nam pripreme. Grci i Madjari nas razibju na svom, ne mozemo pobjedit Moldaviju u gostima, i savez kriv za sve to na kraju. :lol:

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 26 maj 2010, 21:04

EastStand je napisao/la:
KONGO je napisao/la:
Опет " ". ;)
E jarane kad bi ja razumio sta si ti napisao :mrgreen:. (nije zajebancija)

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 26 maj 2010, 21:52

KONGO je napisao/la:
EastStand je napisao/la:
KONGO je napisao/la:
Опет " ". ;)
E jarane kad bi ja razumio sta si ti napisao :mrgreen:. (nije zajebancija)
Šališ se? Pa nauči ćirlicu. Napisao sam, opet neimenovani izvori.
"" ПУТ ""

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 26 maj 2010, 23:23

Nije sala, nisam je nikad ucio :| .

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 26 maj 2010, 23:30

I ja sam slab sa cirilicom pravo

Treba mi vjecnost da je desifrujem :D
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 27 maj 2010, 13:18

Čitam ova dešavanja oko saveza pa nešto mislim, može li UEFA npr. suspendovati FSRS i tako im onemogućiti donošenje odluke o jednom predsjedniku,tako FSFBiH sa FSBiH da sami donesu odluku o jednom predsjedniku.. Imaju li UEFA tu funkciju ?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 27 maj 2010, 13:33

Neka se ovi nasi opamete i srede to oko "predsjednika" da ne ispastamo, a kako stvari stoje nece nista napravit.
× Plava krv ispod koze ×

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.