NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

Slobodanpad1945
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 10 nov 2012, 11:59

NOGOMET - Prva liga FBiH - 14. kolo, Kakanj, subota 13:00 h

Rudar - Bratstvo

Bratstvo će u predzadnjem kolu Prve lige gostovati u Kaknju. Računica je jasna, gračanlijama je za jesenju titulu potrebno 6 bodova, dvije pobjede u zadnja dva kola. A zadnja dva susreta su sve samo ne lagani. Prvo slijedi gostovanje u Kaknju, kod tradicionalno neugodnog Rudara, protiv kojeg Bratstvo ima samo jednu pobjedu u zadnjih 6 utakmica. U Kaknju je gračanička ekipa uspjela osvojiti samo bod u tri zadnje utakmice. Međutim, treba dodati da je ranijih godina Rudar bio dosta kvalitetniji tim i da su redovno bili kandidati za sami vrh tabele. To ove sezone nije slučaj, jer Rudar igra jednu od lošijih polusezona u zadnjih nekoliko godina. Trenutno su 11. sa samo 17 osvojenih bodova čak 10 manje od drugoplasiranog Bratstva. Rudar je ove sezone već gubio bodove na domaćem terenu i to u susretima protiv Viteza i Budućnosti gdje je bilo neriješeno a Sloboda je slavila.

Bratstvo je trenutno mnogo kvalitetnija ekipa ali svejedno će izabranici Nusreta Muslimovića teško do bodova na ovom vrućem gostovanju, jer se domaćini moraju vaditi zbog nekih ranijih kikseva a eventualni poraz gurnuo bi domaću ekipu u samo dno prvoligaške tabele. Gračanlijama sa druge strane igra samo pobjeda ukoliko žele da ostvare ambiciju i da postanu jesenji prvaci. Ekipa Viteza trenutno je prva sa 2 boda više od Bratstva a u ovom kolu na domaćem terenu dočekuju neuvjerljivu ekipu Goražda. Ukoliko pobjede, u što ne treba sumnjati, Bratstvu ni bod iz Kaknja ne bi pomogao jer bi uoči zadnjeg kola Vitez imao 4 boda više. Toga su svjesni u taboru žuto-plavih sa stadiona Luke pa najavljuju dobru igru u Kaknju i borbu za bodove.

Rudar i Bratstvo u ovaj susret ulaze u različitom raspoloženju. Domaći sa porazom iz Goražda a Bratstvo sa fantastičnom pobjedom do 6:0 protiv Branitelja i sa vjerovatno najboljom ovosezonskom utakmicom. U ekipi Bratstva nema problema, nema povrijeđenih i suspendovanih igrača tako da svi spremno konkurišu za utakmicu protiv Rudara. Kompletna sjajna polusezona Bratstva kulminaciju će imati u zadnjih 180 minuta u dva susreta protiv Rudara i Viteza. Šteta bi bila da ekipa koja je najvećim dijelom držala vodeću poziciju tokom polusezonu tu i ne prezimi ali za taj podvig potrebno je odigrati još dvije sjajne utakmice.

Susret u Kaknju igra se sutra sa početkom u 13 sati a sudit će ga Josip Kožul iz Širokog Brijega.

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 10 nov 2012, 12:49

Slobodanpad1945 je napisao/la:
Susret u Kaknju igra se sutra sa početkom u 13 sati a sudit će ga Josip Kožul iz Širokog Brijega.
Opet Kozul :roll: :roll:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 10 nov 2012, 14:16

SRAMOTA
Undici stelle - ACM 1899

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 10 nov 2012, 14:36

Sramota itekako...
Sta vi mislite dali je tekma prodana.
Ja mislim da je to nk vitez potplatio nase da izgube..
Zadnja izmjena: NkBratstvoGracanica, dana/u 10 nov 2012, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 10 nov 2012, 15:06

NkBratstvoGracanica je napisao/la:Ma pusti onog d*gena ''nkvitez'' laze, ko' da gledam...

nevalja se vrijedati,nista ja nisam slagao.vidis i sam koliko je bratstvo u kaknju izgubilo ;) ali to degen mi mozes reci uzivo 15.kolo u Gračanici ako imas hrabrosti jer dolazim da gledam utakamicu. ;)

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 10 nov 2012, 15:54

nkvitez je napisao/la:
NkBratstvoGracanica je napisao/la:Ma pusti onog d*gena ''nkvitez'' laze, ko' da gledam...

nevalja se vrijedati,nista ja nisam slagao.vidis i sam koliko je bratstvo u kaknju izgubilo ;) ali to degen mi mozes reci uzivo 15.kolo u Gračanici ako imas hrabrosti jer dolazim da gledam utakamicu. ;)
Care dodji ti al neidi u sektor ''b'' ili ''c'' tvoje je mjesto u sektoru ''a'', mozes poginut ;)

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 10 nov 2012, 16:02

NkBratstvoGracanica je napisao/la:
nkvitez je napisao/la:

Care dodji ti al neidi u sektor ''b'' ili ''c'' tvoje je mjesto u sektoru ''a'', mozes poginut ;)

care docu ja i u te druge sektore samo se ti pokazi da vidim kakav si kad vec imas muda,a ne sakrivati se iza mase ;)

zapata
Kontakt:

Post Postao/la zapata » 10 nov 2012, 16:05

bravo prvo vi pa onda vas bravo pa kako je to moguce takve dvije utakmice jeli ovo oprostaj od premijer lige ili...

IgorVisent
Kontakt:

Post Postao/la IgorVisent » 10 nov 2012, 16:12

NkBratstvoGracanica je napisao/la:Sramota itekako...
Sta vi mislite dali je tekma prodana.
Ja mislim da je to nk vitez potplatio nase da izgube..
Da je utakmica prodana, bilo bi 1:0, 2:1. Ljudi su ih posteno pobijedili, i zasluzuju cestitke. Ovo sto se desilo ekipi je neobjasnjivo. Zadnje 2 utakmice totalna suprostnost, ali eto, desava se. The show must go on ;)
Diavolo. ACM

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 10 nov 2012, 16:27

Casp3r je napisao/la:Komšije sl. 2 kola obje pobjede, zar ne? - Evo ja ću malo uraniti i čestitati Vam na prvom mjestu na kraju jesenjeg djela sezone! :)

malo si ipak uranio! ;) :arrow: ali hvala na cestitkama 8-)

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 10 nov 2012, 16:32

nkvitez je napisao/la:
Casp3r je napisao/la:Komšije sl. 2 kola obje pobjede, zar ne? - Evo ja ću malo uraniti i čestitati Vam na prvom mjestu na kraju jesenjeg djela sezone! :)

Hajde nema potrebe za provokacijama :!:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 nov 2012, 17:16

Ipak niste za premijer lige,ovo je stvarno previse. A ovaj sto pise da nije vitez podplatio pa ima pravo dati nagradu da vas pobijede i kakve veze to ima sa vasom ekipom.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 10 nov 2012, 17:17

nkvitez je napisao/la:
Pa druže, ti si jedan od normalnijih ovdje, čemu potreba za ovim? ;)

PS Komšije, jesu to privatnici ipak odustali? (Nemoj da neko ovo shvati kao provokaciju, ozbiljno pitam)

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 10 nov 2012, 17:36

Casp3r je napisao/la:
nkvitez je napisao/la:
Pa druže, ti si jedan od normalnijih ovdje, čemu potreba za ovim? ;)

PS Komšije, jesu to privatnici ipak odustali? (Nemoj da neko ovo shvati kao provokaciju, ozbiljno pitam)
Ma zaista je ovo šok za sve Gračanlije.Prošlo kolo dobili smo Branitelj čak 6:0 a sada isti rezultat uz naš počasni pogodak :?:
Primili smo golova koliko nismo u cijeloj sezoni :?
Ovdje je uprava uradila veoma loš pos'o.Zna se šta je trebalo učiniti u ovoj utakmici.
Opet, ukoliko ako bog da pobijedimo ovdje Vitez, to je samo 2 boda i opet smo u igri.Ali, neshvatljivo mi je da su nas pobijedili sa 6:1 :shock:

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 10 nov 2012, 17:41

Ma zaista je ovo šok za sve Gračanlije.Prošlo kolo dobili smo Branitelj čak 6:0 a sada isti rezultat uz naš počasni pogodak :?:
Ovdje je uprava uradila veoma loš pos'o.Zna se šta je trebalo učiniti u ovoj utakmici.
Opet, ukoliko ako bog da pobijedimo ovdje Vitez, to je samo 2 boda i opet smo u igri.Ali, neshvatljivo mi je da su nas pobijedili sa 6:1 :shock:
Ma druze, lopta je okrugla, sve je moguce u fudbalu..Sad pobijedite Viteza i sledeca sezona juris na PL

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 10 nov 2012, 17:42

Casp3r je napisao/la: PS Komšije, jesu to privatnici ipak odustali? (Nemoj da neko ovo shvati kao provokaciju, ozbiljno pitam)
Pitam jer sam načuo da je bio taj neki sastanak "moćnika" ovu sedmicu i rasprava o PL, pa zato rekoh možda znate više od mene...

Ja sam se zaprepastio na ovoliko rezultatu... stvarno šteta.

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 10 nov 2012, 17:43

terabajt je napisao/la:Ipak niste za premijer lige,ovo je stvarno previse. A ovaj sto pise da nije vitez podplatio pa ima pravo dati nagradu da vas pobijede i kakve veze to ima sa vasom ekipom.
Jarane hajd vrati se na moj post, pa malo ga proformulisi.. ;)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 nov 2012, 17:49

NkBratstvoGracanica je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Ipak niste za premijer lige,ovo je stvarno previse. A ovaj sto pise da nije vitez podplatio pa ima pravo dati nagradu da vas pobijede i kakve veze to ima sa vasom ekipom.
Jarane hajd vrati se na moj post, pa malo ga proformulisi.. ;)
Izvinjavam se ,pogresno sam skontao :mrgreen: :mrgreen: .

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 10 nov 2012, 17:51

NOGOMET - Prva liga FBiH 14. kolo - Kakanj

Rudar - Bratstvo 6 : 1 (3:0)
4:1-Pantić

Bratstvo je sa velikim nadanjima otputovalo na gostovanje u Kakanj. Najavljivana je dobra igra i borba za sva tri boda koja bi ekipu ostavila u šansi da se u zadnjem kolu na domaćem terenu bori za titulu jesenjeg prvaka.
Epilog kakanjskih 90 minuta igre je poniženo, deklasirano i osramoćeno Bratstvo. Domaćini su slavili sa visokih 6:1, sa po 3 gola u svakom poluvremenu. Ovaj jedan Bratstva skoro da ništa i ne znači.

Sve ono što je strpljivo građeno tokom prethodnih 13 kola Prve lige, gračanlije su prosule u samo jednom susretu. Poznato je bilo da će Bratstvo u Kaknju igrati protiv tradicije, protiv neugodnog rivala kojemu su bodovi bili prijeko potrebni ali i sa dodatnim psihološkim pritiskom borbe sa sami vrh tabele. Na kraju ekipa nije adekvatno odgovorila niti na jedan od ovih izazova, čak šta više, nakon visokog poraza u Kaknju treba se ponovo zapitati šta i koliko može ovaj sastav Bratstva?

Rudar je kao domaćin ove sezone u svim utakmicama postigao 9 golova a protiv jedne od najboljih ekipa u ligi sa najboljom odbranom u samo 90 minuta igre domaćini su postigli čak 6. Bratstvo je sa druge strane ostalo jedna od najboljih gostujućih ekipa, barem po bodovima ali sa ovim porazom kompromitovali su i svoj kredibilitet ali i položaj na tabeli. Malo je ko mogao vjerovati da će ekipa doživjeti ovako strmoglavi fijasko ali eto i to se desilo. Osjetile su gračanlije ono što je u prošlom kolu u Gračanici na svojoj koži osjetila ekipa Branitelja.

Ovako visok poraz ne samo što je sramotan nego je i nedopustiv, pogotovo ako iz jednog tabora (Bratstvo) najavljuju čak i borbu za Premijer ligu.

Samo poraz ne boli koliko način na koji je stigao a to sebi jedna ekipa poput Bratstva nebi smjela dozvoliti.

Ipak, iako poraženi, igrači Bratstva moraju nastaviti sa daljim dobrim radom, što prije zaboraviti ovaj bolan poraz i okrenuti se susretu protiv Viteza. Ništa nije izgubljeno, Vitez jeste zaslužio titutlu jesenjeg prvaka ali do kraja prvenstva ima još puno utakmica i puno bodova. Prva naredna zadaća je domaća pobjeda upravo protiv jesenjeg prvaka ekipe Viteza u narednom kolu na domaćem terenu.

esprit
Kontakt:

Post Postao/la esprit » 10 nov 2012, 22:37

Ocito je da danas nesto nije stimalo, domacini nabrijani do maximuma ,,
em gori pod nogama, em dolazi ekipa koja zeli naslov prvaka, sve u svemu
zasluzena pobjeda domacina , ali nit je ovo danas odraz pravog stanja u Bratstvu niti u Kaknju
problem postoji nekakav ocito treba ga rijesiti u ova 2 dana i max. se pripremiti za Vitez
(maximalno kao i Rudar protiv nas ) i ne podleci pritisku koji je sada jos veci
na ekipi Bratstva jer samim remijem ili porazom ova sezona za naslov je gotova.
Nista nije izgubljenoi i prije utakmice se pretpostavljalo da ce Bratstvo u Kaknju doziviti poraz
sto se nazalost i obistinilo samo sto niko nije ocekivo ovako visok poraz ali sta je tu je.
Pobjeda u subotu na Lukama vraca Bratstvo u utrku za prvaka s tim sto ce u proljece imati bolji i laganiji raspored
od direktnog konkurenta Viteza da podsjetim da i u 16. kolu (proljetnom)je Bratstvo domacin dok je Vitez
opet gost i to u Visokom a poslije u cini mi se 22.i 23. kolu ponovo Bratstvo igra 2 domace utakmice dok ce Vitez biti gost .. znaci nista nije izgubljeno DA PODSJETIM DA IMAMO NAJVISE BODOVA DONESENIH IZ GOSTIJU prezimili na prvom ili drugom mjestu isto je bitno je samo
dobiti u subotu na Lukama ... znaci sto bolje pripremiti se za subotu... nadam se da je ovaj poraz
malo "hlupio u glavu "i igrace i strucni stab i da ce motivacije biti vise nego dovoljno..
Nase je da se u subotu okupimo u sto vecem broju i da podrzimo nase igrace
u abd novoj pobjedi... znam da mojhe grlo nece izdati

BRATSTVO ... BRATSTVO... BRATSTVO...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bihac1299, Venom i 12 gostiju.