Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoName
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la NoName » 18 maj 2009, 15:16

Obzirom da je prvak u Njemačkoj već poznat :D :D :D meni je sad sve interesantnija utrka evropskih velikana za Edinom. Čak i inicijalne ponude su oko 20 mil. eura, Wolfsi su isto ko fol zapeli da ga zadrže, veliki broj potencijalnih kupaca, sve će to rezultirati jednim vrhunskim transferom. Po meni, ako se u utrku ozbiljno uključe svi oni koji su spominjani, nema šanse da Edin ode ispod 25 mil., što i jeste neka realna vrijednost za ovakvog igrača.

Moja je velika želja da vrijednost transfera bude preko 25 mil. jer onda bi to bio rekord, koliko sam mogao upratiti, za jednog igrača iz BL. Do sada rekord drži Owen Hargreaves sa 25 mil. Eur. IZVOR: http://transfermarkt.de/de/wettbewerb/L ... korde.html.

Mislim da će Edin ipak završiti u Premiershipu jer sa svojim karakteristikama može apsolutno zadovoljiti sve zahtjeve tamošnjeg stila igre. Obje noge, glava, tehnika, pregled igre, nesebičnost itd. su kao stvoreni za Englesku. Također, ja se ne bih bunio da završi u nekoj ekipi kao što je Totenham ili Man. City jer je engleska liga zanimljivija od Lige prvaka iako bih naravno volio da ga iduće godine gledam i u LP. Jedna ili dvije sezone adaptacije u nekom od ovih klubova i onda neki transfer od 50 mil. Eur :D :D

Isto tako, jedini način da se obori rekord od 25 mil. Eur po transferima iz Bundeslige jeste da ga kupi neki klub iz Premiershipa. Niko drugi nema dovoljno novca danas. Također, ako neko danas plati 25 mil. Eura to je isto kao nekih 40 mil. Eur prije 2-3 godine. Recesija radi svoje.

Malo sam ovo nabacao ali nadam se da je suština jasna. Na kraju krajeva ovdje svi želimo samo najbolje za naše zmajeve :D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 15:23

NoName je napisao/la:Obzirom da je prvak u Njemačkoj već poznat :D :D :D meni je sad sve interesantnija utrka evropskih velikana za Edinom. Čak i inicijalne ponude su oko 20 mil. eura, Wolfsi su isto ko fol zapeli da ga zadrže, veliki broj potencijalnih kupaca, sve će to rezultirati jednim vrhunskim transferom. Po meni, ako se u utrku ozbiljno uključe svi oni koji su spominjani, nema šanse da Edin ode ispod 25 mil., što i jeste neka realna vrijednost za ovakvog igrača.

Moja je velika želja da vrijednost transfera bude preko 25 mil. jer onda bi to bio rekord, koliko sam mogao upratiti, za jednog igrača iz BL. Do sada rekord drži Owen Hargreaves sa 25 mil. Eur. IZVOR: http://transfermarkt.de/de/wettbewerb/L ... korde.html.

Mislim da će Edin ipak završiti u Premiershipu jer sa svojim karakteristikama može apsolutno zadovoljiti sve zahtjeve tamošnjeg stila igre. Obje noge, glava, tehnika, pregled igre, nesebičnost itd. su kao stvoreni za Englesku. Također, ja se ne bih bunio da završi u nekoj ekipi kao što je Totenham ili Man. City jer je engleska liga zanimljivija od Lige prvaka iako bih naravno volio da ga iduće godine gledam i u LP. Jedna ili dvije sezone adaptacije u nekom od ovih klubova i onda neki transfer od 50 mil. Eur :D :D

Isto tako, jedini način da se obori rekord od 25 mil. Eur po transferima iz Bundeslige jeste da ga kupi neki klub iz Premiershipa. Niko drugi nema dovoljno novca danas. Također, ako neko danas plati 25 mil. Eura to je isto kao nekih 40 mil. Eur prije 2-3 godine. Recesija radi svoje.

Malo sam ovo nabacao ali nadam se da je suština jasna. Na kraju krajeva ovdje svi želimo samo najbolje za naše zmajeve :D
Bez brige, ruski tajkun Roman Abramovič će za bh. reprezentativca i udarnu špicu njemačkog Wolfsubrga iskeširati veliku sumu novca, siguran sam u to. Možda čak i 30 miliona eura, a City i Tottenham, bar meni, nisu klubovi u kojima bi ovaj "zmaj" pružao prave partije, i nebih da surađuje sa onim Luka Modrićem, jer bi HTV i hrvatski mediji ostali uskraćeni za poteze i golove njihova "najboljeg igrača svijeta" ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 maj 2009, 15:43

Knele je napisao/la:Bez brige, ruski tajkun Roman Abramovič će za bh. reprezentativca i udarnu špicu njemačkog Wolfsubrga iskeširati veliku sumu novca, siguran sam u to. Možda čak i 30 miliona eura, a City i Tottenham, bar meni, nisu klubovi u kojima bi ovaj "zmaj" pružao prave partije, i nebih da surađuje sa onim Luka Modrićem, jer bi HTV i hrvatski mediji ostali uskraćeni za poteze i golove njihova "najboljeg igrača svijeta" ;)
:D :D :D

Jasno mi je šta govoriš. Nije ni meni neka posebna želja da zaigra u ovim klubovima ali kontam da je bolje da bude na očima onim pravim klubovima, kao što su ManUtd, Liverpool, Chelsea ili Arsenal. On će ipak morati da dokaže kvalitet i u Premiershipu a za to bi puno više prilike imao u ovim manjim klubovima. Dalje, period adaptacije nikad nije lagan. Jezik, stil igre, nova sredina generalno i sl. mogu negativno uticati na njega. Iako, maximalno vjerujem u Džeksona, ipak trebamo biti strpljivi. Pred njim je, aBd, još 12-13 godina aktivnog igranja i ima on vremena da pohara Evropu :D :D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 18 maj 2009, 16:20

jedva cekam da procitam vijest: dzeko najbolji fudbaler svijeta za godinu 2010... dzeko osvojio zlatnu kopacku.. osvojio sa liverpoolom ligu prvaka, premier ship, supec cup evrope, fa kup i sa reprezentacijom bih dosao do cetvrfinala svjetskog prvenstva u j. africi...

mislim da je 2010 njegova godina...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Boubacar Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Boubacar Dialiba » 18 maj 2009, 16:37

Tekst na glavnoj stranici je smiješan. Iz Teplica je otišao za 4 miliona eura, a iz ŽELJE za 50.000 eura. Ne znam kako dolazite do tih svojih cifri. Onako iz glave?! A još kad se uzme u obzir da je ŽELJO i od transfera u Wolfsburg dobio dio i da će vjerovatno i od ovog sad, rekordnog, dobiti dio, onda ismijavanje ovih početnih 50.000 eura za potpuno neafirmisanog igrača nema smisla. Pa vi objavljujte da je to 20.000, 10.000, 1.000... Da bude što senzacionalnije!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 18 maj 2009, 16:41

ma vidjecete vi slijedece sezone kako ce dzekson harat evropom akbgd
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 18 maj 2009, 17:13

Boubacar Dialiba je napisao/la:Tekst na glavnoj stranici je smiješan. Iz Teplica je otišao za 4 miliona eura, a iz ŽELJE za 50.000 eura. Ne znam kako dolazite do tih svojih cifri. Onako iz glave?! A još kad se uzme u obzir da je ŽELJO i od transfera u Wolfsburg dobio dio i da će vjerovatno i od ovog sad, rekordnog, dobiti dio, onda ismijavanje ovih početnih 50.000 eura za potpuno neafirmisanog igrača nema smisla. Pa vi objavljujte da je to 20.000, 10.000, 1.000... Da bude što senzacionalnije!
nije otisao za 4 miliona... vec za 2.500 000.... a iz zelje je otisao za 20 000...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 18 maj 2009, 17:20

adnan_hz je napisao/la:jedva cekam da procitam vijest: dzeko najbolji fudbaler svijeta za godinu 2010... dzeko osvojio zlatnu kopacku.. osvojio sa Chelsea-em ligu prvaka, premiership, supec cup evrope, fa kup i sa reprezentacijom bih dosao do titule svjetskog prvaka u j. africi...

AMIN!!!!

Sorry za korekcije, morala sam :D :D :D
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 18 maj 2009, 20:13

nece njega wolfsburg tako lako pustiti
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 18 maj 2009, 20:17

FK Sarajevo je napisao/la:nece njega wolfsburg tako lako pustiti
al nece ni drugi klubovi od njega tako lako odustati.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2009, 20:45

Otići će on za dobru lovu. Da je ostao Magath , ostao bi i on. Veliki talenat, neka samo ima konstancu i to je to. Može biti bolji od Ibrahimovićam imamju jak tim kao repka, imam sjajne mlade igrače. U ovome trenutko je sve lijepo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2009, 20:50

Wolfsburg mora reci cijenu, a ostalo je na Dzeki i eventualnom novom klubu. Ovo je tipicna propaganda podizanja cijene igraca.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 18 maj 2009, 20:51

adnan_hz je napisao/la:jedva cekam da procitam vijest: dzeko najbolji fudbaler svijeta za godinu 2010... dzeko osvojio zlatnu kopacku.. osvojio sa liverpoolom ligu prvaka, premier ship, supec cup evrope, fa kup i sa reprezentacijom bih dosao do cetvrfinala svjetskog prvenstva u j. africi...

mislim da je 2010 njegova godina...
Legendo.. :D
Mislio sam da sam ja taj optimista i covjek koji na visoko uzdize sve sto je nase :D
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 18 maj 2009, 21:01

lejla je napisao/la:
al nece ni drugi klubovi od njega tako lako odustati.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pratim Chelsea od malih noga. Imam dres kad sam išao u osnovnu školu. Hehehe. Nego, član sam foruma Chelsea ima jedno petšest godina. Džeko mi je drag ko brat, ali ovo ti govorim samo da me napadneš. Vjeruj mi, da im nije trenutno na pameti. Bar na forumu, a to su momci koji žive za taj klub čitav život. On je za njih samo jedan napadač kojeg je krenulo ove godine. Nema nijednu tekmu lige prvaka, najjači protivnik kojem je dao gol je Bayern. Pošto oni hoće iduće godine da osvoje sve što se može osvojiti, Roman je odriješio kesu do kraja. Pod A im je trio Anceloti- Kaka - Pirlo. Drogba im je obrukao ponos nakon tekme sa Barcom i hoće da ga se riješe ( opaaa, u nas bi bio narodni heroj ). Cuckaju Ibrahimovića i Adebayora. Tako vjerovatno i drugi klubovi sa velikim ciljevima koji mogu da plate 30 miliona. Al danas niko nema te pare za lutriju. Realno. Po meni, za Edina je najbolje da još godinu ostaje u Wols. i da zabija u LP. Tamo je Tito i imaće priliku. Abd i da zabije Furiji. To su ti golovi koji prebacuju...

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 18 maj 2009, 21:07

carina je napisao/la:
lejla je napisao/la:

Pratim Chelsea od malih noga. Imam dres kad sam išao u osnovnu školu. Hehehe. Nego, član sam foruma Chelsea ima jedno petšest godina. Džeko mi je drag ko brat, ali ovo ti govorim samo da me napadneš. Vjeruj mi, da im nije trenutno na pameti. Bar na forumu, a to su momci koji žive za taj klub čitav život. On je za njih samo jedan napadač kojeg je krenulo ove godine. Nema nijednu tekmu lige prvaka, najjači protivnik kojem je dao gol je Bayern. Pošto oni hoće iduće godine da osvoje sve što se može osvojiti, Roman je odriješio kesu do kraja. Pod A im je trio Anceloti- Kaka - Pirlo. Drogba im je obrukao ponos nakon tekme sa Barcom i hoće da ga se riješe ( opaaa, u nas bi bio narodni heroj ). Cuckaju Ibrahimovića i Adebayora. Tako vjerovatno i drugi klubovi sa velikim ciljevima koji mogu da plate 30 miliona. Al danas niko nema te pare za lutriju. Realno. Po meni, za Edina je najbolje da još godinu ostaje u Wols. i da zabija u LP. Tamo je Tito i imaće priliku. Abd i da zabije Furiji. To su ti golovi koji prebacuju...
sto im je Drogba obrukao ponos :?: pa svaki normalan fudbaler bi bio izrevoltiran onim sto im je napravi0 Ovrebo... ;)
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 18 maj 2009, 21:10

hehehe ja bi sudiju masakriro pa makar karijeru završio. Ali, eto. čudna je to sorta. Sun, novine, deset dana ga iza kritikovale. Sad će FA razmatrati da mu zabrane nastup jedno izvjesno vrijeme. A jbg, majstore, zato su valjda oni tu gdje jesu, a mi gdje jesmo.

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 18 maj 2009, 21:11

Po meni odlazak Džeke u Chelse( ako ikad dođe do toga) bi bio potpuni promašaj, igrač kao što je on treba da igra 90 min. na terenu, a tamo to sigurno nebi, jer jedan takav klub ima najmanje po tri rasna strijelca ala Džeko i koliko je takvi kao on prošlo kroz taj klub i karijera im je krenula samo nizlaznom putanjom, stoga ili neka ostane još jednu godinu u Wolf. pa šta bog da ili možda neki klub sa manjim fondom zvijezda-igrača u kojem će on ponovo doći do izražaja. Ja navijam da on ode u Arsenal, nema dalje.
SAMO ŽELJO

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 18 maj 2009, 21:22

slažem se. Mada, po meni, ako Miske ode iz kluba, mora bježat negdje. Ne može sam tu igrat. Džeko je tipa igrača koji traži loptu, a koji, opet, sve s loptom zna. Ja trenutno natežem npr; Totenham ili slične klubove koji igraju s dva playa. Modrić, Lennon. Chelsea bi mi bio san snova. Zamisljam, Lampard, Balack, Deco, Cole, Essien, Pirlo, Kaka i svi mu guraju loptu. Hahahahah . Perverzija......Svako drugo dijete u BiH bi dobilo ime Edin...Al, jbg, polako. Step by step

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 18 maj 2009, 22:00

carina je napisao/la: Pratim Chelsea od malih noga. Imam dres kad sam išao u osnovnu školu. Hehehe. Nego, član sam foruma Chelsea ima jedno petšest godina. Džeko mi je drag ko brat, ali ovo ti govorim samo da me napadneš. Vjeruj mi, da im nije trenutno na pameti. Bar na forumu, a to su momci koji žive za taj klub čitav život. On je za njih samo jedan napadač kojeg je krenulo ove godine. Nema nijednu tekmu lige prvaka, najjači protivnik kojem je dao gol je Bayern. Pošto oni hoće iduće godine da osvoje sve što se može osvojiti, Roman je odriješio kesu do kraja. Pod A im je trio Anceloti- Kaka - Pirlo. Drogba im je obrukao ponos nakon tekme sa Barcom i hoće da ga se riješe ( opaaa, u nas bi bio narodni heroj ). Cuckaju Ibrahimovića i Adebayora. Tako vjerovatno i drugi klubovi sa velikim ciljevima koji mogu da plate 30 miliona. Al danas niko nema te pare za lutriju. Realno. Po meni, za Edina je najbolje da još godinu ostaje u Wols. i da zabija u LP. Tamo je Tito i imaće priliku. Abd i da zabije Furiji. To su ti golovi koji prebacuju...
pa ko je rekao da sam ja za to da edin ode iz wol????? tamo je hadzija, aBd sljedece godine u LP da zabije par golova, pa tek onda u moj omiljeni klub...... :D :D
Didier Drogba

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 18 maj 2009, 22:03

bez 35 miliona price nema,covjek je najbolji evropski igrac

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: izdzezveubrazil, Sheyi i 32 gosta.