BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- storm_raider
- Kontakt:
Re: BiH Talenti u Evropi
Ma decko je rekao da je kontaktirao ove nase iz Saveza, ali ga niko nije zvao.. on zeli da igra za BiH, ali izgleda da je digao ruke.. i on i njegov brat.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- miralem444
- Kontakt:
ozbiljno ovo kazem ova dva momka nebudul igrali na BIH..iljo mmunibe...cuvajte se...pa dosta vas je vise...pa recite kolko vam treba para...skupljat cemo vam samo da idete vise...
Zadnja izmjena: miralem444, dana/u 18 jul 2009, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
mogu igrati za BiH ali samo gostujuce utakmice jermiralem444 je napisao/la:ozbiljno ovo kazem ova dva momka nebudul igrali na BIH..iljo mmunibe...cuvajte svoje najmilije...
©Lionel Messi© says:
ja sam bijo jedan put
©Lionel Messi© says:
ali mislim necu vise otic

- rob do bagro
- Kontakt:
bila bi stvarno steta da ne igra za nas pa dokle vise vako
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Nije toliko bitan ovaj s' kojim smo razgovarali, bitan je njegov brat koji je u Arsenalu. Ne kažem da se trebamo odreći ovog' starijeg, ali mislim da bi se malo više trebali fokusirati na Seada.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- NoName
- Kontakt:
Digao ruke sa 16 godina? Pa ko ga onda hebe za šta. Ako hoće bujrum, ako neće sretno mu bilo u Švicarskoj reprezentaciji.storm_raider je napisao/la:Ma decko je rekao da je kontaktirao ove nase iz Saveza, ali ga niko nije zvao.. on zeli da igra za BiH, ali izgleda da je digao ruke.. i on i njegov brat.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
talenata je bilo i biti ce. od bh nogometasa "zive" najvise hrvatska, a iza nje srbija i slovenija, pa do austrije, svedske itd. najveci problem je u nasem savezu. mi nemamo nikakav skauting. hns ima skaute po cijelom svijetu i gdje god iskoci neki igrac koji bi mogao igrati za hr oni su odmah na licu mjesta i nude. ovo ne vazi samo sa noomet nego i za sve ostale spotove. tolike pare idu bezveze, bolje da osiguraju uvjete za sportase. ove sada cemo vidjeti sta ce biti sa delacem, bodulom, jajalom, begovicem, vrancicem, saricem i drugima
Anel Vilić, 16-todišnji mladić o kojem smo pisali prije nekoliko mjeseci kao velikom talentu koji je za samo jednu sezonu postigao 125 golova, potpisao je ugovor sa Fortunom iz Kolna.
Mladi Vilić je prije nekoliko godina kao pionir sticao afirmaciju u ovom klubu da bi karijeru nastavio u Aachenu te Victoriji iz Kolna.
Novi Anelov klub se takmiči u prvoj Bundes ligi za igrače do 18 godina.
Zadovoljan sam potpisanim ugovorom, imao sam ponudu i Bochuma ali nema velike razlike jer se oba tima takmiče u prvoj Bundes ligi. Fortunu sam izabrao iz razloga jer živim u Kolnu, a mnogi igrači koji igraju u Fortuni karijeru nastave u Kolnu, ako posjeduju kvalitet naravno rekao je Vilić, te dodao:
Tokom ljetne pauze dobio sam poziv u kamp mladih i talentovanih igrača u Njemačkoj koji bi uskoro konkurisali za nastup U-17 reprezentacije Njemačke ali sam takav poziv odbio jer sam još davno rekao da je BiH moja zemlja.
Na meni je da radim i nastavim trenirati pa da u budućnosti dobijem poziv iz moje Bosne i Hercegovine.
Nadam se da će naredna sezona biti upola dobra kao prošla, konkurencija će biti jaka ali vjerujem u sebe, rekao nam je Anel Vilić.
Mladi Vilić je prije nekoliko godina kao pionir sticao afirmaciju u ovom klubu da bi karijeru nastavio u Aachenu te Victoriji iz Kolna.
Novi Anelov klub se takmiči u prvoj Bundes ligi za igrače do 18 godina.
Zadovoljan sam potpisanim ugovorom, imao sam ponudu i Bochuma ali nema velike razlike jer se oba tima takmiče u prvoj Bundes ligi. Fortunu sam izabrao iz razloga jer živim u Kolnu, a mnogi igrači koji igraju u Fortuni karijeru nastave u Kolnu, ako posjeduju kvalitet naravno rekao je Vilić, te dodao:
Tokom ljetne pauze dobio sam poziv u kamp mladih i talentovanih igrača u Njemačkoj koji bi uskoro konkurisali za nastup U-17 reprezentacije Njemačke ali sam takav poziv odbio jer sam još davno rekao da je BiH moja zemlja.
Na meni je da radim i nastavim trenirati pa da u budućnosti dobijem poziv iz moje Bosne i Hercegovine.
Nadam se da će naredna sezona biti upola dobra kao prošla, konkurencija će biti jaka ali vjerujem u sebe, rekao nam je Anel Vilić.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- el-fighter
- Kontakt:
Ovo je nevjerovatno, gdje god se okreneš neki bosanski talenat. Nadam se da će bar polovica ovih igrača nekada zaigrati za BiH jer vidim da ih ima koji odbijaju velesilu Njemačku, samo da bi zaigrali za svoju zemlju. Ovom Anelu želim sve najbolje u životu i da što prije obuče dres naše repke.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
a jakih mi klubova, sve sami njemacki drugoligasi i treceligasi. i sa time bi mi trebali u vrh evropskoga nogometa
Šta očekuješ od klinaca koji imaju 16-17 godina. Da igraju u Interu, Realu, Manchesteru, Bayernu? Valjda je to najpravilniji način razvijanja, igraš u malom klubu i standardan si, da bi došao kao kompletan igrač u veći klub. Ili je bolje biti na klupi u većem klubu pa propasti...??
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
u danasnje doba ako si talenat sa sedamnaest te kupuju veliki klubovi i salju te na pozajmicu dvije godine. sve ostale možemo nazvati pečenjak igrači. igraci koji su odrasli u evropi su kao juniori bili igraci poznatih klubova. ovi nasi domaci su posebna prica i na njih treba posebno obratiti pozornost
- miralem444
- Kontakt:
care tako trebamo nazvat i EDINA DZEKU jel...jer kolko ja znam on je karijeru zapoceo u zelji,pa je iz zelje presao u teplice(a nije presao u mancester,milan...) ,a svi znamo kakav je sad majstor....ej care 17 igrac na svijetu priznaj da to nije mala stvar jednog vilju je ostavio iza sebe..i daj molim te saberi se malo...samo nek ima talenata pa makar oni igrali u trecoj ligi bosane i hercegovine..bh hrvat je napisao/la:u danasnje doba ako si talenat sa sedamnaest te kupuju veliki klubovi i salju te na pozajmicu dvije godine. sve ostale možemo nazvati pečenjak igrači. igraci koji su odrasli u evropi su kao juniori bili igraci poznatih klubova. ovi nasi domaci su posebna prica i na njih treba posebno obratiti pozornost
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
neki bi trebali malo bolje pročitati, kao sto rekoh na nase mlade talentirane igrace iz bih bi trebali posebno obratiti pozornost a ne da pratimo neke iz njemackoga treceligasa. upravo je najbolji primjer edin dzeko
evo malo i od mene koja kila ovih talenata
golman:
azinovic
delac
odbrana:
cejvanovic
džinić
sudic
hrustic
sredina:
peljto
h.beslija
bačinović
bukva
napadaci:
avdic
sarić nikola
kurtalic
đurić
salkić
znam da su neki stariji od 20 god. ali sam ih mislio prvenstveno za u-21 toliko od mene

golman:
azinovic
delac
odbrana:
cejvanovic
džinić
sudic
hrustic
sredina:
peljto
h.beslija
bačinović
bukva
napadaci:
avdic
sarić nikola
kurtalic
đurić
salkić
znam da su neki stariji od 20 god. ali sam ih mislio prvenstveno za u-21 toliko od mene
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
U pravu si care,jedino se moramo bojati da ne zaigraju za Ceskubh hrvat je napisao/la:neki bi trebali malo bolje pročitati, kao sto rekoh na nase mlade talentirane igrace iz bih bi trebali posebno obratiti pozornost a ne da pratimo neke iz njemackoga treceligasa. upravo je najbolji primjer edin dzeko

Tracy McGrady!!!
-
- Kontakt:
Sto svi napadate tu djecu,nisu ona kriva.Oni vole loptu,vole da igraju i san je svakom da igra za repku BiH.Pustite reko onaj...reko ovaj...sve njihove odluke donose krvopije MENADZERI a i BABO,kome zine guza za pare,NEDIRAJTE NAM RAVNICU,NEKA JE CISTA I RAVNA.....
Omar Baljić u Bohumu
Junior švicarskog Bazela priključio se prvom timu bundesligaša...
19.07.2009.
Omar Baljić nastavit će karijeru u Njemačkoj, nakon što je dogovorio prelazak iz švicarskog Bazela u Bohum.
Sin proslavljenog bh. fudbalera Mirsada Baljića, legende Željezničara, posredstvom menadžera Dine Pašalića došao je u Bohum i bit će priključen prvom timu iako je još uvijek junior (rođen 5. oktobra 1990. godine).
Na utakmici protiv švicarskog Vila (3:1 za Bohum) Baljić je igrao čitavo drugo poluvrijeme zamijenivši najboljeg igrača ovog tima Slavomira Šestaka.
- Trenirao je i igrao utakmice za Bohum, i Nijemci su se oduševili. Iako je Bazel želio da Omar ide na posudbu, mislim da će potpisati ugovor s Bohumom.
Visok je 1,93 metra, težak 85 kilograma, na treninzima je pokazao da već sada ima kvalitet za prvi tim - govori Mirsad Baljić, član Željine generacije koja je 1985. godine igrala Kup UEFA.
Prema Mirsadovim riječima, veliku zaslugu ima menadžer Pašalić.
- Dino je zadužen za nas Baljiće, mog rođaka Elvira odveo je u Real iz Madrida, nadam se da će i Omarov put biti sličan. U Bohumu smo imali vrhunski tretman, najviše zbog Pašalićevog renomea - kaže nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je nakon odlaska iz Želje nastupao za švicarski Sion, Cirih i Lucern.
Reprezentativac Švicarske
Omar je odrastao u Švicarskoj, Bazel ga je angažirao još kao kadeta, a standardni je reprezentativac svih selekcija ove zemlje. U intervjuu za "Dnevni avaz" prije godinu izjavio je kako nikada nije dobio poziv iz BiH, a valjda će ga angažman u Bundesligi preporučiti našim "stručnjacima".
- U švicarskoj reprezentaciji već sam godinama, igram za U-18 selekciju, standardan sam, zabijam golove. Iz BiH me nikada niko nije zvao, ne znam ni da li znaju za mene. Svake godine sam u Sarajevu, jedva čekam slobodne dane da idem tamo. Imam svoju raju, najljepše mi je u Bosni - izjavio je Omar prošlog juna.
neznam jeste li čuli za njega ovo je od prije nekoliko dana pa neznam ako je neko ovo već postavio sory
izvor: dnevni avaz
Junior švicarskog Bazela priključio se prvom timu bundesligaša...
19.07.2009.
Omar Baljić nastavit će karijeru u Njemačkoj, nakon što je dogovorio prelazak iz švicarskog Bazela u Bohum.
Sin proslavljenog bh. fudbalera Mirsada Baljića, legende Željezničara, posredstvom menadžera Dine Pašalića došao je u Bohum i bit će priključen prvom timu iako je još uvijek junior (rođen 5. oktobra 1990. godine).
Na utakmici protiv švicarskog Vila (3:1 za Bohum) Baljić je igrao čitavo drugo poluvrijeme zamijenivši najboljeg igrača ovog tima Slavomira Šestaka.
- Trenirao je i igrao utakmice za Bohum, i Nijemci su se oduševili. Iako je Bazel želio da Omar ide na posudbu, mislim da će potpisati ugovor s Bohumom.
Visok je 1,93 metra, težak 85 kilograma, na treninzima je pokazao da već sada ima kvalitet za prvi tim - govori Mirsad Baljić, član Željine generacije koja je 1985. godine igrala Kup UEFA.
Prema Mirsadovim riječima, veliku zaslugu ima menadžer Pašalić.
- Dino je zadužen za nas Baljiće, mog rođaka Elvira odveo je u Real iz Madrida, nadam se da će i Omarov put biti sličan. U Bohumu smo imali vrhunski tretman, najviše zbog Pašalićevog renomea - kaže nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je nakon odlaska iz Želje nastupao za švicarski Sion, Cirih i Lucern.
Reprezentativac Švicarske
Omar je odrastao u Švicarskoj, Bazel ga je angažirao još kao kadeta, a standardni je reprezentativac svih selekcija ove zemlje. U intervjuu za "Dnevni avaz" prije godinu izjavio je kako nikada nije dobio poziv iz BiH, a valjda će ga angažman u Bundesligi preporučiti našim "stručnjacima".
- U švicarskoj reprezentaciji već sam godinama, igram za U-18 selekciju, standardan sam, zabijam golove. Iz BiH me nikada niko nije zvao, ne znam ni da li znaju za mene. Svake godine sam u Sarajevu, jedva čekam slobodne dane da idem tamo. Imam svoju raju, najljepše mi je u Bosni - izjavio je Omar prošlog juna.
neznam jeste li čuli za njega ovo je od prije nekoliko dana pa neznam ako je neko ovo već postavio sory
izvor: dnevni avaz
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
imamo mi talenata i ovdje samo smo coravi da ne vidimo dalje od naseg nosa
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all
Evo malo offtopic
imate pozdrav od anlayana koji je dobio ban, sad radi intervjue sa mladim talentima za sportyn.ba i san.ba (S. Demirovic)

imate pozdrav od anlayana koji je dobio ban, sad radi intervjue sa mladim talentima za sportyn.ba i san.ba (S. Demirovic)

100% sportski i krajnje opušten potpis
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 14 gostiju.