BiH - Egipat / 05.03.2014
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BiH - Egipat / 05.03.2014
Ovo sinoc je bilo katastrofa.zamrzio sam i dzeku i spahica.ne zbog poraza vec zbog ponasanja prema publiki.treba bojkotovat ove sledece 2 utakmice pa ko zna mozda i ode vec jednom usljo pape.sjedio sam blizu klupe nase.he cojk nije progovorio rjec prema igracima pa sad jos ove izjave.nije zabrinut.bices zabrinut kad te neko rokne
A što je Pjanić bio pošteđen zato što je Roma to zahtijevala a tip im ulazi od 60 i neke minute a nedaju mu igrat u repki.Vidit ćemo kako će oni njega poštedit kad bude trebalo doć na okupljanje repke pred SP 15 maja
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Bruka i sramota kako su igrali, pa niko se nije vidio kako treba 
Vranjes ispado sinoc ko iz tramvaja, onda Dzeko imo jedan sut, Lulic dva ostalo nista imam osjecaj ko da nisu htjeli da igraju vukli su se po terenu ko babe.

Vranjes ispado sinoc ko iz tramvaja, onda Dzeko imo jedan sut, Lulic dva ostalo nista imam osjecaj ko da nisu htjeli da igraju vukli su se po terenu ko babe.
Zadnja izmjena: sarajlija, dana/u 06 mar 2014, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
04.10.2009 !!
Spahić je bio nadrkan neviđeno, ne razumijem koji mu je ****...svaler je napisao/la:Ovo sinoc je bilo katastrofa.zamrzio sam i dzeku i spahica.ne zbog poraza vec zbog ponasanja prema publiki.treba bojkotovat ove sledece 2 utakmice pa ko zna mozda i ode vec jednom usljo pape.sjedio sam blizu klupe nase.he cojk nije progovorio rjec prema igracima pa sad jos ove izjave.nije zabrinut.bices zabrinut kad te neko rokne
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Ti si baš neka literarna gromada.DonCorleone je napisao/la:Nazalost i dalje citam kako igraci nisu ovo, te kako igraci nisu ono, pri tome ne spominjuci jednom Susica i njegove strateske cirkus poteze. Takvo ignorantno ponasanje od strane odredjenih forumasa, pokazuje i dokazuje sljepo uvjerenje u Safetovu seljacku tvrdoglavost i nekompetentnost, kao i njihovo potpuno neznanje o kolektivnoj, strateskoj igri zvanoj moderni fudbal 21. vijeka.
Samo gubitnici bi danas trazili izgovore u igracima i neigranju Pjanica i Misimovica. Ja vama tvrdim da ni sa jednim, ni sa drugim ne bi bilo nista bolje na terenu, jer je postava kao i cjelokupni odabir igraca i njihovih pozicija potpuno zakazao. Forsiranje ove djece Hadzica i Susica je samo jos jedan u nizu dokaza koliko je ovaj covjek na celu reprezentacije pogubio konce a ostali jos gori sljepci koji ga podrzavaju.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
I oni skontali kakav ih parmak trenira, pa više pukli.Babayaro je napisao/la:Spahić je bio nadrkan neviđeno, ne razumijem koji mu je ****...svaler je napisao/la:Ovo sinoc je bilo katastrofa.zamrzio sam i dzeku i spahica.ne zbog poraza vec zbog ponasanja prema publiki.treba bojkotovat ove sledece 2 utakmice pa ko zna mozda i ode vec jednom usljo pape.sjedio sam blizu klupe nase.he cojk nije progovorio rjec prema igracima pa sad jos ove izjave.nije zabrinut.bices zabrinut kad te neko rokne
- Consigliere
- Kontakt:
Apsolutno. i ono pljuvanje po Vrsajevicu mi ide na qurac, kao da je sam sebe pozvao u repku. Evo sinoc je Kovac ubacio Malesa u prvih jedanaest, momak se izgubio i naravno da se psuje Kovacu na forumuma, samo je u nas kriv igrac a selektor- svetac.NoName je napisao/la:Ma nije Tin problem, kao što to nije ni Zahirovic a ni Mikelini ili Jakirevic. Problem su oni koji ih zovu. Dakle, na igraču je da se odazove i odigra najbolje što zna ali ima neko ko je plaćen da probere najbolje od najboljih. E tu je već problem jer ovaj momak to nije a povrh toga je naprasno uguran u reprezentaciju, precica poznata.

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- Goalgetter
- Kontakt:
Potpis za oboje.Consigliere je napisao/la:Apsolutno. i ono pljuvanje po Vrsajevicu mi ide na qurac, kao da je sam sebe pozvao u repku. Evo sinoc je Kovac ubacio Malesa u prvih jedanaest, momak se izgubio i naravno da se psuje Kovacu na forumuma, samo je u nas kriv igrac a selektor- svetac.NoName je napisao/la:Ma nije Tin problem, kao što to nije ni Zahirovic a ni Mikelini ili Jakirevic. Problem su oni koji ih zovu. Dakle, na igraču je da se odazove i odigra najbolje što zna ali ima neko ko je plaćen da probere najbolje od najboljih. E tu je već problem jer ovaj momak to nije a povrh toga je naprasno uguran u reprezentaciju, precica poznata.
Nisu oni krivi sto ne znaju, i sto su nedovoljno kvalitetni.
Psovalo je se ba i Vrsajevicu, pa nas izbornik u lice laze i kaze da je lik "odigrao maestralno" i da ga nece neka skupina forumasa otjerati iz reprezentacije
.
Za razliku od Hrvatske koja ima izbornika, mi imamo jedan obicni panj na klupi, koji ne zeli da shvati neke stvari.

Za razliku od Hrvatske koja ima izbornika, mi imamo jedan obicni panj na klupi, koji ne zeli da shvati neke stvari.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
- Kontakt:
nije valjda rekao grupa forumasaAdi_Zepce je napisao/la:Psovalo je se ba i Vrsajevicu, pa nas izbornik u lice laze i kaze da je lik "odigrao maestralno" i da ga nece neka skupina forumasa otjerati iz reprezentacije.

Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
Ma nije bukvalno to rekaolucif3R666 je napisao/la:nije valjda rekao grupa forumasaAdi_Zepce je napisao/la:Psovalo je se ba i Vrsajevicu, pa nas izbornik u lice laze i kaze da je lik "odigrao maestralno" i da ga nece neka skupina forumasa otjerati iz reprezentacije.
Za razliku od Hrvatske koja ima izbornika, mi imamo jedan obicni panj na klupi, koji ne zeli da shvati neke stvari.valjda ne cita ... ili mu se vrsajevic pozalio kako ga pljujemo ovdje

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Pa vi bi prvi pukli kad bi vam onakav mamlaz bio selektor. Niti ima ko veze sta mu je uloga na terenu, niti mu zamjene imaju logike, niti on uopste zna gdje se nalazi. Gdje neces biti zbunjen?
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
BEZ HLADNE GLAVE, OZBILJNOSTI I PROFESIONALIZMA VIŠE GODINA STVARANE VRIJEDNOSTI UNIŠTIT ĆEMO ZA SEKUNDU
Zmajevi sinoć nisu rigali vatru. Ni plamičak. Puno bolje motivisana reprezentacija Egipta donijela je svom napaćenom narodu razlog za slavlje. Ne puno manje napaćeni Bosanci i Hercegovci još su jednom osjetili bol udarca od zid bh. realnosti. "Raju nikada ne možeš isfolirati" govorio je često Miroslav Ćiro Blažević. Istina. Za poraz se nikada nije zviždalo i kritikovalo, ali za osjećaj da naši reprezentativci na terenu nisu dali svoj maksimum jeste. I uvijek će biti tako. I treba da bude tako. Dres reprezentacije nije samo privilegija koja donosi popularnost i veći fudbalski renome. Dres reprezentacije je obaveza zbog koje moraš svoje sposobnosti podići na nivo od 200%.
Sinoć Zmajevi nisu rigali vatru iz nogu, ali jesu iz usta. Kako oni, tako i publika. Svaki pravi ljubitelj reprezentacije i istinski patriota osjetio je punu mučninu u trenutku kada je trećina prisutne publike na izuzetno akustičnom Tivoli stadionu počela uzvikivati "Džeko napolje!". Potpuno neočekivano, jer Edin Džeko kao napadač niti je bio bolji niti gori od ostatka ekipe. U biti svoj posao je uradio korektno, ali očigledno ne dovoljno dobro kako su to od njega navikli pojedinci koje je možda i razmazio sa svoja 33 gola postignuta za reprezentaciju za koju predstavlja jednog od najzaslužnijih za nastup na Svjetskom prvenstvu. Možda su pojedini navijači bili revoltirani i što su satima stajali ispred hotela kako bi se uslikali sa Zmajevima, ali su samo rijetki od njih odlučili odvojiti desetak minuta i obezbijediti trenutak za cjeloživotno sjećanje najodanijim simpatizerima reprezentacije.
Nakon potpuno sumanute i primitivne reakcije publike, još veći šok. Profesionalac, sportaš i uzor i idol mladih, ambasador UNICEF-a i provjereno dobro odgojen, izuzetno human i uvijek nasmijan momak zaboravio je na sve granice profesionalnosti i počeo se direktno svađati sa publikom uz krajnje neprimjerene i nepristojne gestikulacije. Nije to bilo dovoljno, pa je Edin Džeko prilikom izlaska sa terena pozivao i pojedine navijače da siđu na travnjak kako bi se fizički obračunali. Edine, prva perjanico naše reprezentacije, kao profesionalac koji igraš na najvećem svjetskom nivou i u najvećim klubovima, znaš i sam da svoje dostojanstvo profesionalnog sportaša sa najvećim renomeom moraš zadržati čak i kada ti se i sav svijet ruši. Posebno u najsvetijem dresu dok te kao svog uzora, u državi gdje je pravih uzora jako malo, gledaju stotine hiljada mladih!
Iz jučerašnje utakmice, ako bude pameti, naučit će se puno, a najviše da se hladna glava uvijek mora sačuvati. Kako kod igrača i selektora, tako i kod roditelja fudbalera koji se u svim uzrastima više ili manje vole miješati u trenerski posao. Izjave roditelja i njihovi komentari imaju smisla do 18. godine igrača, no punoljetne osobe same moraju odgovarati za sve svoje postupke, kao i izboriti se za ono što ih spada. Na kraju krajeva, miješanje roditelja nije korentno ni prema mnogobrojnim fudbalerima, kakvih ima i u našoj reprezentaciji, koji su odrasli bez očeva i majki.
Sreća naše reprezentacije je da su svi naši fudbalski reprezentativci provjereno pošteni, dobri i dobro odgojeni momci, a takav je i sam selektor Safet Sušić. Takvi smo i kao narod, pitomi i druželjubivi, u suštini pošteni. Ne treba zaboraviti i da je publika na treningu koji je dan prije utakmice održan na TIvoliju, bez najmanjeg incidenta posmatrala trening na kojemu nije bilo nijednog zaštitara između tribina i terena. Dakle, imamo sve preduslove za uspjeh. Imamo odličan tim selektora, igrača i publike. Još samo da svi ispred sebe stavimo misiju i princip u kojem kažemo "Ne pitaj šta kolektiv, društvo i država može uraditi za tebe, nego pitaj šta ti možeš uraditi za kolektiv, društvo i svoju državu!". Pođimo od sebe! U suprotnom, pokazali smo da dugo godina stvarane vrijednosti možemo srušiti za sekundu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Samo se nadam da necemo poslje SP-a vratit se na ovu tekmu i reci "eh, ovdje je sve otislo u PM!"
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Susic nas definitivno ovih putem vodi u propast..pred SP sam imao umjereni optimizam, nisam ocekivao nista veliko ali bar pristojna izdanja, jednu ili dvije pobjede cak i da svakog namucimo..potajno se nadao i 1/4 finalu...jbg covjek ima pravo da se nada..
medjutim nakon ovih zadnjih izdanja bojim se katastrofe i brukanja na SP...kad god reprezentacija postane poligon za prodaju igraca najbolji igraci odigraju kako su sinoc Spaha, Dzeko, Vedo, Medunjanin itd itd..sto da on gine na terenu kad ona tekma sinoc nije zamisljena kao nikakvo uigravanje, nista novo da se proba vec da se prodaju igraci iz bratove agencije i zarade novci od dijaspore...marinko mackic, spomenko bosnjak, zoran kerkez, sergej jakirevic itd itd koliko takvih igraca se pojavilo pred svaku bitnu tekmu repke i u jeku svakog uspjeha...Kvrzic, Vrsajveci, Hadzic, Sunjicu, Susic
su sad preslikana prica..
umjesto da ovaj plasman na SP bude prekretnica i da izrastemo u obziljnu reprezentaciju, ja se bojim da cemo se mi raspasti na SP nakon 4-0 od Argentine..
igra je prezvakana stvar, ovako ne moze..sa 2 napadaca ne moze protiv neamaterskih ekipa, moglo bi da su nam spicevi Olic i Mandzukic..Susic veze nema-prezvakana stvar..Salihovic i Medunjanin jesu nominalno dva defanzivna vezna, to je isto ko da stavis dva Pirla..Pirlo je nominalno defanzivni vezni, pa bi 2 rekreativca vise pretrcala i vise lopti uzela od 2 Pirla..tako i sa ova dva nasa..treba nam taj razbijac na sredini, a taj igrac se ne nazire..
prebaci Kolasinca tu, daj Besica iz mlade ako je vise nuzda, zovi Salatica a ne igraj se sa reprezentacijom i ne obezbjedjuj familiji egzistenciju.
medjutim nakon ovih zadnjih izdanja bojim se katastrofe i brukanja na SP...kad god reprezentacija postane poligon za prodaju igraca najbolji igraci odigraju kako su sinoc Spaha, Dzeko, Vedo, Medunjanin itd itd..sto da on gine na terenu kad ona tekma sinoc nije zamisljena kao nikakvo uigravanje, nista novo da se proba vec da se prodaju igraci iz bratove agencije i zarade novci od dijaspore...marinko mackic, spomenko bosnjak, zoran kerkez, sergej jakirevic itd itd koliko takvih igraca se pojavilo pred svaku bitnu tekmu repke i u jeku svakog uspjeha...Kvrzic, Vrsajveci, Hadzic, Sunjicu, Susic

umjesto da ovaj plasman na SP bude prekretnica i da izrastemo u obziljnu reprezentaciju, ja se bojim da cemo se mi raspasti na SP nakon 4-0 od Argentine..
igra je prezvakana stvar, ovako ne moze..sa 2 napadaca ne moze protiv neamaterskih ekipa, moglo bi da su nam spicevi Olic i Mandzukic..Susic veze nema-prezvakana stvar..Salihovic i Medunjanin jesu nominalno dva defanzivna vezna, to je isto ko da stavis dva Pirla..Pirlo je nominalno defanzivni vezni, pa bi 2 rekreativca vise pretrcala i vise lopti uzela od 2 Pirla..tako i sa ova dva nasa..treba nam taj razbijac na sredini, a taj igrac se ne nazire..
prebaci Kolasinca tu, daj Besica iz mlade ako je vise nuzda, zovi Salatica a ne igraj se sa reprezentacijom i ne obezbjedjuj familiji egzistenciju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
od 14.08.2013(BiH-SAD) je sve otišlo u PM ..DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Samo se nadam da necemo poslje SP-a vratit se na ovu tekmu i reci "eh, ovdje je sve otislo u PM!"
Kome se ne igra prijateljska utakmica, ne treba igrati nijednu
EPIZODA ZMAJEVI: UVRIJEĐENA MLADA, BEZOBRAZNI KAPITEN I PAPETOVI DJEČACI!
Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je pred više 14.000 navijača u Innsbrucku izgubila u prijateljskom susretu protiv Egipta rezultatom 2:0. Zakazao je Safet Sušić, zakazali su i igrači, uz dužno poštovanje, već viđeno. Ono što su reprezentativci BiH sinoć (nisu)pokazali na stadionu Tivoli, izazvalo je brojne komentare, od onih koji su ih "pljuvali" do onih koji ih podržavaju i klanjaju im se, uprkos porazu.
Da, plasirali smo se na SP u Brazil. Da, zbog reprezentacije smo mnogo puta pjevali, veselili se, bili ponosni i plakali od sreće. Da, Pape je legenda. I da, treba navijati za reprezentaciju i kad gubi i kad pobjeđuje. Sve navedeno je tačno. Ali, uvijek postoji i druga strana medalje. Ono što smo sinoć vidjeli bilo je smiješno i razočaravajuće, kako za one koji su grizli nokte ispred malih ekrana, tako i za onih 13.500 navijača BiH koji su u Innsbruck došli iz svih dijelova Evrope, proputovali hiljade kliometara i platili kartu da vide Edina Džeku, Vedada Ibiševića, Asmira Begovića, Emira Spahića..., da svjedoče pobjedi. Razočaravajuće je bilo pogotovo za njih. A koga to zanima? Papeta, Džeku, Spahića...? Zaboli njih, da budemo realni, neka stvar!
Skoro 70 minuta gledali smo Tinu-Svena Sušića, Papetovog bratića koji "nije" dobio poziv i "nije" obukao reprezentativni dres samo zato što mu je amidža selektor, kako se manekeniše po terenu dok jedan Izet Hajrović, fudbaler koji igra u Ligi prvaka, sjedi na klupi. Izabrao je BiH da bi sjedio na klupi, a da bi Sušićevi igrači "igrali". I gdje je bio debitant Anel Hadžić? Čuli smo nakon utakmice da je igrao, ali na terenu ga nismo vidjeli. Gledali smo Dijamanta koji se šeta po terenu pa onda traži izmjenu jer je, zaboga, povrijeđen, pa smo onda slušali i čitali kako njegov otac prigovara Sušiću što ga nije zamijenio. Trebao ga je zamijeniti, zapravo, nije ga trebao ni uvoditi u igru, ali ne zato što je povrijeđen, nego zato što smo ga i sinoć i već nekoliko puta gledali kako se kao tetkica razvlači po terenu, a onda glumi uvrijeđenu mladu pravdajući se kako on za reprezentaciju uvijek igra srcem. Traži izmjenu, od koga, otkud mu pravo? Ne sjećamo se nešto da je nekad tražio izmjenu od Mancinija ili Pellegrinija, koliko znamo, u većini slučajeva je molio za nekoliko minuta igre, a onda je opet na društvenim mrežama glumio uvrijeđenu mladu. Dragi Džeko, trebalo je tebe zamijeniti zato što si sinoć više bio Casper nego Dijamant. Gledali smo i Avdiju Vršajevića i po ko zna koji put se pitali - Avdo sine, šta radiš ti u reprezentaciji? I onda se sjetimo da si tu samo zato što ti je Sušićev brat menadžer. Ne smijemo zaboraviti ni vrlog nam kapitena Emira Spahića koji je većinu vremena loptu doslovnu gurao Egipćanima, a na kraju utakmice se ponašao kao kreten prema navijaču koji je došao Bog zna otkud i potrošio Bog zna koliko para da bi te gledao i slikao se s tobom. Nije važno samo biti kapiten, nije važno samo s vremena na vrijeme zabiti gol... Ti si Spahiću sinoć pokazao koliko si bezobrazan i nekulturan, i koliko nemaš poštovanja prema onima koji te vole, koji ti se klanjaju i čiji si idol. Jedan od takvih je sinoć ušao na teren, od srca te zagrlio i zamolio te da se fotografišeš s njim, a ti si mu drsko skinuo ruku s ramena i okrenuo se, jer, zaboga, ti si vrli kapiten, ko je on da se slika s tobom. E moj Spahiću, trebao bi prije odlaska u Brazil malo poraditi na ponašanju i obratiti pažnju na kapitene drugih reprezentacija. Jesi kapiten, ali nisi izmislio ni fudbal, a Boga mi ni reprezentaciju, trebalo bi ti to biti jasno.
Safete Sušiću, gdje ti je pamet bila? Šta si mislio kad si umjesto fudbalera na teren izveo manekene, šta si mislio kad te je bratić sramotio, šta si planirao da će Vršajević napraviti kad i sam znaš kakav je on kalibar igrača? Šta si čekao da se desi pa Džeku, Spahića i Medunjanina nisi izveo iz igre? Što se spuštaš na niske grane pa se preko medija raspravljaš sa tata Džekom? Ko je on da se tako obraća, da nešto traži? Pričamo o državnoj reprezentaciji, ne klubu neke mjesne zajednice! Uostalom, ako je Džeko bio povrijeđen šta je onda uopšte radio na terenu, je li on jedini napadač koji u ovoj zemlji postoji?
Činjenica je da se ja pretjerano ne razumijem u fudbal, ali ćorava još uvijek nisam. I nisam od onih koji reprezentaciju diže u zvijezde kad pobijedi i pljuje kad izgubi. Isto kao što sam pred brojne utakmice pisala tekstove podrške i pjevala navijačke pjesme s navijačima, tako i sada imam pravo da budem nezadovoljna, i kao novinar i kao navijač. Samo treba biti realan, ako će se ovako igrati onda se u Brazilu sigurno nećemo proslaviti. Jednostavno je, ako neko ne želi igrati prijateljsku utakmicu kako treba, onda ne treba igrati nijednu. To je državna reprezentacija, nositi državni dres je najveća čast za jednog fudbalera i zato se na terenu znoji, plače i krvari ako treba! Ako neko to ne može dati, onda mu nije ni mjesto u reprezentaciji.
EPIZODA ZMAJEVI: UVRIJEĐENA MLADA, BEZOBRAZNI KAPITEN I PAPETOVI DJEČACI!
Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je pred više 14.000 navijača u Innsbrucku izgubila u prijateljskom susretu protiv Egipta rezultatom 2:0. Zakazao je Safet Sušić, zakazali su i igrači, uz dužno poštovanje, već viđeno. Ono što su reprezentativci BiH sinoć (nisu)pokazali na stadionu Tivoli, izazvalo je brojne komentare, od onih koji su ih "pljuvali" do onih koji ih podržavaju i klanjaju im se, uprkos porazu.
Da, plasirali smo se na SP u Brazil. Da, zbog reprezentacije smo mnogo puta pjevali, veselili se, bili ponosni i plakali od sreće. Da, Pape je legenda. I da, treba navijati za reprezentaciju i kad gubi i kad pobjeđuje. Sve navedeno je tačno. Ali, uvijek postoji i druga strana medalje. Ono što smo sinoć vidjeli bilo je smiješno i razočaravajuće, kako za one koji su grizli nokte ispred malih ekrana, tako i za onih 13.500 navijača BiH koji su u Innsbruck došli iz svih dijelova Evrope, proputovali hiljade kliometara i platili kartu da vide Edina Džeku, Vedada Ibiševića, Asmira Begovića, Emira Spahića..., da svjedoče pobjedi. Razočaravajuće je bilo pogotovo za njih. A koga to zanima? Papeta, Džeku, Spahića...? Zaboli njih, da budemo realni, neka stvar!
Skoro 70 minuta gledali smo Tinu-Svena Sušića, Papetovog bratića koji "nije" dobio poziv i "nije" obukao reprezentativni dres samo zato što mu je amidža selektor, kako se manekeniše po terenu dok jedan Izet Hajrović, fudbaler koji igra u Ligi prvaka, sjedi na klupi. Izabrao je BiH da bi sjedio na klupi, a da bi Sušićevi igrači "igrali". I gdje je bio debitant Anel Hadžić? Čuli smo nakon utakmice da je igrao, ali na terenu ga nismo vidjeli. Gledali smo Dijamanta koji se šeta po terenu pa onda traži izmjenu jer je, zaboga, povrijeđen, pa smo onda slušali i čitali kako njegov otac prigovara Sušiću što ga nije zamijenio. Trebao ga je zamijeniti, zapravo, nije ga trebao ni uvoditi u igru, ali ne zato što je povrijeđen, nego zato što smo ga i sinoć i već nekoliko puta gledali kako se kao tetkica razvlači po terenu, a onda glumi uvrijeđenu mladu pravdajući se kako on za reprezentaciju uvijek igra srcem. Traži izmjenu, od koga, otkud mu pravo? Ne sjećamo se nešto da je nekad tražio izmjenu od Mancinija ili Pellegrinija, koliko znamo, u većini slučajeva je molio za nekoliko minuta igre, a onda je opet na društvenim mrežama glumio uvrijeđenu mladu. Dragi Džeko, trebalo je tebe zamijeniti zato što si sinoć više bio Casper nego Dijamant. Gledali smo i Avdiju Vršajevića i po ko zna koji put se pitali - Avdo sine, šta radiš ti u reprezentaciji? I onda se sjetimo da si tu samo zato što ti je Sušićev brat menadžer. Ne smijemo zaboraviti ni vrlog nam kapitena Emira Spahića koji je većinu vremena loptu doslovnu gurao Egipćanima, a na kraju utakmice se ponašao kao kreten prema navijaču koji je došao Bog zna otkud i potrošio Bog zna koliko para da bi te gledao i slikao se s tobom. Nije važno samo biti kapiten, nije važno samo s vremena na vrijeme zabiti gol... Ti si Spahiću sinoć pokazao koliko si bezobrazan i nekulturan, i koliko nemaš poštovanja prema onima koji te vole, koji ti se klanjaju i čiji si idol. Jedan od takvih je sinoć ušao na teren, od srca te zagrlio i zamolio te da se fotografišeš s njim, a ti si mu drsko skinuo ruku s ramena i okrenuo se, jer, zaboga, ti si vrli kapiten, ko je on da se slika s tobom. E moj Spahiću, trebao bi prije odlaska u Brazil malo poraditi na ponašanju i obratiti pažnju na kapitene drugih reprezentacija. Jesi kapiten, ali nisi izmislio ni fudbal, a Boga mi ni reprezentaciju, trebalo bi ti to biti jasno.
Safete Sušiću, gdje ti je pamet bila? Šta si mislio kad si umjesto fudbalera na teren izveo manekene, šta si mislio kad te je bratić sramotio, šta si planirao da će Vršajević napraviti kad i sam znaš kakav je on kalibar igrača? Šta si čekao da se desi pa Džeku, Spahića i Medunjanina nisi izveo iz igre? Što se spuštaš na niske grane pa se preko medija raspravljaš sa tata Džekom? Ko je on da se tako obraća, da nešto traži? Pričamo o državnoj reprezentaciji, ne klubu neke mjesne zajednice! Uostalom, ako je Džeko bio povrijeđen šta je onda uopšte radio na terenu, je li on jedini napadač koji u ovoj zemlji postoji?
Činjenica je da se ja pretjerano ne razumijem u fudbal, ali ćorava još uvijek nisam. I nisam od onih koji reprezentaciju diže u zvijezde kad pobijedi i pljuje kad izgubi. Isto kao što sam pred brojne utakmice pisala tekstove podrške i pjevala navijačke pjesme s navijačima, tako i sada imam pravo da budem nezadovoljna, i kao novinar i kao navijač. Samo treba biti realan, ako će se ovako igrati onda se u Brazilu sigurno nećemo proslaviti. Jednostavno je, ako neko ne želi igrati prijateljsku utakmicu kako treba, onda ne treba igrati nijednu. To je državna reprezentacija, nositi državni dres je najveća čast za jednog fudbalera i zato se na terenu znoji, plače i krvari ako treba! Ako neko to ne može dati, onda mu nije ni mjesto u reprezentaciji.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Od citavog tog teksta najpametnije joj je ovo:
Činjenica je da se ja pretjerano ne razumijem u fudbal
Trebala je tom recenicom poceti odnosno zavrsiti svaki komentar o sinocnjoj utakmici. Toliko nebuloza u tekstu da ne znam gdje bi poceo. Da smo igrali katastrofalno, jesmo, ali ova osoba ima toliko pogresnih zapazanja da je jasno na prvi pogled da se radi o osobi koja prati fudbal onoliko koliko ja pratim euroviziju - dva dana u godini.
Činjenica je da se ja pretjerano ne razumijem u fudbal
Trebala je tom recenicom poceti odnosno zavrsiti svaki komentar o sinocnjoj utakmici. Toliko nebuloza u tekstu da ne znam gdje bi poceo. Da smo igrali katastrofalno, jesmo, ali ova osoba ima toliko pogresnih zapazanja da je jasno na prvi pogled da se radi o osobi koja prati fudbal onoliko koliko ja pratim euroviziju - dva dana u godini.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- sagitarius
- Kontakt:
Kad igraci shvate da prijateljske utakmice nisu "izleti" (da bi se oni odmorili od klupski obaveza) vidjet cemo mozda zalaganje.A da bi bilo zalaganja treba i selektor koji ima autoritet a to Susic nema niti ce ikada imati..Poraz nije strašna stvar, ali poraz kada dječak od osam godina vidi da nema borbenosti, htijenja, želje, kada se vidi animozitet među pojedinim igračima, boli, jednostavno boli. Kada znate da su navijači prelazili i po hiljade kilometara, kada ih putarine samo koštaju stotine eura, kada se sjetite "ljutih krajišnika" koji na cesti izgubiše svoje mlade živote... Izgubite, nije problem, ali se barem borite. Izdignite se, pomislite na ljude koji danima protestuju zbog toga što nemaju pravo na život jer imaju 300 maraka mjesečno. Vi ste heroji nacije, ljudi vas vole, poštuju, navijaju za vas. Poštujte i vi njih i opet ćete biti voljeni, hvaljeni, ljubljeni jer samo to volite. Ali, ako neko nešto kaže protiv vas, to je mržnja, zavist, ljubomora itd. Nije tako, vjerujte dragi momci da nije tako, volimo vas, navikli ste nas na pobjede i zato smo ranjivi. Zato smo sinoć dobili snažan šamar od kojega ćemo se ipak oporaviti. Siguran sam u to, ali samo onda kada svi priznaju svoje greške. U svemu je dobro to što se desilo sada jer vremena još ima. Glavu gore, teška je ali se da ispraviti...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
kako nisu izleti, jasta su neg izleti komercijalne prirode...ona tekma jucer nije imala NIKAKVU drugu svrhu osim da se u izlog stave Hadzic, Susic, Vrsajevic i agencija
kakvog ba probanje novih igraca, hocel i mene i tebe sa foruma probat narednu tekmu.. mozda i mi imamo kvalitet , treba to provjerit..je.em ja takvog selektora koji ne zna dal igraca treba provjerit i dal on moze ili ne moze doprinijeti nesto, i je.em takvog selektora koji je vidio potencijal u Tinki Vinkiju pa da ga treba provjerit...
mi laici koji smo jednog gledali Hajduk vidjeli smo u Hajduku 5-6 boljih igraca od njega i to da nam bude kalibar za reprezentaciju da ga treba provjerit..vrijedjas inteligenciju ljudi tim jbt
kakvog ba probanje novih igraca, hocel i mene i tebe sa foruma probat narednu tekmu.. mozda i mi imamo kvalitet , treba to provjerit..je.em ja takvog selektora koji ne zna dal igraca treba provjerit i dal on moze ili ne moze doprinijeti nesto, i je.em takvog selektora koji je vidio potencijal u Tinki Vinkiju pa da ga treba provjerit...
mi laici koji smo jednog gledali Hajduk vidjeli smo u Hajduku 5-6 boljih igraca od njega i to da nam bude kalibar za reprezentaciju da ga treba provjerit..vrijedjas inteligenciju ljudi tim jbt
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.