NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Smiješno, treba zabranit' ovo sve nakon dedlajna
Bogut ce pregovarat sa cle, hou, sas i utah.
Ili ce u cle ili ko mu ponudi najvise para
Ili ce u cle ili ko mu ponudi najvise para
Nama ne treba. Ne vidim razlog da pregovaramo s njim. Mi smo fulali Loua i slične koji bi nam značili nešto.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- tuzlak1987
- Kontakt:
XSteph je napisao/la:Smiješno, treba zabranit' ovo sve nakon dedlajna
Ovo nakon samo moze pomoci u slucaju 2-3 ekipe i to one koje imaju 90% sanse da osvoje svoju konferenciju.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pa ako se zabrani poslije dedlajna, jednostavno će se ovo raditi ranije 
Ne možeš zabraniti ekipama da se riješe igrača koji im ne trebaju, kao ni igračima da idu u ekipe koje žele.
Ne možeš zabraniti ekipama da se riješe igrača koji im ne trebaju, kao ni igračima da idu u ekipe koje žele.
Super, neka to odrade do dedlajna 
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sa ovim buyoutima je se izgubio citav smisao USA sistema natjecanja, imas FA sto potpises potpisao si. Ako si se zaebao pa ga ne mozes trejdati goni se u pm i zdravo. Ili ga otpusti ali nema pravo igrati do kraja sezone.
Da se to bar otpustaju Nedzadi Sinanovici pa uredu vec pustaju bivse all star igrace i igrace koji u FA vrijede nesto.
Da se to bar otpustaju Nedzadi Sinanovici pa uredu vec pustaju bivse all star igrace i igrace koji u FA vrijede nesto.
Otpustaju se igraci koji ce u PO imati neku omanju ulogu, tesko da ce ijedan od ovih igraca osim Derona donekle imati zapazenu ulogu i ekipi koja ga potpise. Cuj gubi se smisao USA sistema takmicenja ...tuzlak1987 je napisao/la:Sa ovim buyoutima je se izgubio citav smisao USA sistema natjecanja, imas FA sto potpises potpisao si. Ako si se zaebao pa ga ne mozes trejdati goni se u pm i zdravo. Ili ga otpusti ali nema pravo igrati do kraja sezone.
Bogut bi u Raketama imao veoma znacajnu ulogu (ako bude zdrav), a i Cle ce pomoci istoEpidaurus je napisao/la:Otpustaju se igraci koji ce u PO imati neku omanju ulogu, tesko da ce ijedan od ovih igraca osim Derona donekle imati zapazenu ulogu i ekipi koja ga potpise. Cuj gubi se smisao USA sistema takmicenja ...tuzlak1987 je napisao/la:Sa ovim buyoutima je se izgubio citav smisao USA sistema natjecanja, imas FA sto potpises potpisao si. Ako si se zaebao pa ga ne mozes trejdati goni se u pm i zdravo. Ili ga otpusti ali nema pravo igrati do kraja sezone.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa onda treba zabraniti i potpisivanje veterana jer ce nekom pomocialemsa je napisao/la:Bogut bi u Raketama imao veoma znacajnu ulogu (ako bude zdrav), a i Cle ce pomoci istoEpidaurus je napisao/la:Otpustaju se igraci koji ce u PO imati neku omanju ulogu, tesko da ce ijedan od ovih igraca osim Derona donekle imati zapazenu ulogu i ekipi koja ga potpise. Cuj gubi se smisao USA sistema takmicenja ...tuzlak1987 je napisao/la:Sa ovim buyoutima je se izgubio citav smisao USA sistema natjecanja, imas FA sto potpises potpisao si. Ako si se zaebao pa ga ne mozes trejdati goni se u pm i zdravo. Ili ga otpusti ali nema pravo igrati do kraja sezone.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 28 feb 2017, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Super eto, neka onda za Williamsa odredjena ekipa odradi trejd gdje ce morati dati neke igrace zbog ugovora od 9 mil. Ili neka ga uzmu u FA kada ce moci uzeti 5-10 mil po sezoni.Epidaurus je napisao/la:Otpustaju se igraci koji ce u PO imati neku omanju ulogu, tesko da ce ijedan od ovih igraca osim Derona donekle imati zapazenu ulogu i ekipi koja ga potpise. Cuj gubi se smisao USA sistema takmicenja ...tuzlak1987 je napisao/la:Sa ovim buyoutima je se izgubio citav smisao USA sistema natjecanja, imas FA sto potpises potpisao si. Ako si se zaebao pa ga ne mozes trejdati goni se u pm i zdravo. Ili ga otpusti ali nema pravo igrati do kraja sezone.
A ne da ga otpusta ekipa kojoj je gazda dokazani idiot samo kako bi se nastetilo ekipama iz Zapadne konferencije da ne uzmu titulu..
U koncnici da je Cleveland morao odraditi trade izgubio bi igraca, izgubio bi pick. Ovako ne gubi nista, a dobija pojacanje. Nije posteno i nije.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa ko je kriv Bucksima sto nisu u poziciji da uzmu igraca koji ce im pomoci. Ovo je po meni posteno jer veterana nagradis nastupom u playoffu. To sto su neke ekipe veci favoriti od drugih, to je druga stvar. Ako treba sta u NBA mijenjati onda je to visina ugovora i stvaranje rivaliteta kakav je nekad bio.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Moze eto opcija onda da Williams ide u Cleveland, ali da sva primanja do tada od buyouta vrati ekipi koja ga je otpustila pa da vidim kako bi otisao u Cleveland praznog novcanika
Lako je ovako uzmes pare i pun ides kod najjaceg pa te ne interesuju primanja do kraja sezone.
I Sanders je tako uzeo desetine miliona od Bucksa pa sada kao ide povratak. I to gdje bi mogao? U Cleveland
I Sanders je tako uzeo desetine miliona od Bucksa pa sada kao ide povratak. I to gdje bi mogao? U Cleveland
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 28 feb 2017, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.
Pa koji ces klinac drzat u ekipi igraca koji ti ocito ne treba i placati ga ? Dallasu nije trebao ni Bogut ni Deron i fino su ih otpustili plus dali ljudima sansu da se bore za titulu. Njih je mogla pokupiti sa waivera bilo koja ekipa koja ponudi najvise za njih i oni ne bi nista mogli reci ili birati tu al zasto bi ih iko kupio ako im ne trebaju il ti igraci ne zele tu igrati ? Mogao je recimo Walton pokupiti Boguta kad se vidjelo da hoce potpisati s Cavsima da onemoguci glavnog rivala njegove bivse ekipe da se pojaca i po meni bi 10 puta gori potez bilo takvo nesto nego ovi buyouti.
I da, zanimljivo mi je ovo nazivanje idiotom jednog od rijetkih vlasnika koji se ustvari razumije u kosarku i covjeka koji je postao milijarder zahvaljujuci svom znanju i inteligenciji. Da je i meni bit takav idiot jbt.
@alem tesko da bi teretni centar poput Boguta vidio neke prevelike minute u D'Antonijevom sistemu. On na centru treba vrhunske rollere. Defanzivno bi sigurno strasno pomogao jer je sama elita kao zastitnik obruca al dzaba kad se ne uklapa u D'Antonijev napadacki koncept ama bas nikako.
I da, zanimljivo mi je ovo nazivanje idiotom jednog od rijetkih vlasnika koji se ustvari razumije u kosarku i covjeka koji je postao milijarder zahvaljujuci svom znanju i inteligenciji. Da je i meni bit takav idiot jbt.
@alem tesko da bi teretni centar poput Boguta vidio neke prevelike minute u D'Antonijevom sistemu. On na centru treba vrhunske rollere. Defanzivno bi sigurno strasno pomogao jer je sama elita kao zastitnik obruca al dzaba kad se ne uklapa u D'Antonijev napadacki koncept ama bas nikako.
Raketama upravo i treba vise zastite obruca i skokova, vidio bi on minuta itekako.Epidaurus je napisao/la:
- tuzlak1987
- Kontakt:
@Epidarus
Previse su zasticeni igraci. Ne moze igrac jednog dana samo pozeliti da postane umjetnik i da duva marihuanu, a da mu ekipa za to jos mora isplatiti 20 miliona. On ne postuje prvo svoj ugovor, a izgleda da ga i ne mora postovati.
Sada svaki igrac moze sabotirati da dobije ovo sto su dobili Bogut i Williams.
Kod Boguta klasican motiv osvete, zar to njemu treba prsten?
Ko ce naredne sezone reci da mu se vise ne igra za tu ekipu? Dobro ne igra ti se ali neces dobiti ni centa pa idi jer ekipa prema tebi ispunjava sve sto treba, spremna je da ti pruzi minutazu, ne sabotira te niti u jednom pogledu znaci ti kao igrac imas problem, a zasticen si da mozes izmisliti sve sto zelis.
Cak i ako ti neko ponudi vise uzeo si pare od buyouta i mozes mu reci da ne zelis igrati niti kod njega vec samo u Clevelandu. Neka ovaj buyout nazovu Cleveland rule ili King James rule jer se prica o PG sa klupe pola godine i normalno dobije ga i to bivsi all star.
Previse su zasticeni igraci. Ne moze igrac jednog dana samo pozeliti da postane umjetnik i da duva marihuanu, a da mu ekipa za to jos mora isplatiti 20 miliona. On ne postuje prvo svoj ugovor, a izgleda da ga i ne mora postovati.
Sada svaki igrac moze sabotirati da dobije ovo sto su dobili Bogut i Williams.
Kod Boguta klasican motiv osvete, zar to njemu treba prsten?
Ko ce naredne sezone reci da mu se vise ne igra za tu ekipu? Dobro ne igra ti se ali neces dobiti ni centa pa idi jer ekipa prema tebi ispunjava sve sto treba, spremna je da ti pruzi minutazu, ne sabotira te niti u jednom pogledu znaci ti kao igrac imas problem, a zasticen si da mozes izmisliti sve sto zelis.
Cak i ako ti neko ponudi vise uzeo si pare od buyouta i mozes mu reci da ne zelis igrati niti kod njega vec samo u Clevelandu. Neka ovaj buyout nazovu Cleveland rule ili King James rule jer se prica o PG sa klupe pola godine i normalno dobije ga i to bivsi all star.
Slazem se i ja da se u NBA treba uvesti ugovori slicni onima u NFL tj da ekipa moze otpustiti igraca komotno i da se njegov ugovor ne racuna u cap al ovo sa buyoutima mi je skroz ok. Vecinom otpustas veterane koji ti realno ne trebaju i bolje je ustedit makar minimalno na njima jer mislim da kod buyouta ne dobiju cijeli iznos ugovora. Bogut je bio trejdovan u Phillu i realno koji ce on njima klinac pored toliko visokih ? Deron Carlisleu ne treba vise toliko i zasto ga dodatno placati ako ga neces koristiti ? Mogu ekipe komotno zadrzati te igrace i ne napraviti buyout al jednostavno nema smisla to raditi ako ti taj igrac ne treba. Eto isto Calderon, ne znam kad je adnji put dobio minute u Lakersima, a sad je svakako cilj dati maksimalne minute ovim mladim igracima pa koja je onda svrha drzati i Calderona na rosteru ?
joj sarica sto se obruka u 10 sec utakmice
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@tuzlak Vjeruj mi,toliko pratim NBA da je ovaj buyout obicni hype i nista vise od toga.Ne sjecam se da je od Diawa i 2012(a on tada bio u svojim najboljim godinama 30,samo van forme) ijedna ekipa imala neke koristi od takvih igraca,a da ne pominjem da su ozbiljni clanovi rotacije!?Male uloge u POu,a ako se udje u finale,tu skoro i ne igraju.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Deron Williams i službeno u Cavsima
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.