FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 09 dec 2025, 15:02

Lynx je napisao/la:
09 dec 2025, 13:49
zeljovolimte je napisao/la:
09 dec 2025, 13:43
Denis je:
Gubio 4:0 od Sloge, sa kojim smo imali skor 1-1-1
Siroki ga demolirao u kupu
Zrinski 5:0 u ostala dva meca nas pojeli bukvalno, nikakve sanse nismo imali.
Borac je dobio za sta mu kapu skidam. A prije toga nas Zrinski demolirao, malo cudno ali eto ne zelim da vezem teorije zavjere.
Sa Sarajevom je ima dva remija koja su oba zasluzena 2+ razlike za Sarajevo i jedan izgubio.

Zavrsio cetvrti uz to da je stvarno razvalio Slobodu, Gosk.

Posusje i Radnik smo dobijali u zadnjim sekundama utakmice. Jedino smo bas bili bolji od Veleza jer smo ga tri puta dobili.

Stvarno se pitam za cime tacno zalite kod Denisa? Covjek je imao bas fin i dobar roster, a otjeran je zbog nefudbalskih razloga.

I bas racunao sad bez Slobode i Goska s tim da je Igman (predstavio Rudar). A Posusje je ostalo. U 17 kola tacno 23 boda skupljena prosle godine kao i danas sto imamo..

Samo je Dini Djurbuzovic zasluzio podrsku!
Denis je opet imao rezultate
Ma nije dobar ovaj jos uvijek brani ovog psihickog bolesnika, da rezimiramo najveci poraz od 95te godine. Posto se samo izvlacio kako smo uzimali derbije. Nisam apsolutno za vracanje Denisa ni sekunde, ali je igrom bio ispred adzema u svakom smislu. Pregledaj izvjestaje pa ces vidjeti razliku, znali smo stvoriti neku sansu, igrali najljespi fudbal uz sarajevo u prvom dijelu sezone. Samo se glupan moze izvlaciti na to da su neke ekipe ispale pa smo uzimali. Sta mene briga jesmo li pobjedjivali u 95oj, kad uzmes radnik tri puta, velez tri puta..Cuj racunao bodove bez ovih sto su ispali.. Fascinantno.
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 dec 2025, 15:08

Pablo11 je napisao/la:
09 dec 2025, 14:56
Najbolja opcija ali da je 2016-ta. Bio je i u Velezu i kod nas nije se dobro zavrsilo. Da ne pricamo o drugim stvarima, ne znam zasto se vracamo u proslost i konstatno se priziva nesto sto je nemoguce. Mozda bolje nismo ni zasluzili.
U kojoj se sezoni Zeljeznicar zadnji put borio za titulu?

Samo nemoj onih par mjeseci jer klub je bio blize gasenju, cak su ga tad i sudije sjebale (otimacina na max) da ne odemo ni u Evropu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 dec 2025, 15:11

Pablo11 je napisao/la:
09 dec 2025, 15:02
Lynx je napisao/la:
09 dec 2025, 13:43
Denis je:
Gubio 4:0 od Sloge, sa kojim smo imali skor 1-1-1
Siroki ga demolirao u kupu
Zrinski 5:0 u ostala dva meca nas pojeli bukvalno, nikakve sanse nismo imali.
Borac je dobio za sta mu kapu skidam. A prije toga nas Zrinski demolirao, malo cudno ali eto ne zelim da vezem teorije zavjere.
Sa Sarajevom je ima dva remija koja su oba zasluzena 2+ razlike za Sarajevo i jedan izgubio.

Zavrsio cetvrti uz to da je stvarno razvalio Slobodu, Gosk.

Posusje i Radnik smo dobijali u zadnjim sekundama utakmice. Jedino smo bas bili bolji od Veleza jer smo ga tri puta dobili.

Stvarno se pitam za cime tacno zalite kod Denisa? Covjek je imao bas fin i dobar roster, a otjeran je zbog nefudbalskih razloga.

I bas racunao sad bez Slobode i Goska s tim da je Igman (predstavio Rudar). A Posusje je ostalo. U 17 kola tacno 23 boda skupljena prosle godine kao i danas sto imamo..

Samo je Dini Djurbuzovic zasluzio podrsku!
Ma nije dobar ovaj jos uvijek brani ovog psihickog bolesnika, da rezimiramo najveci poraz od 95te godine. Posto se samo izvlacio kako smo uzimali derbije. Nisam apsolutno za vracanje Denisa ni sekunde, ali je igrom bio ispred adzema u svakom smislu. Pregledaj izvjestaje pa ces vidjeti razliku, znali smo stvoriti neku sansu, igrali najljespi fudbal uz sarajevo u prvom dijelu sezone. Samo se glupan moze izvlaciti na to da su neke ekipe ispale pa smo uzimali. Sta mene briga jesmo li pobjedjivali u 95oj, kad uzmes radnik tri puta, velez tri puta..Cuj racunao bodove bez ovih sto su ispali.. Fascinantno.
Koliko si bezobrazan samo. Ni Amar ti ne valja, jedino kad smo licili na Zeljeznicar zadnji put to je bilo kad je on vodio.

Sa utakmicom manje koju ako dobijes treci si na tabeli. Sto je za Denisa uz duzno postovanje bila nemoguca misija.

I da opet lazes. Nas najvexi poraz od 95te je 5:0 protiv Zrinskog (mozda ne znam racunati). Cuvao ekipu za Borac..
A 4:0 si gubio vec iste sezone od Sloge..

ps.ako je neko psihicki bolestan, to nije za ismijavanja. Dolazis na rang fukara koji su Osima ismijavali zbog mozdanog..
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 09 dec 2025, 15:17, ukupno mijenjano 3 puta.

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 09 dec 2025, 15:12

da mi je vidjeti cifru koju smo dali samo na ove sporazumne raskide ugovora sa trenerima

koji biser je skonto dvije i pol godine ugovora

kad se dovodio Adzem najvise se spominjao rad ss mladim igracima, zato sad uspjesno u prvom timu ima 0 juniora spremni za igrat

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 dec 2025, 15:19

NekoSaDaleka je napisao/la:
09 dec 2025, 15:12
da mi je vidjeti cifru koju smo dali samo na ove sporazumne raskide ugovora sa trenerima

koji biser je skonto dvije i pol godine ugovora

kad se dovodio Adzem najvise se spominjao rad ss mladim igracima, zato sad uspjesno u prvom timu ima 0 juniora spremni za igrat
Ma njega i nekako.

Ali dati mu ovlasti da upravlja cijelim sportskim segmentom to mi je za izucavanja. Da se niko ne zapita zasto nam Sukalo i Bilalagic dovode 40% igraca..

I navijaci jos cudniji koji se vade na to nema Konings 20k platu.. dosao beaplatno da volontira iz Holandije.
Uprava mora ali mora odgovarati za ovo.

Klub ce se zavaliti 500.000 km dok se rastjera i isplati.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 dec 2025, 15:21

Mora se smradovima ukazati na to da MORAJU uzeti 6 bodova u naredna dva kola.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 09 dec 2025, 15:25

Nama trener i ne treba, najbolje bi bilo da se osnuje neko udruzenje fudbalskih menadzera pa nek se mjenjaju jedan po jedan svako kolo na nasoj klupi da svako ubaci svog igraca u Zelju da se malo izigra i izvuce koju marku od kluba
Curva Sud

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 dec 2025, 15:34

WeekendOffender je napisao/la:
09 dec 2025, 15:25
Nama trener i ne treba, najbolje bi bilo da se osnuje neko udruzenje fudbalskih menadzera pa nek se mjenjaju jedan po jedan svako kolo na nasoj klupi da svako ubaci svog igraca u Zelju da se malo izigra i izvuce koju marku od kluba
Sutkovic - Obradov Osmanovic Sedorf Trupe- MHand Lagumdzija -Pejic Konings Rakic Cvetanoski (nema Amil desnih krila u ponudi)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 dec 2025, 15:38

09 dec 2025, 15:11
Pablo11 je napisao/la:
Lynx je napisao/la:

Koliko si bezobrazan samo. Ni Amar ti ne valja, jedino kad smo licili na Zeljeznicar zadnji put to je bilo kad je on vodio.

Sa utakmicom manje koju ako dobijes treci si na tabeli. Sto je za Denisa uz duzno postovanje bila nemoguca misija.

I da opet lazes. Nas najvexi poraz od 95te je 5:0 protiv Zrinskog (mozda ne znam racunati). Cuvao ekipu za Borac..

ps.ako je neko psihicki bolestan, to nije za ismijavanja. Dolazis na rang fukara koji su Osima ismijavali zbog mozdanog..
Govorim o najvecem porazu u derbiju. Hvala Amaru za sve, ali nikad vise i to svi dobro znaju da nikad vise nece voditi ekipu. Sto prije shvatite lakse ce vam biti.

Za to trece mjesto se zahvaliti sarajevu,velezu i ostalim koji nikad losiji nisu bili. Nije on za ismijavanja, vec mi kad nekog za psihijatriju dovedes kao trenera. Treba nas svaki dan ismijavati. Cuj gubili 4:0 pa jesmo li izgubili 4:0 ? Kakve veze koji je rezultat u toku utakmice bio? Pitanje za tebe smatras li da je adzem ostao ova dva kola, da bi uzeli obje tekme? Da te podsjetim, od dvije ekipe(radnik,sloga) nismo uzeli tri boda ove sezone?
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 dec 2025, 15:45

Pablo11 je napisao/la:
09 dec 2025, 15:38
Pablo11 je napisao/la:

Govorim o najvecem porazu u derbiju. Hvala Amaru za sve, ali nikad vise i to svi dobro znaju da nikad vise nece voditi ekipu. Sto prije shvatite lakse ce vam biti.

Za to trece mjesto se zahvaliti sarajevu,velezu i ostalim koji nikad losiji nisu bili. Nije on za ismijavanja, vec mi kad nekog za psihijatriju dovedes kao trenera. Treba nas svaki dan ismijavati. Cuj gubili 4:0 pa jesmo li izgubili 4:0 ? Kakve veze koji je rezultat u toku utakmice bio? Pitanje za tebe smatras li da je adzem ostao ova dva kola, da bi uzeli obje tekme? Da te podsjetim, od dvije ekipe(radnik,sloga) nismo uzeli tri boda ove sezone?
Njega su morali smijeniti prije svega zbog odnosa sa Sukalom i menadzercicima. Zbog toga je Denis otjeran jer mu nisu dali slobodu da to radi. Sad je ovaj dosao i dobio taj "alat" vjerovatno gledajuci nece nas zavaliti jer je nas..

Ali da je Denis za nas i da je imao neki Woow rezultat, nije imao. Cak sta vise gdje je god bilo "teze" rutinski bi izgubili ili iscupali remi sretno (dva derbija). Izvini, ali akcijama protiv Kruseva se ne divim.

A da sam se i pitao njega ne bih doveo.(mentalno bas bolestan covjek nazalost) Sjebo sam se kad sam cuo da je i kandidat, supacki ispalo prema Denisu kao i prema Basicu kad je derbi vec gledao Al Tuwairi. Vjerovatno se i sad vec zna naslijednik Adzema. (Ako je po ustaljenim procedurama)

Doveden je kao i pokojni Oda, na silu i na zor iako smo imali vremena da trazimo zamjenu Denisu.

Podrzavam svakog trenera i igraca ali 90% njih obican navijac procita.Meni je nevjerovatno da neko ne pljuje na dovodjenje igraca, da se bar vidi taj "glas" da sam protiv toga..

Sve super sad 40+ igraca.. haj ti to rijesi. Nadam se da ce iz uprave neko reagovati. Prije svega da nam objasne kako je prevaea Tanovic nakon Arapa opet u klubu.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 09 dec 2025, 16:00

slika

Izgleda da neče biti naprasnih rješenja, što je dobro. Jer vjerujem da bi dodatno koštala Klub.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 dec 2025, 16:08

Pablo11 je napisao/la:
Najbolja opcija ali da je 2016-ta. Bio je i u Velezu i kod nas nije se dobro zavrsilo. Da ne pricamo o drugim stvarima, ne znam zasto se vracamo u proslost i konstatno se priziva nesto sto je nemoguce. Mozda bolje nismo ni zasluzili.
O kojim drugim stvarima?
O tome da je dobio tri parnična postupka protiv Želje i vodi se još jedan gdje on sada traži svoje pare?
O tome da je zadnjih šest godina prezime porodice Osim stavljeno na stub srama? Zbog "navijača"....
O tome kako su Almir Gredić i Senad Misimović uhvaćeni kako lažu da ne znaju za dug prema Amaru, pa im tužilaštvo pokazalo "ćage" gdje nedvojbeno stoji da su znali?
Treba li još....
Sve to ima crno na bijelo, za vašu informaciju...

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 09 dec 2025, 16:10

Ovo ce biti velika razlika ostao stručni stab Adzema, isto kao da je on ostao. Znaci dva kola ga pusimo. Ista taktika, Rakic i Odinaka igraju.

Stvarno neko dalje debilu Pablo objasnjava, botini Senada misimovica. Pa vi ste gori od njega. Ljudski otpad I smradina u obliku covjeka. Pravi ljigavac.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 09 dec 2025, 16:22

mavi je napisao/la:
09 dec 2025, 16:08
Pablo11 je napisao/la:
O kojim drugim stvarima?
O tome da je dobio tri parnična postupka protiv Želje i vodi se još jedan gdje on sada traži svoje pare?
O tome da je zadnjih šest godina prezime porodice Osim stavljeno na stub srama? Zbog "navijača"....
O tome kako su Almir Gredić i Senad Misimović uhvaćeni kako lažu da ne znaju za dug prema Amaru, pa im tužilaštvo pokazalo "ćage" gdje nedvojbeno stoji da su znali?
Treba li još....
Mislim da Amar nebi ni želio više da bude trener kao da ni ova uprava ne želi njega. Ako bi došao investitor, on ako daje pare, on odlučuje ko će biti trener i koji su ciljevi.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 dec 2025, 16:29

mavi je napisao/la:
09 dec 2025, 16:08
Pablo11 je napisao/la:
O kojim drugim stvarima?
Treba li još....
Ne zanima me apslutno ni misimovic ni osim, ne zelim ih iskreno vidjeti blizu kluba, sto su velike sanse da se nece ni dogoditi. Parolom su zatvorena vrata, to svi dobro znaju.
Fk Željezničar.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 09 dec 2025, 16:31

Jel realno da ljudi 20 dana prije ulaska u 2026. godinu prizeljkuju Amara Osima na klupi? Da se razumijemo, meni je Amar jedan od najvecih nasih igraca/trenera, poslijeratni najveci definitivno u svakom smislu i za mene ce uvijek biti medju top 3 legende kluba. Takodjer smatram da je odnos kluba prema njemu trenutno odvratan i da ga se ne postuje nikako. Covjek dolazi na stadion kao i najobicniji navijac koji osim sto je par puta dosao na utakmicu nikad nista nije doprinio klubu. On jeste pogrijesio u svom zadnjem mandatu, ali nije imao tu namjeru sto je i Ivica Osim potvrdio jednom prilikom rekavsi kako je govorio Amaru da ce ispast budala sto daje svoje pare. Znaci Amar je u teskim momentima dao svoje pare, doveo igrace van nasih mogucnosti i pokusao s njima osvojiti titulu, ostvariti plasman u ligu prvaka i samim tim pokriti dugove i stvoriti ekipu koja ce biti jaka godinama. Nije imao srece sa koronom jer bi u suprotnom osvojio titulu te sezone 100%, to svi znamo, samim tim nas je zavio u crno i unazadio 5 godina. Ali svi znamo da nije imao takve namjere i da je htio od kluba napraviti nesto vise. Proslo je 5 godina od tad, sad smo ako nista stabilni, samoodrzivi (ne na nekom elitnom nivou, ali mozemo okej poslovati i uvijek sastaviti top 4 ekipu od svojih para sto nijedan drugi klub u drzavi ne moze) i samim tim to je proslost. Amaru se mora oprostiti i slaviti ga se kao legendu kluba. U najmanju ruku da mu se cestita rodjendan na zvanicnoj i da se covjeku permanentno mjesto u VIP lozi jer su on i njegov otac to zasluzili. Da se mene pita bio bi sportski direktor, a to prizivanje za trenera molim vas ne ofirajte se. Treba nam moderan trener, sa svojim strucnim stabom, stavom i autoritetom. Dovodjenje Amara sad je isto kao sto su pitari pokusali sa Husrefom.

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 09 dec 2025, 16:32

Mislim da se Amar već duže vrijeme ne bavi trenerskim poslom niti ulaže u svoj razvoj, to moramo biti svjesni.

A druga je stvar što smo se mi svi ogriješili o njega vrijeđajući ga samo zato što nije htio biti više levat i svojim novcem držati klub iznad vode. Kad je zatražio da mu se vrati ono što je posudio, postao je najgori. I nije jedini, imali smo prije njega mnogo slučajeva koji su pokazali kakvi smo zapravo licemjeri.

Sjetimo se samo Bogijevog slučaja. Ljudi su mu zviždali i vrijeđali ga povicima Sindikalac, kao da je to nešto ružno, a zapravo je najljepša moguća riječ kada su u pitanju borci protiv izrabljivanja ljudi i radnika. Pa upravo su nas sindikalci i osnovali, to nam je filozofija kluba. Pjevamo o radničkoj klasi, a kad radnička klasa zatraži svoju platu, psujemo joj.

Baš bih volio vidjeti bilo kojeg navijača koji je vrijeđao Amara ili Bogija da oprosti neisplaćene plate svom poslodavcu u firmi.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 dec 2025, 16:32

09 dec 2025, 15:45
Pablo11 je napisao/la:
09 dec 2025, 15:38

Njega su morali smijeniti prije svega zbog odnosa sa Sukalom i menadzercicima. Zbog toga je Denis otjeran jer mu nisu dali slobodu da to radi. Sad je ovaj dosao i dobio taj "alat" vjerovatno gledajuci nece nas zavaliti jer je nas..

Ali da je Denis za nas i da je imao neki Woow rezultat, nije imao. Cak sta vise gdje je god bilo "teze" rutinski bi izgubili ili iscupali remi sretno (dva derbija). Izvini, ali akcijama protiv Kruseva se ne divim.

A da sam se i pitao njega ne bih doveo.(mentalno bas bolestan covjek nazalost) Sjebo sam se kad sam cuo da je i kandidat, supacki ispalo prema Denisu kao i prema Basicu kad je derbi vec gledao Al Tuwairi. Vjerovatno se i sad vec zna naslijednik Adzema. (Ako je po ustaljenim procedurama)

Doveden je kao i pokojni Oda, na silu i na zor iako smo imali vremena da trazimo zamjenu Denisu.

Podrzavam svakog trenera i igraca ali 90% njih obican navijac procita.Meni je nevjerovatno da neko ne pljuje na dovodjenje igraca, da se bar vidi taj "glas" da sam protiv toga..

Sve super sad 40+ igraca.. haj ti to rijesi. Nadam se da ce iz uprave neko reagovati. Prije svega da nam objasne kako je prevaea Tanovic nakon Arapa opet u klubu.
Ja ti opet kazem gotiivo sam Denisa, ali to ne znaci da ga sad zelim vratiti jer bi uspio napraviti sok, ali sve je to kratkotrajno. Samo kazem poredeci sa adzemom je nivo iznad, ja ne zelim slusati kako neko trazi alibi u derbiju od 4:0, kako se on suprostavlja navijacima kao on je taj autoritet, a ustvari je ljiga od covjeka. U sustini ne zelim nikog iz proslosti u klubu, ali bas nikog.
Rijesit ce se i to, imaju tri cetiri trenera koja su u uzem izboru, jedan je glavni kandidat, naravno ako Mirvic udje.
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 dec 2025, 16:35

Riquelme1921 je napisao/la:
09 dec 2025, 13:32
Jedan ogroman niz grešaka doveo nas je do stanja u kojem smo trenutno. Pa krenimo redom.

Katastrofalna odluka o šefu stručnog štaba
Znate moje mišljenje o Denisu i i dalje žalim zbog njegovog odlaska, pobjeđivali smo sve osim top3 što nam je na kraju donijelo 20 bodova više od Širokog Brijega i Veleža. Ipak, on sada nije tema i ok, otišao je.
Ogromna greška je bila da se na tu poziciju dovede Admir Adžem.
Fudbalskom klubu Željezničar potreban je trener za kojeg možete press konferenciju pustiti ljudima iz Londona, Parisa i Madrida i da vas nije stid toga što oni govore. Adžem to definintivno nije.
Adžem je neko ko je prošao mnogo lošeg u životu, ali to ne mijenja činjenicu da smo dužni trpiti loše rezultate i čuvati ga na mjestu trenera.
Čovjek koji je u zadnjih nekoliko godina trenirao Gošk Gabelu i s njom ispao faktički iz Premijer lige, Goražde i Jedinstvo Bihać s kojim je u bod bio da ispadne iz Prve lige Federacije. Da nije igrao za naš klub nikada mu ne bi ni prišao kao trener. Nikada nismo dobili informacije o Krpiću i Radovcu, osim mahalskih insajdera koji govore da Krpić samo što ne udara saigrače po svlačionici a Radovac da ima 120 kila. Ono što znam je da je Radovca nazivao pitarom a da Krpić nije bio zadovoljan nekim stvarima na početku. Da ne pričamo o suspenziji pola ekipe pred derbi u Mostaru.

Katastrofalno odrađen prijelazni rok
Ovdje ne znam odakle bih počeo, pa ćemo krenuti sa golmanima.
Doveli smo Ćosića, Rončevića i Šutkovića.
Jednog smo poslali u NK Travnik, dok druga dvojica nisu ni u sastavima za naše utakmice, samo postoje. Ako griješim ispravite me.
Uz to već imamo Abdulahovića koji ne brani niti kup utakmice i Muftića koji nije u formi. Dakle 5 golmana imamo a samo 1 brani.
Što se tiče ostatka prijelaznog roka, lijevo smo doveli Enesa Alića koji se može nazvati pojačanjem te Deni Memiševića koji se provodi po Travniku, na minutama šutnje jedini sjedi, na poluvremenu zaboravi dres u svlačionici pa kada ga trener hoće uvesti shvati da ovaj nema dresa kod sebe te Ognjena Obradova kojeg si sa sobom poveo iz Jedinstva koji ti je odigrao jednu utakmicu kao starter a u svim ostalima je na terenu na polusezoni bio 24 minute. Dakle poveo si sebi igrača na kojeg ne računaš, a kada Alić ima kartone tu stavljaš igrača na neprirodnu poziciju umjesto beka kojeg imaš na klupi. Toliko o povjerenju.
Na štoperima si doveo Seedorfa i Osmanovića, jedan je kriv za nekoliko golova u ovoj polusezoni te je definintivno nesiguran a ovaj posljednji derbi je dovoljno pokazao o njegovoj fudbalskoj inteligenciji i Osmanovića koji se nije naigrao. Krenuo si s njim u prvom kolu te je pogriješio pa je izašao na poluvremenu a od tada i nije dobio previše minuta. Iako, meni na prijateljskim utakmicama djeluje ok, možda i bolje od Seedorfa.
Desno si doveo Troupeea koji prema naprijed definintivno ne može pomoći i koji je prelimitiran dok nazad zna pružiti čvrstu partiju. Ipak, u današnjem fudbalu ne vidim kako možeš igrati lijep fudbal sa bekom koji je prespor i ofenzivno limitiran.
U sredinu si doveo Joao Ericka i Deni Miloševića koji su po meni sasvim ok i nisu igrači koje bih mijenjao trenutno, ima dosta većih problema. Erick je definintivno igrač koji može naći mjesto u naša 4 vezna i treba ostati, iako je i on u padu forme kao i čitava ekipa pa ga ne mogu za to osuditi. Što se tiče Miloševića odličan igrač ali to ne vide naši navijači jer ne pređe 6 igrača i zabije gol u rašlje, kao što je Štilić birvaktile. Ipak, kada gledate njegovu kretnju vidite da prilazi i traži loptu i da ima neke ideje koje ostali vezni u našoj ekipi nemaju. Jedini problem za njega je što je u Turskoj prvoj ligi navikao na automatizme i kada primi loptu u nekoj situaciji da napadač već tada krene utrčavati dok ovdje ispred sebe ima 3 fudbalska antitalenta koji nisu za ovaj sport.
Tu je također i momak iz Arsenala koji se nije naigrao pa je prerano dati bilo kakvo mišljenje o njemu.
Što se tiče krila, doveo si Ibraheema i Pejića, prvog si poslao u Romaniju na posudbu dok Pejića čuvaš kao da je Franck Ribery. Neshvatljivo je zašto taj momak dobija minute, faktički nevidljiv na terenu te za kompletnu polusezonu ima samo 1 utakmicu u kojoj se može reći da je imao dobar nastup. Nakon 13 nastupa ima 1 gol i beskoristan je na terenu a ti ga pošalješ na Koševo da igra u prvoj postavi. Neshvatljivo.
Tu dolazimo do posljednja 3 umjetnika. Rakić, Jaganjac i Koninngs. 3 napadača Fudbalskog kluba Željezničar koji su za kompletnu polusezonu svi zajedno zabili 2 gola. Ne sjećam se kada smo bili u situaciji da baš nijedan napadač ne zna igrati fudbala. Doveo si Koninngsa koji ima 30 godina i 1.5 godinu nije dao gol te si ga najavio kao napadača koji zna zabiti gol a to dovoljno govori i o tvom znanju Ado.
Tu su još Freeman, Garcia, koji nisu zabilježili seniroski nastup pa ih je nemoguće ocjeniti.
Tu su također mladi igrači Gojak, Šabić koji ne igraju iako je Adžem najavljivao mlade igrače ove sezone.
Pare od Al Jabera smo potrošili na gore pomenute igrače.

Željin vojnik
2 riječi koje su oštetile klub i vratile ga pa barem 15 godina unazad kroz ovaj poslijeratni period. To su ljudi koji žive na grbači Željezničara samo zato što su u mladosti dobro igrali lopte. To su ljudi koji ne rade dovoljno dobro posao za ovaj klub ali su tu jer misle da imaju neke prednosti jer su bolji u fudbalu od mene. I ja volim Želju pa ne tražim mjesto u upravi jer znam da ne mogu doprinijeti. Pogledajte Dinamovu akademiju i trenere pa ćete shvatiti da nemaju niti jednu svoju legendu.

Nesposobnost uprave
(Ne)sposobnost uprave se dovoljno ogleda u tome da su u 2025. godini izabrali Admira Adžema za ŠSŠ. U sezoni kada imamo neki budžet nakon mnogo godina dali ste novac u ruke potpuno pogrešnom čovjeku. Dalje, da je u klubu totalno nestalo struje vidjeli smo i sada budući da su tek nakon 48 sati javili da nemamo trenera, iako su to prije 2 dana objavili faktički svi sportski portali, a za to neko mora odgovarati. Godinama saznajemo od raznih portala informacije iz kluba. Neko iz skupštine ili odakle već šalje portalima dio dogovora sa Mirvićem od prošlog ljeta a vi se niste oglasili o tome.

Summa Summarum
Ovaj klub treba promjene. Ne sutra, ne iduće godine, odmah.
Mi navijači smo dužni ovo uraditi. Mi navijači smo dužni istjerati iz kluba svakog čovjeka ko bude glasao protiv ulaska strateškog partnera. Zaslužili smo bolje, a to definintivno neće doći ako se u klubu i dalje bude pitalo 60 članova skupštine koji sutra ne mogu donijeti 100.000KM u klub. Fudbal se mijenja, ja bih najviše volio da 11 naše djece istrči na prepunu Grbavicu savlada Sarajevo 7-0 ali to je nemoguće. Uništen nam je OP, uništeni tereni na pomoćnim, na Grbavici, treneri govore pionirima pogrdne riječi, uzimaju novac. Potreban nam je 1 čovjek koji će se sve pitati i za koga ćemo znati da je odgovoran. Trenutna volonterska uprava i skupština donose samo štetu, odlučuju i kriju se iza kluba kada pogriješe, samo kažu: "pa evo, dođi ti džaba radi." Nisam u skupštini jer ne mogu doprinijeti klubu, ali taj osjećaj izgleda nemaju svi ljudi.

Do nekih boljih dana moj Željo..
Peti pasus je kljuc svega. Mnogi su tu samo eto jer su kao Zeljini vojnici. Funckionisemo poput drzave nam. Sda fazon, bio je u ratu pa mu daj funkciju, a to sto nema pojma i sto je u medjuvremenu postao kriminalac, lopov nije bitno nimalo.
Nemamo znanja skoro nikako. Kljuc svega.
@manijak do kraja +1 1000%
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 dec 2025, 16:42

Hiljadu pitanja?
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 11 dec 2025, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11, Proximic, zeljooo13 i 41 gost.