Arsenal - Chat

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Federer17

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la Federer17 » 15 feb 2023, 22:47

feniksptica je napisao/la:
15 feb 2023, 22:38
Zinulo dupe za titulom.
Uopste nije do toga, poenta je da se u zadnjih nekoliko utakmice igra na nivou klubova sa zacelja lige.

Prva postava, formacija, postavka igre, taktika, izmjene, sve preslikano - bezlicno i jednolicno.

Transfer politika i 'prepusti sve slucaju', nada i ocekivanje da ce te 4 i po konkretna igraca dovesti do titule - stav i mentalitet ljudi nedoraslih 'velikim' i liderskim funkcijama/timovima.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 15 feb 2023, 22:47

Jorginho jedan od najboljih veceras stvarno je jedini imao muda da je gurne kroz sredinu to zna raditi odlicno.. posto smo ga svi docekali na noz mora mu odati priznanje ovdje

sta reci, koliko amaterskih gresaka nazad, 2 gola smo primili tako i nemas ti tu sta traziti, drugo poluvrijeme nismo lopte primili kako treba kad god je trebalo nesto uraditi konkretno ili je prijem sjebo ili los pas jednostavno lose..

puno loseg decision makinga tu nemamo ostrine i konkretnosti koje ce napraviti razliku i prevagu u ovako tjesnoj utakmici.. vidjeli smo njihov treci gol gundogan pas naprijed odlican de bruyne savrseno primljena lopta savrsena povratna i imas halanda koji perfektno prima stoper ispada u prijemu i automatski ostavlja golmana nemocnog jer ima maltene prazan gol ispred sebe.. to je razlika u kvaliteti koja je realno na strani citya uvijek i bila, mi to imamo al u bljeskovima, treba da se to pocne prenositi u kontinuitetu u igru..

kako god, svaka cast momcima na borbi to volim sto im nikad ne mogu zamjeriti ginu svi na terenu zajedno, idemo dalje ima jos da se igra, vratit cemo momentum i formu sigurno, tu smo zahvaljujuci arteti i ovim igracima i sad treba podrska vise nego ikad.. cmon

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 15 feb 2023, 22:49

Meni i dalje nije jasno da suparnik ima igrače na žutom kartonu haman cijelu utakmicu i ti ih ne forsiraš do besvijesti da pokupe još jedan.

Trossarda ubacuje tek kad smo primili drugi gol.

White isto tako.

Arteta ne radi izmjene nego panične promjene u nadi da će nešto upaliti.

I, da, nepopularno mišljenje: nakon Uniteda Zinchenka niko ne može izbaciti na klupu, ali ovo ne ide. Tierney mora dobiti šansu, tako će pročepiti i Martinelli.

Xhaka je svoje završio sa SP. Nakon prvenstva on više nije isti igrač kao u prvom dijelu sezone.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 feb 2023, 22:53

Porazavajuce je ovo sigurno i za Arsenal i za Artetu da se redovno gubi od ovog Citya, jaki jesu ali ne toliko da se ne mogu dobiti.

Dva od tri gola su nasi pokloni, Xhaka i Nketiah losi u završnici veceras, ovaj drugi je istina izborio penal.

Odegard vjerovatno i umoran, dosta se trosio, vidi se pad u formi, Gabriel opet imao svoje momente, Tomiyasu koji je igrao dobru utakmicu proda onu loptu, kod drugog gola opet saucesnik jer je iz njegovog bloka lopta promijenila smjer, cini se da bi isla pravo u Ramsdela.

Kako god, cini mi se da u ovoj ligi neko kontroliše koliko može stanje na tablici pa se nadat sa do kraja sezone dobijemo posteno sudjenje pa koliko se izgura.

Veceras Halandov lakat prosao nekažnjeno, Ederson nije dobio drugi žuti jer bi valjda bilo prestrogo, bitno da je Gabrielu bez problema pokazao zuti u onom duelu sa Halandom kojem je valjda dozvoljeno sve u duelima sa stoperima.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 feb 2023, 22:57

Artetitis je napisao/la:
15 feb 2023, 22:49
Meni i dalje nije jasno da suparnik ima igrače na žutom kartonu haman cijelu utakmicu i ti ih ne forsiraš do besvijesti da pokupe još jedan.
Nikad mi ovo nismo znali raditi. Nama treba Murinjo kao neki dio strucnog staba da ih nauci nekim stvarima.

Nasi debili i kad rade neke prljave stvari, rade ih u izolovanim okolnostima gdje je super ocito.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 feb 2023, 22:58

Je li ovo tesko probat?

slika

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 feb 2023, 23:01

A Xhaka vise nema snage, to se vidi po njevovim greskama i pasovima. Svaki put kad sam bio umoran tokom utakmice, uvijek sam pravio onakve greske davajuci prejake ili preslabe pasove :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 15 feb 2023, 23:03

Ma dokle god bude Martineli igrao po lijevoj strani, a ukrajinac mu bude iza ledja, izgledat ce ko da nikad loote nije igrao.

Ne moze Martineli sam po lijevoj strani igrati i ocekivsti nesta. Dok je bio Jesus, odlicno je punio stranu, i Martineli je imao puno vise prostora, ovo je neki silovanje koje je dalo kontraefekat da Martineli bude najlosiji vec par utakmica.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 feb 2023, 23:04

Brokula je napisao/la:
15 feb 2023, 23:01
A Xhaka vise nema snage, to se vidi po njevovim greskama i pasovima. Svaki put kad sam bio umoran tokom utakmice, uvijek sam pravio onakve greske davajuci prejake ili preslabe pasove :mrgreen:
Al one dvije situacije gdje je dva puta trebao samo da uposli saigrača, nakon toga smo i primili gol, kriv je da ne može više biti kriv.

Sezonu ga cijelu nisam spomenuo ko danas, ono što je uradio je brutalno loše za igrača u EPL, ma da je golman u pitanju.

Yebote Martinelli sam lijevo on fintira i gubi loptu, ono je gol šansa, prije toga lijevo šalje prejak pas, meni se sve okrenulo kad sam vidio idiota da ono nije mogao da uradi kako treba.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 feb 2023, 23:11

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 15 feb 2023, 23:13

ZipSarajevo je napisao/la:
15 feb 2023, 23:03
Ma dokle god bude Martineli igrao po lijevoj strani, a ukrajinac mu bude iza ledja, izgledat ce ko da nikad loote nije igrao.

Ne moze Martineli sam po lijevoj strani igrati i ocekivsti nesta. Dok je bio Jesus, odlicno je punio stranu, i Martineli je imao puno vise prostora, ovo je neki silovanje koje je dalo kontraefekat da Martineli bude najlosiji vec par utakmica.
Nije samo Žezus bio tu, nego i Džaka. Sad je Džaka opet puno više nazad i sve njegove mane dolaze do izražaja. Najbolje je partije pružao dok se Žezud vraćao po loptu i proigravao dalje, a on bio daleko od našeg gola. Tu najbolje funkcioniše. Treba samo pregurati ovaj period do povratka Žezusa, svaka ekipa ima određeni krizni period, Žezus ovo vraća na ono sa početka sezone.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 feb 2023, 23:26

Da smo makar sklepali neku taktiku pa igrali na remi koji ti u ovom trenutku znači da ako dobiješ zaostalu imaš 6 bodova prednosti.

Remi je bio velik ko hadždž večeras.

Sad idemo Drakuli i tu u najbolju ruku možemo izvući remi i onda je gotovo.

Znam da cilj svakako i jeste bio top4 za ovu sezonu ali ne iskoristiti neke nepredviđene događaje i ne poginut i ne odigrat mudro u svakoj utakmici...

Dugo ćemo plakat za ovom sezonom i situacijom kojom smo imali.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 15 feb 2023, 23:34

Igrali smo utakmicu protiv najbolje ekipe bez dva od tri najbolja igrača. Previše burno reagujete.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 feb 2023, 23:38

I nije do mentaliteta, pritisak je **** stvar

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 feb 2023, 23:57

bega_afc je napisao/la:
15 feb 2023, 23:34
Igrali smo utakmicu protiv najbolje ekipe bez dva od tri najbolja igrača. Previše burno reagujete.
Zadnje 4 utakmice, 2 gola data, 3 poraza i jedan remi. Treca utakmica zaredom da smo nadigrani sto se u prvih 20 utakmica desilo tacno jednom. Od mogucih 9, uzeli bod.

Ne znam sto ocekujes da ljudi ne reaguju burno

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 feb 2023, 00:02

Dan te yebo, osvojili 1 od mogucih 9 i kaze burno reagujete. :rol:

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 feb 2023, 00:24

Brokula je napisao/la:
15 feb 2023, 23:57
bega_afc je napisao/la:
15 feb 2023, 23:34
Zadnje 4 utakmice, 2 gola data, 3 poraza i jedan remi. Treca utakmica zaredom da smo nadigrani sto se u prvih 20 utakmica desilo tacno jednom. Od mogucih 9, uzeli bod.

Ne znam sto ocekujes da ljudi ne reaguju burno
Znači sve je stalo u ove zadnje četiri utakmice. Idemo opet sa pljuvanjem svega redom.
- Nema veze što si trenutno na diobi prvog mjesta i imaš utakmicu manje.
- Nema veze što si u 19 utakmica imao omjer 16-2-1.
- Nema veze što četvrtom mjestu bježiš 12 bodova.
- Nema veze što te više niko ne može dobiti lagano, nego mora propišati krv da te zaustavi.
- Nema veze što igraš već pola od ovih utakmica bez najboljeg igrača, koji je donio potpuni preokret u igri i mentalitetu.
- Nema veze što ste neki dan postavljali za koliko bodova su momci zakinuti lošim sudijskim odlukama.
- Nema veze što ti okosnicu ekipe čini momci od po 20-21 godinu.

Ja bih mogao ovako do jutra, ali mi je vrijeme da idem spavati jer znam da nema većih simpatizera na baterije, nego na ovom pdfu i da džaba trošim svoje dragocijeno vrijeme.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 feb 2023, 00:29

Tipicni luzerski mentalitet. Kad vidis kakve simpatizere imamo, nije ni cudo sto 20 godina nismo vidjeli titulu.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 feb 2023, 00:33

Ma đe si ti nama šampione, nismo te odmah prepoznali. :rol:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 feb 2023, 00:36

Ne znam sto se odmah ljutis. Ocigledno je da si zadovoljan prosjekom, te da na svaku konstuktivnu kritiku imas spremnih 10 izgovora. Pomiri se s tim kume. :)

Sampion nego sta. Nemoj da uploadam kao onomad Neutral. :rol:
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 16 feb 2023, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.