KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ghuraba

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 25 okt 2025, 23:24

JHam je napisao/la:
25 okt 2025, 23:07
problem je ovde trener, ne sto Muha ne zna, nego sto se nalazi u problemu da mora da pobijedi i nema kad da ozivljava Younga i Personsa pored Halilovica i Joesara koji se vracaju iz povrede, pa zato forsira Westa kojeg dugo zna, a koji bi bio sasvim solidan sa klupe kad ostale stane, ali za to mora dati Personsu minute da prodise pa makar i izgubio, zato kazem da mu je **** situacija u koju je upao
Ma mora naci nacin da ih ubaci u rotaciju. Ne moze West igrati skoro 40 minuta, to je besmisleno. Covjek je profulao skoro sve sto je sutnuo, napravio 2 bolesno glupa faula i odlicnom izvodjacu bacanja dao 6 komada, svaki vazan napad upropastio i na kraju pomnozio s nulom sve dobro sto je uradio. Pasalic ga nije ispravno dozirao i to ga je kostalo. Iako Persons ne pokazuje nikakav zar u igri, trebao je dobiti bar 15 minuta. Young je kao preslikan Personsu, ne trudi se i ne igra odbranu, ali bar dobije solidne minute i zabije ponesto. Kovacevic je totalno sklonjen u stranu, a momak je bio u najboljoj formi. Ne znam koliko je pametno uraditi mu ovo. Halilovic pokazuje da ne moze biti startni centar, a Salic i pored idealne konstitucije za centra jednostavno ne pruza ono sto se od njega primarno trazi. Ako sa 210 cm i 120 kg ne mozes zabiti nista iz reketa i ako ti se sve svodi na bacanja i sut s (polu)distance - onda ti nisi centar.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2025, 23:25

VensanKasel je napisao/la:
25 okt 2025, 23:23
NEZALAGANJE je napisao/la:
25 okt 2025, 23:11
Pogledao zadnje 3 tekme Bosne i analizirao detaljno....

Persons je amater teski.Lik ne lici na kosarkasa plus ima viska kila.U 21.stoljecu guzelja na PG poziciji u smislu da je do centra vec okrenuo ledja sto aludira na nespremnost.Njega ko je doveo, taj pojma nema o kosarci.

Young, nesto malo jaci od amatera.Isto nekakvo guzeljanje u reketu, vrlo upitan sut i isto viska kila.Ovakvi likovi ne mlgu biti pojacanja.

Halilovic? Najplaceniji, trebalo bi i najisksuniji, ali jako, jako los.Nije to zbog toga sto covjek fata formu poslije povrede, vec cinjenice da pravi greske i faulove koje ni pioniri ne rade.O njegovoj odbrani, odnosno bukvalno nepostajanju iste je suvisno reci bilo sta.Da nije zalosno, bilo bi smijesno.Nepokretni Salic izgleda kao Embiid glavom i bradom za njega.

2 najbolja igrace Bosne su Atic i Audige.Obojica igraju u oba pravca i mogu kreirati i za sebe i za druge.Ruke, u odredjenim rolama, mogu i daju Salic, Dela i Zubac.Gine i West u odbrani i to se mora priznati, ali je fizicki limitiran, a u glavi svojoj misli da je Curry i to je veceras i kostalo Bosnu.

Sve ostalo je go ku.rac.

E da, mislim da i od Muhe moze biti nesto.Ima on nesto, ima znanje i ima srcanost.Naravno, nije mu ni lako da odmah klupira sve ove "vedete".Treba malo vremena za takve stvari.
Kako amater može biti najbolji asistent pete lige po jačini u Evropi ? Kako je amater TEŠKI imao 14.5 poena po susretu , uz procenat šuta 47% ?
Ja ne znam kako je on to imao.Lik ne lici na kosarkasa i ne isporucuje bukvalno nista 3 utakmice zaredom. Vrlo je moguce da se radilo o nabijacu statistike i da se sve vrtilo oko njega.Takvih je more.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 25 okt 2025, 23:40

25 okt 2025, 23:25
VensanKasel je napisao/la:
25 okt 2025, 23:23
25 okt 2025, 23:11
Pogledao zadnje 3 tekme Bosne i analizirao detaljno....

Persons je amater teski.Lik ne lici na kosarkasa plus ima viska kila.U 21.stoljecu guzelja na PG poziciji u smislu da je do centra vec okrenuo ledja sto aludira na nespremnost.Njega ko je doveo, taj pojma nema o kosarci.

Young, nesto malo jaci od amatera.Isto nekakvo guzeljanje u reketu, vrlo upitan sut i isto viska kila.Ovakvi likovi ne mlgu biti pojacanja.

Halilovic? Najplaceniji, trebalo bi i najisksuniji, ali jako, jako los.Nije to zbog toga sto covjek fata formu poslije povrede, vec cinjenice da pravi greske i faulove koje ni pioniri ne rade.O njegovoj odbrani, odnosno bukvalno nepostajanju iste je suvisno reci bilo sta.Da nije zalosno, bilo bi smijesno.Nepokretni Salic izgleda kao Embiid glavom i bradom za njega.

2 najbolja igrace Bosne su Atic i Audige.Obojica igraju u oba pravca i mogu kreirati i za sebe i za druge.Ruke, u odredjenim rolama, mogu i daju Salic, Dela i Zubac.Gine i West u odbrani i to se mora priznati, ali je fizicki limitiran, a u glavi svojoj misli da je Curry i to je veceras i kostalo Bosnu.

Sve ostalo je go ku.rac.

E da, mislim da i od Muhe moze biti nesto.Ima on nesto, ima znanje i ima srcanost.Naravno, nije mu ni lako da odmah klupira sve ove "vedete".Treba malo vremena za takve stvari.
Kako amater može biti najbolji asistent pete lige po jačini u Evropi ? Kako je amater TEŠKI imao 14.5 poena po susretu , uz procenat šuta 47% ?
Ja ne znam kako je on to imao.Lik ne lici na kosarkasa i ne isporucuje bukvalno nista 3 utakmice zaredom. Vrlo je moguce da se radilo o nabijacu statistike i da se sve vrtilo oko njega.Takvih je more.
Ma ljudi su vidjeli da nemamo trenera da nas vode i poceli se zaj.

Solidno si ti to skontao no kakvi god da su ne moze Personsu dati 4 min a Westu 36, covjek je umislio da je neko i nesto jednostavno nece da da pas nego hoce da bude clutch sa nekim divljim potezom (ti majstore to da mozes igrao bi bar u Španiji)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2025, 23:53

@Kyle Apsolutno je da se ne moze igrati bez davanja prilike i nekih ozbiljnijih minuta ovim igracima koji su dovedeni kao pojacanja.I to je do trenera.

S druge strane, i ti igraci trebaju pokazati da su profesionalci i ako ti trener daje minute na kapaljku, bez obzira postujes li ti njega ili ne, trebas se zapitati zasto je to tako!? A ako si pravi profesionalac, dokazaces mu prvo na treningu da grijesi, a onda i u te 4 min na parketu "pojesti" isti sto se kaze. Ja sam u zadnje 3 tekme svaki put vidio da Persons lici na slinu.Nikakve volje u odbrani, dok u napadu nije sposoban da se odvoji od protivnika.Veceras dobije opet minute u regularnoj rotaciji i opet nista.Cak mu se u jednoj situaciji kreira i otvoren sut i on umjesto da sutne, nesto izmislja i uvali Atica na sekundu do kraja.Poslije gleda fol nesto ruke, lopta klizava i sl.gluposti.Tu ga je Muha i klupirao, jer lik ocigledno nije mentalno na utakmici.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 25 okt 2025, 23:58

Pregorak okus poraza u ustima, ljudi su nazalost razocarani napustili Zetru, nekako mi se cini da bi svima lakse bilo da je bilo -15. Cedevita je slozila bezveznu ekipu, nista to nije posebno, veceras su u dosta trenutaka bili bezidejni na terenu, vrlo neposlozeni.

Parsons ili mora poceti igrati ili treba se sjesti s njim i raskinuti ugovor. Na pripremama je bilo idealno, on je vrhunski igrac, ali nema loptu u rukama. Bez toga, sve u potpunosti pada u vodu. Cim se pojavio Atic, a znam pouzdano da Muha bas bas cijeni Atica, nece moci dobijati loptu u ruke. Cim je Muha razdvojio Atica i Parsonsa, Bosna je prodisala. Suvise kosta na mjesecnom nivou da bi igrao 5 minuta. Sad mu se snavezao i gubitak samopouzdanja i ne moze nista da odigra.

O Westu je manje vise sve receno u predsezoni i prvim utakmicama. Medjutim, veceras da je usao onaj zadnji sut na kraju bio bi apsolutni heroj. Odradio je more bas bas dobrih stvari, borio se u odbrani, ali on je jednostavno takav igrac. 4 puta pokojnik, 1 pukovnik i to je to. Kod njega neka sredine.

Dela je odigrao savrsenu, kapitensku utakmicu. Sve je pogodio iz izradjenih pozicija. Ono sto vrijedi za Parsonsa, vrijedi i za Younga. Parsons je u vecini slucajeva razigravao Younga, stavljao ga u odlicne pozicije na zicere, a sada to vecinom ide varijanta izolacije, divljanja u reketu na silu, sto ne prolazi.

Halilovic je najveca boljka ove ekipe. Osim sto je poslije Younga najplaceniji igrac tima, pretezno ekipu dovodi u kontra ritam. U odbrani tesko ista moze da odbrani, nadskakaju nas vecinom, u napadu pick n’roll veceras haman nijednom nije odigran, uvijek losa rjesenja ima.

Kovacevic je sklonjen, do kada pitanje je. Ne znam zasto cekaju da Gutic cijelu sezonu presjedi na klupi, ni njemu to ne odgovara, iako ima 2.500 eura platu, treba ici negdje da igra i pokusa se nametnuti, ovdje se nije mogao nametnuti u ABA2. Audige veceras nije bio na svom nivou, ruku na srce par puta je preskocen u napadu, iako je bio potpuno sam.

Joesar mora dobiti adekvatnu sansu, njemu je takodjer palo samopouzdanje. Mora se imati par specijala za njega. Zubac se odlicno bori, odradi solidno svoj dio posla.

Salic se veceras borio ekstremno, uz ozbiljnog centra bi vjerovatno bio i bolji.

Preskocili smo korake, jer da je sistemski, trener razvojnog tima bi bio Muhamed Pasalic, a trener prvog tima npr. Nenad Markovic. Muha kao vojnik kluba bi se kalio i ucio i u dugorocnoj perspektivi spremao za trenera prvog tima. Pokazuje dosta slifa za ovaj posao na pocetku trenerske karijere.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 okt 2025, 01:34

Iako je ovo veoma težak poraz i ostavlja gorak okus treba nas radovati da nam je igra bolja nego pod Acom te mislim da se sa pravom možemo nadati u sljedeće 3 utakmice 3 pobjede i onda Zadar dočekati sa 3 uzastopne pobjede. Muha ima šlifa ali fali iskustva ali opet to bolje izgleda pod njegovom palicom nego Acinom.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2025, 10:02

Mislim da neki ozbiljan trener neće doći bez bar 15k eura, bolje ostaviti Muhameda, ali dovesti poštenog centra, jer je Halilović gotov igrač.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 26 okt 2025, 10:16

Nije ni prvi ni posljednji put da se neka ekipa vrati nakon minusa od 10 ili 20 i nije apriori trener uvijek kriv.
Prvo je Salic napravio bezpotreban namjerni faul iz kojeg smo primiti 4 poena. Onda 2 napada Young forsira i fula. Pa Joung pravi glupost sa onoj silaznom putanjom. Pa Halilovic sa 2 metra ispod kosa dodaje kao da je u reketu Dikembe Mutombo, Wembanijama i Gober. Pa pravi glupe faulove.
Pasalic je na vrijeme tražio time out kad su se ovi vratili na -8.
Imaš napad za pobjedu, nacrtaš akciju i West bunari loptu 22 sekunde. Bezobrazno do bola.
Sto se tiče igrača, Persons je zaista los. Čovjek igra playa, izbjegava šuteve za 3. Silovanje u prodorima. Odbrana tobe jarebi. Kod one trice sa boka izlazi iz bloka 2 sekunde. Ma nevjerovatno los. West samo bljeskovi i nije za ABA nivoa. Halilovic najplaćenijih
čovjek u BiH. 24 milje EUR. Toliko je košarkaški neinteligentan. Nevjerovatno.
U ovoj ekipi Bosne za ovaj nivo takmičenja jedino mogu Atic i Oudige igrati. Eventualno za rotaciju tu mogu biti još Salic i Hare, kao 10, 11 ili 12-i igrači.
Da imam novac i bez da sam budaletina i ganjao inat meni 5 igrača poslije sinoćnje utakmice ne bi bili na treningu u ponedjeljak. Vidan je napredak i treba ići naprijed ali pod hitno pozicije 1 i 5 dovesti…
I tek se vidi koliko je los potez bio otjerati Vrabca te losa procjena da se ne dovede Robertson i to poslije onakvog Europskog prvenstva i poslije onako odanog karaktera.. e moj dubravko.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 okt 2025, 11:45

Uvijek je lako biti general poslije bitke, zar ne. Pasalicu puna podrska, krivac za ovaj poraz je onaj ko je sastavljao roster, ista stvar se dogodila i prosle godine, samo na daleko manjem nivou neke stvari uz dosta srece su se uspjele sakriti.

Zivo me zanima koliki je budzet Spartaka za ovu sezonu, necu da lupam u prazno, ali ne bi rekao da je drastican u odnosu na budzet Bosne. Razlika je ogromna, ljudi igraju fatalnu kosarku ove sezone. Dva amerikanca po sablonu, pod kosem i na pleju su fantasticni, a ostali domaci su provjereni ABA liga nivo i svi izuzetno prate i pruzaju ucinak.

Ukoliko postoji zelja, da se u ABA ligi dobije bilo ko, Dubravko zaposli nekoga u sportski sektor ko se razumije u kosarku, ziv bio. Ja te licno izuzetno postujem, ali ovo nikako nije nacin. Persons ne smije ni bogdu sanse vise dobiti, to kakvu je sezonu imao u raspaloj Krki je nebitan parametar, ne sposoban je napraviti bilo kakvu prednost. West ukoliko ne moze u glavi podnijeti svoju ulogu sa klupe treba isto biti odstranjen. Kovacevic definitivno nije nivo ABA 1 smjesno je uopste spominjati neki njegovu formu. Halilovic je isto za sut karte ali ima ogroman ugovor i od te ljubavi nema nista.

Kako god startni plej i centar se moraju dovesti pod svaku cijenu. Traziti igrace profila Audigea. Fakticki glava i rep ekipe nama su igraci koji su igrali ABA 2.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 okt 2025, 11:58

Vidim da Marko Pecarski igra losu sezonu u Grckoj, bio bi ogroman upgrade ispod kosa u odnosu na Salica.

Takoder rijesenje na 4/5 bolje od svih u rosteru bi bio i Njegos Sikiras koji igra super u Belgiji.

Sasu Salin sa kojim smo pregovarali je jos slobodan igrac.

Zan Mark Sisko se skroz oporavio u Ciboni, ekstra rjesenje na drugom pleju, kao primarni ball handler.

Kyrell Luc igrac iz KLS, bio bio sasvim solidno rijesenje. Divljak sa loptom, ali top divljak sve ima. Puno bolja opcija za kockati se od recimo Westa.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 okt 2025, 12:37

U Bosni isto nema nikakve hijerarhije , jedno 7 8 igraca tu misli da su oni lider i najbolji igrac,jedino zubac i delalic igraju rolu nekog role playera

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 26 okt 2025, 13:22

Atića i Westa ne bi ni vodio u Bugarsku (nek napune baterije), jer pretpostavljam da će se truckati 8-9 sati busem, a utakmicu u subotu je već sada jako bitna za čitav nastavak sezone.

Taman šansa da Persons, Joesar i ostali dobiju više minuta
ZELJEZNICAR 1921!

Avantii
Kontakt:

Post Postao/la Avantii » 26 okt 2025, 13:54

Kyle88 je napisao/la:
25 okt 2025, 22:11
Avantii je napisao/la:
25 okt 2025, 22:02
Jasno je da Muha tempira formu za kasniji, važniji dio sezone. A I malo čuva igrače za evropske utakmice.
Bitno je da vizija postoji.
Nemoj biti naivan covjek je klupirao Personsa i trazi mu dlaku u jajetu dok ovog Westa voli k’o da mu je sin.
3/4 8:30 je igrao trazio izmjenu nije mogao disati vise i dva napada potrosio-(trener treba vidjet to i prije)
4/4 nije izlazio, 5:00 do kraja zove TO i nista ne mijenja a tu se vidjelo da West ne moze. Pa onda kroz tih 5 min da ga je dva napada odmorio ne bi “A” napisao, ovaj je pravio greske, faulirao ih na sutu za tri poena itd itd bas divlji igrac.
Zadnji napad za pobjedu frajer uprskao, kao i produzetak.
Cijelo vrijeme Persons to gleda sa klupe a ako u srijedu dobije 15 min sijeci mi glavu.
Sve je to škola. Ako je pametan nešto će naučiti iz svega toga.
Nema Bosna baš kapacitet da na 3-4 dana igra utakmice izrazitog intenziteta. Nakon Mursije pravo je iznenađenje što se dobrim dijelom meča sinoć dosta dobro igralo.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 okt 2025, 14:56

Ništa od Miličića, pronašao angažman.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2025, 15:03

Mislim da će Pašalić ostati trener, a to bi moglo biti pogubno u ovim gustim utakmicama ala Zadar, Spartak, Ilirija.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 okt 2025, 15:08

Steta za Milicica top strucnjak
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 okt 2025, 15:23

TripleThreat je napisao/la:
26 okt 2025, 14:56
Upitan je tokom sedmice, doduse ne od klupskih struktura da li bi imao zelju da vodi Bosnu, odbio je tu mogucnost.

Pitao ga je takodjer Nurkic da bude selektor reprezentacije, ima dvije godine jos Ugovor sa poljskim savezom.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 okt 2025, 15:25

DirkNowitzki je napisao/la:
26 okt 2025, 15:23
Upitan je tokom sedmice, doduse ne od klupskih struktura da li bi imao zelju da vodi Bosnu, odbio je tu mogucnost.

Pitao ga je takodjer Nurkic da bude selektor reprezentacije, ima dvije godine jos Ugovor sa poljskim savezom.
Jel se zna za koga su se jos raspitivali za novog trenera

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 okt 2025, 16:10

MElloo je napisao/la:
26 okt 2025, 15:25
DirkNowitzki je napisao/la:
26 okt 2025, 15:23

Jel se zna za koga su se jos raspitivali za novog trenera
To ne znam stvarno, ali za Milicica ovo pouzdano znam. I nije ga Dubravko pitao.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 4 gosta.