FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
152
46%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
54
16%

Ukupno glasova: 328

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 12 dec 2025, 17:49

Samo budala moze misliti da ce upravljati imovinom.
Fk Željezničar.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 12 dec 2025, 17:51

Pablo11 je napisao/la:
12 dec 2025, 17:49
od Investitorar nema nista i ne treba biti...**** mu dati jedan i neka brati dadne ;D

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 dec 2025, 17:52

1921boy je napisao/la:
Slovenci:Celje-rusi.Olimpija-njemacki investitori,prije njih klub vodio Mandaric.U Mariboru je investitor turcin,vlasnik Hala u engleskoj drugoj ligi,bio podpredsjednik Fenera za vrijeme najbogatijeg turcina Alija Koca.U Koperu je gazda Ante Guberac,prozvan nadimkom slovenski Mamic.

Hrvati:Gorica,investitor je Denis Stengelov,vlasnik Zveceva.U Rijeci je alfa i omega Damir Miskovic,Osijek vode Madjari,Istra ima investitore koji su vlasnici spanskog Alavesa.

Makednoci:Vardar-turcin,Skupi-turcin iz Celika,Gostivar-turcin,Rabotnicki-turcin,BP Brera Strumica-porodica Pandev investitori,Sileks-porodica Ivanovi.Skendija,Voska Sport i Struga su u rukama supersponzora.

Srbija:Vojvodina-Zbiljic sa investitorima,Cukaricki-Dragan Obradovic i Gale Matijasevic,TSC-Mađari,Radnik Surdulica-Novica Toncev,Radnicki Nis-Ivica Toncev.

Svi budale samo mi pametni.
:thumbup:
Pablo11 je napisao/la:
Tako je to je nemoguce, jer Zeljo nije na prodaju
Zeljo je klub koji ce imati investicionog partnera i obostrana korist je neminovna za uspjesnu saradnju, ali imovinom niko osim kluba ne upravlja
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 dec 2025, 17:52

delinjo je napisao/la:
12 dec 2025, 17:38
Ovi se ne bune zbog Zelje bolan,nego zbog sebe.
Jbg,dzabe karta,na poluvremenu ketering (kojeg organizuje jedan clan uprave) u vip salonu,dzabalama je dzabalama.Znas kako kazu,inekcija je dobra kad je dzabe.Usput,malo uletis nekad na mjesto direktora,sekretara,ako zafali negdje neko mjesto u adminstraciji,uzmes koju paru.A tebe Dela.Hoce da nam otmu Zelju.Dovoljno je pogledat ko je i odakle kreno sa odbranom.Pametnom je isaret dosta.
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 dec 2025, 17:55

Virtu4l je napisao/la:
12 dec 2025, 17:36
Povedi nas, Sanine. :bih:
Brko iz druge galaksije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 dec 2025, 18:02

Lokomotifa je napisao/la:
12 dec 2025, 17:28

Ovo je 21. stoljeće, zadnja faza kapitalizma, i mi se moramo prilagođavati modernim tokovima. Ja sam zavolio Želju zbog historije i radničkog identiteta, ali znam da nas taj kolektivni duh neće nigdje odvesti, nego na prosjački štab, pa će nam opet navijači biti sponzori kluba i preko donacija navijača ćemo skupljati sadaku da možemo sezonu izgurati. Eto to nam donosi kada se pita kolektiv od 54 člana skupštine mediokriteta bez ikakvog kapitala i znanja i 5-6 članova UO koji gledaju kako da se ugrade u klupske poslove. Svaki klub i organizacija će biti uspješnija ako se pita jedan čovjek ili par ljudi koje on ovlasti i to je činjenica. To je ekonomska nauka dokazala. Sve ostalo su priče za malu djecu.
Pa samo se treba posteno zapitati, koji model je odrziv na duze staze ?

A. Onaj iz perioda komunizma, gdje 50 i kusur clanova skupstine godinama drkaju qrc, niko feninga ne ulaze u klub, sastanu se dva put godisnje i glume neku skupstinu koja smijenjuje staru i postavlja novu upravu svaki put kad se sastanu.

B. Moderni model, gdje maksimalno 10 ljudi, sposobnih operativaca vode klub. Gdje postoje ulaganja, investicije itd.

Uskoro ce se odlucivati koji model zelimo i koji put cemo izabrati.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 12 dec 2025, 18:20

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
12 dec 2025, 17:02
Ko god je protiv ulaska investitora u klub,neprijatelj je istog!

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 12 dec 2025, 18:28

Pact1921 je napisao/la:
12 dec 2025, 16:12
mavi je napisao/la:
12 dec 2025, 15:46
Mislim da će biti otpora prema ulasku investitora...
Čak se i neki čelni ljudi protive ulasku.
Ljudi nisu svjesni da nam je ovo zadnja šansa da budemo KONKURENTNI.
Ako nam je stalo do trofeja...
Ako nije, možemo pjevati "Mi smo Željini, Željo je naš".
Samo to će nam i preostati ako ne bude pameti...
Evo ja sam uvijek smatrao da se historija ponavlja i da treba uciti na tudjim greskama da ih ti kasnije ne pravis sam . Imali su 2 kluba tako investitora jedan je FK sarajevo evo njima je mirvic 4 godine a prije toga 7 godina Tan jest da je jedno vrijeme bio i vijetnamac. Zadnje 4 godine samo su uspjeli kupit jedan kup za kojih ih je i grupa prozvala . Drugi je Celik koji je sam otisao u kantonalnu ligu zbog dugova koje je napravio Aydin Olgun . Volio bi ja Zelji sve najbolje naravno evo zadnjih par sezona ako je utakmica za vikend bilo kod kuce ili u gostima ja sve otkazujem idem na tekmu . Ali ako udje ovaj drugi Mirvic ja vise necu nikad otici na Utakmicu Zeljeznicara jer to onda nije klub za koji sam ja kao dijete zaljubio se krenuo da navijam za kojeg sam ostavio bruku vremena i para zbog njega sa mnogim se posvadjao i dan danas ne pricam samo zbog tog kluba . Ko hoce da proda svoje ideale za pare bujrum ali eto kad ga izglasaju da udje investitor a najvjerovatnije da hoce ja prestajem navijat za ovaj klub i mene grbavica vise nikad vidjeti nece ili bilo koji drugi stadion u ovoj nasoj drzavi .
Onda ti i grupa tvojih istomišljenika napravite novi klub i nazovete ga "Pravi Željezničar", navijate za njega u kantonalnoj ligi protiv Saobraćajca i Hrida, a nama ostavite ovaj pa da živimo u modernom svijetu i pratimo moderan i ozbiljan nogomet. To ne bi bio prvi takav slučaj u svijetu, imamo Manchester United koji je danas jedan od najpopularnijih klubova na svijetu, a ima i onaj neki originalni koji su bolesnici oformili kao pravi Man Utd pa igraju neku amatersku ligu i nose originalne žuto-zelene dresove.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 12 dec 2025, 18:39

Ko god moze sutra i ko je u mogucnosti neka dodje na utakmicu, treba nam sto vise ljudi na stadionu da izvucemo ovu pobjedu, u igrace se ne mozemo uzdati, mi moramo sutra pobjediti
Curva Sud

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 12 dec 2025, 18:45

Laudrup je napisao/la:
12 dec 2025, 18:28
Pact1921 je napisao/la:
mavi je napisao/la:
Evo ja sam uvijek smatrao da se historija ponavlja i da treba uciti na tudjim greskama da ih ti kasnije ne pravis sam . Imali su 2 kluba tako investitora jedan je FK sarajevo evo njima je mirvic 4 godine a prije toga 7 godina Tan jest da je jedno vrijeme bio i vijetnamac. Zadnje 4 godine samo su uspjeli kupit jedan kup za kojih ih je i grupa prozvala . Drugi je Celik koji je sam otisao u kantonalnu ligu zbog dugova koje je napravio Aydin Olgun . Volio bi ja Zelji sve najbolje naravno evo zadnjih par sezona ako je utakmica za vikend bilo kod kuce ili u gostima ja sve otkazujem idem na tekmu . Ali ako udje ovaj drugi Mirvic ja vise necu nikad otici na Utakmicu Zeljeznicara jer to onda nije klub za koji sam ja kao dijete zaljubio se krenuo da navijam za kojeg sam ostavio bruku vremena i para zbog njega sa mnogim se posvadjao i dan danas ne pricam samo zbog tog kluba . Ko hoce da proda svoje ideale za pare bujrum ali eto kad ga izglasaju da udje investitor a najvjerovatnije da hoce ja prestajem navijat za ovaj klub i mene grbavica vise nikad vidjeti nece ili bilo koji drugi stadion u ovoj nasoj drzavi .
Onda ti i grupa tvojih istomišljenika napravite novi klub i nazovete ga "Pravi Željezničar", navijate za njega u kantonalnoj ligi protiv Saobraćajca i Hrida, a nama ostavite ovaj pa da živimo u modernom svijetu i pratimo moderan i ozbiljan nogomet. To ne bi bio prvi takav slučaj u svijetu, imamo Manchester United koji je danas jedan od najpopularnijih klubova na svijetu, a ima i onaj neki originalni koji su bolesnici oformili kao pravi Man Utd pa igraju neku amatersku ligu i nose originalne žuto-zelene dresove.
Samo što je United u dugu milijardu, i to su Glejzeri lično zadužili klub 500 miliona funti..
Mi smo svakako u k i ovako, tako da nemamo šta izgubit, pogotovo ako vodi samo sportski segment, a ne imovinu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 dec 2025, 18:52

Vrijeme je sutra Sabic da zabije
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 12 dec 2025, 19:23

NoDi80 je napisao/la:
12 dec 2025, 18:52
Svi mladi igrači + Boljević, Vini i štoperi su uništeni lošim vođenjem.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 12 dec 2025, 19:39

Redfire16 je napisao/la:
12 dec 2025, 19:23
NoDi80 je napisao/la:
12 dec 2025, 18:52
Svi mladi igrači + Boljević, Vini i štoperi su uništeni lošim vođenjem.
Boljević je solidan. Nisam neprijatelj niti ga mrzim, ali njegovo ponašanje na terenu, mahanje rukama, svađanje sa suigračima, pa narušavanje atmosfere i discipline, suspenzije. Mislim da on mora ići. Koliko god valjao, loš je za svlačionicu.
1921!

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 12 dec 2025, 19:48

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
12 dec 2025, 17:02
Ko god je protiv ulaska investitora u klub,neprijatelj je istog!
Ma vazda ce im pokusaj biti ili preko skupstine ili preko dijela navijaca da se sabotira. Izvade pare i nude ko i Vico ovim sto je ponudio.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 12 dec 2025, 20:02

Vala baš što napisa gore, kome se ne sviđa investitor neka oformi pravi Željezničar i zapita se što nemamo titulu 13 godina i što je ovim tempom i narednih 26 ne bi osvojili, jer jednostavno ovakav tip kluba nije samoodrživ nigdje u svijetu, a pogotovo u BiH gdje nema fiksnih zakona o sportu i uz more korupcije u fudbalu. Ovdje možeš ili ovako ili da si nacionalni projekat. Ne vidim način na kojem će Željo izgubiti indentitet ovako ako se sve Željino zaštiti?
zeljovolimte je napisao/la:
09 dec 2025, 14:28
Jesi li ti zadovoljan sa tim denisovim rezultatom (cetvrto mjesto i ispadanje od Sirokog u kupu)?
Zaboravih odgovorit. Da, jesam. Cilj je bila Europa a ne titula ni slično. Imamo isto bodova sa konama koji su odigrali najjaču sezonu od 2018/19, i Zrinjski i Borac dodatno. Da se razumijemo, nisam ni ja ljubitelj Denisa, ali kod čovjeka su postojale neke akcije, fino se igralo i jedini je pokazivao da mu uz kontinuitet treba vjerovati. Trebalo ga je ostaviti i ove sezone pa tek onda cijeniti.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Lekqqq1921
Kontakt:

Post Postao/la Lekqqq1921 » 12 dec 2025, 20:21

Pact1921 je napisao/la:
mavi je napisao/la:
Sanin Mirvic je puno ozbiljniji i pametniji covjek za razliku brata mu koji je glup ko **** ima pare ne zna ih ulagati pametno

Stizu pare, novi šef koji je ozbiljno ime i pojačanja koja se mogu nazvati pojačanjem

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 12 dec 2025, 20:37

Zna li se u šta konkretno investira ako je investitor

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 dec 2025, 20:52

perodeformero je napisao/la:
12 dec 2025, 20:37
To je najbitnije pitanje.

Ljudi ovdje govore ko je protiv da je ovalav i onakav, sta ako trazi imovinu i minimalna ulaganja, onda ne valja. Ako je definisano sve kako treba, da i klub ima zastitu, a i on korist, onda treba podrzati.

Ograniceni smo, cuj odma prihvati ili odmah odbij, a ne znamk ni sta je u ponudi, ako je dosla uopste.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Lekqqq1921
Kontakt:

Post Postao/la Lekqqq1921 » 12 dec 2025, 20:54

Argentina je napisao/la:
12 dec 2025, 20:52
perodeformero je napisao/la:
12 dec 2025, 20:37
To je najbitnije pitanje.

Ljudi ovdje govore ko je protiv da je ovalav i onakav, sta ako trazi imovinu i minimalna ulaganja, onda ne valja. Ako je definisano sve kako treba, da i klub ima zastitu, a i on korist, onda treba podrzati.

Ograniceni smo, cuj odma prihvati ili odmah odbij, a ne znamk ni sta je u ponudi, ako je dosla uopste.
O svemu osim imovine će se pitati

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 12 dec 2025, 20:59

1921boy je napisao/la:
Slovenci:Celje-rusi.Olimpija-njemacki investitori,prije njih klub vodio Mandaric.U Mariboru je investitor turcin,vlasnik Hala u engleskoj drugoj ligi,bio podpredsjednik Fenera za vrijeme najbogatijeg turcina Alija Koca.U Koperu je gazda Ante Guberac,prozvan nadimkom slovenski Mamic.

Hrvati:Gorica,investitor je Denis Stengelov,vlasnik Zveceva.U Rijeci je alfa i omega Damir Miskovic,Osijek vode Madjari,Istra ima investitore koji su vlasnici spanskog Alavesa.

Makednoci:Vardar-turcin,Skupi-turcin iz Celika,Gostivar-turcin,Rabotnicki-turcin,BP Brera Strumica-porodica Pandev investitori,Sileks-porodica Ivanovi.Skendija,Voska Sport i Struga su u rukama supersponzora.

Srbija:Vojvodina-Zbiljic sa investitorima,Cukaricki-Dragan Obradovic i Gale Matijasevic,TSC-Mađari,Radnik Surdulica-Novica Toncev,Radnicki Nis-Ivica Toncev.

Svi budale samo mi pametni.
Yebo to, mi ćemo dionice. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: delinjo, JuzniVjetar1979 i 42 gosta.