Arsenal - Chat

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

bega_afc
Kontakt:

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la bega_afc » 16 feb 2023, 00:37

AshburtonG je napisao/la:
16 feb 2023, 00:36
Ne znam sto se odmah ljutis. Ocigledno je da si zadovoljan prosjekom. Pomiri se s tim kume. :)

Sampion nego sta. Nemoj da uploadam kao onomad Neutral. :rol:
Ne kontam fakat, kako je prosjek dioba prvog mjesta. :urnebes:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 feb 2023, 00:38

Covjek ti je rekao da smo uzeli 1 od 12 mogucih bodova(figurativno). To nije ni prosjek. Evo govoris 4 kola dobro je to, bice bolje, a prednost se topi. Sta je to nego zadovoljavanje (ispod)prosjekom?
Da nemas taj mentalitet, znao bi da samo kritika i veci zahtjevi donose napredak, a ne slijeganje ramenima.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 feb 2023, 00:47

16 feb 2023, 00:38
Covjek ti je rekao da smo uzeli 1 od 12 mogucih bodova(figurativno). To nije ni prosjek. Evo govoris 4 kola dobro je to, bice bolje, a prednost se topi. Sta je to nego zadovoljavanje (ispod)prosjekom?
Da nemas taj mentalitet, znao bi da samo kritika i veci zahtjevi donose napredak, a ne slijeganje ramenima.
Siti je šampionska ekipa. Nešto nisam vidio da ih se pljuvalo dok su bili 6-7 bodova ispod nas, koliko vi sad pljujete po ovoj ekipi.

Prethodnih godina smo bili ispodprosječna ekipa, prošle godine neka prosječna, ove smo debelo iznad prosjeka.

Svaka ekipa ima svoju mini krizu u koju upadne, a evo Arsenal je to doživio ove godine tek na pola prvenstva. Kritika da, ali kritika u granicama. Vi pljujete, to je već uvreda.

Na momcima se večeras itekako vidjelo da su nabrijani i sve vrijeme smo bili tu, opet ponavljam, uz dugogodišnjeg šampiona i to bez dva najbolja igrača. Kako to može biti luzerski mentalitet, to je samo meni se čini vama jasno.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 feb 2023, 01:00

Luzerski mentalitet je opravdavanje svega sto je lose i to vec godinama. Pa Wenger je zbog tog mentaliteta ostao makar 5 godina duze na klupi, nego sto je realno trebao. Ne stvara se isti preko noci ili tokom jedne polusezone. Da malo pratis njihove platforme, vidio bi koliko su prali na ruke Pepa i Haalanda zbog lose igre i rezultata. Vama je svaka kritika pljuvanje, jer si navikao ovdje bit kao dezurni moralista. Nemam nista protiv toga, sve dok za druge ljude ne govoris da su fake navijaci i slicne lobotomije, jer iskazuju nezadovoljstvo. Imam problem, kad sebi uzimas za pravo ti odlucivat ko ce i kako pisat o Arsenalu i svom vidjenju situacije. Opusti se kume. Evo 10 postova si napisao kako su ljudi fake navijaci, kako se samo zalimo, kako ovo, kako ono. Pisi svoje misljenje bez konstantnog nekog omalovazavanja.

Ne znam sta ti, i tebi slicni, ocekujete? Da raja tapse ekipu po ramenu nakon svakog poraza i govori kako smo ih nadigrali, ali eto nismo imali srece?

Ovo jednostavno nije ni sjenka Arsenala iz prve polusezone i u tome je stvar. Imali smo najjacu odbranu uz Newcastle u prvom dijelu, a sad strepis svaki napad i prije svega svaki prekid, da ne primis gol. Ti ako to ne vidis, onda je to vec tvoj problem. Pravili smo 5-6 prilika na tekmi, sad pravimo jednu, a ni tu jednu nema ko zabit. Da nismo i tu mi krivi sto se nije doveo napadac ili sto se ne pokusa nesto osim Eddia? Jesmo li isto mi krivi sto ja kao agnostik ucim dnevno 2 subhaneke, da se ona staklena budaletina ne povrijedi pri jutarnjoj erekciji?

Kad se igra dobro, red je da se hvali na sav avaz, sto se ovdje i radilo, a kad se udje u krizu i prave pocetnicke greske, ne vidim zasto se ne bi skrenula paznja na iste? Ko da ne dobijaju milione za svoj posao. Kasirka u Bingu kad svaki dan pravi manjak, dobije otkaz. Sta je to razlika kod njihovog posla?

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 feb 2023, 01:15

16 feb 2023, 01:00
Luzerski mentalitet je opravdavanje svega sto je lose i to vec godinama. Pa Wenger je zbog tog mentaliteta ostao makar 5 godina duze na klupi, nego sto je realno trebao. Ne stvara se isti preko noci ili tokom jedne polusezone. Da malo pratis njihove platforme, vidio bi koliko su prali na ruke Pepa i Haalanda zbog lose igre i rezultata. Vama je svaka kritika pljuvanje, jer si navikao ovdje bit kao dezurni moralista. Nemam nista protiv toga, sve dok za druge ljude ne govoris da su fake navijaci i slicne lobotomije, jer iskazuju nezadovoljstvo. Imam problem, kad sebi uzimas za pravo ti odlucivat ko ce i kako pisat o Arsenalu i svom vidjenju situacije. Opusti se kume. Evo 10 postova si napisao kako su ljudi fake navijaci, kako se samo zalimo, kako ovo, kako ono. Pisi svoje misljenje bez konstantnog nekog omalovazavanja.

Ne znam sta ti, i tebi slicni, ocekujete? Da raja tapse ekipu po ramenu nakon svakog poraza i govori kako smo ih nadigrali, ali eto nismo imali srece?

Ovo jednostavno nije ni sjenka Arsenala iz prve polusezone i u tome je stvar. Imali smo najjacu odbranu uz Newcastle u prvom dijelu, a sad strepis svaki napad i prije svega svaki prekid, da ne primis gol. Ti ako to ne vidis, onda je to vec tvoj problem. Pravili smo 5-6 prilika na tekmi, sad pravimo jednu, a ni tu jednu nema ko zabit. Da nismo i tu mi krivi sto se nije doveo napadac ili sto se ne pokusa nesto osim Eddia? Jesmo li isto mi krivi sto ja kao agnostik ucim dnevno 2 subhaneke, da se ona staklena budaletina ne povrijedi pri jutarnjoj erekciji?

Kad se igra dobro, red je da se hvali na sav avaz, sto se ovdje i radilo, a kad se udje u krizu i prave pocetnicke greske, ne vidim zasto se ne bi skrenula paznja na iste? Ko da ne dobijaju milione za svoj posao. Kasirka u Bingu kad svaki dan pravi manjak, dobije otkaz. Sta je to razlika kod njihovog posla?
Ne stvara se luzerski mentalitet preko noći ili tokom jedne polusezone, isto kao što se ni pobjednički mentalitet i šampion ne stvara preko noći ili tokom jedne polusezone. Venger je stvorio ovaj Arsenal, da nije bilo njega, ne bi bilo ni tog pobjedničkog mentaliteta koji je odlikovao šampiona i pitanje je veliko gdje bi Arsenal kao klub trenutno bio. Ako ti je Venger dokaz za luzerski mentalitet o kojem pričaš, onda nas dvojica nemamo o čemu dalje.

Naravno da ih treba tapkati po ramenu, treći poraz u sezoni od 22 utakmice, ja bih rekao da su to do sada zaslužili. Da nije bilo katastrofalnih sudijskih odluka, vjerovatno ovu diskusiju trenutno ne bismo ni vodili.

Čak i kad se igralo dobro, non stop se pljuvalo po igračima. Mislim da nema potrebe da lijepim postove jer svi ovdje znamo da je to istina. Ovdje se obično dolaze liječiti određene životne frustracije, tako da me to više i ne iznenađuje.

Što se mene tiče, samo izvolite, obzirom da znate najbolje. :salut:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 feb 2023, 01:41

Wenger je specifican. On je pri kraju luzerski mentalitet ekipi ugradio, jer ga je pregazilo vrijeme i tvrdoglavost. Koliko god je bio inovativan 90ih godina, toliko je bio procitana knjiga u 2010im. Oko toga se nema poente raspravljat. Da je najzasluzniji za smjer kojim je Arsenal otisao, naravno da jeste, ali da je ostao 5 godina predugo, isto tako jeste. Ko to odbija prihvatit, ima problem s realnoscu.

Eto, zamalo si uspio spojit post bez istog, pa opet spomenuo neki izgovor. Kakve bolan sudijske odluke? Pa svaka ekipa ce ti doci i naci 5 utakmica, gdje im se moglo nesto svirat. Sta je trebao City nakon onog gola Uniteda? Istupit iz lige? Vas covjek kad cita, rekao bi u svakoj tekmi nam slome jednom igracu nogu i ne sude minimalno 2 penala. Plakanje Mikela i pojedinih navijaca oko milimetarskog offside, a ne obracanje paznje na katastrofalnu postavku kod prekida u ove 4 utakmice i na konstantno plivanje golmana u tim situacijama, ni vi a ni Arteta ni u jednog presici da spomene. De da mi popravimo igru, pa da se onda zalimo na sudije. Na igru mozemo direktno djelovat, a na sudije ne.
Eh tu je razlika izmedju sampionskog mentaliteta i luzerskog. Kod prvog trazis nacine da se popravis uprkos svemu, a kod drugog trazis opravdanja u drugima.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 16 feb 2023, 06:03

1. Fali ti jedan od najvaznijih igraca, Partey
1.1 Jesus
2. Zanemaris lijevu stranu (Zinchenko i Tierney)
3. Takticki si procitan od strane svakoga
3.1 Izmjene slabe i nekad kasne
4. Kratka klupa
5. Pala forma vec jedno vrijeme

Nasa realnost ove sezone je top 4. Smiju se ljudi Pepu kad mjenja dosta, ali upravo mu to daje dozu nepredvidivosti, sto mi nemamo nazalost.
Teoretski, pobjedimo sve, osvajamo ligu. Prakticki, to je vec malo teze :D
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 16 feb 2023, 08:13

Murga je napisao/la:
16 feb 2023, 06:03
1. Fali ti jedan od najvaznijih igraca, Partey
1.1 Jesus
2. Zanemaris lijevu stranu (Zinchenko i Tierney)
3. Takticki si procitan od strane svakoga
3.1 Izmjene slabe i nekad kasne
4. Kratka klupa
5. Pala forma vec jedno vrijeme

Nasa realnost ove sezone je top 4. Smiju se ljudi Pepu kad mjenja dosta, ali upravo mu to daje dozu nepredvidivosti, sto mi nemamo nazalost.
Teoretski, pobjedimo sve, osvajamo ligu. Prakticki, to je vec malo teze :D
Zato i dominira godinama. Ne prašta, ne drži se jedne ekipe konstantno, ne bježi od eksperimanata, fleksibilan je i td. Realno čovjek ima sve odlike pravog menadžera u realnom smislu te riječi.
Nas ne košta manjak kvaliteta, nije nas koštao ni u jednoj utakmici. Koštao nas je manjak kreativnosti i fleksibilnosti. 100 put ću ponoviti, ali sa ovim sistemom rotacija i izmjena nismo nigdje dospjeli. Već treću utakmicu zaredom smo izgubili na isti način potpuno. Isti obrazac, isti igrači, iste promjene, apsulutno sve isto.
Pep kad je napravio izmjenu Grealish-Akandži to je promijenilo potpuno sve na terenu, ali Arteta uopšte nije reagovao. Ne da je reagovao kasno, nego nije reagovao nikako. Izmjena Trossasrd-Martinelli je ništa, mijenjaš pijuna za pijuna. Sve potpuno isto, samo mijenjaš za svježije noge.

Opcija se ima, ko god kaže da nema laže. Tierney je sušta suprotnost i odličan bek koji ne dobija nikakvu šansu i sve više gubi formu. Zincenko je vezni igrač koji može vjerovatno bolje od Xhake trenutno odigrati u sredini. Trossard je devetka koji protiv manjih ekipa vjerovatno može odigrati kao i Jesus, što bi Martinelija diglo iz pepela u kojem se trenutno nalazi.

Sve se više stvara mit da imamo samo 11 igrača sposobnih i da nemamo nijednog više sposobnog igrača.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 feb 2023, 08:15

Objektivno gledano nemamo ekipe za titule. Cak ni prvih 11 nije najboljih u ligi. Ili neko misli da je Xhaka top na svojoj poziciji. Slaba klupa, povrede, manjak rotacije.

Druga je stvar sto su neki kontali da ce City uraditi ono sto smo mi uradili Leicesteru.
Celik!3,2,2.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 16 feb 2023, 09:37

15 od 20 ekipa bi ovdje dalo gol rutinski. Xhaka ima i Edija i Martinelija u situaciji da ih gurne 1 na 1 sa golmanom i sav prostor svijeta da to realizuje. Ake je uvucen u sredinu i Saka je bio opcija za lagani pas koji bi bio tap in.
slika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 feb 2023, 09:43

Brokula je napisao/la:
16 feb 2023, 09:37
15 od 20 ekipa bi ovdje dalo gol rutinski. Xhaka ima i Edija i Martinelija u situaciji da ih gurne 1 na 1 sa golmanom i sav prostor svijeta da to realizuje. Ake je uvucen u sredinu i Saka je bio opcija za lagani pas koji bi bio tap in.
slika
Nešto kao kod trećeg gola Cityja, no umjesto Xhake tu je bio Gundogan.
Koševo Zapad

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 16 feb 2023, 10:46

Brokula je napisao/la:
16 feb 2023, 09:37
slika
Nakon ovoga je uslijedio gol, još gore kasnije imao i skoro istu gdje je Martinelli lijevo, isto ujebao.

Dvije gol prilike, ako se sralo Ediju, Xhaki se trebalo yebati od do za ovo jer je retardiran.

Ja sinoć mogu prolaznu dati Salibi i Jorginhu.

Odegaard se sakrio od fudbala, Xhaka igrao veoma loše, štoperi nam kreirali igru u svakom smislu te riječi, krila izolovana, Nketiah ne nudi ništa osim kad mu sredina stvara šanse.

Na terenu smo stajali solidno, ali pisao sam da strepimo od gola što i jeste bila činjenica, dva veoma glupa gola smo primili.

Previše nam fali da uzmemo ovu titulu, mentalitet, iskustvo, ne toliko rigorozni Arteta, bolja klupa, bolji januar itd.

Računajući kup tekmu, 3 poraza i jedan remi u posljednjih mjesec dana.

2 gola u 4 utakmice. Grozno, napad ne djeluje kreativan, patimo se sa stvaranjem prilika u ovaj mjesec i svelo se sve na 1-2 i očekivanja da se iskoriste, onaj sindrom koji se spominjao ovdje i prije.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 feb 2023, 11:56

Meni je samo krivo što kad se saznalo za Parteya što se nije Arteta prikagodio situaciji i pokušao nešto izmiksat da nas ostavi samo na remiju ili da pokušamo šta iz kontre. Tvrodoglav je isto koliko je i Pep jer je htio sa onim što ima da pobijedi protivnika na svoj način.

Remi nas je (uz hajmo reću pobjedu protiv Evertona u zaostaloj) i dalje držao na +6.

Shvatam da je ove sezone neko rekao da ćemo bit top4 tj četvrti da bismo svi isto potpisali bez bismile, ali kad smo se već našli u ovakvoj situaciji...

Imat će City do kraja 10 bodova prednosti. Mi smo skroz pali, a Arteta još nije toliko sazrio da može ovo preokrenut.

I sa njim je problem. Naučit će ovdje posao i onda otići u City ili Barcelonu.

Sve ovo ni zbog čega.
Kako ne bit razočaran.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 feb 2023, 15:38

Jos jednom da se sjetim Norveskog psa.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 feb 2023, 20:58

Man City have recorded their lowest totals in the Premier League under Pep Guardiola for:

◉ Possession (36.4%)
◉ Passing accuracy (72.76%)
◉ Successful passes (219)

Regardless of the result, that coordinated Arsenal press was world class.👌

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 feb 2023, 01:10

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 17 feb 2023, 05:29

Marsal je napisao/la:
16 feb 2023, 11:56
Meni je samo krivo što kad se saznalo za Parteya što se nije Arteta prikagodio situaciji i pokušao nešto izmiksat da nas ostavi samo na remiju ili da pokušamo šta iz kontre. Tvrodoglav je isto koliko je i Pep jer je htio sa onim što ima da pobijedi protivnika na svoj način.

Remi nas je (uz hajmo reću pobjedu protiv Evertona u zaostaloj) i dalje držao na +6.

Shvatam da je ove sezone neko rekao da ćemo bit top4 tj četvrti da bismo svi isto potpisali bez bismile, ali kad smo se već našli u ovakvoj situaciji...

Imat će City do kraja 10 bodova prednosti. Mi smo skroz pali, a Arteta još nije toliko sazrio da može ovo preokrenut.

I sa njim je problem. Naučit će ovdje posao i onda otići u City ili Barcelonu.

Sve ovo ni zbog čega.
Kako ne bit razočaran.
Ja mislim da ce on prije u PSG nekad (ako i ovi tvoji nabrojani budu opcije).
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 feb 2023, 12:56

Ima on ovdje jos makar 5 godina posla. Svi igraci nisu jos ni u primeu. Najmladja ekipa lige. Mislim da ce ga vlasnici trpit najmanje 5 godina, cak i bez titule. Kad nije dobio otkaz prosle godine, nece nikad, osim ako sam ne ode.

A koliko je tvrdoglav, ne bi me cudilo da ima cilj osvajanja titule i da nece otic dok to ne osvoji ili dok ne bude otjeran. Osim Parteya, Xhake i Zinchenka niko nema iznad 25 godina. A ova prva dvojica ce vec na ljeto dobit zamjene odnosno jaku konkurenciju.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 feb 2023, 11:01

Danas se lomi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 feb 2023, 12:34

Jedino Trossard - Martineli, ostalo sve isto :mrgreen:

Nesto sto ne ide vec nekoliko utakmica, ti opet pokusavas nazor ugurati da 'proradi'...

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.