Buu je napisao/la:Pa onda poklonit ?SarajlijaTM je napisao/la:ovo se ne prodaje druze...Buu je napisao/la:Hocel ga neko prodat ?Dugo trazim takav jedan
eto ideje za fan shop i pravljenje replika
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Buu je napisao/la:Pa onda poklonit ?SarajlijaTM je napisao/la:ovo se ne prodaje druze...Buu je napisao/la:Hocel ga neko prodat ?Dugo trazim takav jedan
eee sta je on puta ostao bez megafona hahahaha....VanBasten je napisao/la:Napoli osto bez megafona i tako
Da, vraćen mu je.SarajlijaTM je napisao/la:eee sta je on puta ostao bez megafona hahahaha....VanBasten je napisao/la:Napoli osto bez megafona i tako
al mu je vracen uvjek,sjecam se toga sa antrozisa...
Ja mislim da nije žrtvovan, nego je rasterećen. Samo to ne funkcioniše najbolje jer je Bekrić daleko od stare forme, ali vratit će se, siguran sam. Zeba i Bekrić ne mogu zajedno, a Zeba i Jamak mogu? Nema smisla.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajmo se malo na teren vratiti. Četiri utakmice u jesenjem dijelu sezone, nije lose. Da se ne lazemo, igra nije na nekom visokom nivou ali pobjede se pamte. E sad, objektivna misljenja me interesuju. Zeba i Bekric. Sve mi se vise cini da ipak ne mogu zajedno. Zasto? Zeba je zrtvovan, previse je uz aut liniju, igrao je on to i u prvom dijelu sezone, ali je vise dolazio u sredinu, vise je imao dodira s loptom. Danas, to nije sluicaj. Zeba je zrtvovan, svjesno ili ne, to je tako, bar po mom misljenju. Sef tu mora nesto odraditi, bez obzira na one njegove price da nisu isti tip igraca i da mogu zajedno. Mogu, ali Zeba je zrtvovan u toj soluciji
u mostaru moze biti xgollum je napisao/la:Ja mislim da nije žrtvovan, nego je rasterećen. Samo to ne funkcioniše najbolje jer je Bekrić daleko od stare forme, ali vratit će se, siguran sam. Zeba i Bekrić ne mogu zajedno, a Zeba i Jamak mogu? Nema smisla.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajmo se malo na teren vratiti. Četiri utakmice u jesenjem dijelu sezone, nije lose. Da se ne lazemo, igra nije na nekom visokom nivou ali pobjede se pamte. E sad, objektivna misljenja me interesuju. Zeba i Bekric. Sve mi se vise cini da ipak ne mogu zajedno. Zasto? Zeba je zrtvovan, previse je uz aut liniju, igrao je on to i u prvom dijelu sezone, ali je vise dolazio u sredinu, vise je imao dodira s loptom. Danas, to nije sluicaj. Zeba je zrtvovan, svjesno ili ne, to je tako, bar po mom misljenju. Sef tu mora nesto odraditi, bez obzira na one njegove price da nisu isti tip igraca i da mogu zajedno. Mogu, ali Zeba je zrtvovan u toj soluciji
Sad ide taj famozni broj 13, kažu taj ako prođemo, samo nebo je granica. Eventualno još 26 može biti problematičan.![]()
Sad ozbiljno, raspored je gust i bit će vrlo teško. Zrinjski igra nedjeljom, Kup je u srijedu. Ne bih se iznenadio kad bi Amar u Mostaru ostavio par prvotimaca na klupi.
@Aco, ja se ne bih složio sa tobom ni što se tiče igre u prethodne četiri tekme, a ni što se tiče tandema Zeba-Bekrić.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajmo se malo na teren vratiti. Četiri utakmice u jesenjem dijelu sezone, nije lose. Da se ne lazemo, igra nije na nekom visokom nivou ali pobjede se pamte. E sad, objektivna misljenja me interesuju. Zeba i Bekric. Sve mi se vise cini da ipak ne mogu zajedno. Zasto? Zeba je zrtvovan, previse je uz aut liniju, igrao je on to i u prvom dijelu sezone, ali je vise dolazio u sredinu, vise je imao dodira s loptom. Danas, to nije sluicaj. Zeba je zrtvovan, svjesno ili ne, to je tako, bar po mom misljenju. Sef tu mora nesto odraditi, bez obzira na one njegove price da nisu isti tip igraca i da mogu zajedno. Mogu, ali Zeba je zrtvovan u toj soluciji
Alo ili halo efekt ili efekat. Većina ljudi zna da je Samir Bekrić dao 15 golova i imao 16 asistencija, te da je proglašen najboljim igračem lige u šampionskoj generaciji Želje iz 2009/10. godine i sada ti ljudi očekuju isti učinak iako su okolnosti sasvim drugačije. Unaprijed formirano mišljenje, protkano željama navijača, čini da ti isti navijači misle da je Bekrić lošiji igrač od očekivanog.hamo_pipa je napisao/la:Tvoj post je izuzetno sadrzajan i od pomoci.
Mene samo zanima sta je to "alo efekat"? Moze i na PP.
Pozdrav.
Svaka čast na postu, dobra analiza.avlami97 je napisao/la: @Aco, ja se ne bih složio sa tobom ni što se tiče igre u prethodne četiri tekme, a ni što se tiče tandema Zeba-Bekrić.
Sam si rekao da nije loše, ali da igra nije bila na visokom nivou. To su tvoje riječi.
Ja sam ove četiri utakmice vidio malo drugačije. Krenimo redom. Protiv Širokog na onako teškom terenu smo odigrali sasvim solidno i stvorili dosta šansi. Široki je imao jednu 100% priliku i ništa više. Utakmica je bila preteška sa psihološkog stanovišta jer je prva i od nje nam je mnogo toga zavisilo. Iskreno. Da smo kojim slučajem zijanili, ko zna šta bi dalje bilo.
Protiv Borca, također jako bitna tekma. Polufinale. Ne smiješ primiti gol. Težak teren. Borac sve bacio na ofbranu, a imao sam osjećaj da bi im i Šipovac i trener rado uletjeli u teren da pojačaju "katanaćo". Bez obzira na sve i na sijaset prilika smo pobjedili.
Rudar ne bih komentarisao, jer nisam gledao, ali rezultat sve govori. Petarda u gostima.
Travnik. Šta reći? Ljudi su došli da igraju i to je po meni iznenađenje. Nisu se zatvorili kao Borac iako smo to svi očekivali. Euforija među navijačima i svi igrači izašli kao da su se ljudi već predali, a nisu. Utakmica teška. mali Zola pokazao da je, po meni, već odličan igrač. Odigrao perfektno, kao zadnji vezni, a potom i kao stoper. Imam osjećaj da je dobio priliku i da igra centralnog veznog ili polušpica da bi i to perfektno obavio. Pored njega dobar Svraka i Kvesić. Kada je ušao Jamak i on je odigrao izuzetno dobro. Stao na loptu. Smirio igru i pokušavao da proigra ostale igrače. Za Jamaka veliki plus. Ostali u srednja žalost, osim Bekrića i Vasilića koji su odigrali ispod prosjeka.
Vasilić imao nekih grešaka, koje mu se ne bi smjele dešavati kao zadnjem igraču odbrane. Sličnu grešku je napravio i protiv Širokog na početku utakmice.
Bekrić je samo u ovoj utakmici odigrao lošiji od onoga šta se očekuje od njega. Kao da je bio prepadnut atmosferom. Vukao je više loptu, nego što treba, a kada ne uspije traži faul, stojeći i mašući rukom. Nije bio požrtvovan. Tek kada je ušao Jamak vidjelo se kako je trebao igrati Bekrić. Nažalost u ovoj tekmi je podbacio.
Zeba je imao manje lopti, upravo zbog slabe igre Bekrića, a ne zato što ne mogu zajedno igrati. Kad je Bekrija 100% rastrčan, onda će to da sjeva na sve strane.
Malo sam više elaborirao, pa izvinite na dužem postu. Valjda će ga neko i pročitati.
Sve u svemu, mislim da se radi o "alo efektu". Sve će to u narednim kolima biti mnogo bolje.
Direkt je napisao/la:PS: Mozel' mi neko reci kako se zove ona fina pjesmica sto su je pustali na poluvremenu ?
edit: Zna li iko jel ima ponovo snimak na Vogosci, nisam sinoc stigao
Elegant je napisao/la:Sljedeca utakmica lige protiv Zrinjskog igra se 1. aprila, a vec za tri dana revans Kup-a protiv Borca. Malo je ovo nezgodno radi umora igraca, vazno je da budu sto spremniji za Borac.
Trenutno korisnika/ca: 1921zeljeznicar1921, Anpa, BosnianLevi, delinjo, ExBlueone, Giba87, Helemnejse, Hrasno15, Ramirez, Rivaldinho i 141 gost.