FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
19%
2. Borbu za Evropu
154
46%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
59
18%

Ukupno glasova: 335

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 15 dec 2025, 14:02

Valjda smo dosad na primjeru prethodnih trenera (Mulalic, Basic, Bruno, Arap, Coric, Adzem) shvatili da takve trenere biraju neznalice i diletanti iz uprava, koje postavljaju jos vece neznalice i diletanti iz skupstine. Treneri i igraci su zadnje karike u tom lancu neznalica i amaterizma. Oni su samo posljedica odluka ovih amatera iznad njih.

Npr. vrlo slicno radi i Vico u Savezu. On bira teske neznalice za selektore, tipa Faruk, Savo, Barbarez ili jugosauruse iz 80-tih godina proslog vijeka Mesa, Safet i slicni. . Covjek koji pojma nema o fudbalu se nalazi na takvoj poziciji i shodno svom neznanju dovodi takve likove za selektore.

Gredic je pokazao da se nesto i razumije u fudbal, pa je doveo starog Dzurbuzovica kao privremeno rijesenje...a covjek je profi trener za ove ublehase kojima se daju ugovor na 2,3 godine.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 15 dec 2025, 14:16

Badzakovi i Salcinovi puleni stancaju clanke.
Brko iz druge galaksije!

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 15 dec 2025, 14:30

Riquelme1921 je napisao/la:
15 dec 2025, 13:54
Naš najveći poraz je ako Salčin u klubu preživi ovu zimu. Yebo li vam on majke svima skupa sa badžom.
ne zna se koji je gori...
Vratite dinu djurbuza bar do kraja godine :tralala:
nek crknu dusmani, najjaci smo

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 15 dec 2025, 15:05

Ne pecajte se na svaki glupi članak..
Neko je ovde napisao za Brkovića, i mislim da je to jedino tačno, da ga Mirvić želi da bude njegova desna ruka, e sad koja tačno funkcija ne znam.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 15 dec 2025, 15:10

Fali nam jos 10 clanova za 12000
Curva Sud

traktori46
Kontakt:

Post Postao/la traktori46 » 15 dec 2025, 15:29

NekoSaDaleka je napisao/la:
15 dec 2025, 00:50
Admir74 je napisao/la:
14 dec 2025, 22:26
Hrasno15 je napisao/la:
14 dec 2025, 17:20
Skupština ima 54 člana, ako ne prihvate ponudu, očekujem da se javno objavi rezultat glasanja i da ako ne prihvate ponudu, ovi koji to izglasaju, javno kažu kako dalje
Čekati ispred sale gdje bude skupstina svi skupa mirno i lagano, ovo nam je zadnja šansa. Pa da na licu mjesta znamo ko je i kako glasao.
i ja sam za to ispred plavog salona u petak 18h barem po dosadašnjim informacijama
Ljudi moramo svi zajedno zbiti redove dati doprinos tome da clanovi skupstine prihvate, ako treba i doci pred klub glasno navijati, ali pustiti ih da rade da izglasaju i prihvate, samo su rekli da smo mi navijaci "Željo", a slazem se ako se ne prihvati da se javno kaze ko je bio protiv, pa da nam obrazloži razlog.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 15 dec 2025, 15:34

StrikeWarzone je napisao/la:
14 dec 2025, 22:19
Ejnur je napisao/la:
14 dec 2025, 21:38
Jel ima ista za ovaj nas teren da ce se raditi,kao da su bile neke price kad se svi tereni zavrse u ligi da ce i nas zamjeniti.
Jer vidim niko ne spominje a teren je bas u ocajnom stanju.
Mislim da nam teren sad uopće nije na listi prioriteta.
Radi se o budućnosti kluba...
Nemas ti tu sta mislit brate,terene su svima radili pa je red i nama da urade jer je u raspadu.
Mi smo svakako losi al teren jos olaksava ekipama koje se brane na Grbavici a nama otezava da nesto kreiramo iako smo dovoljno limitirani tu 😁

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 15 dec 2025, 16:09

1921boy je napisao/la:
15 dec 2025, 14:01
Cwirek je napisao/la:
15 dec 2025, 13:58
Ljudi, nagadjamo li nagadjamo.
Jedan je samo čovjek vidio ponudu od Sanjina Mirvica. Pismo namjere članovi skupštine. Znaci ne da se ništa ne zna, te svako nagadjanje je bespotrebno.
Jedino sto možeš reci da ako se sve moguće kockice poslože, njih 20, da će u klubu sa značajnom funkcijom biti Nijaz Brkovic, da li kao predsjednik ili kao direktor. Sportski direktor, trener, stručni stab, igrači, uprava kluba pa i ko će biti novi članovi skupštine (jedan od uslova za ulazak u koub je da bude samo 6 članova skupštine ako udje gospodin Mirvic).
Oko 2 tacke će se voditi bas teški pregovori sa Mirvicem. Vidjecemo ko će i koliko pomalo popustiti…
Ne nagadjajte, ne izmišljajte bezveze.
Ako nisi skonto ja sam upravo demantovo autora clanka Cviku jer je on najavio da dolazi Jusufbegovic,ako Mirvic udje u klub,tako pise u clanku.

Jusufbegovic itekako poznaje ovu ligu i sve igrace, a nije skup..

Po meni je bolja opcija nego ovi sto se spominju

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 15 dec 2025, 16:15

Jusufbegovic, Jagodic, Maksimovic, Nalic to je sve isti **** ko Adzem. Iskreno malo mi se i povraca dok sam napisao ovu cetvoricu, koji god klub da ostane bez trenera oni su opcija.

Na kraju krajeva nama trener i ne treba dok su ovi ljudi u upravi i oko kluba, ako ce ovi ostati nek se napravi menadzerska udruga i nek svako od menadzera vodi po jednu utakmicu da njegovi igraci mogu igrat dok se ne izmuzu pare iz kluba.
Curva Sud

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 15 dec 2025, 16:21

Meni je smješno da Željo, završi polusezonu bez glavnog trenera, dotakli smo dno… a još gore je da ostanu ova trojica Adzemovih pomoćnika da nas vode posljednja 2 kola. Jako glupi potezi. Igrači na pauzu idu bez ikakvih uputa, nekog plana, da bi se na pripreme vratili u barem nekom normalnom stanju.
Ovu su ili nikad gori potezi uprave, ili se čeka taj investitor koji će da posloži stvari od nule. Molim Boga da je to.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 15 dec 2025, 16:31

GrbavicaHrammm je napisao/la:
15 dec 2025, 16:09
1921boy je napisao/la:
15 dec 2025, 14:01
Cwirek je napisao/la:
15 dec 2025, 13:58
Ljudi, nagadjamo li nagadjamo.
Jedan je samo čovjek vidio ponudu od Sanjina Mirvica. Pismo namjere članovi skupštine. Znaci ne da se ništa ne zna, te svako nagadjanje je bespotrebno.
Jedino sto možeš reci da ako se sve moguće kockice poslože, njih 20, da će u klubu sa značajnom funkcijom biti Nijaz Brkovic, da li kao predsjednik ili kao direktor. Sportski direktor, trener, stručni stab, igrači, uprava kluba pa i ko će biti novi članovi skupštine (jedan od uslova za ulazak u koub je da bude samo 6 članova skupštine ako udje gospodin Mirvic).
Oko 2 tacke će se voditi bas teški pregovori sa Mirvicem. Vidjecemo ko će i koliko pomalo popustiti…
Ne nagadjajte, ne izmišljajte bezveze.
Ako nisi skonto ja sam upravo demantovo autora clanka Cviku jer je on najavio da dolazi Jusufbegovic,ako Mirvic udje u klub,tako pise u clanku.

Jusufbegovic itekako poznaje ovu ligu i sve igrace, a nije skup..

Po meni je bolja opcija nego ovi sto se spominju
nedime jesi to ti?
nek crknu dusmani, najjaci smo

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 15 dec 2025, 16:39

sassari je napisao/la:
15 dec 2025, 16:21
Meni je smješno da Željo, završi polusezonu bez glavnog trenera, dotakli smo dno… a još gore je da ostanu ova trojica Adzemovih pomoćnika da nas vode posljednja 2 kola. Jako glupi potezi. Igrači na pauzu idu bez ikakvih uputa, nekog plana, da bi se na pripreme vratili u barem nekom normalnom stanju.
Ovu su ili nikad gori potezi uprave, ili se čeka taj investitor koji će da posloži stvari od nule. Molim Boga da je to.
Klub trenutno izgleda kao da su svi digli ruke od njega osim navijaca koji prate ovo i dolaze na utakmice. Igraci ce preko neke stvari odigrati ovu utakmicu protiv Sloge, ne znam jel ima neko da prati treninge, ko ih uopste trenira i sprema za Slogu, sta rade na treningu?

Jadna majko ako ne izglasaju investitora, ide jos jedna borba za opstanak
Curva Sud

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 15 dec 2025, 16:50

Ma znas kada ce ovi nasi skupstinari pristati Dabih ima samo 6. Ja bih halalio i da ih 10 bude,samo da dodje taj investitor i pokusa da slozi neke stvari.
Iskreno se nadam da se ovaj put,necemo praviti previse pametni i da ce nas za vikend sunce obasijati.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 15 dec 2025, 16:58

Koliko god bude članova skupštine, više od pola će biti investitorovi ljudi

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 15 dec 2025, 17:07

sassari je napisao/la:
E čuj dotakli dno, jesmo ako nas pratiš od prošle sezone. Zimu 2023. smo dočekali u borbi za opstanak i sa pretpostavkom da nam ona arapska ubleha neće ostat trener, pa je šupački podnio ostavku preko novinara. Zimu 2021. sa Ivkovićem smo završili onom pobjedom protiv širokog za poziciju 5/6 isto se nije nazirao pravac Kluba. Zimu 2020. smo završili sa dva poraza od krupe i širokog sa Amarom a već je postalo jasno da smo pred finansijskim kolapsom. Zimu 2018. smo završili četvrti sa ogromnim zaostatkom za prvim....Nije da nismo navikli bar mi ovisnici o Želji. A ako sve prođe u najboljem redu sa uređenjem Kluba od strane Mirvića, ovo bi mogla biti i najbolja zima. AkoBogda u Plavo Proljeće.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 dec 2025, 17:14

Mene vala malo strah tog investitora. Samo pogledam u komsiluk i vidim sta se radi. Pogotovo me strah jer smo u fazonu evo druze uzmi nas, tvoji smo.
Imam osjecaj da bi od 10 ponuda izabrali neki sljam. Daj Boze da se varam, da taj lik ako dodje da mu cilj bude jak i uspješan klub pa nek uzima pare na igracima posle LP utakmica.
Bas je atmosfera haman pa ocajna u klubu.
Jedino sto mi daje nadu je sto se spominje Nijaz. Valjda je ovaj Mirvic neki normalni a ne egomanijak i ovisnik o nekim ajlama poturama i slicne robe.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 15 dec 2025, 17:20

AhmedNurudin je napisao/la:
15 dec 2025, 17:07
sassari je napisao/la:
E čuj dotakli dno, jesmo ako nas pratiš od prošle sezone. Zimu 2023. smo dočekali u borbi za opstanak i sa pretpostavkom da nam ona arapska ubleha neće ostat trener, pa je šupački podnio ostavku preko novinara. Zimu 2021. sa Ivkovićem smo završili onom pobjedom protiv širokog za poziciju 5/6 isto se nije nazirao pravac Kluba. Zimu 2020. smo završili sa dva poraza od krupe i širokog sa Amarom a već je postalo jasno da smo pred finansijskim kolapsom. Zimu 2018. smo završili četvrti sa ogromnim zaostatkom za prvim....Nije da nismo navikli bar mi ovisnici o Želji. A ako sve prođe u najboljem redu sa uređenjem Kluba od strane Mirvića, ovo bi mogla biti i najbolja zima. AkoBogda u Plavo Proljeće.
Mislio sam organizacijski, ne rezultatski… a tu smo već odavno u k….
U zadnjih 10 godina najbolje smo funkcionirali i bili stabilni u doba Misimovica, ne branim ga, čisto da ne navalite sada na mene, ali je tako.
Kada si spomenuo Amara, bolje ništa da ne kažem….
Mi ovako više ne možemo, ma koliko bi neki htjeli, ovaj zastario sistem vise ne funkcionira u vremenu kapitalizma!
Budi mi dobar!

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 15 dec 2025, 18:05

sassari je napisao/la:
15 dec 2025, 17:20
AhmedNurudin je napisao/la:
15 dec 2025, 17:07
sassari je napisao/la:
Mislio sam organizacijski, ne rezultatski… a tu smo već odavno u k….
U zadnjih 10 godina najbolje smo funkcionirali i bili stabilni u doba Misimovica, ne branim ga, čisto da ne navalite sada na mene, ali je tako.
Kada si spomenuo Amara, bolje ništa da ne kažem….
Mi ovako više ne možemo, ma koliko bi neki htjeli, ovaj zastario sistem vise ne funkcionira u vremenu kapitalizma!
Budi mi dobar!
Sa svim se mogu složiti osim sa tim da smo bili stabilni i funkcionalni u vrijeme misimovića. On je bio i glavni krivac za turobnu polusezonu sa svim svojim odlukama. Da bi na kraju te polsuezone podnio i ostavku. Transfer provale sa igračima i stručnim štabom je morao pokojni Oda izvlačiti.
A što se tiče modela naravno da je zaostao još u socijalzmu, tako da se nadam pozitivnim promjenama akoBogda. I ti meni bio dobar. Važno je da nam je svima Željezničar najvažniji.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 15 dec 2025, 19:09

godrina je napisao/la:
15 dec 2025, 17:14
Mene vala malo strah tog investitora. Samo pogledam u komsiluk i vidim sta se radi. Pogotovo me strah jer smo u fazonu evo druze uzmi nas, tvoji smo.
Imam osjecaj da bi od 10 ponuda izabrali neki sljam. Daj Boze da se varam, da taj lik ako dodje da mu cilj bude jak i uspješan klub pa nek uzima pare na igracima posle LP utakmica.
Jedino sto mi daje nadu je sto se spominje Nijaz. Valjda je ovaj Mirvic neki normalni a ne egomanijak i ovisnik o nekim ajlama poturama i slicne robe.
U komsiluku ti juniorska ekipa trenutno vise vrijedi nego kompletan prvi tim Zelje, eto sta se radi, ljudi imaju regeneracijske treninge za kadetsku ekipu

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 dec 2025, 19:36

godrina je napisao/la:
15 dec 2025, 17:14
Treba biti objektivan iako su nam najveci rival i neprijatelj njihova akademija se igra sa nasom djecom, prvim tim ima problema, ali opet i tako prodaju cesto igrace za velike pare koje bi nama rijesile sve moguce probleme
Mi imamo najveci potencijal u drzavu da uz investitora i pametno ulaganje za par godina postanemo klub koji ce u svakom momentu imati 10,15, 20 miliona eura
Najobjektivnije da imamo pare ne bi nam prvi napadac bio u21 igrac na posudbi i to iz Istre koja nije neki bitan faktor hnla, a i takva istra plati igraca od 18 godina 300.000 eura sto je za nas pusti san, a koliko ne znamo govori cinjenica da je mali Taraba bio kadet Zelje
Hajduk nam trazi 35% za nase dijete koje nismo znali iskoristiti i koji nam je trenutno najbolji igrac
fks, zrinjski, borac oni brate imaju jetove i ekipe im lete privatnim letom, a nasi na europsku utakmicu idu sa autbusom u Koper
Brate Osijek plati milion eura igraca, hrvatski treceligas prodaje igrace za milione, Dinamo osim igraca iz lige petice dovodi djecu iz Brazila i cijelu prodicu udome, Zvezda dovede Arnautovica iz Intera, Olimpijakos osvojio konferencijsku, neka Drita sa Kosova igra grupnu fazu konferencijske, Skupi iz Makedonija grupna faza, Celje prejak klub, Rijeka…
Buducnost prodaje igrace direktno Juventusu, Lensu, Koper, Sutjeska Niksic dovode igrace iz drugih timova francuskih prvoligasa, Vardar raste i Zakaric nas odbio zbog Vardara
Brate Deket sa 16 godina ulazi protiv Zelje u igru, a mi Kororu, ne smijemo ni protiv Slobode uvesti u igri, a igraju zajedno za U17 repku :tokralju:
Gdje smo mi brate realno?
Nebitan smo faktor u BiH, a pogotovo u Ex Yu
Imamo tradiciju, imamo navijace, imamo velike uspjehe u historiji, ali ovako vise ne mozemo i bukvalno 10 godina mi se patimo i prezivljavamo
BiH sve vise napreduje u mnogim stvarima i nemoj se cuditi ako sutra neki milioner, milijarder dodje u Igman, Slobodu, Celik, Posusje, Radnik i tek tad ce nastati jos veci problem za nas, jer se necemo moci nositi ni sa tim klubovima
Neki nizeligasi poput Stupcanice, Zvijezde 09 ozbiljno rade
Sad ili nikad mi vremena vise nemamo!
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, PeppermintSA i 44 gosta.