FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NYKnicks Fan
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la NYKnicks Fan » 18 maj 2016, 19:34

staragarda je napisao/la:Doveo je zeljo i kuntu i pantu... I reprezentativce i pojacanja i punio grbavicu bolje od nas...i sta na kraju....NISTAAAAAA....JEDNO VELIKO NISTAAAA
Sa obzirom da su imali katastrofalan prvi dio sezone, sa ovom ekipom i bodovima iz drugog dijela prvenstva, da su imali bodova kao i mi, bili bi mozda i prvi :thumbup:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2016, 19:35

staragarda je napisao/la:Doveo je zeljo i kuntu i pantu... I reprezentativce i pojacanja i punio grbavicu bolje od nas...i sta na kraju....NISTAAAAAA....JEDNO VELIKO NISTAAAA
Ali jel shvatas da su oni i prvih 18 kola bili losi?

Nasi su bili 25 kola najbolji i nista. Velika razlika..

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 18 maj 2016, 19:36

Ima vremena za neku dublju analizu ovih dana, ključna stavar koja nas je koštala trofeja jeste mal broj iole kvalitetnih igrača. Prelaznik rok je odrađen katastrofalno, Azmir je taa nekad, prije nove godine nakon dogovora s Gradom jasno rekao "Otvoreno sada kažem da idemo na titulu". Pare za pojačanja nisu bile problem, pazi sad niko nije očekivao da dovedemo basnoslovne igrače. Ono realno što se kaže, za njih je bilo novaca. Za Husića je bilo sprena dobra svota novca ali je on tražio osigurano mjesto u ekipi, tako da je bilo novca.
Ovo su neki komentari iz te pauze, bukvalno se sve odradilo onako kako nisam žalio a postojala je mogućnost.
Kao što je Husref zaslužan za ovo prvo mjesto gdje se nalazimo tako će isto biti krivac ako ne uhvatimo europu. Predsjednik Husić je nakon što je dogovoren reprogram rekao "sad otvoreno možemo reći da idemo na titulu" , da je Husref želio 3-4 igrača to bi mu bilo i omogućeno.
Očigledno da Husref misli da mu ne treba bolji igrača na određenim pozicijama i da s ovim može izgurati do kraja. Ja se nadam da je u pravu.
Igrači nam moraju ostati u istoj ovakovoj formi, ne smije doći ni malo do pada, moramo imati sreće sa povredama da nas pomaze kao u prvom dijelu i nekako moramo pregrmiti kartoniranja jer će ih biti. Prvi jesmo ali samo 5 bodova iznad mjesta koje ne donosi u europu.
Svi naši konkurenti osim Širokog će uči jači u drugi dio sezone bit će *ebeno pravo.
stina je da je nekima guzica puno zinula pa sad su svi igrači osim bivših reprezentativaca (čak i oni kao Ibričić ne valjaju) su sranje. Mi još uvijek ne možemo potpisati stranca (igrači iz Srbije i iz Hrvatske su također stranci). Ostaju nam samo igrači sa BiH pasošem to zapamtite.
Neke "top" igrače iz naše lige ne možemo dovesti jer su pod ugovorom i Sarajevo,Zrinjski,Željo... nam ih neće pokloniti. Sad zamislite šta imamo na raspolaganju, ako dođe neko top ime, neki bivši ili reprezentativac na pragu to je zato da Azmir ispuni neki svoj ćejf! To je jedan igrač i to možda, ostali će da budu "bezimeni" htjeli vi/mi to ili ne!
Koliko sam primjetio pojedini forumaši (na sreću manjina) potenciraju to kao mi imamo para,Azmir bogataš,podcjenjuju druge... u raspravi sa navijačima drugih klubova. Kad će sreća pa Azmir i ekipa tako ne razmišljaju inače bi nam se ta bahatost jako jako obila o glavu!
Ovde smo gdje smo jer smo na zemlji kad poletimo kao Sarajevo što je poletilo odmah ćemo da popušimo! Na svijetu ima 10ak klubova koji se mogu bahatiti, s pokrićem!

Husref najbolje od svih nas zna šta mu treba a Azmir najbolje zna šta si možemo priuštiti. Dešavat će nam se naravno da pokupimo panja ili da nam pobijegne dobar igrač to je neminovno!
Moje mišljenje je da nam treba igrača, ne mora to nužno biti pojačanje ali igrač približne kvalitete za backupa ako ništa, jer povreda je uvijek moguća a kartona će da bude itekako. Treba nam čitav squad upotrebljiv a ne da kad igrač ulazi s klupe ili slično da nastaje histerija na tribinama, molimo se,klanjamo,krstimo da ne pogriješi jer znamo o kakvom se igraču radi.

Inače meni je ovaj Arežina što je otišao u Zrinjski super igrač
Pisao sam to već jednom, strašnu priliku imamo sad da osvojimo prvenstvo i pitanje je kad ćemo se naći u sličnoj situaciji. Sad se bukvalno sve poklopilo, od kikseva suparnika imali smo i sreće u pjedinim utakmicama, nismo imali problema sa povredama do toga da je druga polusezona kraća a da svi direktni konkurenti dolaze na Tušanj izuzev Zrinjskog.
Ako mislimo napasti titulu a po najavama Azmira,Husrefa i igrača ide se na titulu onda moramo dovesti pojačanja. Prvenstveno mislim na desnu stranu i ofanzivno i defanzivno, backup napadač i polivalntni lijevi bek/stoper.
Ja vjerujem da će doći pojačanja jer nije ni Husref ni stručni štab toliko lud, nije kao da imamo ~10b viška pa ajde, jer ovde dva vezana kiksa znače pozicija KOJA NE VODI NI U EUROPU.

Kažem još jednom ovu priliku bi trebali iskoristiti kad nam se već ukazala jer iduće sezone da uložimo 3X više ništa nam ne garantuje da ćemo osvojiti titulu.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 18 maj 2016, 19:36

pinoglavi je napisao/la:Da vidimo genijalca koji ce napisati da smo prodali. Samo cekam pa da ban dobijem ali sa uzitkom.
Evo me.
Ko god ima oci i ko je gledao obje utakmice sve mu je jasno,milionpostotna stimaljka.
Ja sam sam gledao utakmice i bilo mi neugodno,crvenio se.Kakva bruka.

Savez je prica za sebe,Iljo Dominikovic i co su mala djeca za ove ali opet da Sloboda nije htjela dati ili prodati trofej oni ne bi mogli nastimati.
Jos ako je jedan od motiva bio,a mislim da jeste,nek ide i Bijeljina samo nek ne ide Sarajevo onda nema dalje.

Pljucka.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 18 maj 2016, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 maj 2016, 19:36

Pa eto znam. Sigurno nisam negativac. Ako je ove sezone bio cilj opstanak. A mibizborili evropu, odblokiran racun. Onda ce sigurno uprava uc agilnije.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 18 maj 2016, 19:37

VNAGO PROKLETA! Eto sta smo mi! Jel' vas sramota? Jeste li pogledali i jednu utakmicu Slobode u ovoj sezoni? Ne, samo gledate preglede i dodjete na forum i serete.

Husref da ide? Oj zeno yebem ti majku... Jeste li vi svjesni da je on od ekipe sa 14 prosjecnih igraca, napravio najjacu ekipu u BiH? Bas me zanima koji bi se trener sa ovom ekipom borio sve do 29 kola za titulu, i koji bi dodatno bio u finalu Kupa BiH! Bolan, bolan, deklasirali smo Selju i Sarajevo... Molim te ostani Husrefe!

Izgubili smo... Sta ces, ljut sam k'o ris, ali sta cemo, idemo dalje! Ovo je najuspjesnija sezona u historiji kluba!

Prije dvije godine smo igrali protiv nekih krkana, a sada cemo igrati Europu! Haloo, Europuuuuuuu!

Svaka cast igracima, ali pojedincima se treba zahvaliti na kraju sezone! Nismo doveli pojacanja!? Mozda zato sto Azmir nije dao pare?

Dobra cifra Fukara, poderao sam grlo, ali repertoar pjesmi 0! Jedan sam od rijetkih koji je svih 90 minuta navijao...

Bijeljinci su u neku ruku bili korektni, ali su ponovno pokazali kakvi su nacionalisti... :faceplam:

IDEMO DALJE! SAMO JAKO! NASU LJUBAV NE KUPUJU TITULE! NASE VRIJEME TEK DOLAZI!

MOLIM VAS SVI DODJITE NA TRG, HAJMO CESTITATI IGRACIMA!
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

adnan27
Kontakt:

Post Postao/la adnan27 » 18 maj 2016, 19:38

hajmo ljudi idemo dalje samo bahato da se abd isplati dug za reprogram pa cemo tek onda moci reci da mozemo kupovati koga hocemo i koliko je ljudi skupljeno para na drugoj veceri

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2016, 19:39

Molim vas nemojte ici na trg. Neka igraci idu kucama i stanovima..

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 18 maj 2016, 19:39

Na cemu bolan da im cestitam sto im je Radnik yebo majku haha
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

adnan27
Kontakt:

Post Postao/la adnan27 » 18 maj 2016, 19:40

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:VNAGO PROKLETA! Eto sta smo mi! Jel' vas sramota? Jeste li pogledali i jednu utakmicu Slobode u ovoj sezoni? Ne, samo gledate preglede i dodjete na forum i serete.

Husref da ide? Oj zeno yebem ti majku... Jeste li vi svjesni da je on od ekipe sa 14 prosjecnih igraca, napravio najjacu ekipu u BiH? Bas me zanima koji bi se trener sa ovom ekipom borio sve do 29 kola za titulu, i koji bi dodatno bio u finalu Kupa BiH! Bolan, bolan, deklasirali smo Selju i Sarajevo... Molim te ostani Husrefe!

Izgubili smo... Sta ces, ljut sam k'o ris, ali sta cemo, idemo dalje! Ovo je najuspjesnija sezona u historiji kluba!

Prije dvije godine smo igrali protiv nekih krkana, a sada cemo igrati Europu! Haloo, Europuuuuuuu!

Svaka cast igracima, ali pojedincima se treba zahvaliti na kraju sezone! Nismo doveli pojacanja!? Mozda zato sto Azmir nije dao pare?

Dobra cifra Fukara, poderao sam grlo, ali repertoar pjesmi 0! Jedan sam od rijetkih koji je svih 90 minuta navijao...

Bijeljinci su u neku ruku bili korektni, ali su ponovno pokazali kakvi su nacionalisti... :faceplam:

IDEMO DALJE! SAMO JAKO! NASU LJUBAV NE KUPUJU TITULE! NASE VRIJEME TEK DOLAZI!

MOLIM VAS SVI DODJITE NA TRG, HAJMO CESTITATI IGRACIMA!
:thumbup: :thumbup: svaka cast brate

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 18 maj 2016, 19:41

tuzlak1987 je napisao/la: Ako je Husref izvuko onda sta je ovaj Petrovic, Mourinho licno.

Husref uopste drugi dio sezone ne izvlaci nista, samo ih ubija u pojam i prenosi na njih nervozu. Nikakvog plana b kada ne ide, iskljucenja, forsiranje onog sto i djeca vide (Haurdic, Mehidic), tvrdoglavost u januaru, ofanzivna igra kada treba igrati na bod.
Ljudi su imali pauzu faktički od decembra, ništa se nisu trošili, prve 2-3 utakmice u nastavku sezone a poslije sve sa rezervama i djecom. To što su osvojili 10 bodova u 12 utakmica to i pokazuje. Šta smo i mi trebali halalit jedno takmičenje, a znaš da možeš ispušit u drugom, ne ide ni tako...Ovako se pokušalo barem.
Sjeti se kako smo se vraćali u prvih 20 utakmica svaki put kad smo bili u minusu, poslije je pritisak narastao i naša očekivanja, pa useru se kad vide preko 5000 ljudi na Tušnju. Husref jeste imao greški, ali nije on "krivac" za ovo sve. Da je bio bilo ko drugi, niti bi mi bili 2. u ligi, niti bi došli do finala kupa sa ovakvim rosterom.
Sigurno je eto on htio Haurdića i Merzića, pa i onog Lakičevića, i to u januaru, kad znaš da je veoma teško dovest dobrog igrača. Eto Željo, dovede igrače, plati ih masno, i ostadoše kratki, znaš li kakvi su im troškovi sad, kolike su plate tim ljudima, a prihodi manji od očekivanih...

Moglo je onako, ovako, ali nije.
Sljedeću sezonu kad se pojačamo i budemo kako treba parirali svima na tom polju, e onda ako se ne uzme trofej ja ću prvi histerisat kao većina vas ovdje sada.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 18 maj 2016, 19:42

Da im cestitamo na histrojiskom uspjehu FK Sloboda Tuzla, da im se zahvalimo za sve lijepe trenutke u ovoj sezone, da im se zahvalimo na yebanju malih plavih i kitara, da im se zahvalimo na borbi!

Eto na cemu da im se zahvalimo!
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 maj 2016, 19:42

NYKnicks Fan je napisao/la:
Sa obzirom da su imali katastrofalan prvi dio sezone, sa ovom ekipom i bodovima iz drugog dijela prvenstva, da su imali bodova kao i mi, bili bi mozda i prvi :thumbup:
Sta ćemo za Kup... Tu nisu bili u zaostatku...Sto nisu devastirali sve redom,uzeli trofej i spasili sezonu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 18 maj 2016, 19:42

Pa ko mu je kriv što je imao prosječnu ekipu sa 14 igrača, imao je šansu da se pojaca ekipa na polusezni, sam je birao igrače. A od čistke nema ništa. :kafa:

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 18 maj 2016, 19:43

staragarda je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:
Sta ćemo za Kup... Tu nisu bili u zaostatku...Sto nisu devastirali sve redom,uzeli trofej i spasili sezonu
Nafuramo se protiv Sarajlija, a skinemo gace Bijeljini. :thumbup:

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 maj 2016, 19:43

Pa ti nemoj cestit to je tvoje. Izgleda da niko nesmje izguvit. Da prvennstvo zavrse sa 89 bodova. Bod im se moze halalit. Da osvoje kup i govrazlika 65:9

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 18 maj 2016, 19:44

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Da im cestitamo na histrojiskom uspjehu FK Sloboda Tuzla, da im se zahvalimo za sve lijepe trenutke u ovoj sezone, da im se zahvalimo na yebanju malih plavih i kitara, da im se zahvalimo na borbi!

Koji je to "historijski uspjeh" ?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 maj 2016, 19:44

Beduin je napisao/la: Pa procitaj brate sta sam napisao, isao je na 2 fronta a dovodi igraca na kojeg ne moze racunati u kupu, a ima istog igraca u timu (Govedarica) na kojeg ne racuna, samo sto to nije javno rekao, vec pokazivao na terenu.
Po tvojoj prici Govedarica nas je kostao titule, a sta je sa ostalim igracima, koliko puta su kiksali na utakmicama, koliko puta nisu postigli cist pogodak i tako bi imali dodatnih bodova na kontu? Obavezali ste se Borca i Zrinjskog, i to protiv Zrinjskog nista nije znacilo, pobijedili smo svakako, tako da ta prica ne pije vodu.
Imao je dovoljno vremena da isprobava Govedaricu, bilo je utakmica kad smo vodili i Govedarica je mogao dobiti poneku priliku pred kraj, a Husref utakmicu zavrsi sa 1 ili 2 izmjene. To je van svake pameti, umjesto da je i na taj nacin dodatno odmarao igrace.
Danas Mehidic toliko srao, gubis 2:0 i ti neces uvedes Govedaricu jer nije postigao gol protiv Borca prije nekih 8 mjeseci? :urnebes:
Haurdića je doveo za prvenstvo očito, da ima igrača koji će igrati u prvih 11 u prvenstvu i promašio je jer je qurcina. Nije nas Govedarica koštao titule ali nije lijepo ako predstavljate da nas je koštalo to što Govedarica slabo igra. Pa nije Messi brate dragi. Igrao je protiv Drine i šta bi... a bar po mojem razmišljanju krilna pozicija je vjerovatno najneovisnija u fudbalu, znaci idi 1 na 1 i pravi dar mar, ne znaci toliko s kim igras, kao sto recimo znaci u veznom redu. Dobar je Govedarica igrač, solidan, napravio je nekoliko grešaka koje Husref nije trpio i jbg. Evo ubaci Govedaricu u prvih 11, moraš izbaciti Sarića, a fantastično je odigrao ove sezone. Nije ni Govedarica sezonu na tribinama proveo, 804min je upisao u dresu Slobode ove sezone, nije ni to malo. Uglavnom nebitna je ta priča i to hoću da kažem, pogriješio je s Govedaricom jer ga jeste on uništio ali da ga je forsirao ne znači da bi osvojili neki trofej. Još nešto, ja sam davno napisao da ne volim to uzdizanje Husrefa jer nije uradio ništa nemoguće, imao je fantastične uslove, šta god hoće dobije, igrači izuzetno motivisani, redovne plate i šta sve ne, ali nema potrebe da sad pretjerujemo u kritikama prema njemu.

Za ove što tjeraju Husrefa zbog igranja na 2 fronta poput @mramora, jeste li svjesni da bi nam Europa bila veoma upitna da smo se fokusirali samo na kup, a da smo igrali samo prvenstvo... koliko šansi da nas povaljaju i da ispušimo titulu? Puno. Zrinjski je strašna ekipa za nas igrački samo im je igra kao qurac bila. Mi smo fanstastično igrali s obzirom na igrački kadar.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2016, 19:44

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Da im cestitamo na histrojiskom uspjehu FK Sloboda Tuzla, da im se zahvalimo za sve lijepe trenutke u ovoj sezone, da im se zahvalimo na yebanju malih plavih i kitara, da im se zahvalimo na borbi!

Kakav historijski? Samo se trofeji pisu ljudi i to je to. Kada osvoje trofej onda cemo ih docekivati i cestitati.

Nemojte biti kompleksasi, meni je pobjeda svaka ista. Ebo vas i Zeljo i Sarajevo, pobjede kao i sve druge i na tome im necu davati nikakve posebne zasluge.

Izgublili su najvazniju utakmicu, igrali su sa ogromnom dozom qrcobolje. Neka idu kucama i razmisle. Radnik nije imao navijace citavu sezonu, 300 ljudi ih je pratilo i niko im nije cestitao pa su doguralo ovoliko.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 maj 2016, 19:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 18 maj 2016, 19:44

Da im se zahvalimo sto rade posao za koji su dobro placeni dok svako selo kiti se trofejima.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: EdinTz i 5 gostiju.