FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

-Paja
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la -Paja » 05 jul 2010, 11:37

Nikakve ja gluposti nisam napisao samo imam pamcenje pa sam zapamtio sta je pisao strucnjak Romario pa dosao da pitam sto se to nije realizovalo, sto se odgodilo?
Dio Arsenala

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 11:49

-Paja je napisao/la:Nikakve ja gluposti nisam napisao samo imam pamcenje pa sam zapamtio sta je pisao strucnjak Romario pa dosao da pitam sto se to nije realizovalo, sto se odgodilo?
Pa odgodilo se nekih 3-4 godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 05 jul 2010, 12:16

Faraon iz Visokog je napisao/la:Covjek napise da je Cesc skoro u Barci,a Paja kaze da nema nista od tog a vi se naljutite :lol: :lol: nemojte pisati o cescu i nasim igracima i nas nema na ovoj temi ebala vas ona
kultura na nivou
.

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 05 jul 2010, 17:02

A sto ce Barci uopste jedan Fabregas kada lik ne moze izboriti mjesto u pocetnom sastavu Spanije, a stoga ne bi mogao izboriti mjesto ni u Barceloni jer je Spanija = Barcelona, stoga neka on nastavi svoju karijeru u svom dosadasnjem klubicu :mrgreen:
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 05 jul 2010, 20:13

spanija = barcelona barcelona 1-3=inter :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 05 jul 2010, 21:54

amell je napisao/la:spanija = barcelona barcelona 1-3=inter :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A zar ima interovaca, mislio sam da su se posakrivali u bunker :mrgreen:
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 05 jul 2010, 22:22

Priča između Barcelone i Chygrynskiy-og se završava. Ukrajinac će ponovo obući dres Shakhtara, sudeći prema RAC-1 i u toku sedmice bi trebao biti potvrđen ovaj transfer.

Isti izvori navode da je vrjednost ove operacije 15 miliona eura, 10 miliona manje od cijene koju je Barcelona platila za njega. Tokom sezone Chygrynskiy nije mogao biti na raspolaganju Guardioli u Ligi prvaka, a svoju zadnji nastup s Shakhtarom je imao upravo protiv Barcelone u Superkupu Evrope.

Dmitrov odlazak će biti drugi potvrđeni odlazak uoči nove sezone, nakon što je Toure otišao u Manchester City.

http://****.com/index.php?option=co ... Itemid=100
Por que ? Por que somos los mejores...

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 jul 2010, 16:47

Ponovo glup potez. 10 miliona palo u vodu a nista nije odigrao a nije ni imao sansi.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 16:49

amell je napisao/la:spanija = barcelona barcelona 1-3=inter :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Koja logika jbt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Barcelona nema Casillasa, a i nije imala Villu :D
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 06 jul 2010, 18:14

A_d_0 je napisao/la:Ponovo glup potez. 10 miliona palo u vodu a nista nije odigrao a nije ni imao sansi.
A zamisli da su ga držali još jednu sezonu pa da ga prodaju za bijednih desetak miliona? Ovako je Barca i dobro prošla, ha ya. On je doveden zbog povrede Milita, no kako nije dobio pravu šansu(a i ono što je dobio, nije baš najbolje iskoristio), logičan potez je njegova prodaja.

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 06 jul 2010, 18:15

Nije sve tako sjajno u Kataloniji
Barcelona traži kredit od 150 miliona eura

Španski fudbalski prvak Barcelona morao je zatražiti kredit vrijedan 150 miliona eura kako bi se izvukao iz kratkotrajnih financijskih problema, priznao je predsjednik kluba Sandro Rosell.

Samo šest dana nakon što je preuzeo vodeću funkciju u katalonskom divu, Rosell je priznao kako treba hitno poraditi na uređivanju klupskih financija.

„Preuzeli smo klub u dugovima i s problemom likvidnosti, ali rješavamo te poteškoće. Članovi kluba ne trebaju brinuti, nismo bankrotirali“ kazao je Rosell. Barcelona je u utorak za 15 miliona eura prodala i Dmitra Čigrinskog Šahtaru iz kojeg je i došao prošlo ljeto za 25 milijuna.

Dodao je prvi čovjek katalonskog kluba i kako je postigao dogovor s trenerom Pepom Guardiolom o produženju ugovora za dvije godine, te kako će uskoro otputovati na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku gdje će razgovarati s Cescom Fabregasom kojeg želi dovesti iz Arsenala.
(Izvor: Totalsport)
Por que ? Por que somos los mejores...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 jul 2010, 20:17

I vi postali kao Liverpool..kupite igraca za velike novce a za godinu dana ga prodajete istom klubu za 50% jeftinije. Sta bi rekla Grospicka "Nema ekonomske racunice"
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 06 jul 2010, 20:28

definitivno jedan od najvecih proamsaja barce u historiji. dobro su prosli sa ovih 15 miliona.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 jul 2010, 20:46

Wolverine je napisao/la:definitivno jedan od najvecih proamsaja barce u historiji. dobro su prosli sa ovih 15 miliona.
Da,da...kako gotovo nije ni igrao,a i kad je dobio priliku nije je iskoristio,ovih 15 mill je ODLICNO.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 jul 2010, 20:57

Stvarno je lik los bio.Istina,nije imao puno prilika da se dokaze,ali i ono sto je igrao,uglavnom je los bio slika Tako da je ovih 15 miliona extra. slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 07 jul 2010, 14:20

dobar potez toure 30, chig 15 i pokrise villu
.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 07 jul 2010, 14:44

INTERVJU: Sandro Rosell

Prošla je sedmica kako je Rosell preuzeo mjesto predsjednika FC Barcelone, dovoljno vremena za donošenje prvih odluka,odnosno kako on kaže, donošenje prvih iznenađenja.

Početi ćemo s najnovijim: Odlazak Chygrynskiy-og?
To je bila potrebna operacija za klub, posebno za našu blagaju. 15 miliona eura je optimalna cijena.

On je jedan od najskupljih Barceloninih igrača. Jedna godina gotovo bez igre je koštala 12 miliona. Nije li to pretjerano?
Postoje i oni koji su koštali 15 miliona više, a nisu igrali niti jednu utakmicu. Keirrison, jer na njega mislim, još nije otišao.

Dovođenje Chygrysnkiy-og je bila greška?
U fudbalu možeš pogriješiti u dva od svakih 10 slučajeva. Ljudi nisu mašine. Chygrynskiy nije loš igrač, ali sad smo trebali obogatiti blagajnu. Ne ulazimo u taj tehnički dio.

I Guardiola je prihvatio njegov odlazak?
On je shvatio da je njegov odlazak neophodan za klub.

Pep je rekao na zadnjim pres konferencijama da će, dok je on trener, Chygrynskiy biti igrač Barcelone.
Može imati takve zamisli, ali zna da su potrebe kluba iznad potreba ekipe.

Sad vi idete u Južnu Afriku. Rješiti ćete temu s Cescom?
Da. Problem je što je ovaj postupak veoma praćen od strane medija i to je najgore što se može desiti, jer to završi plaćanjem više novca za igrača.

Mislite li da će igrati u Barceloni?
Ako Arsenal ne bude lud za njim, može biti da bude igrač Barcelone.

Već tri mjeseca govorimo o Cescu. Sad je došlo vrijeme 'sad ili nikad'?
Da. Završiti ćemo to brzo. U Južnoj Africi ću nastojati vidjeti Wengera. Poslije ćemo reći šta se desilo .Ako nam kaže da žele 50 miliona, reći ćemo im zbogom. ako nam kažu da traže 30 miliona, pristaćemo.

Wengerova riječ vrijedi?
On nije jedini koji odlučuje o ovoj temi. To smo primjetili zahvaljujući Barti (Josep Maria Bartomeu). U Arsenalu postoje i utjecaji drugih sila.

A igrač, kako je on?
Pretpostavljam nervozan i ja bih bio.

Koliko imate novca za poboljšanje ekipe?
Imamo 50 miliona eura za nova dovođenja. Tako je to svake godine. To nam je plan za budućnost.

Villa nije uključen u tih 50 miliona?
Ne. Od sad imamo 50 miliona i 15 miliona od Chygrynskog te 24 od Toureovog odlaska. Ukupno, 89 miliona eura.

Nakon Ville, prioritet je Cesc. Još neko?
Guardiola se sastao jučer s Zubijem, ali ja nisam pričao s njima. Učiniće se ono što kaže Pep. Uprava ne odlučuje o tome koji igrači i koliko će ih se dovesti.

Otišli su Chygrynskiy, Henry i Toure a samo je Villa došao. Vrijeme je za pojačanja?
Insistiram, to je Pepova stvar. On će nam reći da li mu je potrebno pojačanje u odbrani, ili će računati na Bartru, Muniesu i Fontasa. Još nismo imali takav sastanak.

Kakve su mogućnosti za dovođenje Robbena?
Tehničari nam nisu spominjali ovog igrača.

Mata?
Ni njega.

Imali ste kontakte s Robinhom?
Poznajem ga, ali već dugo vremena nisam govorio s njim. Posljednji put kad sam ga vidio bilo je u Omanu, na jednoj utakmici Brazila.

Šta je to što vas je najviše iznenadilo ovu prvu sedmicu?
Više manje, to je ono što me je očekivalo. Savršeno je to što sam prije bio u klubu, jer sad znam gdje sam. Scenarij je očekivan.

Kako vodite proces prodaje svojih firmi?
U toku je. Nadam se da će biti završen do početka sezone.

Kad ste odobrili Chygrynskov odlazak, mislili ste na blagajnu. Na što tačno?
Zatekli smo klub u dugovima. U ovom trenutku ćemo morati tražiti kredit sindikata da bi platili igračima. Osoblje je trebalo prikupiti prošlog mjeseca i još nisu to učinili. Uposlenici jesu. Problem ćemo riješiti kreditom od 150 miliona . Banke znaju da imamo plan koji će im omogućiti povratak novca. Klub nije bankrotirao jer ima svoje prihode.

S posljednjeg sastanka Upravnog odbora proglašen je dobit od 11 miliona, a sada nam govorite da će biti potreban kredit. Objasnite nam.
Istina je, ali partneri se ne trebaju plašiti jer je situacija pod kontrolom. Moramo riješiti ovo. Može se izvesti na dva načina: Jedan je imati velike prihode kao što je slučaj s Chygrynskiym ili tražiti kredit, što smo i uradili. Prošla uprava je započela to, a mi ćemo nastaviti s istim bankama, s istim ciljem ali drugim poslovnim planom. Prethodni plan je bio prihod od 15 %, ali mi ne želimo da se to desi jer imamo svoj plan, koji podrazumijeva kredit sindikata. Oni su znali da je potreban taj kredit. Očekujemo da ćemo to potpisati ove sedmice, odnosno u petak.

Kako se objašnjava to da nakon 400 miliona naplate zbog toga što je Barcelona broj jedan u svijetu, ima ovu rupu?
Potrošilo se više, nego što je osvojeno.

Na što?
Na sve pomalo. Nije se napravio tačan plan.

Smatrate li da ono što se desilo s Cruyfom je dobro urađeno ili se napravila greška, jer je slučaj trebala riješiti skupština.
Ne. Nismo promijenili ono što smo rekli tokom kampanje: Partner treba odlučiti o tome.

Ali slika Cruyffa dok vraća svoj status je tužna. Da li to vidite takvim? Da li vam se svidjelo kako se odigrao ovaj proces?
Ne, trebao se odigrati onako kako zaslužuje on kao mit barcelonizma i kao uzor mnogim navijačima. Trebamo srediti ovu situaciju za dobrobit Barçe, Cruyffa i barcelonizma. Trebamo ponovo započeti proces, na tačan i organizovan način, slijedeći potrebne korake za jednu ovakvu odluku.

Šta želite reći s tim 'na organizovan način'?
Da prvo treba imati taj status počasnog predsjednika u statutima.

Onda greška nije vaša nego druge uprave?
Proces nije počeo na odgovarajući način i treba ponovno početi. Ako praviš kuću s lošim temeljima, kuća neće valjati. To je sličan slučaj.

Ponovo početi znači prvo sastanak s Cruyffom ili predati slučaj u ruke Skupštine. Što je prvo?
Treba se odnositi prema njemu kao živoj legendi Barcelone. Kao i prema Ramalletsu, Rexachu i mnogim drugima.

Izostao je razgovor?
Biti će razgovora, pokušati ćemo. Druga je stvar što on želi. Treba raditi stvari kako Bog zapovijeda: Neka postoji taj status, neka ga partner odobri i da onda predloži njegovo ime i da izbor bude donešen od strane većine.

http://****.com/index.php?option=co ... &Itemid=96
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 jul 2010, 18:46

Na Cirginskog mislim ne bi trebalo gledati kao na neki promasaj, jednostavno, takva je situacija ispala, doveden je kasno jer ga ispocetka iz Sahtara nisu htjeli prodati, nije prosao pripreme, nije imao pravo nastupa u Ligi prvaka. Momak je igrao vrlo malo, a znamo da je za stopera najvaznije vrijeme da se uigra i dobije rutinu i sigurnost, a on to nije imao. Svjesno je doveden kao igrac za buducnost, ove sezone jednostavno nije imao mjesta, trebao je biti zamjena Piqueu i Puyolu, koji se na srecu nisu nesto povredjivali, tu je bio i Rafa , a onda kasnije i Milito koji se oporavio i odmah sjajno zaigrao i tako sve na s pozitivno iznenadio. Taj cudesni oporavak Milita po meni i jeste razlog zasto Cigri odlazi.

Rosel veli da klub ima jos 89 miliona na raspolaganju za transfere, sto su velike pare, dovoljne za dovodjenje Fabregasa i jos jednog sjajnog igraca. Ja nesto ne vjerujem da ce biti jos nekih promjena i pojacanja u napadu, Ibra izgleda najvjerovatnije ostaje, a sad da dovodimo jos jednog napadaca bilo bi previse.

Pojacanja ce kako se stvari u klubu odvijaju biti u veznom redu, Cesc vjerovatno, te u odbrani jedan bek, onako kako smo i pisali ovde i ja i Nidjo i vecina nas. Sad cemo vidjeti sta ce se tu desiti i sta Pep planira, da li ce dovesti samo nekog desnog beka da bude zamjena Alvesu, ili cemo se pojacavati na lijevom beku dovodjenjem nekog vrhunskog i skupog igraca, kao npr. Lahm, Evra, Klisi, u zadnje vrijeme se pise kako bi Evra mogao doci, ai opet vec i imamo sjajnog i pouzdanog Abidala i solidnog Maxwela, al opet stvar je procjene Pepove, da li treba tu mijenjati nesto i sta.

S obzirom na tih ogromnih 89 miliona, ja bi najradije da dovedu i Cesca i recimo Evru ili Lahma, tu je jos i Vilja, tako da bi tim znatno bio osvjezen i zanimljivo bi bilo gledati kako to sve izgleda, mada opet i da nikog ne dovedemo opet smo jaki ko beton i i najbolji tim danasnjice.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 07 jul 2010, 20:23

veceras smo zajedno :D a por ellos :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jul 2010, 22:44

A nama dobro dodje ovo prvenstvo kad je pauza u ligama trebaju pored Espana u nastavku napisati FCB :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.