Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
13%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
21
34%
4) St.Pauli
13
21%
5) Mainz
9
15%
6) Augsburg
8
13%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 61

n4n3
Kontakt:

Re: Eintracht Frankfurt

Post Postao/la n4n3 » 03 maj 2009, 17:38

adnan24 je napisao/la:
n4n3 je napisao/la: Kad smo vec kod toga
ew malo atmosfere SGE a

uzivajte ;);):D

Nije lose ;) samo sto Frankfurtu treba brojnost i zbog toga(barem meni) mnogo bolje izgleda ona juzna tribina u Dortmundu...
mozda al nije swe u brojnosti qme, vjeruj mi....ew ovi momci iz frankfurta se trude maksimalno da im tribina izgleda sto ljepse..i u tome uspjevaju...ne bi dzaba bili u 3 najbolje navijacke skupine u njemackoj :D:D...a i medju najludjim su navijacima u njemackoj :D:D, iako to nije ni bitno, ne kazem ja lijepo izgleda Gelbe Wand...nema sumnje al nije swe u brojci to hocu da kazem :D:D

poz
Wir tragen den Adler im Herzen! Forza SGE // Ultras Frankfurt 1997

NoName
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la NoName » 04 maj 2009, 11:33

Trio iz Wolfsa je u timu kola a među njima i naš dvojac:
http://bundesliga.de/de/liga/news/2008/ ... .php&fla=2

slika
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 maj 2009, 22:43

Rangnick u Hoffenheimu pred odlaskom, kao moguci novi treneri se pominje, izmedju ostalih i Klinsman :o
Posto je sve izglednije da Felix napusta Vukove, kao moguci nasljednici se pominju Rijkaard, Armin Veh, Slomka, Steevens...
Kod Bayerna malo zapelo oko evt. dolaska Gaala, ali ne vjerujem da ce tu biti problema, ako sve strane budu zainteresovane.
Leverkusen kupio od ljeta 'Pool-og igraca Hyypiju (35), malo iznenadjenje, s obzirom na mladu ekipu apotekara.
HSV-u, posle ispadanja iz nacionalnog kupa i losijih rezultata u bundesligi (gdje su im ostale minimalne sanse), jedini nacin da uspjesnu sezonu krunisu titulom, ostaje im osvajanje Kup-Uefa. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 maj 2009, 22:51

Dugogodišnji odbrambeni igrač Liverpoola, finski reprezentativac Sami Hyypiä, po završetku sezone prelazi u redove njemačkog bundesligaša Bayera iz Leverkusena, saopćio je danas drugoplasirani klub engleske Premijer lige.

- Hyypiä je zaslužio legendarni status na Anfieldu. Igrama se dokazao kao jedan od najboljih klupskih internacionalaca u protekloj deceniji, objavljeno je na klupskom siteu.

Tridesetpetogodišnni Finac je prešao u Liverpool 1999. iz holandskog kluba Willem II Tilburg, a u dresu "crvenih" je osvojio Ligu šampiona, Kup UEFA, dva Superkupa i po dva engleska FA kupa i Liga kupa.

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 04 maj 2009, 23:26

nekotnam ovo nikako...koji ce im ku..c hypija kad imaju fridricha castra sinkievitza i jos sljedece godine sa posudbe se vracaju reinertz i schwaab momci koji su ove godine standardni u top timovima cvajte freiburgu i nurnbergu i kako stvari stoje uvest ce ih u ligu a nijedan nema vise od 22 godine,,,a ja retardiranosti majko moja mila i onda se cude kako to da niko iz njemacke osim donekle bajerna nemoze ni prismrditi evropskom vrhu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 maj 2009, 23:34

Dovesti iskusnijeg igrača koji će moći motivirati momčad kada bude najteže. Prenjeti im njegeovo znanje i davati poneki savjet.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2009, 00:20

@ RZ 88

to si upravu da Leverkusen treba iskusni igrac, ali se samo zapitaj sta ce se desiti toj odbrani kad u akciju krenu Dzeko, Ibisevic, Gomez i ostali, pa ima da ga pokudaju. To je iskreno u fundablu pored play-a za mene najvaznija pozicija da imas kvalitetne stopere.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 maj 2009, 00:24

Da ali šta znaš , ja sam siguran da on neće mnogo igrati, rijetko kada će da dobije priliku, ipak je u godinama 35 massalah. Doveli su ga kao igrača sa ogromnim iskustvom koji mlađima može da pomogne manuelu friedrichu i onom drugom poljaku. Pametan potez Bayera.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 05 maj 2009, 00:39

Rz88 je napisao/la:Da ali šta znaš , ja sam siguran da on neće mnogo igrati, rijetko kada će da dobije priliku, ipak je u godinama 35 massalah. Doveli su ga kao igrača sa ogromnim iskustvom koji mlađima može da pomogne manuelu friedrichu i onom drugom poljaku. Pametan potez Bayera.
Nesto slicno je uradio Manchester sa Larssonom. Naravno daleko od toga da sporim kvalitet majstora Larssona , cak iako je debelo ugazio u 30-te tada, Ferguson ga je doveo da prenese neka svoja iskustva na igrace Man. Utd-a, a uz to bio je sjajan kao joker de polusezone. Dakle i Sami ce sigurno pokusati da svoje ogromno iskustvo prenese na buduce kolege iz Leverkusena. Tako barem ja vidim ovu situaciju, a naravno da ce igrati takodje, zavisi isto i od forme ostalih igraca apotekara.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 05 maj 2009, 06:02

reinerts schwaab friedrich sinkiewitcz

kroos rolfes rise dum

kissling helmes(ako ode u bajern onda De Wit na poluspicu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2009, 12:20

Felix Magath napusta Wolfsburg na kraju ove sezone i po svemu sudeci postaje novi trener Schalke-a.

http://www.vflwolfsburg.de/50496+M5ae1a53f886.html

Kao moguci novi treneri u Wolfsburgu se spominju Eric Gerets, Frank Rijkaard (koji je priznao da ga nisu kontaktirali), Armin Veh, Matthias Sammer, Michael Laudrup.

Moje licno misljenje je da je ekonomska kriza zahvatila Wolfsburg i da VW ne moze davati vise toliko novca kao prije. Po Njemackim medijima se spominje da se treba otpustiti 20.000 radnika u VW, a oni da ulazu u klub. Isto tako predvidjam raspadanje sistema i odlazak kljucnih igraca iz Wolfsburg-a kao sto su Dzeko, Misimovic, Scheafer, Riether itd itd. Vecina njih koji su potpisali nove ugovore potpisali su radi Magath-a, ali posto on odlazi tesko da ce moci zadrzati ove pomenute igrace, a Dzeko ce ovog ljeta zavrsiti u nekom velikom klubu jer ga ugovor veze sa Wlfsburgom do ljeta 2010 godine i nevjerujem da ce ga sada produziti, a ako Wolfsburg zeli zaraditi moraju ga nakon ove sezone prodati.

big_amko
Kontakt:

Post Postao/la big_amko » 06 maj 2009, 18:51

Evo sa sport.de i njihove spekulacije "wechselboerse":

FC Bayern: Fabio Grosso (Olympique Lyon)
AC Mailand: Edin Dzeko (VfL Wolfsburg)
Hamburger SV: Ivan Klasnic (FC Nantes)
Schalke 04: Hasan Salihamidzic (Juventus Turin)
AC Mailand: Alex Silva (Hamburger SV)
FC Bayern/VfB Stuttgart: Aliaksandr Hleb (FC Barcelona)
FC Schalke 04: Lewis Holtby (Alemannia Aachen)
VfL Wolfsburg: Frank Rijkaard
AS Rom: Pedro Geromel (1. FC Köln)
FC Bayern: Diego (Werder Bremen)

Licno bih volio da se Brazzo vrati u Bundesligu pa makar i u Schalke

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 06 maj 2009, 19:37

big_amko je napisao/la:Evo sa sport.de i njihove spekulacije "wechselboerse":

ja bih volio da miske sa magathom ode u schalke, a dzeko u chelsea....... mozes mislit da edin uci od velikih majstora kakvi su drogba i anelka a obojica su pri kraju karijere,, a da miske bude glavni igrac schalkea koji je po meni treci klub u njemackoj u svakom smislu

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 06 maj 2009, 19:44

joj sta ovo pisu da ce dzeko u schalke,,,,,, pa stvarno kad bi otiso trebalo bi ga nalemati ko stoku,,,,, ne daj boze da ga prevare

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 06 maj 2009, 19:46

big_amko je napisao/la:Evo sa sport.de i njihove spekulacije "wechselboerse":

i ja bi volio da se Brazzo vrati u bundesligu,nije se bas proslavio u italiji a i imao je nekih povreda bolje njemu odgovara njemacka.A kako procita da ce magath povesti i dzeku sa sobom u schalke to mi se nesvidja jest on odlican trener al dosta je njemacke nek dzeko na ostrvo ode mislim da je bolje.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2009, 19:48

Mislim da bi Edin Dzeko napravio veliku gresku kad bi presao u Schalke 04. Jesu oni odlican klub "B" kategorije, ali Wolfsburg spada isto za mene u tu grupu i ne bi imao nikakvog napredka. Ili vec nek nakraju sezone odeu neki klub "A" kategorije ili nek igra jos godina dana u Wolfsburgu, a onda se odluci za taj veliki klub. Za mene je Schalke klub koji ne funkcionise i Magath u njemu nece imati uspjeha, tu jednostavno ne bi ni Messi, C.Ronaldo, Kaka, Torres ne bi mogli funkcionisati. Nek pita Bajramovica za Schalke 04pa ce te vidjeti sta ce mu ovaj reci, moze se reci da je Bajramovicu Schalke 04 pokvario karijeru, kad se borio za njih bio je dobar, a cim je usljedila ozljeda nije bilo produzenja saradnje nego je bacen kao posljedni otpad, i on je bio zaboravljen pa kako od nase strane tako i od njemackih medija (mislim na Bajramovica).

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 06 maj 2009, 19:48

neće dzeko u salke,nema od tog nista nije on glup.........a bilo bi dobro da misimovic podje za magatom u salke,odgovara njemu ovaj trener, a raspade se brzo wolfsburg u smislu bosanske kolonije :D

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 06 maj 2009, 19:52

deni_m1312 je napisao/la:neće dzeko u salke,nema od tog nista nije on glup.........a bilo bi dobro da misimovic podje za magatom u salke,odgovara njemu ovaj trener, a raspade se brzo wolfsburg u smislu bosanske kolonije :D
upravo tako.. miske obavezno uz magatha, jer schalke i nema playmakera, nekad je na toj poziciji harao lincoln a sad ce miske

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 06 maj 2009, 20:44

Miske je igrač koji može pokrpati rupe u veznom redu Schalkea. Ali da Džeko ide u Schalke nema nikakvog smisla. Pa bolje onda da ode u Blackburn .
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2009, 23:55

Čak 4 godine u Schalke za Felixa. Iznenadio me ovim potezom, ali ovo je namjerno uradio. Postigao je čuda za 2 godine sa Vukovima, sada ih napušta najvjerovatnije kao prvakom Njemačke. Ode u Schalke opet bez Kup Uefa mislim, i onako rasterečeno će dovesti par dobrih igrača i opet dovesti FC-a u sam vrh. On je odličan trener. Pokazao je to u Vukovima, BAyernu i Sttutgart i svaka njemu čast. Ovo je samo veliki minus za upravu Bayerna što su ga otpustili bez nekoga razloga. Ovako je isto sa Ragnickom bilo iz Schalkea kada su ga otpustili bez nekoga razloga. Imao je čudo omjer isto kao i Slomka, ali oni su poznati po čudnim potezima.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.