Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
hehehe. Bogati, jel još u životu onaj Chelsea bar u SA? Jedno sam se vrijeme bio navuko pravo tamo otići, kad god dodjem u SA. Doduše, mi Veležovci zadnjih godina smo samo oko njega i prolazili. heheh
Igrač kola bosanski je napadač Wolfsburga Edin Džeko. Ocijenjen je jedinicom za svoj drugi hat-trick sezone u 5-0 gostujućoj pobjedi kod Hannovera. Druga mu je to jedinica zaredom i treća u posljednjim četirima utakmicama. Ukupno ih je u sezoni skupio četiri, sve na proljeće.
Njegov suigrač Grafite, koji je ove sezone jedinicom ocjenjivan čak pet puta, prošao je s 1.5, a Zlatan Misimović s 3.5.
No, popularni Miske asistencijama zasjenio sve ostale španere njemačkih travnjaka. 'Kicker' i 'Sportbild' svrstavaju ga među najbolje asistente zadnjih desetak godina u Budesligi.
'Rekord u 'Kickeru' glasio je 17 asistencija, a prema njemu, do sada sam napravio 19. Kicker je za rekordere imao Voška (Wosz) i Hercoga (Herzog). U 'Sportbildu' je Hercog bio najbolji sa 20 asistencija, a prema ovom listu, do sada sam imao 21 dodavanje za gol,' objasnio je Misimović u 'Dnevnom avazu'.
Misimović je pohvalio i svog kolegu iz reprezentacije.
'Uvijek sam govorio da je Džeko igrač neslućenih mogućnosti. Tek je na početku karijere, a igra ovako zrelo. Sada je pred njim najteži korak, a to je da ostane na ovom nivou. Poznavajući Džeku, ne sumnjam da će igrati još bolje,' smatra Misimović.
Njegov suigrač Grafite, koji je ove sezone jedinicom ocjenjivan čak pet puta, prošao je s 1.5, a Zlatan Misimović s 3.5.
No, popularni Miske asistencijama zasjenio sve ostale španere njemačkih travnjaka. 'Kicker' i 'Sportbild' svrstavaju ga među najbolje asistente zadnjih desetak godina u Budesligi.
'Rekord u 'Kickeru' glasio je 17 asistencija, a prema njemu, do sada sam napravio 19. Kicker je za rekordere imao Voška (Wosz) i Hercoga (Herzog). U 'Sportbildu' je Hercog bio najbolji sa 20 asistencija, a prema ovom listu, do sada sam imao 21 dodavanje za gol,' objasnio je Misimović u 'Dnevnom avazu'.
Misimović je pohvalio i svog kolegu iz reprezentacije.
'Uvijek sam govorio da je Džeko igrač neslućenih mogućnosti. Tek je na početku karijere, a igra ovako zrelo. Sada je pred njim najteži korak, a to je da ostane na ovom nivou. Poznavajući Džeku, ne sumnjam da će igrati još bolje,' smatra Misimović.
SAMO ŽELJO
- el-fighter
- Kontakt:
Gledao sam danas na Nova TV da je Džeko odlučio ostati u Wolfsima. Zna li neko da li je to istina.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Dzeko je vec davno rekao da ako Wolfsburg osvoji titulu, da ce ostati pa makar jos jednu sezonu.........ali to je bilo prije odluke da ce Magath preuzeti kormilo Schalke-a, tako da je sad sve moguce..........
Željezničar za život cijeli ! Zola majstore izdrži, Manijaci su uz tebe !
"A true gentleman never leaves his lady." - Alex Del Piero
"A true gentleman never leaves his lady." - Alex Del Piero
@carina
Edinov ostanak u Wolfsburgu bilo bi jedno veliko kockanje. Ko zna sta nosi nova sezona? Magath odlazi, samim tim ce i pola ekipe otici. Zasto bi Dzeko rizikovao i ostao u ekipi koja ce se naredne godine boriti za plasman u ligu UEFA, a u Ligi prvaka ce biti topovska hrana? Decko je docekao svojih 5 minuta slave i treba ih maksimalno iskoristiti. Treba pucati na najvisi nivo, treba otici u najveci klub koji bude zainteresovan za njega. Trenutna forma je garancija da ce u novom klubu dobiti sansu, jer niko nece platiti 25+ miliona € za igraca koji ce sjediti na klupi. Hoce li on tu sansu iskoristiti to u glavnom zavisi od njega, a bit ce potrebna i manja doza srece.
Sto se tice komentara za Chelsea, nisi u pravu. Takodjer sam i ja prisutan na svakom mogucem forumu i misljenja su sigurno 75% - 25% u korist Dzeke. Dzekinom dolasku se protivi samo manji dio navijaca, ali logicno, ne mozemo svi isto razmisljati. Navijaci Chelsea u glavnom misle da je Dzeko igrac za buducnost i odlicna zamjena za Drogbu, takodje smatraju da bi u Chelsea jos vise napredovao. Ancelotti je novi trener Chelsea, a o Kaki ili Pirlu mogu sanjati. Kaka je izjavio da zeli zavrsiti karijeru u Milanu, dok Pirlo uopste nije igrac za Chelsea, kako bi on mogao igrati sa Lampardom i Ballackom?
Evo nekoliko komentara sa foruma navijaca Chelsea:
"Great player, 23 y old, similair player to Drogba, powerhouse "
"I would welcome the signing, he is tall, young and cheapish I would guess. Even if he turns out not to be good enough, he is young enough to get a good resale with. He is also clearly a good goalscorer and has big potential."
"He has scored 40 goals in 48 matches this season for Wolfsburg and Bosnian national team! Unbealiveble! Get this guy!"
"I think it shows that Dzeko is also a great team player and would do nice playing with Anelka. "
"This is what we should be gunning for. Young, hungry and very promising players. Better then breaking transfer records for established and decorated stars."
"I like Dzeko's style and finishing. He is quality class my friends. "
"I'd rather we bought Dzeko, simply because he has the 'potential' to become one of the most feared strikers in Europe. He just created goal tonight out of a nothing chance. That is the kind of player we need, not one who has an inflated price tag on his forehead. We require players who are effective."
"I've seen bits and pieces of Dzeko and know that he simply knows where the goal is, and in many different ways. Now scoring goals in the Bundesliga is hit and miss (Toni, Klose, Ailton, Elber, Sand vs Mintal, Max, Gekas and Barbarez in recent years) but Dzeko's doing it in all competitions, club and country, and in so many different fashions."
"He is a very good striker that I wouldn't mind signing. I have seen him in a few games and I have heard alot about him from friends. Not yet a household name, but maybe thats what we need after the Shevy-gate scandal."
Edinov ostanak u Wolfsburgu bilo bi jedno veliko kockanje. Ko zna sta nosi nova sezona? Magath odlazi, samim tim ce i pola ekipe otici. Zasto bi Dzeko rizikovao i ostao u ekipi koja ce se naredne godine boriti za plasman u ligu UEFA, a u Ligi prvaka ce biti topovska hrana? Decko je docekao svojih 5 minuta slave i treba ih maksimalno iskoristiti. Treba pucati na najvisi nivo, treba otici u najveci klub koji bude zainteresovan za njega. Trenutna forma je garancija da ce u novom klubu dobiti sansu, jer niko nece platiti 25+ miliona € za igraca koji ce sjediti na klupi. Hoce li on tu sansu iskoristiti to u glavnom zavisi od njega, a bit ce potrebna i manja doza srece.
Sto se tice komentara za Chelsea, nisi u pravu. Takodjer sam i ja prisutan na svakom mogucem forumu i misljenja su sigurno 75% - 25% u korist Dzeke. Dzekinom dolasku se protivi samo manji dio navijaca, ali logicno, ne mozemo svi isto razmisljati. Navijaci Chelsea u glavnom misle da je Dzeko igrac za buducnost i odlicna zamjena za Drogbu, takodje smatraju da bi u Chelsea jos vise napredovao. Ancelotti je novi trener Chelsea, a o Kaki ili Pirlu mogu sanjati. Kaka je izjavio da zeli zavrsiti karijeru u Milanu, dok Pirlo uopste nije igrac za Chelsea, kako bi on mogao igrati sa Lampardom i Ballackom?
"I would welcome the signing, he is tall, young and cheapish I would guess. Even if he turns out not to be good enough, he is young enough to get a good resale with. He is also clearly a good goalscorer and has big potential."
"He has scored 40 goals in 48 matches this season for Wolfsburg and Bosnian national team! Unbealiveble! Get this guy!"
"I think it shows that Dzeko is also a great team player and would do nice playing with Anelka. "
"This is what we should be gunning for. Young, hungry and very promising players. Better then breaking transfer records for established and decorated stars."
"I'd rather we bought Dzeko, simply because he has the 'potential' to become one of the most feared strikers in Europe. He just created goal tonight out of a nothing chance. That is the kind of player we need, not one who has an inflated price tag on his forehead. We require players who are effective."
"I've seen bits and pieces of Dzeko and know that he simply knows where the goal is, and in many different ways. Now scoring goals in the Bundesliga is hit and miss (Toni, Klose, Ailton, Elber, Sand vs Mintal, Max, Gekas and Barbarez in recent years) but Dzeko's doing it in all competitions, club and country, and in so many different fashions."
"He is a very good striker that I wouldn't mind signing. I have seen him in a few games and I have heard alot about him from friends. Not yet a household name, but maybe thats what we need after the Shevy-gate scandal."
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
zasto ne mogu da gledam dzekin gol protiv hanovera na youtube
This video is no longer available due to a copyright claim by DFL Deutsche Fußball.dzenidm je napisao/la:zasto ne mogu da gledam dzekin gol protiv hanovera na youtube
Autorska prava DFL-a ...
Mozes i ovdje pogledati http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2534227/
100% sportski i krajnje opušten potpis
daj mi link tog foruma...Virtu4l je napisao/la:@carina
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC
http://forums.cfcnet.co.uk/index.php?act=idxadnan_hz je napisao/la: daj mi link tog foruma...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Slabo ti to skroz.carina je napisao/la:lejla je napisao/la:al nece ni drugi klubovi od njega tako lako odustati....FK Sarajevo je napisao/la:nece njega wolfsburg tako lako pustiti![]()
![]()
Pratim Chelsea od malih noga. Imam dres kad sam išao u osnovnu školu. Hehehe. Nego, član sam foruma Chelsea ima jedno petšest godina. Džeko mi je drag ko brat, ali ovo ti govorim samo da me napadneš. Vjeruj mi, da im nije trenutno na pameti. Bar na forumu, a to su momci koji žive za taj klub čitav život. On je za njih samo jedan napadač kojeg je krenulo ove godine. Nema nijednu tekmu lige prvaka, najjači protivnik kojem je dao gol je Bayern. Pošto oni hoće iduće godine da osvoje sve što se može osvojiti, Roman je odriješio kesu do kraja. Pod A im je trio Anceloti- Kaka - Pirlo. Drogba im je obrukao ponos nakon tekme sa Barcom i hoće da ga se riješe ( opaaa, u nas bi bio narodni heroj ). Cuckaju Ibrahimovića i Adebayora. Tako vjerovatno i drugi klubovi sa velikim ciljevima koji mogu da plate 30 miliona. Al danas niko nema te pare za lutriju. Realno. Po meni, za Edina je najbolje da još godinu ostaje u Wols. i da zabija u LP. Tamo je Tito i imaće priliku. Abd i da zabije Furiji. To su ti golovi koji prebacuju...
Niti ima kluba u kojem Dzeko najkasnije poslije prve polu-sezone nebi igrao u prvoj postavi, niti ima jace devetke od Dzeke.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
najvise bih volio da wolfsburg zaposli dobrog trenera i da dovedu jos 4-5 igraca klase schafera barzaglia misimovica i da pokusaju iznenaditi evropu kao sto je to uradio leverkusen,, imam osjecaj da ova ekipa moze uraditi velike svari.... ovo bi mi bilo draze nego da dzeko ode u neki veliki klub i da hara,, zelim da bundesliga bude sto je nekad bila
eo sta se pise na liverpoolovom forumu.. da oce tamo preci...
We need more then one good striker. Many teams can play with two strikers or three. look at barcelona, 3 midfielders and 3 strikers.
Gerrard Masche Alonso
Kuyt (babel) Džeko Torrres
I am starting to like this guy...another hatrick today as Volfsburg get closer to the Bundesliga title!!
Yes, he´s very good player. I remembered him from Czech league (he played in Teplice and he´s really good). And now in Wolsburg he plays better then in czech league and can score lots of goals. He´ll be important for us because we need player as Crouch and Džeko´ll be able to play better than Peter.
I hope that Rafa´ll sign him.
Dzeko scored 2 this week and I hope that we´ll play very good in our team. Yes, Rafa´ll have to change our system because Dzako´ll pair up with Torres. Now he co-operates with Grafite really good and Torres is better then Grafite, so these two guys will be able to score many and many goals for Liverpool.
We need more then one good striker. Many teams can play with two strikers or three. look at barcelona, 3 midfielders and 3 strikers.
Gerrard Masche Alonso
Kuyt (babel) Džeko Torrres
I am starting to like this guy...another hatrick today as Volfsburg get closer to the Bundesliga title!!
Yes, he´s very good player. I remembered him from Czech league (he played in Teplice and he´s really good). And now in Wolsburg he plays better then in czech league and can score lots of goals. He´ll be important for us because we need player as Crouch and Džeko´ll be able to play better than Peter.
I hope that Rafa´ll sign him.
Dzeko scored 2 this week and I hope that we´ll play very good in our team. Yes, Rafa´ll have to change our system because Dzako´ll pair up with Torres. Now he co-operates with Grafite really good and Torres is better then Grafite, so these two guys will be able to score many and many goals for Liverpool.
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC
- FK Sarajevo
- Kontakt:
njemu bi najbolje bilo da ode iz wolfsburga u neki bolji evropski klub jer ako ostane a sljedece sezone ga nehtjedu golovi nece nikad otici iz wolfsubrga
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
-
Boubacar Dialiba
- Kontakt:
nije otisao za 2.500 000...vec za 4 miliona... a iz ŽELJE je otisao za 50 000...adnan_hz je napisao/la:nije otisao za 4 miliona... vec za 2.500 000.... a iz zelje je otisao za 20 000...Boubacar Dialiba je napisao/la:Tekst na glavnoj stranici je smiješan. Iz Teplica je otišao za 4 miliona eura, a iz ŽELJE za 50.000 eura. Ne znam kako dolazite do tih svojih cifri. Onako iz glave?! A još kad se uzme u obzir da je ŽELJO i od transfera u Wolfsburg dobio dio i da će vjerovatno i od ovog sad, rekordnog, dobiti dio, onda ismijavanje ovih početnih 50.000 eura za potpuno neafirmisanog igrača nema smisla. Pa vi objavljujte da je to 20.000, 10.000, 1.000... Da bude što senzacionalnije!
Idi Džeko zaradi pare!!!!! To ti želim najviše od svega u ovim komercijalnim danima, ostalo ako Bog da...
- Kobe Bryant
- Kontakt:
nije bitno za koliko je otisao , uglavnom za neciji kusur , ali i ako "zeljo" diobije % od transfera to ce zavrsiti u priavtnim djepovima , tako da je smjesno diskutovati.
Nek se momak poda dobro i to klubu koji ima rejting u top20 koji igra napadacki i gdje moze napredovati i igrati uvjek : Roma, Lyon , Atletico M , Sevila , Valencia , Barsa (trenutno popunjenja) , Man City , Arsenal , Liverpul (ako trener bude htio sa 2 napdaca) i eventualno u Bayern umjesto Tony-a
niposto u Man U. Chelsa , Real , Milan , Inter Juventus . uprpostice ga defazivnom igrom ima milion primjera recimo T Hennry.....
Nek se momak poda dobro i to klubu koji ima rejting u top20 koji igra napadacki i gdje moze napredovati i igrati uvjek : Roma, Lyon , Atletico M , Sevila , Valencia , Barsa (trenutno popunjenja) , Man City , Arsenal , Liverpul (ako trener bude htio sa 2 napdaca) i eventualno u Bayern umjesto Tony-a
niposto u Man U. Chelsa , Real , Milan , Inter Juventus . uprpostice ga defazivnom igrom ima milion primjera recimo T Hennry.....
Kobe Bryant je napisao/la:nije bitno za koliko je otisao , uglavnom za neciji kusur , ali i ako "zeljo" diobije % od transfera to ce zavrsiti u priavtnim djepovima , tako da je smjesno diskutovati.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- el-fighter
- Kontakt:
Ev čitam današnje novine Sport i na naslovnici piše Edin Džeko vrijedi 40.000.000 eura.
Velež do groba života mi moga
- Ponos Torina
- Kontakt:
Milsim da Rijkard preuzima Vukove
Congratulations to Edin Dzeko, our inaugural Goal.com World Player of the Week!

Totenham se ukljucio u trku za dzekom 20 mill funti
ali nebi ga u totenham nikako
Congratulations to Edin Dzeko, our inaugural Goal.com World Player of the Week!
Totenham se ukljucio u trku za dzekom 20 mill funti
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
e jbg sad dje ce 40.000.000...pa jbt ovo mu je 1 sezona da igra na vrhunskom nivou..pretjerase ga,,
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.