OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la admin » 08 avg 2012, 13:49

limenka je napisao/la:Naravno da bi imao koristi. Pa dobio je poziv, nije ga sigurno mislio zvati da mu dodaje lopte na treningu. Sigurno da ne bi igrao u prvih 11, ali bi sigurno dobio priliku i tko zna šta bi bilo da ju je iskoristio... Da je gledao interes, sigurno bi prihvatio poziv BiH.
Odličan primjer ovoga što govorim.

Počeo karijeru u Tomislavu, takmičio se u okviru naših omladinskih liga, učio, "sparingovao" protiv naših momaka (čitaj: trošio sredstva našeg fudbalskog saveza da bi naučio igrati fudbal) i sad ga srce vuče u Zagreb.

Svaka čast, srce zna. Nije moje da se u to petljam. Ali hajde ti sine odmah u Zagreb, a ustupi mjesto na bosanskohercegovačkoj travi nekome kome će BiH biti prva.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 avg 2012, 13:53

limenka je napisao/la:Naravno da bi imao koristi. Pa dobio je poziv, nije ga sigurno mislio zvati da mu dodaje lopte na treningu. Sigurno da ne bi igrao u prvih 11, ali bi sigurno dobio priliku i tko zna šta bi bilo da ju je iskoristio... Da je gledao interes, sigurno bi prihvatio poziv BiH.
I sta bi to kao bilo da je "iskoristio" priliku , pa on da je zabio gol u prvoj utakmici opet nebi igrao pored Vedada i Dzeke. Susic je Krstanovica pozvao cisto da pojaca klupu to je isti i skontao i zato odlucio cekati poziv Hrvatske jer je vidio da bi i od BiH imao mozda samo malo vecu koristi.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 avg 2012, 13:56

TheVerminator je napisao/la:admine, jedini način je da se uvede pravilo, što za košarkaše tako i u ostalim sportovima, da se ograniči broj stranaca u ekipi, kao npr. u ruskoj Premier ligi, gdje je ja mislim dozvoljeno samo 6 stranaca u ekipi, dok su kod Manchester City-ja bila samo 4 engleza u prvih 11, sto je dovelo i do slabljenja engleske reprezentacije.
prema wikipediji, niti jedan bosanac i hercegovac (?!) ne igra za ekipu HKK Široki, a taj klub je kao "bosansko-hercegovački", pa koliko god cijenim njihove uspjehe, toliko su mi i mrski, jer su postignuti sa cijelim rosterom stranaca. prvenstveno, bismo trebali to pravilo uvesti i u rukometnu ligu, zato što danas za hrvatsku igraju npr. Mirko Alilović, Venio Losert, Denis Buntić koji su rođeni u BiH.. Prije njih tu su i Vlado Šola, Mirza Džomba, Pipe Smajlagić itd., da ne nabrajam vise..ne mozemo ocekivati uspjeh kada nam sve najbolje uzimaju Hrvatska, ponekad i Srbija i Slovenija.. kad se to sve sredi onda mozemo ocekivati nesto vise.
Nije fol u ograničavanju u seniorskim ekipama. Čak, to u košarci recimo imamo.
Ako ograničavaš u seniorskim takmičenjima, uvijek ima kontraargument da se slabi liga, zbog slabe lige pada interes za sportom, nema publike, sponzora, onemogućavaš klubovima da koriste sva sredstva da osvoje titulu i time ostvare protok u evropska takmičenja, itd, itd.

Ali omladinske lige su nešto sasvim drugo. U omladinskim ligama nije imperativ u kvaliteti lige, nema publike, nema protoka ka evropskim takmičenjima... Čitava bit postojanja tih liga je u razvoju mladih igrača.

ako imaš klub u omladinskoj ligi BiH u kojem čitavu prvu postavu čine reprezentativci strane države, šta je svrha takve lige i kluba??

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 13:56

admin je napisao/la:

Počeo karijeru u Tomislavu, takmičio se u okviru naših omladinskih liga, učio, "sparingovao" protiv naših momaka (čitaj: trošio sredstva našeg fudbalskog saveza da bi naučio igrati fudbal) i sad ga srce vuče u Zagreb.

Svaka čast, srce zna. Nije moje da se u to petljam. Ali hajde ti sine odmah u Zagreb, a ustupi mjesto na bosanskohercegovačkoj travi nekome kome će BiH biti prva.
Onda takav stav trebaš imati i prema Spahiću, Mujdži, Jahiću, Pjaniću, Misimoviću, Salihoviću, Ibiševiću, Bešiću i ostalima. Svi su se afirmirali negdje na zapadu, a igraju za BiH.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 avg 2012, 13:58

admin je objasnio !!!
I nema se šta više tu naprdivati srce i ti folovi, samo interes ;)
Sve je do naših saveza, kad oni naprave nešto i ostali će igrati za nas, ne samo bošnjaci kako to naš dean voli reći :roll:
Ovi iz Hercegovine i RS-a su se za ovo i zalagali u savezu, da mogu proizvoditi igrače za svoje domovine, tome se treba stati u kraj, hoćete nećete gospodo, to se najviše osjeti u košarci, ali nadam se da će Harun i tome stati u kraj ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 avg 2012, 13:59

@limenka ali oni su rodjeni Bosanci i Hercegovci i zar nije normalno da igraju za zemlju u kojoj su rodjeni i iz koje da nije bilo agresije ne bi ni odlazili.
slažem se sa legendom potpuno
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 14:00

madridist je napisao/la:Ali oni su rodjeni Bosanci i Hercegovci i zar nije normalno da igraju za zemlju u kojoj su rodjeni i iz koje da nije bilo agresije ne bi ni odlazili.
Spahić, Mujdža, Jahić, Misimović nisu rođeni u BiH.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 avg 2012, 14:00

limenka je napisao/la:
admin je napisao/la:

Onda takav stav trebaš imati i prema Spahiću, Mujdži, Jahiću, Pjaniću, Misimoviću, Salihoviću, Ibiševiću, Bešiću i ostalima. Svi su se afirmirali negdje na zapadu, a igraju za BiH.
Imam takav stav.

opet ti kažem, naravno da Hrvatska želi te igrače i na tome im ne možemo zamjeriti. Svako želi sebi najbolje... Isto kao što i BiH želi ove igrače koje si nabrojao. Ja bih volio da i Ronaldo igra za nas, ako se kako može izvarati Portugalce... Ali jedna Njemačka sebi može priuštiti da etablira Misimovića za BiH, a BiH to očigledno sebi ne može priuštiti.

Ne brini se ti za Njemce, Amerikance, pa i za Hrvate... Prvi dan kad oni vide da gube 80% olimpijaca zbog toga što nisu uveli pravila da se zaštite, ta pravila će biti uvedena.

Uostalom, šta mene briga za njihova pravila i njihove reprezentacije. Što su slabiji, meni je bolje.
Mene interesuje šta ćemo mi uraditi da se mi zaštitimo od odljeva kadrova.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 avg 2012, 14:02

limenka je napisao/la:
madridist je napisao/la:Ali oni su rodjeni Bosanci i Hercegovci i zar nije normalno da igraju za zemlju u kojoj su rodjeni i iz koje da nije bilo agresije ne bi ni odlazili.
Spahić, Mujdža, Jahić, Misimović nisu rođeni u BiH.
Salihović,Ibišević,Pjanić i Bešić jesu ;)
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 14:08

admin je napisao/la:
Imam takav stav.

opet ti kažem, naravno da Hrvatska želi te igrače i na tome im ne možemo zamjeriti. Svako želi sebi najbolje... Isto kao što i BiH želi ove igrače koje si nabrojao... Ali jedna Njemačka sebi može priuštiti da etablira Misimovića za BiH, a BiH to očigledno sebi ne može priuštiti.

Ne brini se ti za Njemce, Amerikance, pa i za Hrvate... Prvi dan kad oni vide da gube 80% olimpijaca zbog toga što nisu uveli pravila da se zaštite, ta pravila će biti uvedena.

Uostalom, šta mene briga za njihova pravila i njihove reprezentacije. Što su slabiji, meni je bolje.
Mene interesuje šta ćemo mi uraditi da se mi zaštitimo od odljeva kadrova.
O kakvim pravilima pričaš? Pa ti mladi igrači mahom imaju oba državljanstva, tako da ih taj "zakon o strancima" uopće ne bi ticao.
Svaki igrač ima pravo na slobodni izbor. Nitko u Hrvatskoj Mujdži ili Spahiću nije zamjerio što igra za svoju domovinu. Pa čak ni Hrgoviću iako ne znam kakve taj čovjek ima veze sa BiH.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 08 avg 2012, 14:09

Što se kačite za te koji neće da igraju za BiH ? Imaju oni koji hoće i tačka.E sad što su ti koji hoće katastrofa to je druga stvar.Ovi što neće im ne smetaju. ;)
"Indija,Pakistan..."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 avg 2012, 14:14

Ne kačimo se mi za te što igraju za druge .
Nego mi se kačimo za to da se u ligi BIH kale igrači za BH reprezentacije, kao što se to radi u većini slučajeva.
Ovo bi trebalo biti nešto sasvim normalno ;)
Dovode se polovnjaci iz Srb i Hrvatske igraju, a naša djeca ne igraju u većini sportova, e pa to ¸treba promjeniti, a takvim odnosom i gubimo talente, koji su reprezentativci drugih država, a vode se ko domaći igrači ;)

Ne znam šta je teško shvatiti, čovjek sve fino objasnio :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 14:18

legenda reala je napisao/la:Ne kačimo se mi za te što igraju za druge .
Nego mi se kačimo za to da se u ligi BIH kale igrači za BH reprezentacije, kao što se to radi u većini slučajeva.
Dovode se polovnjaci iz Srb i Hrvatske igraju, a naša djeca ne igraju u većini sportova, e pa to ¸treba promjeniti, a takvim odnosom i gubimo talente, koji su reprezentativci drugih država, a vode se ko domaći igrači ;)

Pa šta je Široki jedini košarkaški klub u BiH? Šta je sa ostalim klubovima?
Svaki klub ima svoju politiku i nitko nema pravo niti može utjecati na nju. Osnuj klub u svom gradu i neka igraju samo igrači koje ti želiš.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 avg 2012, 14:21

Jel ovo onaj Jacky09 :roll: :roll:
Ovaj mi liči na njega, bog mu ne može dokazati nešto :roll:
treba zvati hareta

Ne mislim konkretno na Široki, nego na sve klubove Igokea,Bosna,Sloboda dok je bila, su dovodili neke polovnjake iz HR-SRB koji se nisu smatrali strancima, a naša djeca ispaštala .
To se treba promjeniti šta je tu problem :roll:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 avg 2012, 14:26

limenka je napisao/la:

Pa šta je Široki jedini košarkaški klub u BiH? Šta je sa ostalim klubovima?
Svaki klub ima svoju politiku i nitko nema pravo niti može utjecati na nju. Osnuj klub u svom gradu i neka igraju samo igrači koje ti želiš.
Naravno da može uticati na politiku kluba. Staviš pravilo na nivou lige da niti jedan klub ne može potpisati više od 4 stranca, pa ćeš vidjet kako će se svi prilagodit, jer inače ne možeš igrat ligu. Politika saveza je starija od politike kluba.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 08 avg 2012, 14:26

Jbga,izgleda da su i "polovnjaci" bolji od naše djece jer da nije tako ne bi ih dovodili.Nažalost
"Indija,Pakistan..."

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 14:36

NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Naravno da može uticati na politiku kluba. Staviš pravilo na nivou lige da niti jedan klub ne može potpisati više od 4 stranca, pa ćeš vidjet kako će se svi prilagodit, jer inače ne možeš igrat ligu. Politika saveza je starija od politike kluba.
Šta bi s tim dobili? Ako ciljaš na ove igrače koji bi u budućnosti igrali za Hrvatsku / Srbiju, to su igrači sa prostora BiH koji uglavnom imaju oba državljanstva.
Ako ciljaš na polovnjake koji veze nemaju sa BiH i koji tu dolaze sa 27 godina onda je to ok.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 08 avg 2012, 14:59

bezze se raspravljate po stoti put,uvijek ce decko iz hercegovine i iz rs-a,ako moze otici igrati za hrvatsku/srbiju,jer ih srce vuce,a ako ne mogu,onda ce ostati u bih,to je realnost jbga
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 08 avg 2012, 15:04

Mene da srce vuce u neku zemlju onda bih otisao da tamo zivim...logika. Ne bih zafrkavao ostale...

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 08 avg 2012, 15:08

delpiero20 je napisao/la:Mene da srce vuce u neku zemlju onda bih otisao da tamo zivim...logika. Ne bih zafrkavao ostale...
pa sto bi ja napustio svoje mjesto,koje volim vise od svega,gdje mi je zivio sukun sukun sukun dedo,bi li ti napustio tuzlu???
nisu hrvati samo u hrvatskoj,ima puno dijaspore,ali svima nam je zajednicko da volimo jedinu repku,isto kao onaj iz zagreba,australije,njemacke,bih itd itd.
i necu da visemo idemo u off topic
tema su bh olimpijci ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.