EURO 2016 - Francuska - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Za koga ćete navijati na EP?

Belgija
5
2%
Engleska
45
15%
Francuska
21
7%
Hrvatska
49
17%
Italija
47
16%
Njemačka
48
16%
Portugal
12
4%
Španija
15
5%
Turska
26
9%
Ostali
24
8%

Ukupno glasova: 292

jestamaji
Kontakt:

Re: EURO 2016 - Francuska - općenito

Post Postao/la jestamaji » 14 jun 2016, 18:47

Ovo prosirenje Eura je najgora stvar koja se mogla dogoditi.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 jun 2016, 18:52

Jesu ovo neke nove lopte , ili su se vec koristile ove sezone? Pitam jer do sada imamo nevjerovatan broj losih centarsuteva i generalno losih pasova. Kao da mnogi nisu navikli igrati sa ovim loptama.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 jun 2016, 18:55

SlevinKelevra je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Danas dan odmora na prvenstvu :kafa:
Austrija- Madjarska 2:2
Portugal- Island 3:3

:kafa:
Rekoh ja da je danas haman ko pauza :mrgreen: ne mogu mi odvuci paznju duze od 3 minute sa racunara. Kvalitetom limitirani
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 14 jun 2016, 18:58

Pobogu pa valjda je svima jasno pa cak i meni koji sam iz BiH i svakako za ,oki repku bi bio plus da je 24 repke , al ja bi vraio na 16 , najelitnije talmicenje gdje nije bilo uakmica gdje ekipe su gotovo limitirane na tro pasa o ozbijanje lopte . Dosad najgori Sjeverna Irska , urska , Albanija Svicarska, odusevila me Irska , Ceska igra lopte fino , al radi novca smo tazvodnili najaci turir na svjetu. Ne ,ogu jos nikom sudit peve tekme pogoov debitantima , al stvarno urska , sta je ono sva pasa sastabili nisu , Sjeverna Irska nije imala dsanse nijedne u sat i pol. bjazi ba
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jun 2016, 19:00

Sad ce svaki put kada je neka malo dosadnija utakmica neko napisati da je krivo prosirenje.
Kao da prije nije bilo dosadnih utakmica... Niko vas ne tjera da gledate, idite napolje pa se vratite kada bude polufinale. ;)

sedaaa
Kontakt:

Post Postao/la sedaaa » 14 jun 2016, 19:02

Neka ljudi i 24.reprezentacije sta ces ko je nama kriv sto pored Velsa nismo mogli biti makar 2. u grupi..
Samo dva kluba dvije svetinje: ŽELJO I BAYERN..

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 jun 2016, 19:04

Covjece ja ispastam kao ljubitelj fudbala zbog ovakvih meceva zbog tamo neke pokretne reklame Ronalda i Portugala koji moraju redovno dobijati ovakvu grupu da bi prolazili sto dalje :puke:
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 14 jun 2016, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 19:04

I prije je bilo limitiranih reprezentacija. Vecina Europa je u Francuskoj, vecina Europe gleda svoju reprezentaciju na Euru daje to posebnu draz ovome. Toliki broj navijaca iz Sj Irske ili Albanije recimo koji se inace ne bi nasli tu. Doci ce sve na svoje poslije grupne faze i gledati cete te derbije koje prizeljkujete. Kvalitet oslabi ali samo privremeno, u prvom dijelu takmicenja. Ako cemo po kvalitetu, napraviti onda Euro od 12 reprezentacija.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 jun 2016, 19:13

Kad se razmotralo prosirenje, gledalo se ima li kvaliteta u prve 24 ekipe u Evropi, jer bi teoretski tih 24 trebalo izboriti plasman. Tu smo su se sigurno nasli i mi, i Holandija, i Srbija, i Danska, i Norveska itd... Ubacite te repke umjesto ovih realno manjeg kvaliteta i imali bi najbolji turnir na svijetu. Jednostavno, kvalifikacije su zayebale stvar.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 19:14

Uostalom samo se sjetite atmosfere kod nas za vrijeme SP. E sad dodatnih 8 drzava u Europi ima takvu atmosferu koju vjerovatno nisu i ne bi zadugo imali. Nije fudbal samo o kvalitetu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 jun 2016, 19:19

pinoglavi je napisao/la:Uostalom samo se sjetite atmosfere kod nas za vrijeme SP. E sad dodatnih 8 drzava u Europi ima takvu atmosferu koju vjerovatno nisu i ne bi zadugo imali. Nije fudbal samo o kvalitetu.
Ovo je jedino ispravno razmišljanje :tokralju: :bih:

Još smo mi imali ekstremno zaboravan nastup na terenu, a opet ćemo svi cijeli život pamtiti to uzbuđenje i emocije. Možeš mislit kako će biti ovim manjim reprezentacijama koje prođu u osminu :tokralju:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 14 jun 2016, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 jun 2016, 19:20

SlevinKelevra je napisao/la:Kad se razmotralo prosirenje, gledalo se ima li kvaliteta u prve 24 ekipe u Evropi, jer bi teoretski tih 24 trebalo izboriti plasman. Tu smo su se sigurno nasli i mi, i Holandija, i Srbija, i Danska, i Norveska itd... Ubacite te repke umjesto ovih realno manjeg kvaliteta i imali bi najbolji turnir na svijetu. Jednostavno, kvalifikacije su zayebale stvar.
Sigurno, prosirenje je prava stvar, samo nisu otisle najjace reprezentacije

Svabo je to...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jun 2016, 19:26

JohnCleese je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Kad se razmotralo prosirenje, gledalo se ima li kvaliteta u prve 24 ekipe u Evropi, jer bi teoretski tih 24 trebalo izboriti plasman. Tu smo su se sigurno nasli i mi, i Holandija, i Srbija, i Danska, i Norveska itd... Ubacite te repke umjesto ovih realno manjeg kvaliteta i imali bi najbolji turnir na svijetu. Jednostavno, kvalifikacije su zayebale stvar.
Sigurno, prosirenje je prava stvar, samo nisu otisle najjace reprezentacije
Ne znam bas za Norvesku :P ali ostalo je 100% u pravu.

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 14 jun 2016, 19:28

Opet Jugoslaven odlučuje sudbinu Austrougarske :opaopa:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

SiamoNoi
Kontakt:

Re: RE: Re: EURO 2016 - Francuska - općenito

Post Postao/la SiamoNoi » 14 jun 2016, 19:30

calcio je napisao/la:Sad ce svaki put kada je neka malo dosadnija utakmica neko napisati da je krivo prosirenje.
Kao da prije nije bilo dosadnih utakmica... Niko vas ne tjera da gledate, idite napolje pa se vratite kada bude polufinale. ;)
Ovo nije moglo biti bolje receno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 jun 2016, 19:42

De ba mi nesto pricamo protiv ovih ekipa koje su slabije na prvenstvu, a prva nasa reprezentacija bi vjerovatno bila najvece razocarenje ovdje i odigrala najslabije.

Od svih ovih sto su do sada igrali, primjeti se da su daleko disciplinovaniji svi i da se svi bolje brane, a to je igra za grupne faze prvenstava..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 20:03

Donnie Darko je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Uostalom samo se sjetite atmosfere kod nas za vrijeme SP. E sad dodatnih 8 drzava u Europi ima takvu atmosferu koju vjerovatno nisu i ne bi zadugo imali. Nije fudbal samo o kvalitetu.
Ovo je jedino ispravno razmišljanje :tokralju: :bih:

Još smo mi imali ekstremno zaboravan nastup na terenu, a opet ćemo svi cijeli život pamtiti to uzbuđenje i emocije. Možeš mislit kako će biti ovim manjim reprezentacijama koje prođu u osminu :tokralju:
Svako losije poluvrijeme ista prica krene, kako je prosirenje unistilo Euro. A vala i niko ih ne tjera da gledaju Madjarska-Austrija, mogu se ukljuciti u knockout fazi i gotova prica.
A nisu to samo emocije za vrijeme SP/EP nego tokom citavih kvalifikacija, svi se nadaju, disu zajedno sa igracima i strucnim stabom, sanjaju o tom izlasku na veliko takmicenje, pa onda kad prodju prica s prijateljima o protivnicima, izvlacenjima grupa, taktikama, spisku i onda slag na sve to je Euro kada vrijeme stane i samo jedna tema postoji u cijeloj drzavi.
Ovakav Euro je vratio kult reprezentacije mnogim drzavama koje su to vec izgubile, poput Sj Irske, Albanije, Velsa. Zamisli Velsana, otocani a nisam siguran jesu li ikada otisli na veliko takmicenje. Ragbi im glavni sport jer u fudbalu u svakim kvalifikacijama izgube sansu nakon 2 kola. I mogu misliti kakva sada groznica trese Vels.
Ili Sj. Irska koja je zadnji put bila na velikom takmicenju prije 40-50 godina. Zamisli emocije onima koji se sjecaju tog zadnjeg puta... E to je Euro.
A da ne pisem sto se provaljuju da bi mi pola ovih reprezentacija natamburali za 3-4 gola u mrezi, i bisera poput toga da je Albanija ocajna i slicno.
Tek sad vidjo da je pola ovoga vec @calcio napisao :salut:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 14 jun 2016, 21:30

SiamoNoi je napisao/la: Imate i ovo:http://baraz.co/

Slična ekipa.Prati ih se sve zajedno već nekoliko godina tj.od samih početaka.Na ovim prostorima,osim još određenog broja kvalitetnih forumasa sa raznih foruma,boljeg nema.Kakvi "sportski novinari"...takve na prste jedne ruke možeš nabrojati.Točno se preporodis kad se sa raznih žutila za stalno prebaciš na ovako nešto.
Pratim i njih naravno. Od dana osnivanja :thumbup:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 14 jun 2016, 21:46

JohnCleese je napisao/la:Covjece ja ispastam kao ljubitelj fudbala zbog ovakvih mecevima zbog tamo neke pokretne reklame Ronalda i Portugala koji moraju redovno dobijati ovakvu grupu da bi prolazili sto dalje :puke:

:facepalm: :facepalm:
Zadnja 3 prvenstva Portugal dobivao jako teske grupe

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 jun 2016, 22:03

andro234 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Covjece ja ispastam kao ljubitelj fudbala zbog ovakvih meceva zbog tamo neke pokretne reklame Ronalda i Portugala koji moraju redovno dobijati ovakvu grupu da bi prolazili sto dalje :puke:

:facepalm: :facepalm:
Zadnja 3 prvenstva Portugal dobivao jako teske grupe

Znamo kakve kvalifikacijske grupe dobija i kako prolazi. Cesto se ukaze i baraz, a u barazu opet ona reprezentacija koja je na papiru najlosija ili ona koju sudije mogu zayebati kako zele jer UEFA ne mari za nju.
A na zavrsnicama prvenstava nema lagane grupe nikad, barem do nije bilo do prosirenja, ali zato prvo prosirenje i pogledaj ti rivala: Island debitant, Madjari desetljecima nisu igrali zavrsnice prvenstava, tacnije od '86, Austrija koja samo kada se prosiri moze na prvensto ako vec nije domacin.
Kakav tretman Reala takav i Portugala :puke:

...ali eto sve je to zrijeb proklete kuglice, lutrija, sreca... :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 14 jun 2016, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.