RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeToBoLa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 18:55

Mostarskoj djeci su napunjene glave o tome kako Velež nema nikakvih uslova i zato svi bježe od nas. Realno, i nemamo baš uslova ali to ne treba biti velika prepreka za ovdašnju djecu da se ne bave fudbalom i da ne treniraju. Pored toga, i pojedini treneri su svojim radom pridonijeli tome da svi bježe od našeg pogona pa i ono malo djece što trenira u Mostaru ide radije u Lokomotivu. Generacija '90 i '91 su imali dosta boljih igrača od ovog što danas imamo u prvom timu od naše djece ali su upropaštena pa se sad opijaju, drogiraju, rade po kafićima i slično. Niko nema ,neko pravo, da proziva jer 95 % ljudi oko Veleža je krivo za to, pogotovo iz stare strukture.
Who dares, wins !

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 09 maj 2011, 19:10

Gledao sam nekoliko puta generaciju 91-92 kod Veleza.Jel uspio itko od njih,pamtim jednog lijevog bocnog,duge kose,kasnije je igrao u Lokomotivi,dobar igrac bio!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 maj 2011, 19:31

Čestitke povodom 9. maja - Dana Evrope i dana pobjede nad fašizmom

Ma raja pustite prepucavanja, ostala su još 4 kola, i kraj ove patnje, siguran sam da već se nešto šuška i da uprava pravi planove, i da neće dozvoliti kao predhodne uprave, da se kasni sa sezonom.

Omladinska škola se mora pod hitno reformisati, ima tu i uvijek će biti materijala za prvi tim, treba tu djecu privlačiti pametnom klupskom politikom da pređu u velež i da igraju, jer siguran sam da mnoga djeca maštaju o igranju u svom voljenom veležu, nisu ona glupa, znaju oni ko je velež...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 19:34

ŠB.TRN je napisao/la:Gledao sam nekoliko puta generaciju 91-92 kod Veleza.Jel uspio itko od njih,pamtim jednog lijevog bocnog,duge kose,kasnije je igrao u Lokomotivi,dobar igrac bio!!!
U Branitelju je. Mislim da znam na koga misliš.
Who dares, wins !

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 09 maj 2011, 19:50

NeToBoLa je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Gledao sam nekoliko puta generaciju 91-92 kod Veleza.Jel uspio itko od njih,pamtim jednog lijevog bocnog,duge kose,kasnije je igrao u Lokomotivi,dobar igrac bio!!!
U Branitelju je. Mislim da znam na koga misliš.
Tako je,mislim da sam ga cak gledao negdje ove godine,mozda cak na prijateljskoj sa Širokim.Ta generacija nije bila losa,po meni!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 maj 2011, 20:31

Ova godina je Veležu posljednja šansa da izađe iz prosječnosti, jer po pozitivnim naznakama koje slijede kako u politici, tako i u savezu, ovo se treba maksimalno iskoristiti, inače ne znam šta klub u budućnosti čeka...

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 09 maj 2011, 20:33

Adnel je napisao/la:9 MAJ NEK JE LAKA ZEMLJA SVIM VELIKIM PARTIZANIMA KOJI SU DALI ZIVOT U BORBI PROTIV NAJVECEG ZLA FASIZMA ;) .
nije mi stvarno jasno da moderator ne brišu ovakve postove pa ovo nema veze sa sportom nego sa "politikom" i dosta već jednom tog II S.R. i priča o tome pa ljudi moji mi živimo u 21 st. nema više fašizma ni sličnih gluposti pa je tvoj post smiješan a u ostalom to je bilo 1945 kada se nitko od vas nije ni rodio ne kažem da ne treba obilježavati takve datume ali ne sa njima "bombardirati" sa svih strana a ovo uopće nije mjesto za to navesti ovo u na sportskom forumu je zbilja smiješno i krajnje ne ozbiljno zato ovakve stvari treba odmah brisati jer nemaju veze s temom
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 maj 2011, 20:36

Crveni Barun je napisao/la:
Adnel je napisao/la:9 MAJ NEK JE LAKA ZEMLJA SVIM VELIKIM PARTIZANIMA KOJI SU DALI ZIVOT U BORBI PROTIV NAJVECEG ZLA FASIZMA ;) .
nije mi stvarno jasno da moderator ne brišu ovakve postove pa ovo nema veze sa sportom nego sa "politikom" i dosta već jednom tog II S.R. i priča o tome pa ljudi moji mi živimo u 21 st. nema više fašizma ni sličnih gluposti pa je tvoj post smiješan a u ostalom to je bilo 1945 kada se nitko od vas nije ni rodio ne kažem da ne treba obilježavati takve datume ali ne sa njima "bombardirati" sa svih strana a ovo uopće nije mjesto za to navesti ovo u na sportskom forumu je zbilja smiješno i krajnje ne ozbiljno zato ovakve stvari treba odmah brisati jer nemaju veze s temom
Nema danas fašizma :roll: . Nažalost, ima, ali u drugim oblicima. Ali nećemo o tome na ovoj temi

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 20:37

Barune, nije tvoje da o tome. ;)

SF/SN ! 8-)
Who dares, wins !

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 09 maj 2011, 20:46

edinko je napisao/la: Jeli ti to KVAZI nazivas BiH ili..?
OPET se kroz FUDBALSKI KLUB VELEZ proturaju neke Yugo ideje(iste one Yugo armade koja je derala po Mostaru 92-e..)??Nikad se neki pameti dozvati nece.
I halali sto pitam...
Malo me bihuzuri kada zaboravljas nazvati i rahmet i pokoj dusi...
Tema je FK Velez a svoju Yugo prekodrinsku nostalgiju lijeci na drugom mjestu.Bolje bi bilo dasi napisao da si protiv SVIH nacionalista a ne da si protiv KAVAZI stvari(ideja ili necega drugog,isto je...)...
Dan pobjede nad fasizmom JESTE veliki dan ali ne na nacin na koji ga TI iterpretiras.I ovo opet nije u temi!
Edinko , u svakom tvom novom postu dolazi do izražaja tvoja maloumnost i nacionalizam ! Zamolio bih te , da , ako već nemaš ništa pameteno da napišeš o RSD VELEŽ da se laganini pokupiš sa teme .
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 09 maj 2011, 20:57

NeToBoLa je napisao/la:Mostarskoj djeci su napunjene glave o tome kako Velež nema nikakvih uslova i zato svi bježe od nas. Realno, i nemamo baš uslova ali to ne treba biti velika prepreka za ovdašnju djecu da se ne bave fudbalom i da ne treniraju. Pored toga, i pojedini treneri su svojim radom pridonijeli tome da svi bježe od našeg pogona pa i ono malo djece što trenira u Mostaru ide radije u Lokomotivu. Generacija '90 i '91 su imali dosta boljih igrača od ovog što danas imamo u prvom timu od naše djece ali su upropaštena pa se sad opijaju, drogiraju, rade po kafićima i slično. Niko nema ,neko pravo, da proziva jer 95 % ljudi oko Veleža je krivo za to, pogotovo iz stare strukture.
Eto ga, dok citam prethodne postove, kontam haj napisacu nesto dok procitam sve. Moj post bi bio upravo ovakav kao ovaj iznad.

Jos cu navesti primjer iz komsiluka, gdje imam dva ekstra talentovana malca, jedan je drugi srednje a drugi je sedmi razred, i kada im spomenem slucajni, eventualni prelazak u Velez iz Lokomotive, djeca se zgroze. Sto je tako? Jedao od odgovora koje sam uspio izvuci iz njih je da nikada ne bi zaigrali tamo (?) a drugi je sto im u toj Lokomotivi neko puni glavu nekakavim prelascima u neke klubove, da ih sad ne nabrajam, pocevsi od Zagreba, pa preko Ceskih klubova do Skandinavije. Mislim, nije neko, nego menadzer(i), jel. Znam kad je Mahinicu dosao taj jedan menadzer na kucna vrata, pa ga njegov otac puskom istjerao od potencijalnog zla za svoje dijete. Primjer za pohvaliti. :D Samo je puska suvisna. :mrgreen: Na ovome masovno treba raditi. Ne na puskama, na djeci. :P

Sto se tice pobjede nad fasizmom, to je bilo tada, i vrijedi to pomenuti i danas i u narednim godinama. Ali, bojim se da nam slijedi desetine puta gori fasizam od onoga.

Ž.
Support Velez, It's logical! ★

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 09 maj 2011, 21:48

Mali se preziva saric ako se ne varam 91-92 godiste igra lijevog bocnog
odbacen od veleza i trenutno je u branitelju!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 21:50

VELEZDOGROBA je napisao/la:Mali se preziva saric ako se ne varam 91-92 godiste igra lijevog bocnog
odbacen od veleza i trenutno je u branitelju!
Mali. :lol: A eto skoro isto ste godište, i njega i tebe trenirao Menso. :)

Ma Emo bola, brz je ko munja a što zna trzati, to je čudo neviđeno. U neka doba i njegovi se igrači počnu trazi ali mu uspijeva. ;) :)
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 09 maj 2011, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 09 maj 2011, 21:52

ja sam drug 85 godiste i bio sam u generaciji sa merzicem kovacicem,crnalicem,gdje samo na drzavnom prvenstvu u travniku zauzeli 3 mjesto!pionirska geenracija
na zalost od te geenrecije nemamo ni jednog igraca u 1 timu a garantujem ti da je jedna od talentovanijih generacija bila!!!!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 21:53

Zar onda nije Mujo Taslidža vas trenirao ? Ne znam da je Menso starije od '88 godišta trenirao. :?
Who dares, wins !

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 09 maj 2011, 21:58

prvo muju pa onda oon otisao u lokomotivu i onda nas menso preuzeo
poslije bili bebanic,tufek,sice....

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 22:04

A dobro si a nas mlađe je tada trenirao Ibrica :D .
Who dares, wins !

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 09 maj 2011, 22:06

NeToBoLa je napisao/la:A dobro si a nas mlađe je tada trenirao Ibrica :D .
I meni je on bio prvi trener :D
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 09 maj 2011, 22:07

brate sad su treneri
novakovic,sunje,sice,

no coment!!!!
a strucnjaci poput mense,bratica,bebanica,dizdarevica(trener golama) namaju mjesat u omladinskoj skoli
samo se pitam za sta se RED ARMY BORIO??????

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 maj 2011, 22:08

VELEZDOGROBA je napisao/la:brate sad su treneri
novakovic,sunje,sice,

no coment!!!!
a strucnjaci poput mense,bratica,bebanica,dizdarevica(trener golama) namaju mjesat u omladinskoj skoli
samo se pitam za sta se RED ARMY BORIO??????
Zašto iz tvoje generacije nije niko uspio ?

Vidiš da nema velike razlike tu.
Who dares, wins !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.