FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

EastStand
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la EastStand » 06 maj 2010, 10:10

Seyo_TM je napisao/la:
subzero81 je napisao/la:stanceski je igrac Borac i trebalo bi da ima ugovor na jos najmanje godinu dana. A to o uzimanju igraca Borca mozes samo da sanjas
slazem se sa tim da moze sanjati da ce kod nas...ipak ste vi od vojvodine filijala...

? се ово ", а све " $ $ је &, & " све ? управе на $ ? трга! :twisted:
"" ПУТ ""

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 06 maj 2010, 10:12

čamac je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:
čamac je napisao/la:@ simpatizer

Ma ima derbi navijača, ali zar ono sinoć nije bio derbi. Ako neće na ono doć i navijati pa onda ne znam na šta će.
Kad 'vako na brzinu sračunaš BL je negdje k'o pola Sarajeva, a u Sarajevu dva kluba. Znači to bi tu negje trebalo biti. Doduše Želju pogura i jaka "dijaspora".
Ako sam dobro čuo onaj komentator sinoć reće da su karte bile 3 i 5 KM. Pa to je u rangu Zenice i pitarskog sjevera. Dakle, vrlo pristupačne cijene.
To za Zvijezdu i Partizan e to je već malo veći problem. Rekao bih čak i kriza identiteta. Toga prije rata nije bilo toliko jer su u BL pravi banjalučani bili većina i živjeli za Borac. Nažalost, sad ih skoro da i nema tako da me i ne ćudi.
Prvo. Banjaluka je danas poprilicno veca od pola Sarajeva.
Drugo. Za ovaj klub navijaju samo ljudi iz Bl i odredjeni broj ljudi u okolini. Dobro, imamo znacajne simpatije i malo dalje, npr. u Derventi. :mrgreen:
Trece. Karte su bile 3 i 5, ali donedavno su bile 5 i 8, pa je opet posjeta bila veoma dobra. Jesenas smo imali pun stadion protiv vas, Sarajeva i Zrinjskog. Ove sadasnje cijene su, po rijecima Uprave, nagrada za odanost publike u dosadasnjem dijelu sezone. :mrgreen:
Cetvrto. Navijanje za Zvezdu i Partizan nije i ne moze biti kriza identiteta, vec pravo na izbor svakog pojedinca!
Peto. I prije rata ovdje je bio znacajan broj simpatizera Zvezde i Partizana. Nemoj da se petljas u ono sto ti nije poznato! To mi nije drago, ali je tako.
Sesto. I ovdje bih te zamolio da ne pametujes! U Banjaluci i dalje zivi oko 2/3 predratnog stanovnistva. Procjene su da je oko 80000 ljudi, koji su protjerani sa svojih ognjista, zavrsilo u Banjaluci. Tu ima i odredjen broj sarajlija. Dvojica su moje radne kolege. ;) Nemoj me tjerati da se osvrcem na promjene u strukturi stanovnistva u tvom, ali i ostalim gradovima u cijelom regionu! Zalazimo u politiku a to nije lijepo! :mrgreen:
Haj' nećemo o tome. To je skroz druga tema. Reći ću samo da znam bolje o BL nego što misliš i da od te 2/3 prijeratnog stanovništa što je ostalo vrlo je malo pravih banjalučana, ali ne bitno je to sad.

Vratimo se na temu. Kakav je status ovog Stanćeskog kod vas. Znam da su neki igraći na posudbi kod vas. Zanima me je li i on jedan od njih (ako jeste od koga je posuđen) i koliko mu je godina? Nekako mi se svidio i od čitavog Borca jedino bi njega za Želju uz'o. E sad možda je sinoć samo bljesn'o. Kakav je inače?
Necemo o tome, ali ipak moja mora biti zadnja. :mrgreen: Ne mozes znati o tome bolje od mene, jer je djelimicno vezano i za moju struku. Jedino, ako pod pravim banjalucanima smatras samo one koji su ovdje od nastanka svijeta. :mrgreen: Fluktuacija stanovnistva je bilo i prije rata. ;)

Kao sto si rekao, vratimo se na temu. Ne vjerujem da ce Stanceski mrdati iz Bl, ima 25 godina. Nije na posudbi. Dobar na lopti, ima problem "tajminga" za predaju iste. Doduse, mozda bi i to bolje radio da imamo igrace koji se bolje otvaraju.

I da.Tacno je ovo sto je subzero napisao. Tesko da ce u buducnosti bilo koji igrac Borca, a da je pod ugovorom, zaigrati za neki drugi klub iz ove lige. Vremena opsteg rasula naseg kluba su iza nas.
Jos da dodam da ni ovo nije blizu idealnog, ali kada se osvrnem na to sta je bilo do prije 2 godine ovo je odlicno!
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 06 maj 2010, 10:18, ukupno mijenjano 2 puta.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 06 maj 2010, 10:14

EastStand je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
subzero81 je napisao/la:stanceski je igrac Borac i trebalo bi da ima ugovor na jos najmanje godinu dana. A to o uzimanju igraca Borca mozes samo da sanjas
slazem se sa tim da moze sanjati da ce kod nas...ipak ste vi od vojvodine filijala...
? се ово ", а све " $ $ је &, & " све ? управе на $ ? трга! :twisted:
To je sramota prava! Hajde da je potpisano sa nekim europskim klubom koji igra redovno ligu prvaka ili ligu uefa, ali sa malom vojvodinom...bruka...
Navikla je "yuga" iskoristavat bosance...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 06 maj 2010, 10:26

Da je nasa uprava pametna pa iskoristi sada prelazni rok, pa dovest par dobrih igraca da se ne sramotimo sa ziceraskom igrom.

Recimo da dovedu Grujica, sta je sa Maleticem, znaci da vrate tu Borceve igrace koji znaju sta znaci Boriti se za Borcev grb.

Gdje bi nam bio kraj

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 06 maj 2010, 11:18

ja mislim da je najveca greska vase uprave prodaja bilbije i vranjesa... te imate te povrijedjene igrace ili sta vec... da imate igrace ko u jesenjem djelu sezone razvaljivali biste... al sta je tu je

sto se tice utakimice bili ste bolji prvih 10-15 minuta prvog poluvremena i prve 4 minute drugog poluvremena kad je vranjues sutirao ali sehic odbranio...
P.S onaj stacenski je strasan igrac :D, i usput na grbavici necete proc ispod 3 komada :D

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 06 maj 2010, 11:37

killer2 je napisao/la:Stanceskog i Vukelju treba zadrzati pod svaku cijenu :!: Promijeniti ovog retarda od trenera...
A sto se tice sudjenja sinoc,citam neki pisu da je Zaric trebao dobiti crveni jer kad je povlacio oonog za dres imao zuti karton...Mozda,ali trebao je i igrac zeleznicara dobiti zuti karton kad je malo prije toga napravio prekrsaj na Kajkutu pa nije dobio ;)
Okrecemo se Modrici,u nedelju u 7 se igra koliko znam.Trebalo bi biti lagano,vidicemo :mrgreen:
опа % $ ? на ' :D
"" ПУТ ""

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 06 maj 2010, 12:11

killer2 je napisao/la:Stanceskog i Vukelju treba zadrzati pod svaku cijenu :!: Promijeniti ovog retarda od trenera...
A sto se tice sudjenja sinoc,citam neki pisu da je Zaric trebao dobiti crveni jer kad je povlacio oonog za dres imao zuti karton...Mozda,ali trebao je i igrac zeleznicara dobiti zuti karton kad je malo prije toga napravio prekrsaj na Kajkutu pa nije dobio ;)
Okrecemo se Modrici,u nedelju u 7 se igra koliko znam.Trebalo bi biti lagano,vidicemo :mrgreen:
Zaric je napravio 1001 faul... a taj nas igrac je jednom napravio faul...
i ne pise se zeleznicar nego ZeLJeznicar :D

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 06 maj 2010, 12:13

čamac je napisao/la:@ simpatizer

Ma ima derbi navijača, ali zar ono sinoć nije bio derbi. Ako neće na ono doć i navijati pa onda ne znam na šta će.
Kad 'vako na brzinu sračunaš BL je negdje k'o pola Sarajeva, a u Sarajevu dva kluba. Znači to bi tu negje trebalo biti. Doduše Želju pogura i jaka "dijaspora".
Ako sam dobro čuo onaj komentator sinoć reće da su karte bile 3 i 5 KM. Pa to je u rangu Zenice i pitarskog sjevera. Dakle, vrlo pristupačne cijene.
To za Zvijezdu i Partizan e to je već malo veći problem. Rekao bih čak i kriza identiteta. Toga prije rata nije bilo toliko jer su u BL pravi banjalučani bili većina i živjeli za Borac. Nažalost, sad ih skoro da i nema tako da me i ne ćudi.
Sve se promijenilo,pa i u Sarajevu sad žive "rođene" sarajlije iz Gusinja,Plava,Rožaja,Sjenice,Peći... :lol:
"Indija,Pakistan..."

starcevica
Kontakt:

Post Postao/la starcevica » 06 maj 2010, 13:18

ljudi moji necu nista novo reci samo cu ponoviti da marica treba otjerati pod hitno.,
to je smijurija od trenera :x nek se zabije gdje mu je mjesto ;)

murinjo
Kontakt:

Post Postao/la murinjo » 06 maj 2010, 13:22

Da i ja kao veliki strucnjak kazem nesto :D

Maric je solidan trener i isti bi slucaj bio i da dodje Capelo jer covek nema koga da trenira (mali fond dobrih igraca), nema para, uslova za treninge, nije klub dobro organizovan, vodeci ljudi grese u vodjenju kluba a da ne pricamo da su prodali najbitnije igrace na polu sezoni!!! Uspeh je igrati u Evropi pa makar i ispasti u prvom kolu, tu se stice iskustvo kako za igrace, trenere, ljude koji vode klub, bice bolje...
P.S. Nista nije gotovo u kupu jer kako je zelja dala gol isto tako moze i borac u Sarajevu da da gol, videcemo...

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 06 maj 2010, 13:59

Šta vam znači ona zastva Portugala :roll:
Nije valjda da ste još uzdrmani nastupom BiH u baražu :lol:

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 06 maj 2010, 14:05

pardon, fulio sam temu :roll:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 06 maj 2010, 14:31

murinjo je napisao/la:Da i ja kao veliki strucnjak kazem nesto :D

Maric je solidan trener i isti bi slucaj bio i da dodje Capelo jer covek nema koga da trenira (mali fond dobrih igraca), nema para, uslova za treninge, nije klub dobro organizovan, vodeci ljudi grese u vodjenju kluba a da ne pricamo da su prodali najbitnije igrace na polu sezoni!!! Uspeh je igrati u Evropi pa makar i ispasti u prvom kolu, tu se stice iskustvo kako za igrace, trenere, ljude koji vode klub, bice bolje...
P.S. Nista nije gotovo u kupu jer kako je zelja dala gol isto tako moze i borac u Sarajevu da da gol, videcemo...
P.S. Murinjo ti veliki strucnjak a pravopis ti je 0 :arrow:

Nije "zelja" nego Zeljo ili ti ga Ljoze :D
× Plava krv ispod koze ×

pajkan85
Kontakt:

Post Postao/la pajkan85 » 06 maj 2010, 14:59

Evo jedan komentar sto tice sinocne utakmice. Nisam citao redom sve prosle komentare, pa cu mozda nesto i ponoviti. Necu mnogo analizirati samu utakmicu, nego cu reci sta je meni bilo zanimljivo i upecatljivo. Mnogo mi je zao sto smo primili taj gol, bio sam uvjeren da cemo pobjediti bez primljenog gola, narocito posle prvog poluvremena, jer Zeljo nije bio uopste opasan. Ljudi su fiziciki spremniji, dobro stoje na terenu i to je prednost. Nasi su isto disciplinovano stajali, ali cim dodje do neke kontre ili je potrebna neka rotacija poprilicno se gube i stvara se dosta prostora za protivnicke napade. Na borbenosti svaka cast. Sudija nema blage veze sa poslom kojim se bavim, ima neki cudan kriterijum. Cas pusti, cas prekine igru, svira faul gdje ga nema, pa onda ne daje zuti gdje je ocigledan i tako... Dosta je gusio igru. Od nasih igraca izdovojio bih Stanceskog koji odskace od ostalih. Golman nesiguran, Stupar dobar, Vule takodje, Leo dobio zuti ne znam zasto???, Zaric ninja krljao se cijelu tekmu. Kapiten borben ali i spor i nema pas za Stevanovica. Stanceski odlican, siguran na lopti, zna da povuce, ali nema podrsku od ostalih igraca. Sakan zadovoljio. Kajkut dobar sa loptom, ali usporava napad, lako su ga zaustavljali. Stevanovic dosta trcao ali bez efekta, povukao je par lopti sam prema sesnaestercu, ali dao netacne pasove iako je mozda mogao sutirati, ali se valjda boji preuzeti odgovornost. Vukelja dao gol onako smekerski kao klasican spic, sto mislim i da jeste jer se ne snalazi najbolje kad se vrati po loptu. Vukobratovic kad je usao trcao ko gluvo krme po terenu, ja stvarno ne znam koja je funkcija tog igraca.
Sto se tice Zelje vec sam rekao da su fizicki spremniji i prodorniji, mada sam licno ocekivao vise i od njih, mozda im je ovo jedna od losijih partija. Bucan dobar igrac, ne znam koje je god? Izdvojio bih jos Viscu i Bekrica. Lazar mrcina odvaljena od planine, navikan igrac, ocekivao vise od njega, ali eto...nesto ko Bojic kod nas...toliko...u zdravlje :)

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 06 maj 2010, 15:50

killer2 je napisao/la:Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić prisustvovao je sinoćnjoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara u Banja Luci.

Papetu je zanimljivo bilo nekoliko aktera sinoćnjeg dvoboja dvije najbolje bh. ekipe ove sezone. U plavom dresu Željezničara Papetu su na oku bili Samir Bekrić i Ibrahim Šehić, a mladi golman kluba sa Grbavice najvjerovatnije će dobiti poziv za naredno okupljanje Zmajeva.

Međutim, Sušiću nisu bili interesantni samo igrači Željezničara. Kako tvrdi naš izvor, blizak reprezentaciji BiH, Pape je u svoju bilježnicu upisao ime nekadašnjeg reprezentativca BiH Vuleta Trivunovića, koji bi se vrlo lako mogao ponovo naći u nacionalnom dresu.

Ipak, Pape je u Banja Luci posebno došao vidjeti lijevog bočnog banjalučke ekipe Bojana Puzigaću, koji, međutim, nije nastupio sinoć.

Selektor BiH će iz tog razloga prisustvovati utakmici posljednjeg kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, kada će Borac gostovati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu ekipi Sarajeva, kako bi dobio bolji uvid u igru lijevog bočnog banjalučke ekipe.

Puzigaca ? :S
" $ " $ " " $ ' & ' то " " &, " ' право наступа за & у &, јер је - " за ? у ' $. А ", ' то је % " $! :D
"" ПУТ ""

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 06 maj 2010, 16:25

killer2 je napisao/la:Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić prisustvovao je sinoćnjoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara u Banja Luci.

Papetu je zanimljivo bilo nekoliko aktera sinoćnjeg dvoboja dvije najbolje bh. ekipe ove sezone. U plavom dresu Željezničara Papetu su na oku bili Samir Bekrić i Ibrahim Šehić, a mladi golman kluba sa Grbavice najvjerovatnije će dobiti poziv za naredno okupljanje Zmajeva.

Međutim, Sušiću nisu bili interesantni samo igrači Željezničara. Kako tvrdi naš izvor, blizak reprezentaciji BiH, Pape je u svoju bilježnicu upisao ime nekadašnjeg reprezentativca BiH Vuleta Trivunovića, koji bi se vrlo lako mogao ponovo naći u nacionalnom dresu.

Ipak, Pape je u Banja Luci posebno došao vidjeti lijevog bočnog banjalučke ekipe Bojana Puzigaću, koji, međutim, nije nastupio sinoć.

Selektor BiH će iz tog razloga prisustvovati utakmici posljednjeg kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, kada će Borac gostovati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu ekipi Sarajeva, kako bi dobio bolji uvid u igru lijevog bočnog banjalučke ekipe.

Puzigaca ? :S

MIslim da je to malo suplja da ce 29. biti na kosevu, kolko se ja sjecam tad igra repka protiv sveđana, a nasa liga se zavrsava 29. maja po rasporedu na stranici n/fsbih
Mes Que Un Club

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 06 maj 2010, 17:09

Evo da kazem i ja koju, nakon sto su se utisci smirili... Ovim rezultatom Zeljo je 70 posto blizi trofeju, nada ostaje ali je tesko ocekivati povoljan rezultat na Grbavici . po meni je Stanceski sinoc bio igrac utakmice da je ostalo 1-0, jandra je bio nazalost los nekoliko puta je upropastio sansu za dobre napade

na predhodnoj stranici se spominju derbi navijaci.
Evo ja sam Zvezdas, kao mladji sam bio clan grupe i isao na vecinu meceva,ali kad sam u BL idem na Istok navijam sa Lesinarima, jer volim svoj grad. Zao mi je sto stadion sinoc nije bio pun i ne mogu da shvatim da neko nece doci na stadion kad se igra finale, posebno jer znam koliko su ga ljudi cekali
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

caire
Kontakt:

Post Postao/la caire » 06 maj 2010, 18:50

BrigateBL je napisao/la:Evo da kazem i ja koju, nakon sto su se utisci smirili... Ovim rezultatom Zeljo je 70 posto blizi trofeju, nada ostaje ali je tesko ocekivati povoljan rezultat na Grbavici . po meni je Stanceski sinoc bio igrac utakmice da je ostalo 1-0, jandra je bio nazalost los nekoliko puta je upropastio sansu za dobre napade

na predhodnoj stranici se spominju derbi navijaci.
Evo ja sam Zvezdas, kao mladji sam bio clan grupe i isao na vecinu meceva,ali kad sam u BL idem na Istok navijam sa Lesinarima, jer volim svoj grad. Zao mi je sto stadion sinoc nije bio pun i ne mogu da shvatim da neko nece doci na stadion kad se igra finale, posebno jer znam koliko su ga ljudi cekali
Koliko sam ja primjetio i zapad i istok su bili skroz popunjeni, pogotovo zapad gdje se sjedilo i na stepenicama...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 06 maj 2010, 19:01

Zapad mozda i jeste ali je na istoku bilo mjesto posebno na krajevima
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 06 maj 2010, 19:33

Ne zelim provocirati,samo zelim rec koju realno o sinocnjoj tekmi!!! :mrgreen:
Vidim neki pisu o tome kako je Zeljo bio los,kako je pokazao da ne zaslužje vrh,da je Borac bio toliko bolji da je trebao 3 razlike pobjedit!Za sve koji tako misle evo koja realna!
Od Borca koji se bori za titulu na oba fronta se ocekivalo na svom terenu puno vise prilika,terenske inicjative,vise golova ili bar pobjeda!Željo je igrao protiv "druge" ekipe u državi i pokazao partiju kao da igra protiv 16.!
Željo je pokazao da je tvrda ekipa kada treba,a da je atraktivna i efikasna pokazao je na Grbavici u PL!
Željo je trentno bolji i mislim da zaslužuje DUPLU KRUNU!
TM87

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.