Pa dobro, nisam rekao da je savršena, ali se statistika (analitika) u košarci (pa tako i ova) tek počinje ozbiljnije koristiti i sigurno će još napredovati, a sigurno da i ovako može biti od pomoći. Teško je naći savršen statistički pokazatelj, ali nije zgorega imati i ovaj pri ruci kad se želi analizirati i baviti studioznije samom igromNEZALAGANJE je napisao/la: Pa slusaj,u svom prvom postu sam objasnio zasto mi je glupa.Jednostavno pokazuje da trebas dodati loptu x igracu koji sa y pozicije ima bolji procenat suta i da je to najbolja odluka koju je z igrac mogao donijeti.To je presimplificirano za ovako kompleksan sport,a ta statistika ne moze obuhvatiti reakciju protivnika,sposobnost recipijenta itd.Treba imati mjeru u svemu,pa tako i u statistici,jer kosarku ne igraju roboti,vec ljudi.Da citiram Popa:'Basketball is a game of mistakes'.
2013-14 NBA Season
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: 2013-14 NBA Season
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sve razumijem i tebe i @Pirke-ta.rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa dobro, nisam rekao da je savršena, ali se statistika (analitika) u košarci (pa tako i ova) tek počinje ozbiljnije koristiti i sigurno će još napredovati, a sigurno da i ovako može biti od pomoći. Teško je naći savršen statistički pokazatelj, ali nije zgorega imati i ovaj pri ruci kad se želi analizirati i baviti studioznije samom igromNEZALAGANJE je napisao/la: Pa slusaj,u svom prvom postu sam objasnio zasto mi je glupa.Jednostavno pokazuje da trebas dodati loptu x igracu koji sa y pozicije ima bolji procenat suta i da je to najbolja odluka koju je z igrac mogao donijeti.To je presimplificirano za ovako kompleksan sport,a ta statistika ne moze obuhvatiti reakciju protivnika,sposobnost recipijenta itd.Treba imati mjeru u svemu,pa tako i u statistici,jer kosarku ne igraju roboti,vec ljudi.Da citiram Popa:'Basketball is a game of mistakes'.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja bih ga tu volio vise ali ove godine sto je starter bio bio je na SGJHam je napisao/la:zar nije SF(ko i Quincy)???tuzlak1987 je napisao/la:Pa imas sa 18 godina Giannisa Antetokounmpoa, biti ce sigurno visok 7 0" a igra u Bucksima SGJHam je napisao/la:Veceras Quincy Miller na 2 protiv Pacersa, da vidimo na sta ce liciti bek suter od 210-211cm
i pardon nije 18, napunio je 19 prije 2 mjeseca
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@tuzlak Pa jel gledas ti tekme svoje ekipe?Skoro sve tekme je Giannis startao na SF-u ove sezone,a odgledao sam vecinu vasih utakmica.Cak je igrao i cuvao protivnicke SF i kad je Middleton startao sa njim,a da ne govorim u onim utakmicama gdje je na SG startao Ridnour(kad je Knight PG) i kad je startao Mayo.Ne znam kako mozes reci da je u svojih 21-2 starta slabo bio na SF-u... 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Svaki put kad sam da gledao igrao je 3. Protiv Sunsa je malo igrao i na 4.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma u box scoreu ga cesto stavljaju na SG kad starta sa Middletonom,ali to nema veze sa realnoscu koja se desava na utakmici.Donnie Darko je napisao/la:Svaki put kad sam da gledao igrao je 3. Protiv Sunsa je malo igrao i na 4.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Middleton je zvanicno citavu sezonu startna trojka, sada kako to oni preuzimaju to je druga stvar. Ali u zadnje vrijeme Giannis ne igra u prvoj pa je Wolters SG, dok je Middleton naravno trojka..
Giannis je pocetak sezone imao slabu minutazu, onda postao starter ali u zadnje vrijeme opet sa klupe, a KM u prvoj mislim citavu sezonu, uzeo je doduse Butler utakmica isto kao starter dosta..
Na cetvorci nema sanse da je igrao, mozda odigra par akcija ali smo na cetvorkama pretrpani. Tu trenutno nema za njega mjesta, a i prirodno nije za cetvorke iako je visok..Tu se i Henson koji zasluzuje da dobija mozda i najvise minuta u ekipi dosta borio za minute..
Giannis je pocetak sezone imao slabu minutazu, onda postao starter ali u zadnje vrijeme opet sa klupe, a KM u prvoj mislim citavu sezonu, uzeo je doduse Butler utakmica isto kao starter dosta..
Na cetvorci nema sanse da je igrao, mozda odigra par akcija ali smo na cetvorkama pretrpani. Tu trenutno nema za njega mjesta, a i prirodno nije za cetvorke iako je visok..Tu se i Henson koji zasluzuje da dobija mozda i najvise minuta u ekipi dosta borio za minute..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kazem ti,ljudi koji vode box score i koji su bili bolje upoznati sa Middletonom kao SF,njega tako stave,a Giannisa kao SG.Medjutim,u svim utakmicama koje je igrao, bio je SF.Zato ti kazem da ne mozes reci kako decko nije igrao to.On nikako nije SG.tuzlak1987 je napisao/la:Middleton je zvanicno citavu sezonu startna trojka, sada kako to oni preuzimaju to je druga stvar. Ali u zadnje vrijeme Giannis ne igra u prvoj pa je Wolters SG, dok je Middleton naravno trojka..
EDIT:Igrao je malo i PF u nekim utakmicama kao sto @Donnie rece,kad ste imali povreda sa Hensonom,Ilyasovom i Udohom.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Njegov problem je sada sto je narastao na 6 11", a kroz sve omladinske kategorije i u Grckoj je bio dvica. I sada je taj neki prelaz jer za svoju visinu ima dobru kontrolu lopte, ali ima los vanjski sut i za nekog ko bi igrao dvicu, a i za nekog ko bi igrao tricu..
Isto nije moguce da igra cetvorku pored ovakvih cetvorki u NBA po meni, on uopste nije taj neki tip igraca za 4. u NBA..
Neki su govorili kao Durant da je, meni je vise neka verzija Batuma i volio bih da bude bar takav...
Inace sto se tice Bucksa Mayo je promasaj pravi, tesko ga je i trejdati. Trebao je biti jedan od lidera, a to nije. Isto Sanders ocajan veci dio onog sto je odigrao, a uz to pravi svadje i probleme van terena. Isto tako mislim da bi prihvatili neke ponude za Ilyasovu i Udoha kada bi dosle sigurno..
Isto nije moguce da igra cetvorku pored ovakvih cetvorki u NBA po meni, on uopste nije taj neki tip igraca za 4. u NBA..
Neki su govorili kao Durant da je, meni je vise neka verzija Batuma i volio bih da bude bar takav...
Inace sto se tice Bucksa Mayo je promasaj pravi, tesko ga je i trejdati. Trebao je biti jedan od lidera, a to nije. Isto Sanders ocajan veci dio onog sto je odigrao, a uz to pravi svadje i probleme van terena. Isto tako mislim da bi prihvatili neke ponude za Ilyasovu i Udoha kada bi dosle sigurno..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Naravno da nije PF Giannis,ali su ga tu testirali u small ball-u.
To nije nista cudno,s obzirom na njegov potencijal.Najjaca petorka OKC-a je kad je Durant na PF! 
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja ne vjerujem toliko u taj small ball, iskreno nervira me kad vidim Jamesa ili Anthonya na cetvorci nekad..
Nista ima vremena, najvaznije je da sada radi na jump shotu, a sto se tice nekih poteza ove sezone imao ih je dosta. Vise nego citava ekipa Bucksa, znaci ima talenta, samo se nadam da ce ga fino razviti u pristojnog igraca.
Ove godine su trebali forsirati citavu sezonu Knighta, Giannisa i Hensona kao startere, Knighta ispostovali. A ova dva neko vrijeme zakidali ili zakidaju iako je najgora sezona u ko zna koliko iza godina, tako da ne vidim poentu da igra Ilyasova, Mayo, Butler, Ridnour i Udoh. To treba na kakav trejd hitno.
Nista ima vremena, najvaznije je da sada radi na jump shotu, a sto se tice nekih poteza ove sezone imao ih je dosta. Vise nego citava ekipa Bucksa, znaci ima talenta, samo se nadam da ce ga fino razviti u pristojnog igraca.
Ove godine su trebali forsirati citavu sezonu Knighta, Giannisa i Hensona kao startere, Knighta ispostovali. A ova dva neko vrijeme zakidali ili zakidaju iako je najgora sezona u ko zna koliko iza godina, tako da ne vidim poentu da igra Ilyasova, Mayo, Butler, Ridnour i Udoh. To treba na kakav trejd hitno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Moze ga neko voliti ili ne voliti,ali kad imas takva 'cuda prirode' (Anthony,Durant,James) small ball je jako efektivan.Stvara match up probleme protivniku,daje bolji spaceing i omogucava ti da na parketu imas jos jednog sutera za 3p ili igraca koji moze penetrirati,s obzirom da nema ko da brani obruc.To posebno dolazi do izrazaja kod MIA,gdje Bosh sa C moze sutirati i trojku,pa je dovoljno probiti svog igraca da imas cisto polaganje.OKC je blizu tome sa Ibakom,a da ne spominjem kako je tesko zaustaviti Jamesa i Duranta tada.tuzlak1987 je napisao/la:Ja ne vjerujem toliko u taj small ball, iskreno nervira me kad vidim Jamesa ili Anthonya na cetvorci nekad..
Nista ima vremena, najvaznije je da sada radi na jump shotu, a sto se tice nekih poteza ove sezone imao ih je dosta. Vise nego citava ekipa Bucksa, znaci ima talenta, samo se nadam da ce ga fino razviti u pristojnog igraca
Small ball ti je rezultat uvodjenja Zone odbrane. I draze mi je gledati kosarku sa zonom nego bez zone. Muka mi je bilo gledati NBA ligu 2001-2003... Izolacija nad izolacijom.tuzlak1987 je napisao/la:Ja ne vjerujem toliko u taj small ball, iskreno nervira me kad vidim Jamesa ili Anthonya na cetvorci nekad..
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- Donnie Darko
- Kontakt:
sixersi zadnje dvije utakmice: 158-246. Koji bogovi.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sixers defense has more holes then Paul George's condomsDonnie Darko je napisao/la:sixersi zadnje dvije utakmice: 158-246. Koji bogovi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne znam sta je smijesno i cudno to za PHI!?
Pa ljudi imaju 4,5 NBA igraca,dok su svi ostali oni koji to pokusavaju postati ili su igraci D lige.Sasvim je logicno da padaju kako sezona odmice.Prognozirano im je da nece ostvariti ni 15 pobjeda,a oni su vec tu plus su dobili nekoliko jako kvalitetnih ekipa. 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jedno je padati, drugo je izgubiti dvije utakmice u nizu sa skoro 100 razlike.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nista cudno.Tih 5 igraca koji su vukli je stigao umor,sigurno imaju i neke povrede sa kojim igraju,a ostali nemaju kvalitet da pariraju bilo kome...Donnie Darko je napisao/la:Jedno je padati, drugo je izgubiti dvije utakmice u nizu sa skoro 100 razlike.
Greska Celticsa.2 players are shooting 50% FG, 40% 3PT and 80% FT: Kevin Durant & Courtney Lee.

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Kako znaju koliki ce biti rezultat 16 feb.?Greivis je napisao/la:Greska Celticsa.2 players are shooting 50% FG, 40% 3PT and 80% FT: Kevin Durant & Courtney Lee.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.