Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Penaltiky
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Penaltiky » 21 jul 2019, 11:16

Đe nađete taj font ofirni?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 21 jul 2019, 11:24

Ne znam stvarno čemu ovakve stručne analize i već unaprijed precizna predviđanja prekaljenih eksperata koji svoju karijeru građe na ovom forumu.
Već su svi opisali Veleža, već se zna da ispada Zvijezda, nakon današnje 3 utakmice vjerovatno ćemo znati i konačan poredak tabele za ovu sezonu.
Kako ništa niste naučili od prošle sezone?
Mladost je imala 2 boda u 6 kola, odnosno 3 u 7 i svi su nas već proglasili bivšim, a na kraju ostadosmo bod od Evrope.
Zvijezda je bila isto bivša pa su napravili niz od 5 pobjeda i ostali bez problema. Sarajevo je imalo +11 pa ih na kraju Mladost spasi onim remijem protiv Zrinjskog koji je promašio penal u 93. I baš taj penal je mogao odlučiti prvaka.
Toliko su male razlike da jedan momenat na utakmici može sve odlučiti, kvalitete nema i to se najbolje vidi u pretkolima za euro takmičenja kad redom svi ili gotovo svi ispadnu odmah na prvoj prepreci, koja god bila.
Liga je amaterska I samo detalji koji se ne bi smjeli ni spominjati u ozbiljnim ligama i klubovima mogu sve odlučiti, tipa koliko kasni ili ne kasni plata, koliko neko kroji ili ne kroji ekipu mimo trenera, koliko menadžeri imaju udjela u vođenju ekipe, koliko ima ili nema kriminalaca u ili oko kluba, koliko se koji igrač mota oko nekih kurvica koje kraju lokalni kriminalci pa mu neko yebe majku, koliko se šiša ispuši ili ne ispuši, itd itd.
Ako ćemo konkretno o Mladosti eto tih stvari nema kod nas pa smo u prednosti u odnosu na pola lige ako ništa po tome.
Polako ba, cirkus tek počinje i puno stvari će se odlučiti van terena nego na terenu.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jul 2019, 11:32

glavniurednik je napisao/la:
Laznjak je napisao/la:Ko kaze da im se finansiraju gostivanja?
Ovima ne finansiraju gostovanja, finansiraju njih pojedinacno, plus lupaju raju po usima. Polako vidjet ces kako im opada kop, dok raja skonta ko im vodi tribinu. Vidio si da ih nema 300 400 u kopu.
A vas ima :lol:
Na derbijima i evropskim tekmama pravite rupe u kopu koje pokrivate koreografijom jer vas nema dovoljno. Sirite se po tribini, jedan navijac dvije stolice :rol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 21 jul 2019, 11:39

Addict je napisao/la:Ne znam stvarno čemu ovakve stručne analize i već unaprijed precizna predviđanja prekaljenih eksperata koji svoju karijeru građe na ovom forumu.
Već su svi opisali Veleža, već se zna da ispada Zvijezda, nakon današnje 3 utakmice vjerovatno ćemo znati i konačan poredak tabele za ovu sezonu.
Mladost je imala 2 boda u 6 kola, odnosno 3 u 7 i svi su nas već proglasili bivšim, a na kraju ostadosmo bod od Evrope.
Zvijezda je bila isto bivša pa su napravili niz od 5 pobjeda i ostali bez problema. Sarajevo je imalo +11 pa ih na kraju Mladost spasi onim remijem protiv Zrinjskog koji je promašio penal u 93. I baš taj penal je mogao odlučiti prvaka.
Toliko su male razlike da jedan momenat na utakmici može sve odlučiti, kvalitete nema i to se najbolje vidi u pretkolima za euro takmičenja kad redom svi ili gotovo svi ispadnu odmah na prvoj prepreci, koja god bila.
Liga je amaterska I samo detalji koji se ne bi smjeli ni spominjati u ozbiljnim ligama i klubovima mogu sve odlučiti, tipa koliko kasni ili ne kasni plata, koliko neko kroji ili ne kroji ekipu mimo trenera, koliko menadžeri imaju udjela u vođenju ekipe, koliko ima ili nema kriminalaca u ili oko kluba, koliko se koji igrač mota oko nekih kurvica koje kraju lokalni kriminalci pa mu neko yebe majku, koliko se šiša ispuši ili ne ispuši, itd itd.
Ako ćemo konkretno o Mladosti eto tih stvari nema kod nas pa smo u prednosti u odnosu na pola lige ako ništa po tome.
Polako ba, cirkus tek počinje i puno stvari će se odlučiti van terena nego na terenu.
Pravo u centar. :tokralju:
Gledam juce Veleza, 15:0 u kornerima, lopta stalno kod njih, promasili zicer za 2:2, nedostajao zavrsni pas, a ovdje komentari tipa druga liga, ne valja ovo nista, ocajno... Citam i ne vjerujem sta se pise.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 21 jul 2019, 11:51

Tristan je napisao/la:
Addict je napisao/la:Ne znam stvarno čemu ovakve stručne analize i već unaprijed precizna predviđanja prekaljenih eksperata koji svoju karijeru građe na ovom forumu.
Pravo u centar. :tokralju:
Gledam juce Veleza, 15:0 u kornerima, lopta stalno kod njih, promasili zicer za 2:2, nedostajao zavrsni pas, a ovdje komentari tipa druga liga, ne valja ovo nista, ocajno... Citam i ne vjerujem sta se pise.
Takve stručne analize komotno možeš pripisati i onim likovima što su u 80' izašli sa stadiona u Vrapčićima. Sve majstori i fudbalski znalci. Dvije utakmice u životu pogledali...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 21 jul 2019, 12:12

Uzmi u obzir da ti ovdje pise 80% pubertetlija, nema tu zdrave konverzacije.
I nas su vec prezalili, a odnijeli bod u BL sa grbavice sa potpuno neuigranim timom i bez trojice vaznih igraca Ziljkica, Milutinovica i Subica. Golman nam nije imao sto britanci kazu nijedan Critical save. Igra u polju losa ali to je i razumljivo s obzirom na sve okolnosti.

Meni je drago sto je Velez opet tu, lijepo ih gledati opet na tvu i cekati taj mostarski derbi :D vi ste avangarda zajedno sa nama, slobodom, celikom...
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jul 2019, 12:16

Prosle godine su svi bili otpisali Zvijezdu i onda su ovi mislim uzeli 6 pobjeda u 6 utakmica (ili tako nesto), kupili ili ne tada su poremetili kombinacije.
Tako da i sada se nista ne zna do 10og kola.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 21 jul 2019, 12:17

ZaNjuBoriSe je napisao/la:Uzmi u obzir da ti ovdje pise 80% pubertetlija, nema tu zdrave konverzacije.
I nas su vec prezalili, a odnijeli bod u BL sa grbavice sa potpuno neuigranim timom i bez trojice vaznih igraca Ziljkica, Milutinovica i Subica. Golman nam nije imao sto britanci kazu nijedan Critical save. Igra u polju losa ali to je i razumljivo s obzirom na sve okolnosti.

Meni je drago sto je Velez opet tu, lijepo ih gledati opet na tvu i cekati taj mostarski derbi :D vi ste avangarda zajedno sa nama, slobodom, celikom...
Subic je rovit, a ovu dvojicu trener nije odabrao ni za klupu. Ne znam kakav je to alibi.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 21 jul 2019, 12:21

Tristan je napisao/la:
ZaNjuBoriSe je napisao/la:Uzmi u obzir da ti ovdje pise 80% pubertetlija, nema tu zdrave konverzacije.

Subic je rovit, a ovu dvojicu trener nije odabrao ni za klupu. Ne znam kakav je to alibi.
Drugar Ziljkic nam je mozda ponajbolji veznjak u ekipi. Ne znam koliko pratis klub...al on je juce prema svima bio siguran u 11.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 21 jul 2019, 12:25

ZaNjuBoriSe je napisao/la:Drugar Ziljkic nam je mozda ponajbolji veznjak u ekipi. Ne znam koliko pratis klub...al on je juce prema svima bio siguran u 11.
Ma jasno, ali kad ovako napises ispada da oni nisu mogli igrati zbog povrede/kartona, a ne zbog strucnjaka Krunica.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 jul 2019, 12:26

Previše ljudi shvataju forum ozbiljno. Pogotovo ovaj divlji pdf.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 jul 2019, 12:28

Ziljkić je kerov ****
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 21 jul 2019, 12:36

Ma uglavnom nemamo pojma ni o čemu, more nekih 'provjerenih' informacija koje su nigdje veze s vezom, onda se provuče neka stvarno istinita pa se onda samo da kredibilitet moru gluposti i tako presipamo iz praznog u šuplje.
Vratite se par stranica unazad, lik tokom utakmice Velež - Mladost tvrdi dogovoreno 1:0 samo gledajte, poluvrijeme 0:1 isti kaže ma prelaz 2:1 samo gledajte.
Čak dosta ljudi nije krenulo iz Kaknja da gleda utakmicu jer su 'provjereno' znali da će Velež i Mladost igrati 3 za 3 zbog odnosa sponzora kluba.
Dakle nigdje veze sve, na kraju svi ti šute a opet će se pojaviti s 'provjerenim' informacijama napredno kolo.
Ne znam samo kako ne pljačkaju kladionice svakih 7 dana ti Nostradamusi.
Ja mislim da će se Sarajevo I Zrinjski izdvojiti brzo kao glavni kandidati za titulu, ne vidim da ih iko prati.
Željo će vjerovatno nastaviti agoniju a da su im navijači malo realniji bilo bi lakše i njima i klubu, samo da vide da imaju prosječnu ekipu i da to tako prihvate.
Još jedan ili maksimalno dva kluba se mogu pokazati kao borci za Evropu i to je to. Sve ostalo će biti borba za opstanak, možda se neko izdvoji na dnu i rano napravi neki zaostatak a opet sve se to promijeni u 3 kola.
Ko sveže 3 pobjede ili 3 poraza i eto euforije ili agonije, podjednako nerealne.
Klubovi koji imaju sigurna primanja i jake sponzore su u prednosti u odnosu na druge, a sve u čemu bara bara u 5% sve.
Na kraju treba dodati kriminalni savez koji će igrati najznačajniju ulogu u svemu.
Neka nam je sa srećom, čuvajte samo živce.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 jul 2019, 12:37

Pola foruma ćeka izvještaj Pastrmke , da vidimo zašto je Velež izgubio i gdje je zapelo ...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 jul 2019, 12:38

Sta reci danas pametno jucer se obistinilo da je Zvijezda novi drugoligas..da Velez nema dovoljno kvalitete, da Mladost iskusno zna odigrati ovakve utakmice...da su Borac i Zeljo tu negdje, iako me Borac malo negativno iznenadio. Sigurno najsporija ekipa u ligi. Tek je pocetak vidjet cemo.
Danas Zrinjski po meni favorit. Vidim i Husref trazi alibi vec..to nikada ne treba raditi..moguce je sve ali mislim da Sarajevo nece pobjediti jer je Zrinjski kvalitetnija ekipa. Sloboda ima ogromnu prednost zbog toga sto je Radnik prije 3 dana odigrao 120 min + penale + putovanje, znaci mrtvi su.
Ako ovo ne pobjede kuci ne znam koga ce.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 21 jul 2019, 12:42

HeraklitMracni je napisao/la:Pola foruma ćeka izvještaj Pastrmke , da vidimo zašto je Velež izgubio i gdje je zapelo ...
Koji je to supak, ne mozes se ne pojaviti :thumbdown:
Jbt kralj mi znali izgubiti 6-0 pa dodjemo na forum da nas prcaju, zasluzili smo i cao, treba se nositi s tim.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 jul 2019, 12:44

@Addict da se osvrnem na ovaj dio za nas. Mislim da je vecini jasno da je ova ekipa za neku borbu za 3-4 mjesto. Bude mi/nam krivo npr. sinoc sto si zasluzio pa eto i 1:0, ali si zasluzio pobjedu i ti uzmes bod. Meni je gore tako nego kad je protivnik bolji. Bolji budu i sta ces sad ovako masi klincu sa bodom, a zasluzio vise.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 jul 2019, 12:48

prisonbreak je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Pola foruma ćeka izvještaj Pastrmke , da vidimo zašto je Velež izgubio i gdje je zapelo ...
Koji je to supak, ne mozes se ne pojaviti :thumbdown:
Jbt kralj mi znali izgubiti 6-0 pa dodjemo na forum da nas prcaju, zasluzili smo i cao, treba se nositi s tim.
Šta ti znaš, pastrmka jeo staklenu vunu na tribini ova Mladost ni osnovana nije, šta će se on peglat sa njima

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 21 jul 2019, 13:04

LjoZee je napisao/la:@Addict da se osvrnem na ovaj dio za nas. Mislim da je vecini jasno da je ova ekipa za neku borbu za 3-4 mjesto. Bude mi/nam krivo npr. sinoc sto si zasluzio pa eto i 1:0, ali si zasluzio pobjedu i ti uzmes bod. Meni je gore tako nego kad je protivnik bolji. Bolji budu i sta ces sad ovako masi klincu sa bodom, a zasluzio vise.
Čuo sam da ste bili bolji. Puno će biti takvih utakmica svima nama, to je taj nedostatak kvaliteta od kojeg svaka ekipa pati. Ja sam jučer bio u Mostaru i gledao tu utakmicu gdje je Velež bio podjednak protivnik, s tim da je ona statistika velika varka, od 22 šuta 15 su imali s 20 I više metara pravo u golmana, a mi smo dali sve što smo šutali. Moglo je komotno biti i 3:1 umjesto 1:3 I mi bi onda plakali kao oni ili vi danas.
Što se tiče Želje imate daleko slabiju ekipu od Sarajeva I Zrinjskog, ti si možda realan ali 70% vaših navijača očekuje barem jedan profej, 30% duplu krunu jer 'Željo je Željo' I šta će sela kao Doboj, Simon Han itd oni moraju primiti 3 komada na Kobiljoj glavi. A toga brate nema. Vidjet ćeš već iduće kolo, dolazite nama gdje vam je uvijek teško a mi uvijek na vas naloženi. Navijački, mislim da je 1X siguran tip a ako izgubite eto linčovanja i smjena kompletnih uprava. A tako ne ide.
Gledamo ba cirkus ligu, samo se treba opustiti.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 jul 2019, 13:10

Addict je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:@Addict da se osvrnem na ovaj dio za nas. Mislim da je vecini jasno da je ova ekipa za neku borbu za 3-4 mjesto. Bude mi/nam krivo npr. sinoc sto si zasluzio pa eto i 1:0, ali si zasluzio pobjedu i ti uzmes bod. Meni je gore tako nego kad je protivnik bolji. Bolji budu i sta ces sad ovako masi klincu sa bodom, a zasluzio vise.
Čuo sam da ste bili bolji. Puno će biti takvih utakmica svima nama, to je taj nedostatak kvaliteta od kojeg svaka ekipa pati. Ja sam jučer bio u Mostaru i gledao tu utakmicu gdje je Velež bio podjednak protivnik, s tim da je ona statistika velika varka, od 22 šuta 15 su imali s 20 I više metara pravo u golmana, a mi smo dali sve što smo šutali. Moglo je komotno biti i 3:1 umjesto 1:3 I mi bi onda plakali kao oni ili vi danas.
Što se tiče Želje imate daleko slabiju ekipu od Sarajeva I Zrinjskog, ti si možda realan ali 70% vaših navijača očekuje barem jedan profej, 30% duplu krunu jer 'Željo je Željo' I šta će sela kao Doboj, Simon Han itd oni moraju primiti 3 komada na Kobiljoj glavi. A toga brate nema. Vidjet ćeš već iduće kolo, dolazite nama gdje vam je uvijek teško a mi uvijek na vas naloženi. Navijački, mislim da je 1X siguran tip a ako izgubite eto linčovanja i smjena kompletnih uprava. A tako ne ide.
Gledamo ba cirkus ligu, samo se treba opustiti.
Nemamo majstora koji bi jednim lucidnim potezom napravio neki višak. Mislim imamo, al je malo malo na infuziji, jbg.

Imamo krila sačuvaj nas Bože, ne znaju opucat po golu.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Paromlinac i 23 gosta.